Já teď poruším svojí vlastní snahu soustředit se na vlastní kandidaturu, i to že jsem se dnes zrovna s někým bavil o tom, že není dobře, když se z vláken kandidátů stává volná diskuse. I proto že kandidáti (a Markétka zvlášť) se umí obhájit sami. Ale tady jako fakt musím.
Stranou nechám fakt, že se tady jedou nějaké úplně bizarní konstrukce typu 'Adéla Šipová se vyfotí s Jankou a dá k tomu nějaká srdíčka a vyčítá se to Markétě, která za to může, protože...nevim?'
Může mi někdo (třeba klidně rovnou @Pavel.Bosak) vysvětlit nebo ukázat na případech, kde se vzala ta představa, že zrovna Markéta reprezentuje nějakou mimořádně levicovou politiku?
Já se přiznám, že její práci docela sleduju. Možná mě Markétka nebo někdo doplní, ale tak, jak jsem to vnímal, tak gró její práce v EP bylo v zahraniční a bezpečnostní politice, kde například patřila k totálně největším zastáncům Tchaj-wanu v české politice vůbec a byla velmi velmi kritická k (kapitalistické asi?) Číně. Hodně se věnovala nějakým otázkám ochrany soukromí, kde razila velmi standardní a dlouhodobé pirátské postoje. Věci, který říká třeba ohledně životního prostředí nebo lidských práv, jsou velmi v souladu s tím, co říkají naši mnozí další představitelé. Může to mít vyjímky, ale ty existují u všech.
Vlastně přemýšlím v čem se liší ideová východiska, která razí třeba Ivan Bartoš a to z čeho vychází Markéta.
Já myslím, že je fér vyčítat Markétě její postoj k vládě (byť myslím, že výsledek hlasování CF vždy plně respektovala) nebo třeba to, že iniciovala vymezení proti (za mě velmi toxické) postavě Pavla Blažka. Na to máte právo.
Ale pojďme se o těch věcech bavit nějak smysluplně a na základě konkrétních věcí. Tohle nálepkování a vytváření ultralevicovejch bubáků z ničeho je fakt nešťastnej způsob diskuse.