Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
Alesh.HS
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Dělám, co mě baví. Teď mě baví piráti
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od Alesh.HS »

Ahoj všichni,

nevím jestli mám zájem o přidání se do mladého pirátstva, protože bych se nejdřív raději zúčastnil nějakých schůzi a zažil si naživo o čem to přesně je. Doufám, že to je ok?

V každém případě se tedy představím.

Jmenuji se Aleš Hemer, je mi 29 let a žiju v Praze.

Vystudovaný mam gympl s maturitou a již během střední jsem strávil rok v USA v Minnesotě. Hned po střední jsem se začal živit profesionálním hraním PC hry Hearthstone, kterou jsem i streamoval na Twitchi a byl jedním z největších CZ streamerů té doby. Díky tomu, že jsem reprezentoval švýcarský tým, jsem nějakou dobu žil v Bernu a procestoval skoro celou evropu. Po ukončení své herní kariéry, jsem na chvíli vyzkoušel vysokou školu a necelé 3 semestry jsem tam i chodil (VŠE), zatímco jsem si našel práci v korporátní a institucionální bance BNP Paribas, kde jsem pracoval 2,5 roku.

Během toho jsem také začal podnikat v kreativním odvětví. Od reklam až po dělání scénaristy pro pořad co běžel na Primě. Tam jsem se s tou produkční společností musel soudit a soud i vyhrál (dohodli jsme se nakonec a dostal jsem od nich víc než to o co jsem je žaloval). Poslednich par mesicu se mi v podnikani moc nedarilo, tak jsem si dal chvili pauzu a rozvazim jidlo pro Foodoru a Wolt a do toho se venuji piratum.

Piráty podporuji a volím cca 8-9 let a jsou pro mě v tuto chvíli jedinou volitelnou stranou v této republice (alespoň co se českých voleb týče) a jejich hodnoty jsou i mé hodnoty. Má hlavní témata jsou korupce a legalizace, ale jelikož mě baví hodně věcí, tak jste si už asi všimli, že kecám skoro do všeho. Nejvíc mě baví vést konstruktivní debaty na různá témata s lidmi, kteří ví o čem mluví a když danému tématu nerozumím, tak je alespoň poslouchat.

Rovnou asi i odpovím na otázky, co sem lidem házíte:
1) Chtěl by ses u MP nějak zapojit ? Jak ?

Zatím bych se hlavně rád s lidmi v mladých pirátech osobně seznámil a pak se uvidí.

2) Měl bys zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?

streamingem jsem se živil a dost tomu rozumim po technicke strance a urcite tam muzu pomoct skoro se vsim a určitě bych rad i podebatoval treba na nejakem podcastu.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš?

na PC hry ted uz moc neni cas, ale kdyz uz tak EU4. Hudbu posloucham jakoukoliv, ktera je dobra. Deskovky mam rad skoro vsechny a D&D zboznuji!

4) Víš že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?

kouknu

5) Jak jsi se o nás dozvěděl?

uz nejakou dobu se mezi piraty pohybuji a mlade piratstvo nelze prehlednout.

6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?

Urcite. Mam v planu jako nestranik kandidovat do pristi poslanecke snemovny.

7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?

MS 14, ale potkal jsem se jiz s hromadou piratu i osobne. Take jsem se ucastnil posledniho piratskeho larpu

Tito uživatelé poděkovali autorovi Alesh.HS za příspěvek:
miladuska

Pikachu, volím si tebe!

miladuska
Mladé Pirátstvo
Profese: grafička, socioložka
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miladuska »

Davekso píše: 23 led 2024, 19:55

Ahoj, díky za zájem!
Schůze máme každý druhý čtvrtek v měsíci, od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , další tedy připadá na 8. února. Bude fajn, když dorazíš, abychom prodiskutovali další kroky k přijetí do Mladého Pirátstva 😊
Kdybys měl nějaké otázky, neváhej a kontaktuj mě nebo @Matej.Belohoubek
mezitím nám ještě můžeš odpovědět na tyto otázky:
4) Víš že jsme i na instagramu, twitchi a máme web?
Díky moc a uvidíme se v únoru
Mili

Členka rady Young Pirates of Europe
„Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“

miladuska
Mladé Pirátstvo
Profese: grafička, socioložka
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miladuska »

Alesh.HS píše: 24 led 2024, 06:55

Ahoj a díky za zájem!
Určitě můžeš přijít na naši další schůzi, která bude 8. února 2024 od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , jinak je máme vždycky každý druhý čtvrtek v měsíci. Nové členstvo přijímáme až po přítomností na dvou schůzích, takže si klidně dej na čas a rozkoukej se u nás.
Díky moc rovnou za odpovědi k naším otázkám a snad se uvidíme na únorové schůzi :) nezapomeň sledovat i naše socky, máme spoustu akcí na následující měsíce.
Kdybys měl nějaké otázky, neváhej a kontaktuj mě nebo @Matej.Belohoubek
Mili

Členka rady Young Pirates of Europe
„Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“

Marek.Habrun
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: Projektant ve stavebnictví
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Habrun »

Ahoj všichni,
mám zájem o angažmá v Mladém Pirátstvu, pomáhat kde mohu a čerpat zkušenosti a nápady.
Jmenuji se Marek Habruň a nyní žiju v Plzni, původem z Ústeckého kraje.
Vystudované mám stavební inženýrství na ČVUT v Praze a navazující obor Stavitelství na Západočeské Univerzitě v Plzni. Pracuji jako stavební projektant a druhým obdobím zastupitel městského obvodu Plzeň 3 .
Má hlavní témata je výstavba, územní plánování, regionální rozvoj a zelenomodrá infrastruktura.
Na Evropské úrovni především co spadá do kohezní politiky unie.
U Pirátů oceňuji liberální smýšlení a férové a transparentní postupy.

Rovnou asi i odpovím na obecné otázky a počkám na ty osobní.

Interními diskuzemi, kultivací prostředí a přínosem zkušeností z praxe.

V tomto ohledu nevím jak pomoci, rád se nechám přizvat a udělám co bude potřeba.

Při práci už na hry není bohužel moc času, ale vždy si najdu čas na Crusader Kings 2/3, Hearts of Iron 4 nebo Stellaris, případně Factorio a někdy se chci dostat i k Europa Universalis 4 .

O Instagramu a Webu vím, Twitch používám jen sporadicky.

Poprvé náhodou, Facebook.

Jako to dělám posledních 12 let co jsem členem strany.
Noviny, komunální kampaně až eurovolby, zapojení v MS, nábor členů, v zastupitelstvu, výborech a komisích města a městského obvodu.

Už několik let jsem předsedou MS Plzeň

Děkuji za pozornost a za případné další otázky.
Budu se těšit na schůzi MP, která paradoxně začíná už za 10 minut :-D

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor
Profese: student práv
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od Katerina.Demetrashvili »

Marek.Habrun píše: 14 bře 2024, 19:22

Ahoj všichni,
mám zájem o angažmá v Mladém Pirátstvu, pomáhat kde mohu a čerpat zkušenosti a nápady.
Jmenuji se Marek Habruň a nyní žiju v Plzni, původem z Ústeckého kraje.
Vystudované mám stavební inženýrství na ČVUT v Praze a navazující obor Stavitelství na Západočeské Univerzitě v Plzni. Pracuji jako stavební projektant a druhým obdobím zastupitel městského obvodu Plzeň 3 .
Má hlavní témata je výstavba, územní plánování, regionální rozvoj a zelenomodrá infrastruktura.
Na Evropské úrovni především co spadá do kohezní politiky unie.
U Pirátů oceňuji liberální smýšlení a férové a transparentní postupy.

Rovnou asi i odpovím na obecné otázky a počkám na ty osobní.

Interními diskuzemi, kultivací prostředí a přínosem zkušeností z praxe.

V tomto ohledu nevím jak pomoci, rád se nechám přizvat a udělám co bude potřeba.

Při práci už na hry není bohužel moc času, ale vždy si najdu čas na Crusader Kings 2/3, Hearts of Iron 4 nebo Stellaris, případně Factorio a někdy se chci dostat i k Europa Universalis 4 .

O Instagramu a Webu vím, Twitch používám jen sporadicky.

Poprvé náhodou, Facebook.

Jako to dělám posledních 12 let co jsem členem strany.
Noviny, komunální kampaně až eurovolby, zapojení v MS, nábor členů, v zastupitelstvu, výborech a komisích města a městského obvodu.

Už několik let jsem předsedou MS Plzeň

Děkuji za pozornost a za případné další otázky.
Budu se těšit na schůzi MP, která paradoxně začíná už za 10 minut :-D

Ahoj Marku, děkujeme moc za představení, odpovědi i za účast na schůzi!
Jsem tu pro Tebe jako spojka a moc ráda Tě do všeho postupně zasvětím, mohu Tě tedy poprosit o zaslání Tvého mailu nebo jiného kontaktu na platformu, kterou pro komunikaci preferuješ, mně na mail katkadem@yandex.com?
Díky mockrát a těšíme se na spolupráci!
Katia 😊

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Demetrashvili za příspěvek:
Marek.Habrun

místopředsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Praha 6, studentka práv

stepan_rytir
Mladé Pirátstvo
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od stepan_rytir »

Ahoj všichni,
mám zájem se připojit k Mladým pirátům a rád bych se zde proto představil.
Jmenuju se Štěpán, bude mi 15 let a jsem z Prahy. Chodím na gympl v Pirně, Německu, kde bydlím na intru. O politiku se zajímám už docela dlouho i kvůli mým rodičům. Piráti mi byli vždy sympatičtí kvůli jejich transparentnosti, náklonosti k mladým lidem a jejich liberálnímu přístupu k politice. Myslím si, že v Česku je to v zásadě jediná vážně dobrá strana pro mladého člověka a vůbec pro všechny. Mám chuť se přidat k Mladým pirátů, protože se chci začít angažovat, poznat se s zajímavými lidmi, pomoct s čím budu moct a reálně se naučit, jak politická strana a celkově politika funguje. Rád debatuju a bavím se o mnoha různých tématech. Hlavně se chci něčemu přiučit a nabrat zkušenosti. Jak jsem už zmínil, bydlím na intru nedaleko Drážďan, tím pádem pro mě může být občas náročné se účastnit různých akcí na živo, ale myslím si, že to nějak zvládnu. Rovnou zde odpovím na otázky, které tu často vidím.

Určitě ano, jak jen budu moct. Myslím si, že bych mohl být například dobrý u pomáhání se soc. sítěmi. Rád bych se mezi Mladými piráty začlenil. Taky nevím, při čem všem budu potřeba. Rád udělám to, co bude uznáno za vhodné.

Určitě ano, jenom nevím s čím přesně. Myslím si, že se s technikou trošku vyznám a jsem schopen se přiučit.

Hry hraju rád, například Assassin's Creed, Fifu, Tropico 6 nebo třeba Kingdom Come: Deliverance. Poslouchám hodně různou hudbu, rap, vážnou hudbu nebo Krylovy protestsongy.

4) Víš že jsme i na Instagramu? Twitchi a máme web?
Na Instagramu jste hodně aktivní, tam jsem vás viděl už hodně krát, přes webovky jsem vás našel a twitch moc nepoužívám, takže tam ne.

Jak jsem už řekl, přes vaše stránky a Instagram.

Určitě se rád zapojím, například jako dobrovolník a pomocník nebo něco jiného, udělám co budu moct.

Byl jsem na pár schůzích a na jedné živé akci, jinak ne.

Díky moc a těším se na 9. května.

Tito uživatelé poděkovali autorovi stepan_rytir za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

stepan_rytir píše: 17 dub 2024, 21:08

Ahoj všichni,
mám zájem se připojit k Mladým pirátům a rád bych se zde proto představil.
Jmenuju se Štěpán, bude mi 15 let a jsem z Prahy. Chodím na gympl v Pirně, Německu, kde bydlím na intru. O politiku se zajímám už docela dlouho i kvůli mým rodičům. Piráti mi byli vždy sympatičtí kvůli jejich transparentnosti, náklonosti k mladým lidem a jejich liberálnímu přístupu k politice. Myslím si, že v Česku je to v zásadě jediná vážně dobrá strana pro mladého člověka a vůbec pro všechny. Mám chuť se přidat k Mladým pirátů, protože se chci začít angažovat, poznat se s zajímavými lidmi, pomoct s čím budu moct a reálně se naučit, jak politická strana a celkově politika funguje. Rád debatuju a bavím se o mnoha různých tématech. Hlavně se chci něčemu přiučit a nabrat zkušenosti. Jak jsem už zmínil, bydlím na intru nedaleko Drážďan, tím pádem pro mě může být občas náročné se účastnit různých akcí na živo, ale myslím si, že to nějak zvládnu. Rovnou zde odpovím na otázky, které tu často vidím.

Určitě ano, jak jen budu moct. Myslím si, že bych mohl být například dobrý u pomáhání se soc. sítěmi. Rád bych se mezi Mladými piráty začlenil. Taky nevím, při čem všem budu potřeba. Rád udělám to, co bude uznáno za vhodné.

Určitě ano, jenom nevím s čím přesně. Myslím si, že se s technikou trošku vyznám a jsem schopen se přiučit.

Hry hraju rád, například Assassin's Creed, Fifu, Tropico 6 nebo třeba Kingdom Come: Deliverance. Poslouchám hodně různou hudbu, rap, vážnou hudbu nebo Krylovy protestsongy.

4) Víš že jsme i na Instagramu? Twitchi a máme web?
Na Instagramu jste hodně aktivní, tam jsem vás viděl už hodně krát, přes webovky jsem vás našel a twitch moc nepoužívám, takže tam ne.

Jak jsem už řekl, přes vaše stránky a Instagram.

Určitě se rád zapojím, například jako dobrovolník a pomocník nebo něco jiného, udělám co budu moct.

Byl jsem na pár schůzích a na jedné živé akci, jinak ne.

Díky moc a těším se na 9. května.

Ahoj Štěpáne, děkujeme moc za představení, odpovědi i za účast na schůzi!
Jsem tu pro Tebe jako spojka a moc ráda Tě do všeho postupně zasvětím, mohu Tě tedy poprosit o zaslání Tvého mailu nebo jiného kontaktu na platformu, kterou pro komunikaci preferuješ, mně na mail katkadem@yandex.com?
Díky mockrát a těšíme se na další schůzi!
Katia 😊

vit_pachovsky
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Příspěvek od vit_pachovsky »

Ahoj všem,
rád bych se zapojil do akcí a fingování Mladého Pirátstva, a tak se v rychlosti pokusím představit.

Jmenuji se Vít Pachovský, je mi 18 let a pocházím z Benátek nad Jizerou, což je menší město na Mladoboleslavsku, asi půl hodiny od Prahy. Momentálně studuji 3. ročník na gymnáziu Dr. Josefa Pekaře (pro neboleslaváky: tom lepším ze dvou :)) v Mladé Boleslavi, kde se snažím být aktivním studentem (Studentském parlamentu) a školu aspoň trochu reprezentovat na historických nebo simulacích a jiných akcích (např. AMOB). Velmi neoriginálně mě zajímá veřejné dění a politika (zejména co se EU týče), historie, skauting a učení jazyků.

Před nedávnem jsem se rozhodl oslavit získání řidičáku registrovaným příznivectvím u Pirátů. V Mladém Pirátstvu vidím příležitost k zapojení se do zajímavého a inspirativního kolektivu mladých lidí, získání zkušeností, rozšíření obzorů a spolupráci na všemožných akcích.

Asi rovnou odpovím na otázky, které tu nováčkům kladete.

Určitě, rád bych se zapojil do akcí MP a jejich případné realizace. V poslední době mě zaujala blokace Pochodu pro život, na kterou bych se byl býval dostavil, kdybych nedělal zdravotníka na Pražském půlmaratonu.

V tom se upřímně moc nevidím. S technikou si rozumím maximálně na rovině běžného uživatele.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) Jakou hudbu posloucháš?
Jsem velkým fandou deskovek i karetních her, hlavně BANG! nebo Secret Hitler (je to větší zábava a menší bizár, než to na první pohled vypadá). V hudbě nemám striktně vyhrazený vkus, jelikož jsem hrál na klavír mám rád klasiku (hlavně Chopin) nebo Daft Punk.

O Instagramu a webu ano, první zmíněný sleduji. Na Twitchi se prakticky nepohybuji, takže ani ten od MP neznám.

Hlavně přes IG, tam jsem aktivitu MP sledoval už delší dobu. K zapojení se jsem se rozhodl po až po podání přihlášky na RegP a krajské schůzi.

Ano, ze začátku hlavně v regionu Mladoboleslavska, kde MS nefunguje tolik, jak by bylo třeba. Byl bych moc rád, kdyby se v budoucnu podařilo sestavit kandidátku do městského zastupitelstva.

Jsem. Na Zulipu sleduji kanály KS Středočeského kraje, MS má vlastní skupinu na Messengeru, ve které jsem taky. Byl jsem na schůzi KS a včera jsem se s týmem účastnil Pub quizu s Hřibem a kandidáty do EP (byli jsme třetí :))

Tak to by bylo něco o mně, děkuji za přečtení a těším se na svou první schůzi 9. května

LadHus
Mladé Pirátstvo
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od LadHus »

Dobrý den všem,
po dlouhodobém sledování společenské debaty jsem se rozhodl, že bych se rád více zapojil do aktivního občanství, a proto stojím o členství v Pirátské straně, respektive v Mladém Pirátstvu. Tuto stranu jsem si vybral pro její liberální hodnoty a zelenou politiku.
Proto bych se Vám rád představil prostřednictvím tohoto příspěvku.
Jmenuji se Ladislav Husák. Je mi 18 let a studuji Gymnázium v Litoměřicích. Ve volném čase rád chodím ven, sleduji aktuální témata a debatuji s přáteli 😊. Baví mě historie, cizí jazyky a také mimo to miluji kočky a hudbu.
Budu se těšit na případnou spolupráci.

Krásný den
Ladislav Husák

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

vit_pachovsky píše: 06 kvě 2024, 14:54

Ahoj všem,
rád bych se zapojil do akcí a fingování Mladého Pirátstva, a tak se v rychlosti pokusím představit.

Jmenuji se Vít Pachovský, je mi 18 let a pocházím z Benátek nad Jizerou, což je menší město na Mladoboleslavsku, asi půl hodiny od Prahy. Momentálně studuji 3. ročník na gymnáziu Dr. Josefa Pekaře (pro neboleslaváky: tom lepším ze dvou :)) v Mladé Boleslavi, kde se snažím být aktivním studentem (Studentském parlamentu) a školu aspoň trochu reprezentovat na historických nebo simulacích a jiných akcích (např. AMOB). Velmi neoriginálně mě zajímá veřejné dění a politika (zejména co se EU týče), historie, skauting a učení jazyků.

Před nedávnem jsem se rozhodl oslavit získání řidičáku registrovaným příznivectvím u Pirátů. V Mladém Pirátstvu vidím příležitost k zapojení se do zajímavého a inspirativního kolektivu mladých lidí, získání zkušeností, rozšíření obzorů a spolupráci na všemožných akcích.

Asi rovnou odpovím na otázky, které tu nováčkům kladete.

Určitě, rád bych se zapojil do akcí MP a jejich případné realizace. V poslední době mě zaujala blokace Pochodu pro život, na kterou bych se byl býval dostavil, kdybych nedělal zdravotníka na Pražském půlmaratonu.

V tom se upřímně moc nevidím. S technikou si rozumím maximálně na rovině běžného uživatele.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) Jakou hudbu posloucháš?
Jsem velkým fandou deskovek i karetních her, hlavně BANG! nebo Secret Hitler (je to větší zábava a menší bizár, než to na první pohled vypadá). V hudbě nemám striktně vyhrazený vkus, jelikož jsem hrál na klavír mám rád klasiku (hlavně Chopin) nebo Daft Punk.

O Instagramu a webu ano, první zmíněný sleduji. Na Twitchi se prakticky nepohybuji, takže ani ten od MP neznám.

Hlavně přes IG, tam jsem aktivitu MP sledoval už delší dobu. K zapojení se jsem se rozhodl po až po podání přihlášky na RegP a krajské schůzi.

Ano, ze začátku hlavně v regionu Mladoboleslavska, kde MS nefunguje tolik, jak by bylo třeba. Byl bych moc rád, kdyby se v budoucnu podařilo sestavit kandidátku do městského zastupitelstva.

Jsem. Na Zulipu sleduji kanály KS Středočeského kraje, MS má vlastní skupinu na Messengeru, ve které jsem taky. Byl jsem na schůzi KS a včera jsem se s týmem účastnil Pub quizu s Hřibem a kandidáty do EP (byli jsme třetí :))

Tak to by bylo něco o mně, děkuji za přečtení a těším se na svou první schůzi 9. května

Ahoj Vítku, děkujeme moc za představení a odpovědi!
Jsem tu pro Tebe jako spojka a moc ráda Tě do všeho postupně zasvětím, kontakt na Tebe již mám.
Díky mockrát a těšíme se na schůzi!
Katia 😊

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“