Kdo platí tuto kampaň ke krajským volbám?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anon231
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Kdo platí tuto kampaň ke krajským volbám?

Příspěvek od anon231 »

Dobrý den,

dá se někde u transparentních Pirátů zjistit kdo, kdy a jak před krajskýma volbama platí tuto dnešní krajskou politickou kampaň i Pirátů a ODS v Blesku?'

• Nezdá se mi, že by Piráti ze stranických prostředků platili krajskou politickou kampaň i náměstkovi hejtmana Zlínského kraje za ODS.

• Stejně tak se mi nezdá, že by placenou krajskou politickou kampaň i Pirátů platila ze stranických peněz ODS?

• Přitom nevylučuju, že tuto společnou krajskou politickou kampaň Pirátů a ODS hradí Piráti a ODS 50/50 ze svých stranických prostředků.

Může to být i klasicky postaru.

• Kraj tuto politickou kampaň Pirátů a ODS (obě strany ve vedení kraje) před krajskýma volbama neplatí přímo, ale je placená z prostředků Sociálních služeb Vsetín = Zlínský kraj tuto politickou kampaň Pirátů a ODS platí jako zřizovatel skrytě.

Zatím se to tváří, a rád bych to vyvrátil, možná je i varianta že si společnou kampaň tito dva krajští politici platí ze svých soukromých fondů, že tato krajská politická kampaň Pirátů a ODS byla placená z veřejných peněz Zlínského kraje.

Předem děkuji za odpověď a nejlépe i odkaz na stranickou objednávku inzerce a poté platbu.

P.S. *Případně i kolik dalších takovýchto politických kampaní vyšlo, kde a za kolik.
Autor je občanem Zlínského kraje a chce od Pirátů pomoc vyvrátit, že veřejné peníze Zlínského kraje jsou zneužívají ve prospěch politických kampaní stran.

Obrázek

Přílohy
placená inzerce piráti Blesk 6.11..jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon231 za příspěvek:
Libor.Adamek
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Re: Kdo platí tuto kampaň ke krajským volbám?

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

@Hana.Ancincova prosím o nějakou reakci.
Podotknu, že termín krajských voleb tedy ještě vyhlášen nebyl, takže kampaň regulovaná volebním zákonem ještě pochopitelně neprobíhá.
A že u inzerce je asi nějaké identifikační číslo, a že když by s ním člověk napsal do redakce, tak se asi něco dozví.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Jan.Podhajsky

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Michal.Stepanik
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od Michal.Stepanik »

Předpokládám, že se vyjádří co nejdříve, nicméně dnes intenzivně řeší odebrání registrace Hvězdě https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/kraj-u ... zpravy_hoo a jak se postarat o klienty, kterých je 60. Sociál má v gesci.

zastupitel města Napajedla, není členem Pirátů

Hana.Ancincova
Člen KS Zlínský kraj
Profese: účetní, ekonomka
Dal poděkování: 90 poděkování
Dostal poděkování: 44 poděkování

Příspěvek od Hana.Ancincova »

Hezky den,
O tom, ze proběhla placená propagace tohoto článku nevím a vidím to poprvé. Neobjevilo se to ani v monitoringu médií, co nám jako krajským politikům chodí a všechny zprávy, které se ve spolupráci s elektroauty objevily v mediich byly převzaty z tiskové zprávy kraje. Příspěvkové oblasti zadne takové články neplatí, jediný mediální prostor, který nakupuji je za účelem inzerce pracovních mist. Proverim.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Ancincova za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Michal.Stepanik, Libor.Adamek
Statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje,
Členka Kontrolního výboru města Kroměříže.
anon231

Příspěvek od anon231 »

Vojtech.Pikal píše: 07 lis 2023, 16:39

@Hana.Ancincova prosím o nějakou reakci.
Podotknu, že termín krajských voleb tedy ještě vyhlášen nebyl, takže kampaň regulovaná volebním zákonem ještě pochopitelně neprobíhá.
A že u inzerce je asi nějaké identifikační číslo, a že když by s ním člověk napsal do redakce, tak se asi něco dozví.

Předně děkuji za vyžádání si oficiální reakce, jistě se brzy dozvíme jaká byla ta neoficiální reakce a jestli mezi nimi je/není propastný rozdíl.

OFFTOPICReaguju až teď, byl jsem od poloviny minulého týdne do začátku tohoto mimo ČR.

Zareaguji na upozornění co mi po přihlášení, upozornění na email mám zrušené, ukázalo fórum. Později až některé věci Hana Ančincová upřesní se pomocí faktů vyjádřím i jakou smršť hulvátství, urážek a příslibu mne prověřovat na krajském úřadě vyvolal můj zcela logický dotaz, navíc slušně položený, vyvolal v Krajském sdružení pirátů.

Překvapivě si vedle známého politického podvodníka (někdo tomu říká dvě slivovice někdo což zase krupice), kterého se dotaz nijak netýkal přesto neudržel svůj hnojomet, kterým zpravidla očerňoval když se cítil ohrožen, od naštěstí už ne politika v exekucích, ani v insolvenci, kteří chápu ty placené funkce potřebují, přihodil polénko i neúspěšný politický přílepek k pirátům co podle mého hodnotícího soudu jako tehdejší člen RM i díky osobním vazbám na jednoho z ředitelů může vědět mnohé o dvou trestných činech vůči dětem a aby se nevyšetřil ten první tak, si musel odvodit, že došlo i k poškození mladistvého pachatele druhého TČ u nic ve městě. Nebudu překvapen i když bude vědět i to i jak i za kolik se to celé odklánělo a proč jejich organizace vytvářela falešné dokumenty a před OIP, SÚIP a ČOI to museli přiznat, přesto je uplatnili i u soudu.

Popořadě, jak po přihlášení první bliklo upozornění, podobných slušně položených dotazů na jiné strany nebo premiéra či ministryni financí např. cestou 106, interpelací a pod piráti dávali jistě nespočet.

A- Fakt, že nejsou vypsány volby je dostatečně znám a k termínu voleb dotaz ani nebyl.

B- Právě proto, jak dříve podrobovali kontrole i piráti, využívají ke skryté předvolební sebeprezentaci ve zvýšené formě rok před volbama, často za veřejné peníze.

C- Ostatně 6 Listopadu, to samé jen na jiných místech od 37 minuty a 36 sek. velmi obsáhle a slušně diskutovalo i krajské zastupitelstvo.Kdo sleduje dění a mediální výstupy ve Zlínském kraji, tak od léta nemůže předvolební kampani, někdy i několikrát do týdne, utéct. Na fakt, že se kampaň rozjíždí i na krajském pirátském FB jsem se neptal. Lži jak piráti od r. 2020 na kraji dostavěli státní dálnici realizovanou ŘSD, zahájenou r. 2018 už podrobují pravdě jiní.

D- Když bych se ptal na konkurenční stranu, piráti by to lajkovali, když se slušně a věcně zeptám zda to samé nedělají i piráti, nepřekvapivě to od krajského sdružení pirátů provázejí hrubé osobní útoky a dezinformace zjevně k odvedení pozornosti a očernění před novějšími členy, kteří neznají jak se v krajském sdružení upevňovala moc a kdo vše se do toho namočil a tak musí držet partu.

• Prosím ,,asi" identifikační číslo z placené inzerce viz foto nejlépe zakroužkovat. Sám ho nevidím.

• Napsání do redakce? Na základě čeho by, soukromé osobě, měla redakce poskytovat informace z jejich soukromoprávního obchodního vztahu s inzerentem?

Není to jen slušně vyjádřená pokus k odvedení pozornosti? Dlouholetý člen strany, dříve vysoký ústavní činitel už také někdy u pirátů i z častých diskuzí na fóru i ke článkům zaznamenat nešvary, které piráti dříve podrobovali kontrole u jiných stran.

Díky za slušný komentář.

anon231

Re: Kdo platí tuto kampaň ke krajským volbám? Aneb co vše odkryje jeden slušný dotaz.

Příspěvek od anon231 »

Hana.Ancincova píše: 07 lis 2023, 17:16

Hezky den,
O tom, ze proběhla placená propagace tohoto článku nevím a vidím to poprvé. Neobjevilo se to ani v monitoringu médií, co nám jako krajským politikům chodí a všechny zprávy, které se ve spolupráci s elektroauty objevily v mediich byly převzaty z tiskové zprávy kraje. Příspěvkové oblasti zadne takové články neplatí, jediný mediální prostor, který nakupuji je za účelem inzerce pracovních mist. Proverim.

Jazyk reakce vypadá zásadně jinak než jak se v této věci vyjadřuješ dovnitř krajského sdružení.

Aktuálnost tématu zneužívání k politické sebeprezentaci, svědčí diskuze na posledním krajském zastupitelstvu, které jsem částečně sledoval , konkrétně od času 37:36 se diskutuje je zamezení prezentace politiků v příspěvkových organizacích. OFFTOPIC Opakovaně se tam řeší i činnost i potřebnost uvolněného předsedy výboru za piráty. Aktuální je to i z důvodu, že se nepravdivě vychloubáte cizím peřím, konkrtétně dokončením úseku dálničního ochvatu Otrokovic, přitom už ze samotného označení dálniční je každému jasné, že jde o stavbu v režii ŘSD i u pokračování D55 a podíl ZLK je minimální, natož uvolněného předsedy výboru za piráty, zároveň má na kraji dopravu v gesci ANO.

Když už budeš v tom prověřování i protože jsi zároveň patrně budoucí kandidátka na hejtmanku, tak ještě než se ty urážky zveřejní.

• Co je to za intriku a nechutnou dezinformaci...zadej si do vyhledávání na fóru klíčová slova ,,pochcal se v autobuse".? ]OFFTOPIC To máš z běžného dotazu na kampaň tzv. na Schillerku takový strach, že se uchyluješ k takto ubohým a jednoduše ověřitelným dezinformacím...

• Proč, pro koho konkrétně, koho dalšího, na kraji jako první náměstkyně za piráty , úslužně slibuješ někomu z krajského sdružení na krajském úřadě mé prověřování? To je jak v temných devadesátkách.

• Proč slušný dotaz vyvolává hrubé urážky od krajského politika se kterým jsem ani nikdy nemluvil, přestože se ho nijak netýkala, jde snad o vděčnost za uvolněnou funkci?OFFTOPIC Tentokrát nejde o tak agresivní tón jako toho nedávno v insolvenci, ale jen pouhé hospodské urážky někoho nedávno v exekuci, který tu funkci prostě potřeboval.

• Proč běžný dotaz, přestože se ho netýkal vyvolává i klasické hulvátské urážky od pseudopiráta nepřekvapuje. Poté co hulvátsky urážel a vysmíval se jiným, jsem si řekl od čeho asi odvádí pozornost a následně doložil jeho podvody v personálních výběrkách do čehož namočil i několik jiných co už drřží partu. U rozdělování peněz, což se na kraji medializuje pořád by jistě nepodváděl to není jeho styl on radši dostává krupici což nejsou ani kapříci ani současná olomoucká slivovice.

OFFTOPICToto : )))) prověřovat není třeba, ale pokud to někdo třetí udělá alespoň narazí na pravdu. Je to spíše smutný než směšný osobní intrikánský příběh o kterém, protože jsem se ho nikdy neúčastnil, jsem se dozvěděl až tento týden.

Až toto jednou nevyhnutelně praskne bude mít Ivan ze Zlínského kraje těžkou hlavu.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Číslo jsem zakroužkoval zde:

číslo.png

Měl jsem za to, že exituje nějaká povinnost identifikace inzerenta, ale nedohledal jsem že by tomu tak bylo a povinnost sdělit totožnost inzerenta to vypadá, že je pouze vůči dohledovánm orgánům.
Podotknu tedy, že v takovém případě mi takto neidentifikovatelná reklama přijde minimálně hrubě neetická.

Oznámení moderátora:

A prosím netapetovat (nepřispívat opakovaně bezprostředně za sebou bez zvláštního důvodu), pokud už pominu ten styl komunikace.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
Michal.Stepanik, anon231

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Hana.Ancincova
Člen KS Zlínský kraj
Profese: účetní, ekonomka
Dal poděkování: 90 poděkování
Dostal poděkování: 44 poděkování

Příspěvek od Hana.Ancincova »

Odpovím k věci, jelikož půlce věci, náznaku, Atd, nerozumim. Ze se hlídají politici je naprosto v pořádku, co mi přijde přes čáru je ten manipulativni styl psaní, který má ve čtenářich účel automaticky vyvolat, ze ten o kom se píše, provedl hned něco nekaleho.
Ano, reklamu jsem musela proverit, jelikož jsem reklamu viděla až poprvé tady. Strana ji neplatila, já osobne taky ne, příspěvková organizace taky ne. Ptala jsem se na oddělení vnějších vztahu KU ZK a dle sdělení tiskové mluvčí jsou tyto reklamy v balicku, který má kraj objednanou u CNC Média. Reklama se kupovala za účelem propagace Zlínského kraje se změnou nového vizuálního stylu a dle vyjádření mluvčí máme k této objednávce i možnost mít jednou za čas zveřejněny příspěvek s politickou tematikou. Vybírá témata dle svého uvážení, napříč gescemi a politickým spektrem.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Ancincova za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Novy, Vojtech.Pikal, Jaroslav.Toman
Statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje,
Členka Kontrolního výboru města Kroměříže.
anon231

Příspěvek od anon231 »

Díky..právě jsme se přihlásil abych i o tom čísle inzerce, které mne vůči novinám k ničemu neopravňuje, napsal a původní reakci upřesnil. Potvrzuji miniaturní číslo jsem přehlédl a proto ani od fotky inzerce neoříznul a tím si čísla mohl všimnou kdokoli jiný a tak se i stalo. Meritum věci to nijak nemění. OFFTOPICVšiml jsem si toho miniaturního čísla až dnes, když jsem zahlédl dnešní a včerejší Blesk a v pondělním to pokračuje.

Tentokrát navzdory například existenci krajského měsíčníku, facebooku Zlínského kraje ,placená inzerce propaguje.

• hejtmana za ANO

• radní pro zdravotnictví za ČSSD

Nejde o ojedinělou příhodu,ale o systém předvolební propagace krajských politiků z veřejných peněz Kraje kde ve vládní koalici sedí i piráti.

Kde je potom ta změna, jejímž slibem piráti oslovovali voliče?

Kdo jiný než občanská veřejnost a média na to má upozorňovat, když to důsledně nekontroluje opozice? Možná i protože opozice často předtím dělala a možná i potom bude dělat něco podobného. Od léta vzrůstající předvolební krajská kampaň za peníze Zlínského kraje = podle hlavy VII. Ústavy je územní samospráva je společenstvím občanů a ty zajímá za co se veřejné peníze utrácí.

Než to piráti zablokují, jsou to piráti kdo dal veřejnosti možnost se ptát, je samozřejmě pravda nejde o zároveň právo dostávat pravdivé odpovědi. Buďte fér a když se to už přestává hodit tak možnost se na fóru ptát zablokujte, ne pod různými záminkami nenaznačovat moderaci když se fakta nehodí.OFFTOPICChápu, že to může moderátor kterého jsem kdysi upozornil, že v rozporu s interními předpisy vede stranické jednání, přestože v emocích pozastavil členství,ale když žil v realitě neposlaneckého světa, tak ho zase rychle obnovil Neptal jsem se za kolik si u jiného člena krajské sdružení platí psaní PR článků je to placeno z příspěvků od státu a tak je to na rozhodnutí strany kolik utrácí za vylepšení mediálního obrazu, ptal jsem se na utrácení veřejných peněz na zjevně skrytou předvolební kampaň.

OFFTOPICEvidentně slušný dotaz, vědomě uvedený na celostátní části fóra není příjemné téma a moderátor diskuze si připravuje moderaci příspěvku, Jako záminku si vybral samostatnou reakci na dva jiné komentáře pirátů. Když to zablokujete, kdo s tím co nadělá dáváte možnost se ptát nikoliv právo dostat pravdivou odpověď bez urážek okolo. Hana Ančincová jistě její urážlivé dezinformace provázející můj slušně položený dotaz potvrdí, když je zveřejním já tak to moderátor smaže, protože se to nehodí.

Styl komunikace?
Následek je zaměněn s příčinou. Přitom stačí u pirátů nešířit, nejen na ženu, nechutné dezinformace o pochcání se v autobuse, nezavděčovat se přísliby lustrací na krajském úřadě a další urážky od jiných a nikdo je pak nemůže citovat[/b] a citace nemůžou být smyšlenou záminkou k moderaci příspěvku. Ani nepropagovat cizí projekty za své. Tak prosté to je.

A- Pokud by podobnou skrytou předvolební kampaň, navíc za peníze Zlínského kraje dělal třeba Čunek s Krajskou nemocnicí, nebo Schilerová, Babiš atd byl by stejný slušný dotaz vítán a ve skrytých skupinách by piráti sdíleli odkazy aby ostatní piráti přes své početné fejkovní profily podobné počínání negativně komentovali.

B- Když se to platí v době kdy je na kraji koalice s Piráty, tak ten kdo se slušně zeptá tak je u Krajských pirátů cílem urážek, hloupých dezinformací od první náměstkyně s cílem poškodit autora o ,, pochcání se v autobuse.", urážek do magorů a pod.

Obrázek

Vojtech.Pikal píše: 17 lis 2023, 20:46

Číslo jsem zakroužkoval zde:

číslo.png

Měl jsem za to, že exituje nějaká povinnost identifikace inzerenta, ale nedohledal jsem že by tomu tak bylo a povinnost sdělit totožnost inzerenta to vypadá, že je pouze vůči dohledovánm orgánům.
Podotknu tedy, že v takovém případě mi takto neidentifikovatelná reklama přijde minimálně hrubě neetická.

Oznámení moderátora:

A prosím netapetovat (nepřispívat opakovaně bezprostředně za sebou bez zvláštního důvodu), pokud už pominu ten styl komunikace.

Přílohy
20.11.23 Blesk.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon231 za příspěvek:
Jaromir.Slezak
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“