Ahoj Pirátky, Piráti a celé pirátstvo Královéhradeckého kraje,
rád bych se ucházel o lídra kandidátky do krajských voleb v roce 2024 a tím i o post hejtmana Královéhradeckého kraje.
V současnosti mám na starost krajské investice, inovace a IT. Jsem gesčním pro CIRI (https://www.cirihk.cz/)
Minule se nám podařil skvělý a krásný výsledek a rozhodnutí, neurvat za každou cenu hejtmana bylo správné rozhodnutí! Věřte, že zkušenost z vyjednávání a tlaku novinářů byla neskutečná!
Když jsme nastupovali na kraj myslel jsem, že to bude klidnější období, kdy budeme nabíhat zpět do režimu "před covidem" a budeme se plně věnovat našim cílům. Realita byla a je dost jiná, všichni jsme do toho vlítli rovnejma nohama a dle mého soudu se nám to daří.
Prošli jsme si Covidem, kdy se koordinovala činnost přes celý kraj a přes všechny možné instituce (studenti, armáda, nemocnice, hasiči, hygiena atd.),byl i lock-down na Trutnov a všichni si přáli konec. Podařilo se covid vzal ústup a když už to vypadalo, že bude klid, přišla invaze na Ukrajinu...
Zvládli jsme první uprchlickou krizi, kde jsem řešil KACPU (krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině) a to hlavně jeho rozjezd, kdy i díky pomoci Lukáše Kolaříka na MV se nám ho podařilo nastartovat opravdu rychle a tím na začátku pomoci spoustu lidem, kteří často přišli o vše.
Zde bych rád vyzdvihl i Pavla Vrbického, Líbu a všechny co se aktivně zapojili do služeb v KRAPICI, kde se podařila realizovat na pomoc ukrajinu formou sbírek potravin a hygienických věcí, spacáků atd. (včetně neprůstřelné vesty) a následné i poskytnutí těchto věcí v době nouze do Aldisu. Kde bylo KACPU.
A do toho řešíme krizi energetickou, která následovala ruku v ruce s invazí, kdy skokově zdražily energie a vlastně nikdo ani teď neví co bude dál. Už od začátku roku řešíme jak nakoupit letos.
V kraji nechceme být do budoucna nepřipravení. Proto pokračujeme ve snižování energetické náročnosti budov kraje (zateplujeme) a budeme budovat fotovoltaiky, tak aby kraj byl co nejvíce soběstačný. K tomu nám snad pomůže i zákon o energetickém společenství, na který bychom měli jako kraj být připraveni a samozřejmě se maximálně snažíme využít dotační podpory.
Věřím, že se nám podařilo realizovat a pošoupnout spoustu věcí pár jich zmíním, ale je jich daleko víc:
a třeba v otevřených datech jsme se stali příkladem pro ostatní a zkušenosti sdílíme napříč ostatními kraji =) (https://www.datakhk.cz/ )
jsou to hlavně věci, ke kterým mám vztah. Věcí co se podle mě kraji daří je mnohem víc!
Moje priority do dalšího období:
I přes některá zaškobrtnutí a nebo slepé uličky se nám Pirátům daří a posouváme kraj, tam kam si přejeme a v tom posouvání a zlepšování kraje kde žijeme bych chtěl pokračovat.
Budu se těšit na Vaše otázky nebo dotazy rád je zodpovím.
Vlnám krajských voleb vstříc!
https://lide.pirati.cz/profil/2911/
Velké věci nejdou jenom lusknutím prstu. Je to proces který trvá, občas tam někdo hodí vidle nebo klacek a o to víc tě to nakopne. Proto musíš na ten proces dohlížet, občas ho popostrčit nebo rovnou nakopnout a nebo ten proces prostě změnit.