Hodnocení vlastní účasti v radě

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Petr.Konecny
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Soc. prac., zástupce ved. v kriz. týmu
Dal poděkování: 392 poděkování
Dostal poděkování: 315 poděkování

Hodnocení vlastní účasti v radě

Příspěvek od Petr.Konecny »

Ahoj rodinko. Za chvilku mi končí mandát v radě MP a řekl jsem si, že bych si to chtěl trochu veřejně zhodnotit zaměřit se na plusy a mínusy a na to, kde bych se chtěl zlepšit.

Co si myslím, že se povedlo

1. Podařilo se celkem pravidelně dávat obsah na sociální sítě. A snažil jsem se coby vedoucí mediálního týmu vytvořit podporující prostředí ve kterém se nikdo z nás nebude cítit blbě a moci přijít s kreativními návrhy.
  2. Podařilo se vytvořit tým aktivit a s pravidelností (minimálně dvakrát za měsíc jsou eventy v PiCe, které pořádá Mladé Pirátstvo)
  3. Myslím, že celkem hezky fungovala zastupitelnost a podpora v radě MP.
  4. Dobře se mi s Mladým Pirátstvem spolupracovalo.
  5. Mám Vás všechny moc rád. Jste skvělá grupa lidí.

Kde je potřeba zabrat

1. Do mediálního týmu se zapojují pořád stejné bytosti a myslím si, že jsme na sebe až moc kritičtí a potom to vede ke snížení aktivity.
  2. MP je stále pod vlivem stigmatu i z velké strany a tím je na nás kladeny hodně vysoké nároky, ikdyž to všichni děláme dobrovolně ve svém volném času. Zároveň nejsme zrovna hodně početní a tlak a očekávání je někdy až neúnosný...
  3. Do týmu aktivit se zapojovalo méně lidí a já jsem Vás nedokázal nijak vybičovat k žádné aktivitě. Tady chci speciálně poděkovat @kristiansuser, který si vedl naprosto perfektně, zodpovědně a moc hezky se mi s ním spolupracuje.
  4. Hodně špatně se mi spolupracovalo s @Matej.Belohoubek. Neustále skáčeš do řeči, úkoly nedotahuješ do konce a máš toho prostě hodně a často něco vypustíš dříve, než si to promyslíš. Často na sebe bereš úkoly, které potom neuděláš, nebo vypustíš. Často něco slíbíš a potom to neuděláš, čímž vytváříš na sebe velmi vysoké očekávání, které se poté nedá naplnit. Prosím zvaž, že už by si znovu nekandidoval do Rady MP. Já bych Tvou nominaci spíše nepodpořil a vyjádřil bych i obavy ve Tvém nominačním vláknu. Dej si teď na chvilku pohodu, zkus se nějak zklidnit, pořádně se vyspat a odpočinout si.
  5. Často dělám gramatické hrubky a jiné chybky. Nejsem psavec a nejsem v tom dobrý. Proto by i moje příspěvky, které chci dávat na sítě měly projít korekcí - a na to já někdy možná nemám trpělivost...
  6. Potřebuji zamakat na tom, abych byl trochu profesionálnější a věci které dělám byly na vyšší úrovni.
  7. Celkově jsme celkem pasívní.
  8. Potřebuji zapracovat na psaném textu, kde mám mezery.
  9. Myslím si, že je nás v radě málo a ještě méně aktivních.
    ...
    Jak vidíte, tak těch negativ mám více, než pozitiv. :) Znovu už kandidovat nechci a nebudu. Alespoň ne v dalším období. Nezvládám to. A jsem si toho vědom. Zasloužíte si někoho lepšího. To neznamená, že nechci spolupracovat znovu na akcích, nebo v mediálním týmu, ale rozhodně už nechci být vedoucí. Určitě máme v našem Mladém Pirátstvu výrazně schopnější bytosti, které do toho budou dávat trochu více srdíčka a dokážou to, co já jsem nedokázal. Sledovat algoritmy, trendy, apod. Také bych rád i nadále chtěl organizovat eventy. Nechám proto dojet svůj mandát a budu se těšit na to, až se budu moct účastnit trochu více pasivně. Trochu víc sledovat a trochu více fandit. Budu taky rád za jakoukoliv zpětnou vazbu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Konecny za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Tatra, miladuska

Bez entuziasmu se ve světě nic velkého nevykonalo.
Immanuel Kant

Zástupce vedoucí mezirezortního týmu Návykové chování, vedoucí pracovní skupiny Duševní zdraví, odborný garant Prague pride

+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz

Matej.Veselovsky
Profese: analytik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 122 poděkování

Re: Hodnocení vlastní účasti v radě

Příspěvek od Matej.Veselovsky »

Petr.Konecny píše: 24 lis 2023, 14:26
  1. Do týmu aktivit se zapojovalo méně lidí a já jsem Vás nedokázal nijak vybičovat k žádné aktivitě. Tady chci speciálně poděkovat @kristiansuser, který si vedl naprosto perfektně, zodpovědně a moc hezky se mi s ním spolupracuje.
  2. Hodně špatně se mi spolupracovalo s @Matej.Belohoubek. Neustále skáčeš do řeči, úkoly nedotahuješ do konce a máš toho prostě hodně a často něco vypustíš dříve, než si to promyslíš. Často na sebe bereš úkoly, které potom neuděláš, nebo vypustíš. Často něco slíbíš a potom to neuděláš, čímž vytváříš na sebe velmi vysoké očekávání, které se poté nedá naplnit. Prosím zvaž, že už by si znovu nekandidoval do Rady MP. Já bych Tvou nominaci spíše nepodpořil a vyjádřil bych i obavy ve Tvém nominačním vláknu. Dej si teď na chvilku pohodu, zkus se nějak zklidnit, pořádně se vyspat a odpočinout si.

Nejsem součástí MP, tak snad nevadí, že se zde vyjadřuju, ale chvála se má imho psát veřejně, kritika soukromě.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Veselovsky za příspěvek:
Jakub.Backa

fiat iustitia ruat caelum

Petr.Konecny

Určitě máš pravdu. Do budoucna si na to budu myslet. Teď už to tak nicméně nechám.

Immanuel Kant

Zástupce vedoucí mezirezortního týmu Návykové chování, vedoucí pracovní skupiny Duševní zdraví, odborný garant Prague pride

+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz

Tomas.Guth.Jarkovsky
Vedoucí resortního týmu
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 776 poděkování

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Ahoj, jako bývalý vedoucí (tehdy se tomu neříkalo předseda) bych chtěl říct, že jsem z nějakého pasivního pozorování činnosti MP a Rady dost spokojen, takže není potřeba tolik negativity, myslím, že to děláte dost v pohodě. Vůli nekandidovat nejde než respektovat, nicméně uvádět jako důvod že je víc negativ než pozitiv je cringe. Spíš bych víc veřil, že toho máš prostě hodně, což je nezpochybnitelné, nicméně když se budeš dál zapojovat v mediálním týmu a dělat eventy, tak to bude velký dobro. <3

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 3):
Ellen.Kovacikova, Petr.Springinsfeld, Katerina.Demetrashvili

+420 728 jednajednatři 966

Petr.Konecny

Prosím neberte to jako kritiku rady, nebo MP. Jde spíš o nějakou sebereflexi…

Immanuel Kant

+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz

Matej.Belohoubek
Profese: student
Dal poděkování: 80 poděkování
Dostal poděkování: 120 poděkování

Příspěvek od Matej.Belohoubek »

Petr.Konecny píše: 24 lis 2023, 14:26
  1. Hodně špatně se mi spolupracovalo s @Matej.Belohoubek. Neustále skáčeš do řeči, úkoly nedotahuješ do konce a máš toho prostě hodně a často něco vypustíš dříve, než si to promyslíš. Často na sebe bereš úkoly, které potom neuděláš, nebo vypustíš. Často něco slíbíš a potom to neuděláš, čímž vytváříš na sebe velmi vysoké očekávání, které se poté nedá naplnit. Prosím zvaž, že už by si znovu nekandidoval do Rady MP. Já bych Tvou nominaci spíše nepodpořil a vyjádřil bych i obavy ve Tvém nominačním vláknu. Dej si teď na chvilku pohodu, zkus se nějak zklidnit, pořádně se vyspat a odpočinout si.

Fakt super, že to je za celý rok poprvé, co mi tohle říkáš, a to těsně před koncem rady a místo toho, abys mi to přímo řekl, tak takhle. Tím spíš, když na to máme vlákno na Zulipu Rady.
V prvé řadě je vhodno říct, když už tohle téma tady bylo takhle otevřeno na fóru, že i na základě dalších věcí, které se včera na Zulipu staly, jsem se rozhodl, že si dám od Mladého Pirátstva pauzu (kdyby nebyl měsíc před koncem mandátu, tak bych to asi vyřešil i jinak - vzhledem k tomu, že za mě byl zvolen náhradník, ale na to už je teď podle mě měsíc před koncem mandátu pozdě). Chtěl jsem tomu nadále dát další energii, a zlepšit některé věci, ale nemám zapotřebí, abych kritiku vždy slyšel poprvé (a často ne kritiku, ale jen osobní útoky) při konci mandátu nebo když dám já zpětnou vazbu. Tohle se stalo v posledním měsíci víckrát, netýká se to jenom tebe.

Ano, jsem si vědom toho, že vyřešení toho, aby naši členové byli RegP, mi teď leží nějaký měsíc na stole. Ono je pak ale docela demotivující, když se i přes mé varování, že přijímáme neRegP, se stejně zprocesuje ikdyž RegP není - to byl můj důvod, proč jsem to nevnímal jako prioritu. Před koncem mandátu této rady to bude ovšem vyřešeno.

A s některými dalšími problémy částečně souhlasím, vím o nich a pracuji na nich.

Pokud správně vím, na které momenty reaguješ (třeba v našich diskuzích, co jsme na platformách MP měli), tak bych Ti také chtěl dát radu, aby sis to, že s tebou někdo nesouhlasí, nebral jako osobní útok (pokud ne, tak se omlouvám, ale z tvých reakcí to tak minimálně působí). Jak se říká - 'blame the message, not the messenger'. To by mohlo některým problémům pomoct předejít.

Zbytek ti napíšu či vyřešíme osobně, protože já tuším, že se mnou máš nějaký osobní problém, vzhledem k tomu že když jsem se na tebe před týdnem obrátil s návrhem pomoci v rámci organizování akcí, tak ikdyž jsem komunikoval slušně, tak jsi reagoval podrážděně. Chápu, že nemusím sedět všem, ale problémy se mají řešit, ne je nechat vyhnít a poprvé o nich dát vědět, když už je pozdě. Kdybys mě s tím kontaktoval mnohem dřív (a klidně veřejně, je to samozřejmě tvoje právo, I když si nemyslím že je to ten nejlepší postup), tak se to určitě dalo vyřešit a nebo zlepšit.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Belohoubek za příspěvek:
Vojtech.Tatra
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Nejsem sice v MP, ale ozvu se, protože zde vidím další případ toxického a manipulativního chování Petra. Zjevně to není náhoda, protože se to opakuje. Systematická online šikana a urážky lidí pod rouškou zpětné vazby a pomoci. Smutné.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvek:
Jaromir.Horky
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Petr.Konecny

Matěji nic proti Tobě fakt nemám. Rád s Tebou budu na té akci spolupracovat. Volal jsi mi po extrémně náročném pracovně vytíženém dnu. A tohle není první zpětná vazba podobného rázu, kterou Ti dávám. A taky nejsem jediný, kdo Ti něco podobného už říkal. Omlouvám se Ti pokud se Tě to nějak dotklo.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Konecny za příspěvek:
Vojtech.Tatra

Immanuel Kant

+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Děkuju, Péťo, za snahu o reflexi, která je na každym konci důležitá. Se spoustou věcí souznim a doufám, že nám všem posloužej jako užitečná zpětná vazba. Některý vidim zase diametrálně jinak, nebo z nich alespoň usuzuju jiný závěry, ale to je přirozený.

S čím se mi ale nezžívá moc dobře, je způsob jmenovitý zpětný vazby tohodle rázu, zvlášť pokud je kritická. Sám ve svý reflexi dobře uznáváš, že jsme "jen" dobrovolníci s omezeným množstvím času, a že se ti tězko do řady činností motivovali ostatní, abys vzápětí udělal něco, co přinejmenším jednoho člověka donutí svůj čas pro MP uplně omezit a demotivuje ho to na dlouhý měsíce dopředu.

Každej dobrovolnickej tým se musí popasovat s tím, jak umět do svý činnosti dobře začlenit různý typy charakterů a je uplně normální, že s někým je synergie v tomto smyslu větší a s někým menší. Zpětná vazba v takovym systému fungování může bejt dost užitečná, ale hodně bych dbala na to, kde, jak a kdy ji poskytnu. Mám za užitečný odlišovat situace, kdy ji timto stylem - tedy veřejně - dávám člověku, co se uchází o nějakou funkci (je to transparentní, chci, aby se o tom dozvěděli všichni potenciální voliči a za mě tak naprosto legitimní), a situaci, kdy tomu tak není - pak se totiž tenhle veřejnej způsob jeví bejt hnanej jenom motivací ponížit. A to nemá přidanou hodnotu žádnou.

Věřim, že to nebyl tvůj záměr a taky se necejtim bejt komfortní v tom, někoho mistrovat, co má a nemá psát na Fórum. Jenom jsem doufala, že některý negativní vzorce jednání od starších členů velký strany máme v tomhle za překonaný a dokážeme to jinak a líp.

Nicméně, abych skončila pozitivně - ještě jednou moc díky za všechno, co jsi pro MP udělal, protože toho nebylo málo a já jsem ti za mnohý věci, co se rozhýbali speciálně tvým přičiněním, moc vděčná. Doufám, že budeme pokračovat nadále, ať už v Radě nebo mimo ni, protože tě v řadě věcí považuju za přínosnýho člena, kterýho si vážím.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Stojanova za příspěvky (celkem 6):
Jakub.Backa, Matej.Belohoubek, David.Chudozilov, Tadeas.Stepka, Vojtech.Tatra, Katerina.Demetrashvili

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Matej.Belohoubek
Profese: student
Dal poděkování: 80 poděkování
Dostal poděkování: 120 poděkování

Příspěvek od Matej.Belohoubek »

Petr.Konecny píše: 24 lis 2023, 22:45

A tohle není první zpětná vazba podobného rázu, kterou Ti dávám.

Nesouhlasím, tohoto rázu určitě je. Kromě skákání do řeči (načemž pracuji, je to často dost těžký na Jitsi callech, které nejsou moderované, bez kamery, ještě často s pár sekund zpožděním) tuto zpětnou vazbu od tebe slyším naprosto poprvé.

Zbytek probereme soukromě, na další věci co jsi psal mám jiný názor, ale tohle na fóru určitě nevyřešíme.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Belohoubek za příspěvek:
Jakub.Backa
Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“