Přítomní: Luboš Kudláček, Júsuf Traore, Klára Bidařová, Verča Kovářová, Lukáš Kolářík, Jana Pincová, Sandrik Bednář, Nikola Mrázová (30 min.)
Zapisuje: KB
Ověřuje: VK
Omluven: Michal Horák
Júsuf předsedá.
Júsuf vítá, gratuluje a děkuje. Děkuje i předchozímu PKS za jejich práci.
Zapisovatel, ověřovatel a program schválen.
1) volba komunikačního kanálu mezi členy PKS
Luboš K.: navrhuji Signal
LK: je mi to jedno, Signal používám nejčastěji
VK: Signal, chat FB
JT: za mě chat FB. Za mě, až vybereme komunikační kanál měli by tam být KoKS, kMO i tajemník ZK
LK: Dává to smysl
KB: preferuji chat FB, ale je mi to jedno
NM a SB a JP: je to jedno, máme všechno
Luboš: jsem proti FB chatu z bezpečnostních a ideologických důvodů
hlasování PKS i s dodavateli: 2x Signal a 4x chat FB
2) volba pravidelného termínu, dne a času, jednání PKS
JT: Michal chtěl středy
LK: je mi to jedno, jen at je to předvídatelné a naplánované dopředu
Luboš: úterky ideál, středa jednou za čas nebudu moci
JT: frekvenci ob týden bych zanechal a později bychom se domluvili. Necháme si tedy středy od 20hod, příští jednání bude 12.7.
3) úvodní slovo pro členy KS
JT: myslím, že by bylo dobré o nás dát vědět členům a sdělit jim plán
LK: jsem pro, po finální aktualizaci matice odpovědnosti, až budou rozděleny gesce
VK: souhlas
Luboš: souhlasí
JT: pošleme tedy info až bude hotová matice
VK: začala bych formulovat úvodní slovo a poslala bych s hotovou maticí
Úkol: Verča bude pracovat na úvodním textu
4) doladění koncepce místních PiCe
JT: napsal bych koncepci více jednodušeji, lépe bych ji formuloval
Luboš: znění, které tam je vzniklo tak, že jsme to procházeli slovo od slova a něco jsme doplnili. Pokud by tam detaily nebyly a bylo by to více obecné, nejsem proti poud to nezmění smysl.
LK: potvrzuji, navíc jsme to konzultovali s Vojtou Pikalem - návrh: ne koncepce schválená KF, ale předpis pro PMS. Pokud strategický dokument, tak bych to okrášlil.
VK: mně se to líbí, tak jak to je, ale změnám se nebráním
LK: můžeme mrknout na tvoji textaci?
JT: už jsem to udělal u provních dvou odstavců. Do 30.6. máme povinnost předložit koncepci KF. Je návrh řešení prodloužit termín o 14 dní?
LK: nevidím problém, mezitím probíhala nová volba PKS
JT: mám návrh: napíšu nový text celý a na příštím PKS schválíme jednu z verzí
Luboš: nemusíme hlasovat o obou verzích, klidně to uprav při zachování toho smyslu
Úkol: Júsuf navrhne nový text a na příštím PKS se bude hlasovat o verzi
5) zahájení primárek – volba lídra, způsob a stanovení termínů
Luboš: mezi navrhováním a volbou je několik týdnů. Lídra myslím máme mít do podzimu
VK: koncem srpna bych chtěla lídra
LK: primárky můžeme zahájit klidně hned. V půlce října lídr a listopad čelo - ideál. Grilování může probíhat celé prázdniny a září.
JT: poslední krajské volby jsme v prosinci ještě neměli ani lídra.
Luboš: v lednu se představoval na CF
JT: je volba čela a lídra spojená s programem a kampaní ebo to můžeme řešit odděleně? jde mi o to, jestli termíny máme nějak ladit
LK: zodpovědnost za krajské volby má PKS, můžeme si to udělat jak chceme. Nemyslím, že je to spojeno s programem. Hlídá to RV, takže pirátská čistota zachována.
JT: otázka Luboše na termíny..
Luboš: nevím, pojďme je domluvit. Michal mi slíbil, že odpředsedá primárky.
VK: volba musí začít přes léto
LK: čas nás netlačí, můžeme navrhování spustit teď. Chce to čas na to grilování a práci s uzavřenou skupinou lidí
VK: neodkládala bych to až na září, doba na navrhování lídra např do 11.8. a pak debaty a gril
JT, VK, LK: volba lídra zvlášť
Luboš: v nejbližších dnech vykopneme volbu lídra do půlky srpna na navrhování a do půlky září čas na diskusi?
VK: první týden srpen konec navrhování a první týden září volba
SB: měla by být možnost fyzického grilování. Lidi by měli někde vystoupit a grilovat je při zasedání a hlasování po zasedání KF (plán 17.9.). Nebo KF posunout.
LK: ukazuje harmonogram z minulých voleb
JT: asi na to bude potřeba více času, abychom jen něco neplácli
VK: máme 17.9. zasedání KF - hodilo by se tedy do té doby dát navrhování a fyzické grilování na KF
Luboš: souhlas, pár dní po KF by mohla začít volba
SB: zasedání je nešikovně, je naplánované těsně před zastupitelstvem kraje. Volba lídra ok, ale možný časový problém pro kandidáty.
Luboš: jsem pro přípravu, hodíme to do tabulky a doladíme
VK a LK: pro
LK: vzpomíná na skvělou administrativní práci Tomáše Válka. Můžeme ho oslovit a požádat o pomoc s byro ohledně voleb
VK: zeptala bych se Tomáše kolik času nám může věnovat
JT: domluvím se s Tomášem
Úkol: Verča a Júsuf do konce týdne doladí tabulku (harmonogram) a pošle ostatním k hlasování
6) matice odpovědnosti, její revize, rozdělení úkolů v rámci PKS
VK: jsem zběhlý hospodář a stále se cítím být členem mediálního týmu. Za PKS bych chtěla být u lidí a hospodář.
LK: matice je všeobjímající. Chceme ji upgradovat?
Luboš: souhlasím. Někdo zkušený by to mohl proškrtat
JT: souhlasím s revidováním celé matice a myslím, že bychom to měli projít všichni a shodnout se na ní na příštím PKS
Luboš: myslím, že bychom to nemuseli odkládat
VK: bylo by dobré, kdybychom oblasti měli dva, abychom byli zastupitelní. Hodně se to překrývá
JT: je tu riziko, že když budou dva, tak to nebude dělat ani jeden. Chtěl bych, aby se na to každý z nás podíval a udělal sám za sebe. Nápady pak můžeme propojovat a inspirovat se.
LK: nejsem si jist časem, ale přizpůsobím se. Verča by mohla něco nastřelit.
JT: beru to jako formu přípravy na to, aby byl člověk dostatečně informovaný a uvědomil si co to obnáší
SB: návrh - poznámky podrobnosti co jaká oblast obnáší a nastavit si časový úsek jak se věci vyvíjí
Úkol: Júsuf a Verča nastřelí návrh nové matice do konce týdne, na příštím PKS se to dokopne
7) pirátské systémy – podání na AO
Luboš: nevím, jestli je zadáno podání na AO
VK: Klára to může zkontrolovat
Úkol: Klára podá na AO zvolení nového PKS
8) Různé
a) Dotační program na mediální projekty
LK: zahlasoval bych a posunul se dál
Luboš: nevyplývají z toho další povinnosti?
JT: termín pro vyúčtování
Luboš: zhodnocení efektivnosti?
LK: účelnost zhodnocuje ten, kdo to proplatí
Luboš: souhlas s Kolisem, abyste to odhlasovali a noviny jsou třeba předložit KF (záměr nad 100k)
VK: jsou to 4 projekty a 80k je dotace, můžeme hlasovat jako PKS
Luboš: je to záměr nad 100k, musí hlasovat KF
VK: pravda
Úkol: vyplnit hlasovací tabulku a dát hlasovat KF o záměru nad 100k (noviny)
b) ohlédnutí za výsledky volby do PKS
Luboš: to je diskuse spíše k pivu o přijatelnosti hlasovalo 30 lidí a každý jsme dostali cca půlku hlasů. Vzbuzuje to ve mně pocit rozštěpenosti.
VK: taky mi to tak přijde, že jsou lidi naštvaný
SB: to, že se nedostali ti další rzhodovaly 1-2 hlasy a je třeba k tomu přistupovat s pokorou. Je vidět, že tam pnutí s některými z vás je, podle výsledků.
LK: více parametrů. Kdo něco dělá a projevuje názory získává určitý počet nefanoušků. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Je to určitě zpětná vazba a reflektuje to předchozí PKS.
JT: asi jsem to tak nevnímal, přijde mi, že předchozí volby také takhle dopadaly. Vypovídá to o tom v jakém stavu KS je a budu rád, když se to posune.
Luboš: souhlas, vnímám to stejně a je třeba na tom pracovat.
c) podoba e-mailů s pozvánkou na PKS
Luboš: souvisí to i s informováním. Líbilo by se mi když posíláme pozvánku, tak aby na začátku byly dvě tři věty co řeším. Můžeme tímto způsobem informovat o naší činnosti. A za druhé, aby se body neopakovaly (viz Úkoly z minula)
LK: zápis a evidence úkolů jsou dvě věci. PR, o které jde Lubošovi může jít novou nástěnkou nebo spešl mailem.
Luboš: chci jen lépe využít ty maily, které jdou pravidelně co 14 dní - dvě věty, co se řešilo a co se řeší - stručně. Budu na tom programu a znění mailu pracovat.
JT: krásně se nám tím propojuje matice
VK: přijde mi to dobrý, nepoužívat další kanál.
d) kompletní vyčištění redmine, mějme čistý stůl
Luboš: v RM je strašně starých úkolů. Je třeba to projít a vyčistit.
LK: navrhuji následující postup - někdo tam může mít evidenci úkolů a vyzval bych vlastníka podání, at se na to podívají a uzavřou to. Pokud to do 3 týdnů nebude, tak to uzavřu.
Luboš: když napíšeš do toho úkolu, tak to vlastníkovi přijde
Úkol: Luboš - až bude mít práva do RM, udělá čistku do 15.8.
e) druhý hospodář PKS (předseda je vždy a druhý se volí)
JT: mohli bychom si ho zvolit příští PKS podle matice
f) ověřování nováčků v chobotnici za kraj
KB: nevidím v matici?
JT: dáme to do matice
g) smlouva Jana K.
JT: myslím, že počkáme jak dopadne výběrko na vedoucího PO?
VK: smlouva je připravena a uvidíme po volbě
Verča se domluví s Janou
h) nástěnka - https://nastenka.pirati.cz/
KB: budeme vytvářet nějaký jednoduchý přehled, co tam publikovat za kraj a co ne?
VK: naše nástěnka byla pro vedení MS a tohle je pro všechny členy a RegP
KB: ano, je to pod pirate ID
Luboš: než začnu používat nový pirsystém, tak bych rád věděl, že to někdo bude číst
JT: nejdříve bychom pokoukali a pak se domluvíme
LK: souhlas, ted ji zkoušíme za RT bezpečnost
Luboš: souhlas, počkat, pokoukat
VK: souhlas, žádný spěch
LK: připomínám, že kdo navrhuje bod, aby se k bodu podepisoval
Júsuf končí jednání a děkuje za účast!