Čégo,
otevírám zde další velmi důležité vlákno, které je reakcí na prohlášení Ivana Bartoše v DVTV https://x.com/DVTVcz/status/1745532300824052009?s=20 „To, co piráti píší na fórum, má potenciál se stát titulkem v libovolných novinách, ne každý si to uvědomuje. Někdo jedná i účelně a něco tam napálí,”
Také je to reakce na to, jakým způsobem, z toho jak jsem vypozoroval (čistě můj subjektivní pocit) nejen u mých vláken, piráti (ne)komunikují na fóru.
Můj statement: Piráti se již několik let (od té doby co vybouchlo téma UBI na pirátském fóru v českých médiích) bojí na svém fóru probírat i jen trochu radikálnější názory, aby se o nich v médiích nenapsalo něco špatného. Proto se děje, že se strana štěpí a také tím zabíjí svou největší konkurenční výhodu oproti ostatním politickým stranám. Také tím nedávají prostor dobrým nápadům, které by uvnitř strany mohly vzniknout. Piráti by naopak měli hrdě probírat i ty nejradikálnější názory a před veřejností si to obhájit tím, že děláte jen to, co dělali řečtí filosofové v antice.
Můj argument: Strana by měla přijmout za své, že se na fóru budou objevovat i radikální názory, které mezi sebou budou straníci probírat a tím vylepšovat vlastní ideologii a také přicházet s novými nápady z celého politického spektra. (To je vaše síla a btw v tomhle měla Markéta Gregorová ("dvě křídla mohou létat") velkou pravdu). Stačí říct něco na styl: "Ano, máme na fóru i radikální názory, které se díky diskusi straníků obrušují do použitelných policies a díky tomu máme i větší rozhled". Veřejnost díky tomu k vám získá mnohem větší respekt, který si zasloužíte.
PS: Mockrát děkuji pirátovi (byl to člověk, který měl myslím tričko s veverkou?? (nebo jine zvire) na pražském pirátském večírku) s kterým jsem se o tomhle bavil a který mi na otevřené pirátské fórum kompletně změnil názor!!!
Díky,
Aleš
Předchozí Change my mind:
vol. 1 - Transgender ve sportech - viewtopic.php?t=66083
vol. 2 - Free market - viewtopic.php?t=66084
vol. 3 - Regulace reklamy - viewtopic.php?t=66129
vol. 4 - Kvóty a diskriminace - viewtopic.php?t=66130
vol. 5 - Energetika a jádro - viewtopic.php?t=66131
vol. 6 - Korporace vědí nejlíp - viewtopic.php?t=66132
vol. 7 - "Přepisování historie" - viewtopic.php?t=66133
vol. 8 - Cenzura na sociálních sítích - viewtopic.php?t=66134
vol. 9 - Sex change operace nezletilých - viewtopic.php?t=66135
vol. 10 - Zahraniční politika - viewtopic.php?t=66136
vol. 11 - Brainstorming k legalizaci drog - viewtopic.php?t=66144
vol. 12 - Manzelstvi pro vsechny - viewtopic.php?t=66145
vol. 13 - Daneni nadnarodnich korporaci - viewtopic.php?t=66146
vol. 14 - Definice slov dusevni nemoc (mental ilness) - viewtopic.php?t=66147
vol. 15 - "Fact checking" pravidla - viewtopic.php?t=66148
vol. 16 - EUR a CZK otázka - viewtopic.php?t=66150
vol. 17 - Piráti hlasují pro cenzuru v EU parlamentu - viewtopic.php?t=66171
vol. 18 - Definice slova: pohlaví - viewtopic.php?t=66172
vol. 19 - Nekteří piráti (EU poslanci určitě) napomáhají polarizaci společnosti - viewtopic.php?t=66303