Čelákovice - podpora spolku Čelákovické fórum

Moderátor: PKS Středočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

  • Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

matej
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 18 dub 2018, 16:24
Profese: obchodník
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Čelákovice - podpora spolku Čelákovické fórum

Příspěvek od matej »

Ahoj Piráti,
rádi bychom vám představili spolek Čelákovické fórum a zájem jeho představitelů o podporu a spolupráci.

Kdo jsme a co všechno děláme?
Jsme obyčejní lidé rúzných profesí (historici, akademici, stavební inženýři, podnikatelé, řemeslníci, manažeři atd.) žijící v malém a pro život příjemném městě Čelákovice, kterým není jedno, co se v jejich okolí děje a kteří věnují svůj čas, znalosti a energii prosazování pozitivních změn ve veřejném zájmu. Chceme město, které dobře komunikuje s občany, zajímá se o jejich potřeby a názory a reflektuje je. Chceme město, které dobře hospodaří s veřejnými prostředky, investuje tam, kam je skutečně třeba, které jedná a rozhoduje transparentně. To se u nás v Čelákovicích bohužel neděje. Nejsme spokojeni s řešením či neřešením řady problémů našeho města a ani s tím, jak město komunikuje s občany. Zajímáme se o názor všech i nápady, jak městu prospět. Preferujeme věcnou diskusi, dodržování zákonů a demokratické principy. Důležitá jsou pro nás fakta, odbornost, ne zákulisní vlivy a osobní zájmy jednotlivců.

Sledujeme veřejné dění a radnici, máme za sebou spousty hodin práce pro podporu a prosazení dobrých věcí ve veřejném zájmu. Poskytujeme všem obyvatelům Čelákovic co nejobjektivnější informace o veřejném dění, především pak o dění s dopadem na veřejný prostor, na podmínky pro život v našem městě, o nakládání s veřejnými prostředky. O našich konkrétních aktivitách se lze dozvědět na našem webu http://celakovickeforum.cz/ , který slouží jako veřejný informační portál a místo pro otevřenou veřejnou diskuzi. Informujeme o aktuálním dění, tématech i vývoji kauz, do některých aktivně vstupujeme, podporujeme občany v zapojování do veřejného dění. Sbíráme podněty a názory spoluobčanů, s kterými dále pracujeme. Podáváme žádosti o informace dle zákona 106/1999 Sb., zjišťujeme zásadní skutečnosti, ověřujeme informace, pracujeme s fakty. Aktivně se účastníme zasedání zastupitelstva, vyjadřujeme své názory a podněty, hájíme zájmy našich spoluobčanů, iniciujeme jednání k aktuálním problémům. Organizujeme či pomáháme organizovat petice ve věcech, které trápí nás i naše spoluobčany, a které vedení města neřeší. Snažíme se jejich prostřednictvím dosáhnout projednání předmětu petice a dosažení nápravy či opatření ke spokojenosti občanů. Pořádáme a spoluorganizujeme besedy a setkání občanů k diskuzi nad vybranými tématy, hledáme náměty a řešení.

Přehled kauz, kterým se dlouhodobě věnujeme:
Prohraný soudní spor města s TJ Spartak Čelkákovice (vzniklá škoda městu 1,8 mil. Kč.)
Dělnické domky - lokalita města bez vody, kanalizace a veřejného osvětlení
Oprava podhledů v ZŠ Komenského - chybně provedená a nesplňující požadavky požární bezpečnosti, podezření z předražení zakázky (reportáž ČT pořadu Černé ovce)
Rekonstrukce náměstí - korekce dotace na základě výběru nabídky vyšší než byla v zadávací dokumentaci jako limitní (škoda vzniklá městu zatím cca 2 mil. Kč.)

Co vlastně chceme?
Stávající opozice proti vládnoucí letité klice ODS a jejich zájmům je u nás ve velké menšině a je slabá, nedaří se téměř nic prohlasovat ani prosadit. Ačkoliv jsme založili spolek jako nepolitické hnutí, dospěli jsme po nemalých zkušenostech k názoru, že chceme-li něco změnit, bez politiky to nepůjde. Chtěli bychom vytvořit silnou kandidátku lidí, kterým jde o stejnou věc a principy a nabídli v podzimních komunálních volbách konečně nové, neprofláknuté a důvěryhodné osobnosti a dál pracovali v souladu s naším přesvědčením a pro dobro věci. Jsme si vědomi toho, že sami na to nestačíme, proto bychom se rádi spojili s Piráty, kteří vyznávají stejné hodnoty a principy a jsou nám svými postoji a politikou v praxi nejbližší. Při zakládání našeho spolku jsme se inspirovali aktivitami Pirátů a jejich koaličních partnerů na Praze 10, velmi nápomocná nám byla se svými zkušenostmi Olga Richterová, dnešní poslankyně a 1. místopředsedkyně Pirátů.

Pokud jsme pro ostatní Piráty zajímaví a dostaneme vaši podporu, budeme rádi a věříme, že ji využijeme ve prospěch všech zúčastněných. Pokud ne, budeme bojovat dál sami a život půjde dál. Doufáme, že naše aktivity stojí za vaši pozornost.
Budeme přítomni na vaši Krajské Schůzi Sčk 22.4., kde se vám rádi osobně představíme.

Za Čelákovické fórum
Eva Čílová, předsedkyně spolku
Matěj Leypold Iglo, člen spolku
Uživatelský avatar
Petra.Smutna
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1264
Registrován: 19 led 2017, 17:05
Profese: ekonomka
Bydliště: Mladá Boleslav
Dal poděkování: 869 poděkování
Dostal poděkování: 1210 poděkování

Re: Čelákovice - podpora spolku Čelákovické fórum

Příspěvek od Petra.Smutna »

Podporu tohoto spolku v komunálních volbách 2018 nám doporučila členka RP Olga Richterová, na jejíž žádost jsem se s paní Čílovou a panem Iglo sešla, zápis v registru lobbistických kontaktů zde: viewtopic.php?f=570&t=13315&start=1400
Za sebe doporučuji podpořit Čelákovické forum v letošních volbách.
Uživatelský avatar
Petra.Smutna
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1264
Registrován: 19 led 2017, 17:05
Profese: ekonomka
Bydliště: Mladá Boleslav
Dal poděkování: 869 poděkování
Dostal poděkování: 1210 poděkování

Re: Čelákovice - podpora spolku Čelákovické fórum

Příspěvek od Petra.Smutna »

Na žádost Olgy Richterové kopíruji její příspěvek (jako členka jiného KS sem nemůže psát):

"1.) rozhodnutí, koho podpořit do voleb, je plně na Předsednictvu krajského sdružení (PKS)
2.) aktivit Čelákovického fóra si vážím a jsem moc ráda, že to ve svém městě "rozjeli", trošku i s mojí pomocí
3.) většina sdružení se do Pirátů zapojuje postupně - nic nebrání společnému pořádání akcí, každý je vítán na otevřených krajských schůzích, možností pro spolupráci, ať se PKS rozhodne jakkoli, je řada!
4.) pokud někdo uvažujete přímo o členství ve straně (což by bylo logické při žádosti o podporu) opět je cestou pro zapojení spolupráce s PKS
Přeju hodně zdaru ve vaší činnosti a dobrou spolupráci, ať se ohledně rychle se blížících komunálek PKS rozhodne jakkoli :-)
Olga"
lucie25698
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 20 říj 2023, 06:26

Re: Čelákovice - podpora spolku Čelákovické fórum

Příspěvek od lucie25698 »

S dovolením se připíchnu. My bychom taky časem uvítali nějakou podporu pro náš spolek. Jsme amatérští divadelníci a teprve nás na jaře čeká první vystoupení. Mysleli jsme si, že budeme vystupovat už letos, ale než jsme všechno zařídili, domluvili, atd... No, co vám budu povídat :-D . Založení spolku i když s pomocí společnosti https://sidlofirmypraha5.cz/sluzby/zalozeni-spolku nebylo hned, tak proto jsme nechali první vystoupení až na jaro. Přes zimu budeme mít alespoň hodně času všechno natrénovat :-) .

Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“