Hodnocení vlastní účasti v radě

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Jaromir.Horky
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Marketingový manažer
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 164 poděkování

Re: Hodnocení vlastní účasti v radě

Příspěvek od Jaromir.Horky »

Nejsem člen MP a nikdy nebudu, ale přsně tohle MP před očima ostatních MP shazuje. Zkrátka pokud si nikdo neumí zamést sám před vlastním prahem, tak nemůže mluvit o jiných. Obzláště jak je u Petra typické, celé se tak děje pod rouškou rádoby zpětné vazby a rádoby sebereflexe. Další příklad sociopatické chování Petra a chudák Matěj si to musel vybrat. Styď se.

A vůbec, nebál bych se polemizovat o tom, zda tuto organizaci ve straně plné mladých a angažovaných vůbec potřebujeme a jakou hodnotu mimopražským to přináší?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaromir.Horky za příspěvky (celkem 6):
David.Hosek, Vojtech.Nezval, Jiri.Knotek, Petr.Vileta, Jakub.Backa, Ondrej.Moskal

Předseda KS OLK

Nejlepší způsob, jak dosáhnout cíle, je začít. OFFTOPIC774942021
Něco o mně

Tomas.Guth.Jarkovsky
Vedoucí resortního týmu
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 776 poděkování

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Já musím přiznat, že vůbec netuším, Jaromíre, co se snažíš říct.

Jaromir.Horky píše: 18 pro 2023, 13:21

Zkrátka pokud si nikdo neumí zamést sám před vlastním prahem, tak nemůže mluvit o jiných

Jakože, rozumím tomuhle správně, že když je si člověk vědom, že má nějaké chyby, tak by neměl kritizovat ostatní?
To mi přijde jako jediná možná interpretace. Není to ale vlastně fakt divná poučka, která jenom podporuje, že se budou ozývat jenom do sebe zahleděný lidi bez sebereflexe?

Jakože, mám to brát tak, že když ty tady nějak kritizuješ Petra a MP, tak to znamená, že si o sobě myslíš, že nemáš chyby? Vůbec tomu nerozumím. :?: :shock:

(A navrhuju, aby se zejména lidi, co nejsou psychologové, zdráhali používat nějaké diagnózy jako urážky nebo kritiku. Je to zbytečný a nízký.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 4):
anon539, Petr.Konecny, Vojtech.Pikal, miladuska

+420 728 jednajednatři 966

Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Tomas.Guth.Jarkovsky píše: 18 pro 2023, 16:29

Já musím přiznat, že vůbec netuším, Jaromíre, co se snažíš říct.

Jaromir.Horky píše: 18 pro 2023, 13:21

Zkrátka pokud si nikdo neumí zamést sám před vlastním prahem, tak nemůže mluvit o jiných

Jakože, rozumím tomuhle správně, že když je si člověk vědom, že má nějaké chyby, tak by neměl kritizovat ostatní?
To mi přijde jako jediná možná interpretace. Není to ale vlastně fakt divná poučka, která jenom podporuje, že se budou ozývat jenom do sebe zahleděný lidi bez sebereflexe?

Jakože, mám to brát tak, že když ty tady nějak kritizuješ Petra a MP, tak to znamená, že si o sobě myslíš, že nemáš chyby? Vůbec tomu nerozumím. :?: :shock:

(A navrhuju, aby se zejména lidi, co nejsou psychologové, zdráhali používat nějaké diagnózy jako urážky nebo kritiku. Je to zbytečný a nízký.)

Tomáši, kde najdu tvou kritiku Petra za opakované používání diagnóz, i když mu lidé opakovaně říkají, že to považují za toxické a agresivní? To je to umetení před vlastním prahem. Petrovo chování je dlouhodobě neakceptovatelné a je nutné ho přestat legitimizovat útoky na přeživší.

We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Tomas.Guth.Jarkovsky
Vedoucí resortního týmu
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 776 poděkování

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Jakub.Backa píše: 18 pro 2023, 16:33

Tomáši, kde najdu tvou kritiku Petra za opakované používání diagnóz, i když mu lidé opakovaně říkají, že to považují za toxické a agresivní?

Všude kde jsem si toho všiml, jsem naprosto přesvědčen že jsem v tomhle fakt hodně konzistnetní.
Jestli si vzpomeneš na nějaké takové příklady, rád se kouknu, informovanost nade vše. (klidně pošli do dms, ať tohle neplevelíme)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 2):
anon539, Petr.Konecny

+420 728 jednajednatři 966

Petr.Konecny
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Soc. prac., zástupce ved. v kriz. týmu
Dal poděkování: 392 poděkování
Dostal poděkování: 315 poděkování

Příspěvek od Petr.Konecny »

@Jaromir.Horky , proč tohle píšeš? Vždyť jsme kamarádi z Přerova, často jsme si kryli záda, upozorňovali na nejrůznější kulišárny, které se děly a pomáhali jsme si. Byli jsme spolu při kampani, dělali spolu celou řadu věcí, jako například Ukliďme Přerov, chodili jsme spolu ve 2 lidech rozdávat noviny. Vždy jsme se k sobě chovali hezky, korektně a žádné podrazy se nikdy nekonaly. Často jsem se ti svěřil se svými pocity a obavami. Naopak vůči Pirátům jsem se vždy snažil vystupovat eticky a zodpovědně. Jasné, udělal jsem nějaké přešlapy, ale chci na nich pracovat. Myslel jsem si, že jsme kamarádi a tohle tvoje hodnocení nechápu a nerozumím tomu. :( Moc mě to mrzí. A už vůbec teda nerozumím tomu, kvůli čemu @David.Hosek a @Vojtech.Nezval dávají, že se jim tato zpráva líbí. To si opravdu myslíte, že se chovám sociopaticky a měl bych se stydět? Jde o vážná obvinění. Snažím se to pochopit, alespoň jako nějaký druh humoru, či legrace, ale nejde mi to. Naopak... Měl jsem pocit a doufal jsem, že jsme kamarádi.

Bez entuziasmu se ve světě nic velkého nevykonalo.
Immanuel Kant

Zástupce vedoucí mezirezortního týmu Návykové chování, vedoucí pracovní skupiny Duševní zdraví, odborný garant Prague pride

+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz

Jakub.Backa

Tomas.Guth.Jarkovsky píše: 18 pro 2023, 16:38
Jakub.Backa píše: 18 pro 2023, 16:33

Tomáši, kde najdu tvou kritiku Petra za opakované používání diagnóz, i když mu lidé opakovaně říkají, že to považují za toxické a agresivní?

Všude kde jsem si toho všiml, jsem naprosto přesvědčen že jsem v tomhle fakt hodně konzistnetní.
Jestli si vzpomeneš na nějaké takové příklady, rád se kouknu, informovanost nade vše. (klidně pošli do dms, ať tohle neplevelíme)

Díky za otevřený přístup. Na Petra si složku nevedu, až to ale zase na zulipu zkusí, tagnu tě. Je to jeho modus operandi.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvek:
Tomas.Guth.Jarkovsky
anon539
Dal poděkování: 4649 poděkování
Dostal poděkování: 1885 poděkování

Příspěvek od anon539 »

Peťa to s tím mluvením o duševním zdraví konkrétních lidí občas přehání, to máš pravdu. Jenže - když někomu píše, že má potíže a prospěla by mu terapie, tak to ve skutečnosti myslí doslova tak, jak to říká, nemá to být skrytá urážka, ale naprosto upřímně míněná rada. V překladu "vidím, že se chováš vůči ostatním agresivně, vím, že to má nějaký důvod a chci ti pomoct, aby ses nemusel trápit ani ty, ani ostatní".
Chápu, že je dost těžké tomu mindsetu porozumět, protože většina lidí takhle nepřemýšlí a výše uvedenou věc by myslela jako útok, urážku nebo pokus o devalvaci protivníkova názoru. Peťa ale opravdu chce dobro pro všechny na světě, neironicky.

Jakub.Backa

Michaela.Nepejchalova píše: 18 pro 2023, 16:57

Peťa to s tím mluvením o duševním zdraví konkrétních lidí občas přehání, to máš pravdu. Jenže - když někomu píše, že má potíže a prospěla by mu terapie, tak to ve skutečnosti myslí doslova tak, jak to říká, nemá to být skrytá urážka, ale naprosto upřímně míněná rada. V překladu "vidím, že se chováš vůči ostatním agresivně, vím, že to má nějaký důvod a chci ti pomoct, aby ses nemusel trápit ani ty, ani ostatní".
Chápu, že je dost těžké tomu mindsetu porozumět, protože většina lidí takhle nepřemýšlí a výše uvedenou věc by myslela jako útok, urážku nebo pokus o devalvaci protivníkova názoru. Peťa ale opravdu chce dobro pro všechny na světě, neironicky.

To by bylo uvěřitelné, pokud by s tím přestal po prvních několika upozorněních, že je to neetické, ubližuje to lidem a nemá na to kvalifikaci. Vzhledem k tomu, že to ale jede systematicky a vždy proti názorovým oponentům, nedá se u něj dobrá vůle předpokládat. Lidi, kteří agresivně a toxicky prosazují věci, se kterými souhlasí, na terapii neposílá.

anon539
Dal poděkování: 4649 poděkování
Dostal poděkování: 1885 poděkování

Příspěvek od anon539 »

Taky si na něj nevedu složku a Zulip poslední dobou skoro nečtu, ale vlastně nevím, koho kromě tebe posílal, tak mě asi můžeš otagovat spolu s TGJ, třeba.

Jakub.Backa

Michaela.Nepejchalova píše: 18 pro 2023, 17:05

Taky si na něj nevedu složku a Zulip poslední dobou skoro nečtu, ale vlastně nevím, koho kromě tebe posílal, tak mě asi můžeš otagovat spolu s TGJ, třeba.

Nechci sekundárně viktimizovat přeživší jeho šikany bez jejich consentu. Když se to na zulipu řešilo, ozvalo se více lidí se stejnou zkušeností a Petr se zároveň odmítl omluvit a nedokázal uznat ani to, že k tomu má nulovou kvalifikaci.

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“