KF KHK 5/2023 - Krajské volby 2024

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Krajsti predsedajici, KoKS Královéhradecký kraj, PKS Kralovehradecky kraj

Adam.Valenta
Krajský zastupitel
Profese: analytik, webdesigner
Dal poděkování: 412 poděkování
Dostal poděkování: 543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

KF KHK 5/2023 - Krajské volby 2024

Příspěvek od Adam.Valenta »

Vážené krajské fórum,
v souladu s volebním řádem svolávám jednání ve věci sestavení kandidátní listiny pro volby do krajského zastupitelstva na rok 2024.

Volební řád stanoví pro primární volby následující podmínky kandidatury - §10 VŘ a to:

V primárních volbách smí kandidovat pouze člen nebo registrovaný příznivec České pirátské strany, který vystavil ve vyhrazené části webu strany svou prezentaci s fotografií, životopisem, případně osobními prioritami ve stanoveném formátu; prezentaci kandidáta může s jeho souhlasem vystavit i jiný člen nebo registrovaný příznivec.

Jednací řád

Jednání krajského fóra se řídí naším jednacím řádem, který je dostupný na mraku
wiki.

Následně pro samotné volby platí tato pravidla:

Ve volbách za Českou pirátskou stranu smí kandidovat pouze její člen nebo registrovaný příznivec, který ke dni podání kandidátní listiny

a) podepsal čestné prohlášení, které obsahuje náležitosti podle volebního zákona a souhlas kandidáta s demokratickým minimem, kodexem pro danou veřejnou funkci a programem pro dané volby (pokud byl schválen), a
b) vystavil ve vyhrazené části webu strany svou prezentaci s fotografií, životopisem, případně osobními prioritami ve stanoveném formátu; prezentaci kandidáta může s jeho souhlasem vystavit i jiný člen nebo registrovaný příznivec, a
c) nekandiduje souběžně do více funkcí, jejichž neslučitelnost stanoví zákon nebo program strany.

Kdy nebude kandidát puštěn k volbám:

Nezpůsobilému kandidátovi poskytne organizátor voleb pomoc se splněním podmínek kandidatury, je-li to možné. Pokud nezpůsobilý kandidát podmínky přesto nesplní nebo pokud mu pomoci nelze, k jeho kandidatuře se nepřihlíží. Proto nebude připuštěn k primárním volbám, nebude zařazen na kandidátní listinu, případně ho volební zmocněnec z kandidátní listiny odvolá.

Definice kandidátů resp. pozic:

1. Leader (1. pozice)

2. Čelo kandidátky tvoří 1/7 z celkového maximálního možného počtu kandidátů zaokrouhlená nahoru, tj. 50/7 = 8 (2. až 9. pozice včetně)

3. Ostatní kandidáti (10. až 50. pozice včetně)

Forma oznámení kandidatury:

• Kandidaturu oznamujte v tomto vlákně spolu s kandidátskou řečí, odkazem na medailonek (na https://lide.pirati.cz/) a specifikací, zda kandidujete na pozici leadera, čelního kandidáta, nebo na zbytek kandidátní listiny.

• Neúspěšní kandidáti budou automaticky zařazeni do volby následujícího místa na kandidátní listině, pokud v oznámení kandidatury neuvedou jinak.

postup voleb resp. sestavení kandidátní listiny:

Konkrétní postup volby včetně lhůt pro přihlášení bude stanoven v samostatném vlákně.

Obecně navrhuji hlasovat takto:

1. Leader kandidátky - samostatně dvoukolovou volbou (1. kolo o přijatelnosti kandidátů + 2. rozhodující kolo)

2. Čelo kandidátky - postupná volba (1. kolo o přijatelnosti kandidátů + další kola na jednotlivé pozice z přijatelných kandidátů), tedy tento postup

3. Ostatní kandidáti ve skupině 10. až 15. pozice - stejný systém jako u čela (1. kolo o přijatelnosti + dalších kola na jednotlivé pozice)

4. Ostatní kandidáti ve skupině 16. až 50. pozice - standardní dvoukolová volba nebo usnesením dle časových možností

Lhůta pro přihlášení kandidátů na leadera a čelo je do 13.5.2023 včetně 11.6. včetně ( grilování 18.6. na krajské schůzi)

Přihlášení kandidáti:

1. pozice - leader

2. - 4. pozice - čelo

5. až 9. pozice - čelo

10. až 15. pozice

16. až 50. pozice

Zvoleni byli:

1. místo: Pavel Bulíček (kandidatura, profil)
  2. místo: Arnošt Štěpánek (kandidatura, profil)
  3. místo: Adam Valenta (kandidatura, profil)
  4. místo: Jana Patková (kandidatura, profil)
  5. místo: Petr Jeništa (kandidatura, profil)
  6. místo: Ondřej Frejvald (profil, kandidatura)
  7. místo: Martina Vágner Dostálová (kandidatura, profil)
  8. místo: Aleš Dohnal (kandidatura, profil)
  9. místo: Štěpán Svoboda (kandidatura, profil)

Konstatuji, že primární volby jsou otevřené pro všechny kandidáty, kteří splní podmínky kandidatury.

Prosba: Hromadné dotazy soustřeďte až po tomto termínu, aby na ně mohli reagovat všichni najednou.

Kandidáti budou doplňováni zde v úvodním příspěvku.

Otevírám rozpravu a děkuji všem kandidátům za dodržení stanovených pravidel a lhůt.

EDIT: link na jednací řád

Pavel.Bulicek
Krajský zastupitel
Profese: 1.nám. Hejtmana - inovace, investice, IT
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF KHK 5/2023 - Krajské volby 2024

Příspěvek od Pavel.Bulicek »

Ahoj Pirátky, Piráti a celé pirátstvo Královéhradeckého kraje,

rád bych se ucházel o lídra kandidátky do krajských voleb v roce 2024 a tím i o post hejtmana Královéhradeckého kraje.
V současnosti mám na starost krajské investice, inovace a IT. Jsem gesčním pro CIRI (https://www.cirihk.cz/)

Minule se nám podařil skvělý a krásný výsledek a rozhodnutí, neurvat za každou cenu hejtmana bylo správné rozhodnutí! Věřte, že zkušenost z vyjednávání a tlaku novinářů byla neskutečná!

Když jsme nastupovali na kraj myslel jsem, že to bude klidnější období, kdy budeme nabíhat zpět do režimu "před covidem" a budeme se plně věnovat našim cílům. Realita byla a je dost jiná, všichni jsme do toho vlítli rovnejma nohama a dle mého soudu se nám to daří.

Prošli jsme si Covidem, kdy se koordinovala činnost přes celý kraj a přes všechny možné instituce (studenti, armáda, nemocnice, hasiči, hygiena atd.),byl i lock-down na Trutnov a všichni si přáli konec. Podařilo se covid vzal ústup a když už to vypadalo, že bude klid, přišla invaze na Ukrajinu...

Zvládli jsme první uprchlickou krizi, kde jsem řešil KACPU (krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině) a to hlavně jeho rozjezd, kdy i díky pomoci Lukáše Kolaříka na MV se nám ho podařilo nastartovat opravdu rychle a tím na začátku pomoci spoustu lidem, kteří často přišli o vše.
Zde bych rád vyzdvihl i Pavla Vrbického, Líbu a všechny co se aktivně zapojili do služeb v KRAPICI, kde se podařila realizovat na pomoc ukrajinu formou sbírek potravin a hygienických věcí, spacáků atd. (včetně neprůstřelné vesty) a následné i poskytnutí těchto věcí v době nouze do Aldisu. Kde bylo KACPU.

A do toho řešíme krizi energetickou, která následovala ruku v ruce s invazí, kdy skokově zdražily energie a vlastně nikdo ani teď neví co bude dál. Už od začátku roku řešíme jak nakoupit letos.

V kraji nechceme být do budoucna nepřipravení. Proto pokračujeme ve snižování energetické náročnosti budov kraje (zateplujeme) a budeme budovat fotovoltaiky, tak aby kraj byl co nejvíce soběstačný. K tomu nám snad pomůže i zákon o energetickém společenství, na který bychom měli jako kraj být připraveni a samozřejmě se maximálně snažíme využít dotační podpory.

Věřím, že se nám podařilo realizovat a pošoupnout spoustu věcí pár jich zmíním, ale je jich daleko víc:

• peníze od státu pro Rychnovskou nemocnici a zahájení stavby

• krajský architekt

• plánovaná nová psychiatrie v Jičíně

• stavíme další sociální kapacity pro potřebné

• druhá etapa obchvatu Opočna

• domovy seniorů a transformace sociální péče

• pozorovací domek hvězdárny HK

• nová strategie IT

• doufám že se mi povede ještě založit KIC (královéhradecké inovační centrum) a tím co nejvíce podpořit rozvoj kraje

• plánujeme optickou síť po kraji

• nová evidence majetku

• dálkové odečty energií a jejich naprostý přehled v každé budově kraje

• pozemek pro hasičskou zbrojnici v Hořicích

a třeba v otevřených datech jsme se stali příkladem pro ostatní a zkušenosti sdílíme napříč ostatními kraji =) (https://www.datakhk.cz/ )

jsou to hlavně věci, ke kterým mám vztah. Věcí co se podle mě kraji daří je mnohem víc!

Moje priority do dalšího období:

• udržet investice na vysoké úrovni a pokračovat v dalších letech v nastoleném tempu a zvýšit investiční objem financí do školství

• být nadále partnerem pro aktivní lidi v kraji

• podpora IZS a Hasičů

• rozjet pořádně KIC

• pokračovat v investicích do dopravní infrastruktury kraje

• maximálně zapojit další zdroje do rozpočtu kraje (eu fondy, projekty, národní peníze…)

• chytrá řešení v kraji a na úřadě

• zlepšení mezinárodní spolupráce

• transparence, digitalizace a inovace v kraji

• šlápnout víc do zelených témat a témat udržitelnosti v kraji

I přes některá zaškobrtnutí a nebo slepé uličky se nám Pirátům daří a posouváme kraj, tam kam si přejeme a v tom posouvání a zlepšování kraje kde žijeme bych chtěl pokračovat.
Budu se těšit na Vaše otázky nebo dotazy rád je zodpovím.

Vlnám krajských voleb vstříc!

https://lide.pirati.cz/profil/2911/

Velké věci nejdou jenom lusknutím prstu. Je to proces který trvá, občas tam někdo hodí vidle nebo klacek a o to víc tě to nakopne. Proto musíš na ten proces dohlížet, občas ho popostrčit nebo rovnou nakopnout a nebo ten proces prostě změnit.

Pavel Bulíček
Arnost.Stepanek
Krajský zastupitel
Profese: Náměstek hejtmana KHK - školství a sport
Dal poděkování: 520 poděkování
Dostal poděkování: 720 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnost.Stepanek »

Milé pirátky a piráti
Krajské fórum čeká nelehký úkol - zvolit si lídra kandidátky pro krajské volby 2024. .
Dáte-li mi svoji důvěru, jsem připraven stát se lídrem, který:

• spolupřipraví a odmaká kampaň

• pokusí se vyjednat, aby piráti měli své místo v koalici

• udělá co umí, abychom v té koalici měli co nejsilnější pozici a gesce, které chceme / umíme

• zajistí, aby se další 4 roky dařilo prosazovat maximum z našeho pirátského programu

Mám velkou radost z několika věcí:

• že se nám po minulých krajských volbách povedlo vyjednat koalici, která je stabilní a kde se nám daří prosazovat to, s čím jsme šli do voleb i do politiky.

• když vidím, jak obrovský kus cesty jsme jako piráti ušli, jak jsme se lidsky i profesně posunuli - a to jak na kraji tak i na městech.

• Těší mne, že jsme jako vedení kraje zvládli bez ztráty kytičky všechny výzvy, které před nás Covid i ruský prevíti postavili.

• že za námi stojí (zejména) v gescích, které máme na starosti fakt obrovské množství práce. Díky všem pirátským zastupitelům @Pavel.Bulicek , @Adam.Valenta @Martina.Vagner.Dostalova , @Jana.Patkova , @Ales.Dohnal , @Petr.Polacek , i Všem ostatním, kteří jste přidali ruku k dílu, přispěli tu nápadem, tu komentářem, tu radou, či zkušeností, tu likem či komentářem pod naše příspěvky

A co se podařilo v mých gescích?

Když jsem přebíral kormidlo krajského školství, dal jsem si 3 klíčová témata: sdílení, spolupráce a využívání technologií. Pak jsem přidal ještě čtvrté - zapojit žáky a studenty do reálných projektů.
Skromně musím říci, že se spousta věcí podařila a daří.

• Mám za sebou spoustu věcí na poli mezinárodní spolupráce - navázali jsme spolupráci s dolnoslezským vojvodstvím - setkání sportovců, 3 gastronomická setkání (3 české a 3 polské školy vaří společně pod vedením špičkových profíků), 3 společné cybertrony- největší cvičení kybernetické bezpečnosti pro žáky SŠ. Příští rok plánujeme pozvat i Slováky, Estonce, Němce a Gruzínce.

• Podařilo se mi založit novou organizaci KKIVI (Královéhradecký Krajský Institut pro Vzdělávání a Inovace. Příspěvkovka, která kromě vzdělávání pedagogů poskytuje školství služby, které potřebujeme. Koordinujet zahraniční spolupráci, začíná zajišťovat marketing a propagaci škol, spolupráci aktérů ve vzdělávání v území. Letos uspořádáme ve spolupráci s Univerzitou a Městem HK velkou konferenci Umělá inteligence ve vzdělávání.

• Budeme podávat krajskou akreditaci v programu Erasmus+ a postaráme se o veškerou administrativu, abychom učitelům a žákům maximálně zjednodušili cestování do zahraničí

• Chystáme velký projekt, díky kterému do školství v kraji dostaneme cca 120 milionů Kč do "měkkých" projektů

• Díky výborné spolupráci s @Pavel.Bulicek se nám daří i v oblasti investic do škol

Co se povedlo v oblasti sportu?

• se nám povedlo udělat parádní Olympiádu Dětí a Mládeže. Obrovská akce. Nejenže organizačně vše klaplo na výbornou, ale navíc se mi podařilo získat o 9 milionů více z národních zdrojů, takže i přes brutální navýšení cen (nejen) energií jsme skončili 5 milionů v plusu. Jako třešinka jsme jako kraj poprvé vyhráli.

• Do Olympiády se nám povedlo hodně zapojit studenty. Dělali logo, maskota, poháry, tiskli bannery, plakáty, dokonce jsme měli vlastní studentskou televizi, jejíž materiál přebírala napřímo Česká Televize.

• Podařilo se navýšit finance do dotačních programů a ztransparentnit jejich rozdělování - díky @Adam.Valenta

a kromě toho?

• Za piráty jsem v rámci vládní skupiny K10 odmakal novelu zákona o sportu - podařilo se schválit na jaře letošního roku - zásadně mění postavení a způsob řízení Národní Sportovní Agentury.

• Jsem taky v dozorčí radě Horské služby a v nadační fondu Regionální Fotbalové Akademie (obě neplacené, ale krásné funkce)

• No a taky jsem předsedou zastupitelského klubu na kraji - snažím se vyjednávat a balancovat různé zájmy jak uvnitř našeho klubu OFFTOPICcož občas není úplně jednoduché, tak i v rámci koalice.

• Současně pravidelně finančně podporuji piráty (loni cca 65.000 Kč) přispívám každý měsíc na činnost Krajského sdružení, přispíval jsem na kampaně v komunálních volbách a počítám s významným finančním příspěvkem i do voleb krajských.

Děkuji za Vaši práci a podporu

Profil: https://lide.pirati.cz/profil/2492/
Edit: formátování

Arnošt Štěpánek
"Dobrý hráč hraje tam, kde je puk právě teď. Výborný hráč hraje tam, kde puk bude za chvíli"
Wayne Gretzky
Adam.Valenta
Krajský zastupitel
Kontaktovat uživatele:

Obě kandidatury @Pavel.Bulicek i @Arnost.Stepanek jsem doplnil do úvodního příspěvku.

Zároveň předávám předsedání vlákna do rukou @Libuse.Verisova. Děkuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Valenta za příspěvky (celkem 4):
Arnost.Stepanek, Alena.Valentova, Libuse.Verisova, Pavel.Volk
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Technik
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 621 poděkování

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Díky Adame a přebírám

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 3):
Adam.Valenta, Alena.Valentova, Pavel.Volk
Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Petr.Jenista
Komunální zastupitel/ka
Profese: zeměměřič, starosta
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 98 poděkování

Příspěvek od Petr.Jenista »

Ahoj Pirátky a Piráti

Tímto se ucházím o vedení naší kandidátky do Krajských voleb 2024.

Dlouho a pečlivě jsem zvažoval a formuloval důvody tohoto troufalého činu.
Kandiduji protože:

• Když jsou volby, má být z čeho volit
  • Zvládl jsem už tři volební období jako starosta, tedy ve vrcholné řídící funkci samosprávy
  • Mám dlouhodobou zkušenost s fungováním Kraje navenek vůči občanům, obcím i svazkům obcí
  • Mám zkušenost s vnitřním rozhodovacím prostředím Kraje z výboru pro regionální rozvoj
  • Mám Pirátskou odvahu otevírat a vysvětlovat neobvyklé pohledy a postupy
  • Mám dost pokory, abych věděl, že můžu být demokraticky kolektivně přehlasován
  • Jsem ochoten přijímat a na Kraji prosazovat úkoly a podněty zadané kolektivním rozhodováním Pirátů

Moje obecné a samozřejmé zásady výkonu funkce:

• Odpovědné hospodaření s majetkem, dluhy a investicemi
  • Otevřené informování o podkladech, výsledcích i důvodech rozhodnutí
  • Poslouchat i oponentní návrhy
  • Ochota převzít zodpovědnost a vysvětlit a udělat i nepopulární rozhodnutí
  • Odhodlání tvrdě pracovat i v případě "pouze" opozičního křesla

Konkrétní bodové cíle:
(je potřeba je stanovit odvážně - nadále už budou jen obrušovány...)

• Zrušit dotace na "jednoobecní" záměry
  • Podporovat nebo samostatně realizovat meziobecní a nadobecní projekty - ty vybírat otevřeně
  • O krajských organizacích opravdu rozhodovat přímo v radě a zastupitelstvu
  • Do zastupitelstva a rady navrhovat odvážná řešení a hlasovat pro ně - aby bylo jasně vidět co jsme chtěli, ale bylo to zamítnuto, nebo "obroušeno" kompromisem
  • Výrazně sáhnout do krajských silničních organizací - kontrolovat efektivitu přípravy a provádění staveb a vymáhat reklamace. Zasahovat i do věcí, které nemáme přímo v gesci - nakonec jsme stejně spoluodpovědní za celé vedení
  • Na krajské organizace nasadit stejné limity (zákonné) jako na kraj - transparentnost, výběrová řízení, ...
  • Být servisem pro obce - nabízet (klidně za úhradu) Krajem odzkoušená řešení

Věc, kterou chci říct jasně a jednoznačně:
Chci, abychom do těchto voleb šli samostatně - ne v předvolební koalici.
Ve spoustě věcí jsem naivní, ale v tomhle už ne. Už jsem pesimista Obávám se že jakákoli předvolební koalice by opět měla podobný zničující dopad na ostrost našich myšlenek a na chuť našich lidí podílet se na předvolební kampani.
Samostatná kandidatura bude pro nás všechny silnou motivací.

Moc dík @Adam.Valenta a @Pavel.Volk, že jsme spolu na Kraji dost změnili jednání výboru RR.
Všem moc dík za moje přijetí, dosavadní strpění a úžasnou spolupráci.
Primárky nepovažuju za boj, po kterém zůstávají vítězové a poražení. Je to nabídka cílů, myšlenek a argumentů. Těším se na další spolupráci na jakékoli pozici.

https://lide.pirati.cz/osoba/2447/

Petr Jeník Jeništa

*****************************************************************************************************
Mám moc rád lidi a lidi mě moc baví. Když chtějí dokážou obrovskou spoustu věcí.
Adam.Valenta
Krajský zastupitel
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Pirátky a Piráti,
rád bych vás požádal o důvěru být leaderem v krajských volbách příští rok.

Co mohu nabídnout:

• nabytou zkušenost ve vyjednávání (za tohle díky hlavně @Arnost.Stepanek i dalším příležitostem v rámci mojí práce)

• odhodlání vést kampaň naplno ve všech představitelných směrech

• zkušenost z fungování kraje jako instituce, kde je stále spousta příležitostí ke zlepšování (nejen v oblasti regionální ho rozvoje a dotací)

Mohl bych zde vyjmenovávat všechno možné, co se nám povedlo udělat. Určitě se také některé věci nepovedly, ale s tím se prostě musí počítat. Politika je holt kompromis :

Jsem rád za tým, který jsme jako zastupitelský klub včetně ochotných lidí ve výborech a komisích vytvořili. Všem patří velké poděkování za dosavadní spolupráci a ke všem chovám hlubokou úctu.

Mým cílem je, abychom s ještě lepším výsledkem a tedy větším prostorem mohli pokračovat i v dalším období. A pro to udělám jako leader maximum.

Díky s pokorou za vaší podporu.

Libuse.Verisova

Obě další kandidatury jsem doplnila do úvodního příspěvku a zároveň opravila termíny dle odsouhlaseného návrhu postupu A v samostatném jednacím vlákně.

Postup A - rozdělení volby čela kandidátky
Budeme volit:

leadera (červen 2023, lhůta pro přihlášení kandidátů do 11.6. grilování 18.6. na krajské schůzi)

kandidáty čela na pozice 2-4 včetně (červen 2023, lhůta pro přihlášení kandidátů do 11.6. grilování 18.6. na krajské schůzi)

kandidáty čela na pozice 5-9 včetně (podzim 2023, lhůta pro přihlášení kandidátů bude stanovena, grilování na krajské schůzi ve vyhlášeném termínu)

zbytek kandidátů na pozicích 10+ (podzim 2023 až zima a jaro 2024, lhůta pro přihlášení kandidátů bude stanovena)

Vyzývám tedy všechny, kdo mají zájem kandidovat na čelních místech kandidáty k podávání kandidatur, či k nominacím.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 6):
Ales.Dohnal, Dusan.Plch, Stepan.Svoboda, Adam.Valenta, Filip.Jirousek, Pavel.Volk
Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Jan.Hoder
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: právník
Dal poděkování: 161 poděkování
Dostal poděkování: 120 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Hoder »

Hola,
dovolte mi navrhnout Ondru Frejvalda na čelo (2-4), jeho zkušenosti z Vamberské radnice a fotbalového svazu jakož i energie a zápal jsou vlastnosti správného čelního kandidáta :-)
díky a fajn den

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hoder za příspěvky (celkem 9):
Petr.Polacek, Ales.Dohnal, Vera.Kralova, Filip.Jirousek, Petr.Jenista, Pavel.Volk, Jan.Vrana, Ondrej.Frejvald, Veronika.Blahusova
Libuse.Verisova

Tak počkáme zda Ondra nominaci přijme. Čas má do 11.6.
@Ondrej.Frejvald

Líba Věříšová
Jimmy Dean
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Královéhradecký kraj“