9. 3. 2023
Přítomní: Kateřina Stojanová, Karel Špecián, Ondřej Janák, Kristián Šuster, Petr Konečný, Tadeáš Štepka, Šimon Reizer, Šárka Václavíková, Adam Piechowicz, David Chudožilov, František Formánek, Patrik Machura, Ondřej Obergruber, Raman Ojha, Semuel Enenkl, Tomáš Guth Jarkovský, Tadeáš Štepka, Tomáš Polách, Vratislav Filípek
Program:
- Proběhlé akce (feedback) a plánované akce
- Report mediálního týmu
- Grilování nováčků
- Debata o merchi
- Účast na EYE
- Report z YPE - plánovaný EPIC
- Různé
Zápis:
Proběhlé akce a plánované:
Katka: V PiCe proběhla naše debata o krizi bydlení s Petrem Gočevem, byl plný sál, zřejmě se vyplatí akci sdílet na všech sockách a udržovat jí příspěvkama při životě. Pro příště musíme vychytat technické zázemí pro live přenos a formát prezentace, aby nebyla dlouhá a nudná, ve prospěch diskuze obecenstva. Plánujeme oživit Mezigenerační setkání se SnP, nejbližší o důchodech s Jiřím Štegem.
Report mediálního týmu:
Péťa: Vzniknul dlouhodobý post plan. Snažíme se pravidelně postovat příspěvky o významných dnech nebo repostovat témata centrály. Na všech sítích se nám zvýšil dosah. Do budoucna chceme oživit i web pravidelnými komentáři.
Grilování nováčků:
Karel: Proč jste si vybrali MP a ne jinou organizace?
Vráťa: Jsem členem Pirátů, je mi proto nejbližší tato mládežnická organizace.
Ondřej: Piráti jsou mi blízcí smýšlením, MP je první krok k tomu, jak se dostat do bodhoubí strany a být víc aktivní.
Péťa: Pravolevé, konzervativně-liberální členění – kde na této ose jste? Jaká zahraniční politická partaj by vám byla nejbližší?
Vráťa: Na první otázku jsem odpovídal na fóru. V zahraničí bych byl angažovanej nestraník.
Ondřej: Jsem levicově-progresivně smýšlející.
TGJ: S čím v poslední době u Pirátů nesouhlasíte?
Ondřej: Není bod, který by mi vadil a se kterým bych měl problém. Mé sympatie jsou všeobecný.
Vrá1a: Směřování ke všeobecnýmu referendu, to bych v ČR nerad viděl, nikdy jsem s ním nesouhlasil.
Petr: Jste součástí Rekonstrukce x Renesance?
Vráťa: Ne, jsem ve své vlastní skupině a v Transcendenci.
Petr: Ale na stránce Rekonstrukce jsi.
Vráťa: To je hoax.
Šimon: jste pro setrvání Pirátů ve vládě? Budete se zapojovat v MP konkrétní činností?
Ondřej: Ano. Jsem fotograf, baví mě to.
Vráťa: Pro setrvání jsem. Umím média a poslouchám 80s.
Debata o merchi:
Šimon: Na merch máme na Zulipu speciální vlákno. Pod palcem ho má teď vizuál mikin M. Fryč, který má na starost rebranding MP. Viděl i naše původní návrhy.
Účast na EYE:
Katka: Od Marcela Kolaji jsme dostali nabídku účastnit se červnového EYE ve Štrasburku. Vypsáno bylo jen 10 míst, ty jsme rychle zaplnili. Vedu ale i seznam náhradníků, často někdo odpadne.
Šárka: Kdo se nevlezl na EYE, může jet s YPE v dubnu. Jedeme v sobotu až úterý, 16. – 18. duben. Hlavní program proběhne 17. na celý den. Budeme v EP. Je to v hlavní spolupráci s Patrickem Breyerem. Proplatí nám to EP. Je tam povinná účast na prohlídce a povídání. Hlavní bod programu je EPIC meeting, každoroční celoevropský sjezd mládežnictva pirátského hnutí. Jídlo není hrazené, ale v EP bude pravděpodobně občerstvení. Na EPICu se bude volit nové předsednictvo YPE. Máme tam 3 Čechy, jednu Češku, Harrise z Řecka a Crise ze Švédska. Rádi bychom si udrželi českou převahu, protože jsme nejaktivnější a máme funkční stranu. Já znovu kandidovat nebudu, už je mi 30. Kandidujte, nebojte se. Budeme mít merch a chceme pro YPE i transparentní účet.
Katka: Budem opět nominovat na fóru?
Šárka: Kdo chce kandidovat, musí být nominován za české MP. Děláme to podle nominací na fóru a pak podle hlasování. Takže ano, udělejme to jako v minulém režimu. Potřebujeme to mít do 16. 4., ideálně dřív. Potřebujeme někoho, kdo s námi pojede na EPIC jako delegát/ka, protože nejede celá organizace, ale kromě nominantů do předsednictva i delegát/ka za českou sekci s hlasovacím právem.
Různé:
Katka: Hledáme sídlo pro AMPO. Kdybyste o něčem věděli, dejte prosím echo.
Šárka: koukali jste se na městský prostory? Jestli je vůbec možnost? Poptám se vám.
Katka: Byla jsem za nás na sjezdu MSD i s ostatními předsedy/kyněmi mládežnickejch organizací. Dobře zafungovala i naše společná výzva ke zrovnoprávnění manželství, měla otištění i v Respektu
Tadeáš: Jedu nás reprezentovat do Saska na sjezd Mladých liberálů. Měl semnou jet Sam Enenkl, ale nakonec nemůže, takže kdybyste někdo chtěl místo něj, dejte mi vědět.