Nominace Vladimíra Votápka v primárních volbách do Evropského parlamentu

Moderátoři: PKS Moravskoslezský kraj, KoKS Moravskoslezský kraj

Zamčeno

Podporuji nominaci Vladimíra Votápka v primárních volbách do Evropského parlamentu 2024

Ano

1
14%

Ne

4
57%

Zdržuji se

2
29%
 
Celkem hlasujících: 7 - Celkem hlasů: 7

Uživatelský avatar
Vladimir.Votapek
Člen KS Praha
Příspěvky: 61
Registrován: 17 led 2021, 13:16
Profese: moderátor
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Vladimíra Votápka v primárních volbách do Evropského parlamentu

Příspěvek od Vladimir.Votapek »

Vážení přátelé,
jsem členem KS Karlovy Vary, kde místní Piráti přišli s myšlenkou mé nominace na čelo kandidátky pro volby do Evropského parlamentu. Obracím se ale i na Vaše krajské sdružení s žádostí o podporu v procesu výběru vhodných kandidátů. Jsem hluboce přesvědčen, že volby do EP budou velmi důležité jak z pohledu Evropy, tak i české Pirátské strany. Evropský parlament je jediná celoevropská instituce, přímo volená všemi občany EU a je to proto nejzásadnější demokratický partner a korektiv dalších evropských institucí, tvořených mnohem užším výběrem a postrádajících univerzální legitimitu. Pro české piráty půjde o první „velké“ volby po divných parlamentních volbách v r. 2001 a je pro nás velmi důležité, abychom získali co nejvíc hlasů a posílili tak naše postavení nejen v Evropě, ale také v rámci ČR.
 Moje zapojení přitom nevnímám jako vyjádření nedůvěry našim dosavadním europoslancům. Například Marcel Kolaja a Markéta Gregorová, jejichž práci mám jako člen RT EZO možnost sledovat v detailu, dělají svou práci velmi dobře. Jsem nicméně přesvědčen, že spolu s nimi a vedle nich, s podporou pirátského týmu a asistentů, budu schopen svou práci dělat stejně dobře a přitom trochu jinak.
Ta jinakost je důležitý bod mého programu. Piráti v minulosti odvedli obrovský kus práce. Z vysmívané straničky se stali respektovanou politickou silou, která se nejen opakovaně dostala do Poslanecké sněmovny, ale v posledních letech dokonce sdílí vládní odpovědnost za další osud naší země. Přesto asi všichni cítíme, že si musíme odpovědět na zásadní otázku. Chceme být i nadále stranou 10%, nebo si chceme ukousnout větší díl koláče voličských hlasů? Chceme oslovit i většinového voliče, chceme pravidelně vítězit i ve většinových volbách, jako jsou například volby do Senátu?
V takovém případě bychom měli v našem programu vedle tradičních témat klást větší důraz na problémy trápící průřezově většinu populace, jako je korupce, bytová krize, regionální problémy ve zdravotnictví a školství. Z evropského hlediska také na témata jako je společná zahraniční a obranná politika, vyrovnání průmyslového a rozvojového potenciálu, větší spravedlnosti v životních šancích především nastupujících generací.
Zatím jsem neměl příležitost se s většinou z vás setkat a proto mi dovolte, abych stručně připomenul co jsem za člověka a proč si myslím, že mohu Pirátské straně v EP prospět. Je velmi pravděpodobné, že jste se s mojí tváří setkali někde v médiích - velmi aktivně vystupuji v televizi, rozhlase a na sociálních sítích. Jako bývalý diplomat, který se specializuje na oblast býv. SSSR mám v důsledku rusko ukrajinské války (bohužel) hodně co komentovat a analyzovat. Určitě je zbytečné pirátům radit, kde si mohou nalézt moje vystoupení a komentáře - během pár kliků si mne najdete. Začněte třeba Twitterem (@votapek532), kde mám hodně nad 8.000 followerů. A pak bych doporučoval sáhnout do archivu ČT a ČRO. Určitě najdete něco pro Vás zajímavého – ať to bude Hyde park, Otázky VM, Osobnost Plus BT a nebo další z dlouhé řady další komentářů.
Jsem přesvědčený Evropan, podporuji svobodu lidí a demokratické politické uspořádání. Za největší problém současného Češka považuji stále ještě velmi rozbujelou korupci, která nás oslabuje snad ve všech oblastech společenského života. Nejen v ekonomice, ale třeba i v zahraniční politice.
Svou dosavadní zkušenost chci využít pro větší prosazování pirátských myšlenek jak v oblasti zahraniční politiky a bezpečnosti, tak i udržitelného ekonomického rozvoje. Věřím, že jednotlivé evropské státy, nebo místní komunity, si mohou v globalizovaném světě svůj životní způsob udržet a podle možností i zlepšovat, pouze tehdy, když budou sdruženy v jednom společenství, když budou chráněny evropským deštníkem a přitom se k sobě budou chovat tak, jak prosazujeme my, piráti.
Jako poměrně netradiční pirát chci zároveň pro naše myšlenky získávat i voliče mimo obvyklé spektrum našich příznivců. Jsem přesvědčen, že už moje současné aktivity a dosavadní působení v médiích je pro Piráty přínosem, i když zatím působím bez jakékoli institucionální podpory. Vše co dělám, dělám doslova a do písmene v rámci svého volného času, po práci, která s politikou a veřejnou sférou nijak nesouvisí, a za své vlastní peníze. Případné zvolení tak nejen přinese prospěch Pirátské straně, dá jí větší vliv a potenciál, ale umožní i mně osobně mou veřejnou činnost profesionalizovat. Věřím, že ke prospěchu Pirátů i všech, kteří to myslí s Evropou dobře.

Prosím Vás proto o podporu mého zařazení na čelo pirátské kandidátky do Evropského parlamentu.

Vladimír Votápek

Můj profil naleznete zde: https://lide.pirati.cz/profil/1867/

Uživatelský avatar
Jakub.Dedek
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1650
Registrován: 05 led 2017, 10:46
Profese: Student matematiky
Dal poděkování: 2667 poděkování
Dostal poděkování: 2319 poděkování

Re: Nominace Vladimíra Votápka v primárních volbách do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jakub.Dedek »

MSK má už po hlasování o podpoře.

První zásadou je, že nesmíte klamat sami sebe, a že vy jste ten nejsnazší člověk, kterého lze oklamat.

Richard P. Feynman

Zamčeno

Zpět na „Členské podněty a nominace“