Rezignace na pozici 2. místopředsedkyně

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj, PMS Slovácko

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Martina.Hanackova
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 272
Registrován: 09 led 2021, 11:01
Bydliště: Břeclav (Ladná)
Dal poděkování: 377 poděkování
Dostal poděkování: 266 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rezignace na pozici 2. místopředsedkyně

Příspěvek od Martina.Hanackova »

Vážené předsednictvo, Pirátky a Piráti,
po dlouhém zvažování jsem se rozhodla rezignovat na pozici 2. místopředsedkyně MS Slovácko.

Zde jsou hlavní důvody mého rozhodnutí:

  • Neangažuji se v komunální politice

Mým hnacím motorem pro aktivní účast v komunální politice byla vidina samostatné Pirátské kandidátky v Břeclavi. Bohužel však po tom, co jsme se jako Piráti opět rozhodli jít cestou kandidatury pod spolkem Mladí a neklidní OFFTOPIC(a taky po tom, co cítím, že už se ta stejná půda připravuje pro další volební období), ztratila jsem motivaci se o lokální politiku zajímat. Nyní jsem navíc jako nezvolená Pirátka, která není členkou spolku Mladí a neklidní, odstřižena od informací a do komunální politiky v Břeclavi v podstatě nevidím.

  • Deminimum

Protože jednání spolku Mladí a neklidní i zápisy z nich jsou neveřejné OFFTOPIC(vskutku pirátské), nedovedu si představit, jak bych mohla jednat o spolupráci se spolkem, který je pro mě nečitelný. Jak bývá u Pirátů zvykem, funkce v místním předsednictvu se obvykle kryje s dobou trvání mandátu v komunální politice, a proto tuto pozici ráda uvolním někomu z našich zvolených členů.

  • Rozdílné názory se zbytkem PMS

Nepříliš dlouho po zvolení do PMS jsem poznala, že PMS chce naše sdružení vést trochu jiným směrem než já. Opakovaně jsme se dostávali do situace, kdy jsem měla jediná opačný názor než předseda a ostatní místopředsedové. OFFTOPICJasně, u Pirátů vždycky chceme slyšet i ty opačné názory a nemám pocit, že v PMS by tomu bylo jinak. Když se to ale děje opakovaně, začínáte přemýšlet o tom, jestli jste tam správně. PMS by v klíčových věcech mělo být jednotné.

  • Časová vytíženost

Když jsem kandidovala do PMS, měla jsem svůj byznys a byla pánem svého času. Teďka pracuju pro jiné cca 270 hodin měsíčně a díky tomu jsem v podstatě odstřižená nejen od osobního života, ale i od činnosti MS. OFFTOPICNebrečím ani se nevymlouvám, jsou to data a mé momentální priority.

Jsem ochotná setrvat ve funkci do zvolení náhradníka/náhradnice, nechám na rozhodnutí předsednictva, zdali to bude považovat za potřebné. V opačném případě rezignuji ke dni kdy předsednictvo vezme rezignaci na vědomí. Na základě debaty s PMS mimo toto fórum doplňuji, že rezignaci podávám k dnešnímu dni a věc tímto považuji za uzavřenou.

Díky spolupřecedové, držte se a držte hlavně kurz. :!:

Martina Hanáčková
OFFTOPICPKS JmK, PMS Slovácko, superschopnosti: cestování v čase, čtení myšlenek, nepotřeba spánku
martina.hanackova@pirati.cz, +420 721 487 997

Uživatelský avatar
Petr.Vlasak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 130
Registrován: 28 úno 2018, 18:04
Profese: Místostarosta Břeclavi
Bydliště: Břeclav
Dal poděkování: 124 poděkování
Dostal poděkování: 179 poděkování

Re: Rezignace na pozici 2. místopředsedkyně

Příspěvek od Petr.Vlasak »

Ahoj Martino,

děkuji za čas a síly, které jsi našemu MS a Pirátům za ty necelé 2 roky věnovala. Rezignaci a zdůvodnění beru na vědomí, ale některé body mám ještě potřebu probrat naživo, protože je vnímám z jiného úhlu pohledu. Místo k setkání máme jasné :)

Ohledně uvolněného místa pro 5. člena PMS jsem slíbil diskusi na schůzi MS Slovácko 24. dubna 2023 - viewtopic.php?t=64157

Ještě jednou díky,
P.

Martina.Hanackova
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 272
Registrován: 09 led 2021, 11:01
Bydliště: Břeclav (Ladná)
Dal poděkování: 377 poděkování
Dostal poděkování: 266 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezignace na pozici 2. místopředsedkyně

Příspěvek od Martina.Hanackova »

Petr.Vlasak píše: 13 dub 2023, 14:59

některé body mám ještě potřebu probrat naživo, protože je vnímám z jiného úhlu pohledu.

To víme už dlouho, že máme rozdílné pohledy. V tuto chvíli však nevím, jak dát ještě víc najevo, že už mi těch debat a poslouchání neustálého obhajování pořád dokola stačilo. Jako Piráti “propuštění” na kandidátku třetího subjektu jste měli dost času na to, abyste nám zbylým ukázali, že jsme se před volbami mýlili a že jít s MaNem byl dobrý nápad. Nevidím však ani dobré výsledky práce, ani že by kdokoliv z vás cítil jakýkoliv závazek vůči Pirátům. Předně jde ale toto rozdělení lokální buňky za tebou jako předsedou. Chápu, že čas vyčleněný na politiku teď věnuješ svým funkcím, očekávala bych ale od tebe jakožto předsedy (toho času zastupujícího 3 ze 6 břeclavských Pirátů) aspoň minimální snahu břeclavské Piráty po volbách spojit nebo se aspoň pokusit nějakým způsobem zapojit ty, kteří z důvodu koalice s MaNem nekandidovali (a za kterými nepopíratelně byla v předchozím volebním období vidět spousta práce).

Takže ano, potkejme se na baru, dejme si spolu hromadu panáků, radši se ale bavme o tom, co máme společné a ne co v současné době ani nemáme vůli spojit.

Martina Hanáčková
OFFTOPICPKS JmK, PMS Slovácko, superschopnosti: cestování v čase, čtení myšlenek, nepotřeba spánku
martina.hanackova@pirati.cz, +420 721 487 997

Zamčeno

Zpět na „Místní předsednictvo Slovácko“