Ahoj,
Jmenuji se Ellen Anna Kovačíková, ročník 2006, momentálně mi je 16 let, jsem RegP na Praze 2, v Praze žiju druhým rokem kvůli střední (umělecké) škole. Jsem z Pardubic, momentálně ale převažuje můj pobyt v Praze. Jsem malířka působící zde, mimo malbu a tvoření se zajímám i o politiku, je to jeden z mých koníčků ale zároveň jsem velice ambiciozní a cítím uvnitř touhu pomoci a něco změnit k lepšímu a tak si myslím, že Mladé pirátstvo by mohla být dobrá cesta.
V politice se zajímám o následující témata: sexuální obtěžování na ženách, bezpráví na ženách a jiných menšinách (rasismus, misogynie, nenávist vůči lgbtq+), rovnost, definice a prevence znásilnění, bytová krize, život ve městech, studentský život, vzdělávání, revoluce vzdělávacího systému a jeho kvality a další
Mimo politiku mě zajímá literatura (psaní i čtení), umění, návštěva kulturních eventů (docházím na KET kultura), hudba, koncerty a samozřejmě politika, politické dění.
Mé krédo je, že každý člověk se musí neustále vzdělávat nebo není plnohodnotným člověkem, jsem vždy otevřená debatě.
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
Mladé Pirátstvo mi přijde jako skvělý space plný super aktivních lidí, kteří se nebojí bojovat za to, co jim přijde správné. Tenhle fighting spirit mi přijde blízký a ráda bych se zapojila. Mám zkušenosti s organizací, organizovala jsem své vlastní výstavy a různé školní i mimoškolní eventy, malé debaty, poetry reading a jiné menší akce. Ráda bych byla pomocná ruka u čehokoliv co je možné, umím něco málo s Ps,InD a Ill, péct i obstarat nějakou malou administrativu. Nejraději bych se zapojila do debaty a eventů okolo MP. Pomohu s čímkoliv, co bude v mé kompetenci.
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Pirateconu, podcastu, streamu ? jak ?
Hrozně ráda se zapojím do všeho, ráda přispěji menší pomocí ale po čase se ráda aktivně zapojím i na vyšších pozicích.
3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) Jakou hudbu posloucháš?
Na PC už moc nehraji, pokud ano tak Sims, MC a ještě do nedávna PUBG a VALORANT. Hudba je pro mě hodně důležitá, vyrostla jsem na kapelách jako Pink Floyd, Led Zeppelin, Iron Maiden, ACDC, Depeche Mode, Marilyn Manson a další ikony, to mě ovlivnilo, nakonec jsem skončila jako emař (Black Veil Brides, MCR, Mayday Parade) a starý rocker v jedné osobě. O hudbě bych mohla mluvit pořád, je pro mě ale nejdůležitější jejich message než jen estetická stránka, poslouchám i českou hudbu (Post-Hudba, Karel Kryl, Dukla,...) ale i techno.
4) Víš že jsme i na instagramu, facebooku, twitchi a máme web?
O MP jsem se kdysi dozvěděla právě přes Instáč, sleduji MP i některé jejich členy na sockách.
Můžeme se spolu spojit přes Zulip (Ellen Anna Kovačíková) nebo Insta (kovacikova.art), mám i signal.
Díky! A změně zdar!