Ahoj všichni,
nevím jestli mám zájem o přidání se do mladého pirátstva, protože bych se nejdřív raději zúčastnil nějakých schůzi a zažil si naživo o čem to přesně je. Doufám, že to je ok?
V každém případě se tedy představím.
Jmenuji se Aleš Hemer, je mi 29 let a žiju v Praze.
Vystudovaný mam gympl s maturitou a již během střední jsem strávil rok v USA v Minnesotě. Hned po střední jsem se začal živit profesionálním hraním PC hry Hearthstone, kterou jsem i streamoval na Twitchi a byl jedním z největších CZ streamerů té doby. Díky tomu, že jsem reprezentoval švýcarský tým, jsem nějakou dobu žil v Bernu a procestoval skoro celou evropu. Po ukončení své herní kariéry, jsem na chvíli vyzkoušel vysokou školu a necelé 3 semestry jsem tam i chodil (VŠE), zatímco jsem si našel práci v korporátní a institucionální bance BNP Paribas, kde jsem pracoval 2,5 roku.
Během toho jsem také začal podnikat v kreativním odvětví. Od reklam až po dělání scénaristy pro pořad co běžel na Primě. Tam jsem se s tou produkční společností musel soudit a soud i vyhrál (dohodli jsme se nakonec a dostal jsem od nich víc než to o co jsem je žaloval). Poslednich par mesicu se mi v podnikani moc nedarilo, tak jsem si dal chvili pauzu a rozvazim jidlo pro Foodoru a Wolt a do toho se venuji piratum.
Piráty podporuji a volím cca 8-9 let a jsou pro mě v tuto chvíli jedinou volitelnou stranou v této republice (alespoň co se českých voleb týče) a jejich hodnoty jsou i mé hodnoty. Má hlavní témata jsou korupce a legalizace, ale jelikož mě baví hodně věcí, tak jste si už asi všimli, že kecám skoro do všeho. Nejvíc mě baví vést konstruktivní debaty na různá témata s lidmi, kteří ví o čem mluví a když danému tématu nerozumím, tak je alespoň poslouchat.
Rovnou asi i odpovím na otázky, co sem lidem házíte:
1) Chtěl by ses u MP nějak zapojit ? Jak ?
Zatím bych se hlavně rád s lidmi v mladých pirátech osobně seznámil a pak se uvidí.
2) Měl bys zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
streamingem jsem se živil a dost tomu rozumim po technicke strance a urcite tam muzu pomoct skoro se vsim a určitě bych rad i podebatoval treba na nejakem podcastu.
3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš?
na PC hry ted uz moc neni cas, ale kdyz uz tak EU4. Hudbu posloucham jakoukoliv, ktera je dobra. Deskovky mam rad skoro vsechny a D&D zboznuji!
4) Víš že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
kouknu
5) Jak jsi se o nás dozvěděl?
uz nejakou dobu se mezi piraty pohybuji a mlade piratstvo nelze prehlednout.
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
Urcite. Mam v planu jako nestranik kandidovat do pristi poslanecke snemovny.
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
MS 14, ale potkal jsem se jiz s hromadou piratu i osobne. Take jsem se ucastnil posledniho piratskeho larpu