Change my mind vol. 20 - Piráti se bojí médií a proto často sami sebe cenzurují na svém vlastním fóru

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Alesh.HS
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Dělám, co mě baví. Teď mě baví piráti
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Change my mind vol. 20 - Piráti se bojí médií a proto často sami sebe cenzurují na svém vlastním fóru

Příspěvek od Alesh.HS »

Čégo,

otevírám zde další velmi důležité vlákno, které je reakcí na prohlášení Ivana Bartoše v DVTV https://x.com/DVTVcz/status/1745532300824052009?s=20 „To, co piráti píší na fórum, má potenciál se stát titulkem v libovolných novinách, ne každý si to uvědomuje. Někdo jedná i účelně a něco tam napálí,”

Také je to reakce na to, jakým způsobem, z toho jak jsem vypozoroval (čistě můj subjektivní pocit) nejen u mých vláken, piráti (ne)komunikují na fóru.

Můj statement: Piráti se již několik let (od té doby co vybouchlo téma UBI na pirátském fóru v českých médiích) bojí na svém fóru probírat i jen trochu radikálnější názory, aby se o nich v médiích nenapsalo něco špatného. Proto se děje, že se strana štěpí a také tím zabíjí svou největší konkurenční výhodu oproti ostatním politickým stranám. Také tím nedávají prostor dobrým nápadům, které by uvnitř strany mohly vzniknout. Piráti by naopak měli hrdě probírat i ty nejradikálnější názory a před veřejností si to obhájit tím, že děláte jen to, co dělali řečtí filosofové v antice.

Můj argument: Strana by měla přijmout za své, že se na fóru budou objevovat i radikální názory, které mezi sebou budou straníci probírat a tím vylepšovat vlastní ideologii a také přicházet s novými nápady z celého politického spektra. (To je vaše síla a btw v tomhle měla Markéta Gregorová ("dvě křídla mohou létat") velkou pravdu). Stačí říct něco na styl: "Ano, máme na fóru i radikální názory, které se díky diskusi straníků obrušují do použitelných policies a díky tomu máme i větší rozhled". Veřejnost díky tomu k vám získá mnohem větší respekt, který si zasloužíte.

PS: Mockrát děkuji pirátovi (byl to člověk, který měl myslím tričko s veverkou?? (nebo jine zvire) na pražském pirátském večírku) s kterým jsem se o tomhle bavil a který mi na otevřené pirátské fórum kompletně změnil názor!!!

Díky,
Aleš

Předchozí Change my mind:
vol. 1 - Transgender ve sportech - viewtopic.php?t=66083
vol. 2 - Free market - viewtopic.php?t=66084
vol. 3 - Regulace reklamy - viewtopic.php?t=66129
vol. 4 - Kvóty a diskriminace - viewtopic.php?t=66130
vol. 5 - Energetika a jádro - viewtopic.php?t=66131
vol. 6 - Korporace vědí nejlíp ;) - viewtopic.php?t=66132
vol. 7 - "Přepisování historie" - viewtopic.php?t=66133
vol. 8 - Cenzura na sociálních sítích - viewtopic.php?t=66134
vol. 9 - Sex change operace nezletilých - viewtopic.php?t=66135
vol. 10 - Zahraniční politika - viewtopic.php?t=66136
vol. 11 - Brainstorming k legalizaci drog - viewtopic.php?t=66144
vol. 12 - Manzelstvi pro vsechny - viewtopic.php?t=66145
vol. 13 - Daneni nadnarodnich korporaci - viewtopic.php?t=66146
vol. 14 - Definice slov dusevni nemoc (mental ilness) - viewtopic.php?t=66147
vol. 15 - "Fact checking" pravidla - viewtopic.php?t=66148
vol. 16 - EUR a CZK otázka - viewtopic.php?t=66150
vol. 17 - Piráti hlasují pro cenzuru v EU parlamentu - viewtopic.php?t=66171
vol. 18 - Definice slova: pohlaví - viewtopic.php?t=66172
vol. 19 - Nekteří piráti (EU poslanci určitě) napomáhají polarizaci společnosti - viewtopic.php?t=66303

Tito uživatelé poděkovali autorovi Alesh.HS za příspěvek:
Jiri.Kaderavek

Pikachu, volím si tebe!

Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Re: Change my mind vol. 20 - Piráti se bojí médií a proto často sami sebe cenzurují na svém vlastním fóru

Příspěvek od Alesh.HS »

Dobré ráno, ještě bych chtěl svůj statement rozšířil o: Tím, že si piráti přivlastní před médii image "Ano máme na fóru radikální názory, které se mezi straníky obrušují a většinou se z nich nic nestane. Někdy se ale může stát, že se promění v použitelnou politiku", tak díky tomu budete i imunní vůči nálepkám jako komunisti, radikální levičáci atd. Ano některé voliče tímto nepřesvědčíte, ale ty byste nepřesvědčili stejně. U ostatních si získáte respekt. (je to jako vždy jen o tom jak to prodáte)

Pikachu, volím si tebe!

Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Re: Change my mind vol. 20 - Piráti se bojí médií a proto často sami sebe cenzurují na svém vlastním fóru

Příspěvek od Alesh.HS »

Ještě rozšiřuji svůj statement: Aby piráti mohli dál růst a zaujmout větší část populace (tak, že jim CZ populace bude věřit), tak jim musí "narůst koule" a musí se hrdě postavit za to co jsou! (Protože jsou super)!

Pikachu, volím si tebe!

Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Musím podepsat, ve skutečnosti je fórum velmi cenným nástrojem medializace a i téma, které se v kratkodobém horizontu jeví jako negativní prostě přitáhne pozornost médií a z dlouhodobého pohledu o kom se mluví, ten nesejde z očí, přičemž zůstává v mysli posluchače značka, zatímco konkrétní obsah sdělení postupně mizí. Nálepky, které dostáváme vesměs fórem nesouvisí. Mediální hodnota fóra nebyla nikdy vyčíslena a také nebyla nikdy plně, chytře a cíleně využita k medializaci politických agend, což je dle mého názoru veliká škoda a opomenutí MO.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kaderavek za příspěvky (celkem 4):
Alesh.HS, Dalibor.Zahora, Tomas.Mann, Petr.Tkadlec
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alesh.HS »

Jiri.Kaderavek píše: 24 led 2024, 15:56

Musím podepsat, ve skutečnosti je fórum velmi cenným nástrojem medializace a i téma, které se v kratkodobém horizontu jeví jako negativní prostě přitáhne pozornost médií a z dlouhodobého pohledu o kom se mluví, ten nesejde z očí, přičemž zůstává v mysli posluchače značka, zatímco konkrétní obsah sdělení postupně mizí. Nálepky, které dostáváme vesměs fórem nesouvisí. Mediální hodnota fóra nebyla nikdy vyčíslena a také nebyla nikdy plně, chytře a cíleně využita k medializaci politických agend, což je dle mého názoru veliká škoda a opomenutí MO.

Mockrat dekuji za odpoved! Ja bych jeste doplnil, ze prave protoze pirati pouzivaji forum jen timto omezenym zpusobem, tak z nej ziskavaji jen negativa (napr. verejne reseni vnitrostranickych hadek v mediich) a nemaji z nej skoro zadna pozitiva (dobry tool pro vnitrostranicke hlasovani a organizaci). V tu chvili je lepsi mit to forum doopravdy uzavrene verejnosti.

Nastesti forum bude takove, jake si ho pirati udelaji a nikdo o tom nerozhoduje az na samotne cleny. Pokud tedy se mnou kdokoliv souhlasi, tak okamzite muze debatovat (a to nejen se mnou ale i mezi sebou) treba na mych vlaknech o tom jak ruzna temata resit. Ja urcite budu tvorit dalsi temata dal. Mam jich totiz hromadu!

Pikachu, volím si tebe!

Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Ale jen ať veřejnost vidí, jak se dělá taky politika. Snaha o transparenci musí unést i její stinné stránky. Jinak je neupřímná. Být transparentní když se to hodí umí každý jouda 😀

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kaderavek za příspěvek:
Alesh.HS
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alesh.HS »

Jiri.Kaderavek píše: 25 led 2024, 12:37

Ale jen ať veřejnost vidí, jak se dělá taky politika. Snaha o transparenci musí unést i její stinné stránky. Jinak je neupřímná. Být transparentní když se to hodí umí každý jouda 😀

Souhlasim. Jen rikam, ze je dobre tudiz vyuzit i vsech pozitiv otevreneho fora. Ne jen vyzrat negativa a pozitiva ignorovat.

Pikachu, volím si tebe!

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Forum už se pro organizaci trošku přežilo. Lidi jsou zvyklí používat jiné nástroje a přesunuli se na ně.
Ale myslím že spousta místních sdružení třeba ještě na fóru běhá. Nebo některé programové týmy.

Formální jednání Celostátního fóra, republikového výboru a krajských fór na fóru ještě běží.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alesh.HS »

Vojtech.Pikal píše: 25 led 2024, 21:37

Forum už se pro organizaci trošku přežilo. Lidi jsou zvyklí používat jiné nástroje a přesunuli se na ně.
Ale myslím že spousta místních sdružení třeba ještě na fóru běhá. Nebo některé programové týmy.

Formální jednání Celostátního fóra, republikového výboru a krajských fór na fóru ještě běží.

Chapu, organizacne jsem myslel kvuli transparenci o hlasovani clenu ve strane, coz mi prijde take dulezite.

Hlavní výhoda fora je pro me vymena myslenek uvnitr strany, jeji transparence a take medializace pripadnych dobrych myslenek.

Pikachu, volím si tebe!

Alesh.HS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alesh.HS »

Vlastně můj argument je takový ze je to vase povinnost tu diskutovat o myslenkach ktere chcete resit ve spolecnosti(Minimalne alespon ti co chteji byt zakonodarci). Alespon pokud to myslite dobre s nasi republikou a evropou.

Muj argument je takovy ze pokud se toto povede tak pirati do pristich voleb muzou prijit s uplne vlastmi platformou jak to tu delat. To je jedine co dokaze porazit Babiše nebo horší vlády.

Pikachu, volím si tebe!

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“