Prezentace uchazeče o členství

Moderátoři: PKS Ústecký kraj, PMS Most - Litvínov

Odpovědět
anonym86344
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2
Registrován: 19 pro 2022, 13:43

Prezentace uchazeče o členství

Příspěvek od anonym86344 »

Ahoj, předkládám prezentaci k žádosti o členství do MS Litvínov.

Lechi Feistner
Věk 52
Národnost česká
Vzdělání
USO maturita krizové řízení
FTVS formou studijních kurzů obor Všeobecné trenérství se zaměřením na mladší školní věk
Sportu se věnuji od roku 1982 jako sportovec od roku 2001 jako trenér a funkcionář
Bydliště Litvínov
Ženatý 2 děti 34 a 8 let

  • proč Piráti? věnuji se sportu dětí a jeho podpoře a financování. V současné době je velmi pokřivené financování sportu a velmi zastaralá koncepce rozvoje sportu veřejnosti. Piráti jsou jediná slušná politická síla, která dává naději na budoucnost.
  • Rád bych inicioval a pracoval v komisi Pirátů. která se na celostátní úrovní věnuje koncepci rozvoje sportu dětí. Provázání společného sportu generací. Financování pouze amatérského sportu a to především do rozvoje sportovišť, které jsou veřejné a dlouhodobě udržitelné
  • Další bod, který je třeba řešit a já to původně vůbec nechtěl, protože jsem se chtěl výhradně věnovat sportu dětí, je minimální členská základna zde na Litvínovsku. S tím vychází tak s atraktivnění Pirátů zde v regionu s potencionálním výsledkem ve volbách a to všech. Musíme zde lidem nabídnou program, který opravdu potřebují a který budou chápat. Chápu piráty od začátku jako mimo jiné velmi sociální skupinu chápajících empatických lidí. A zde v nejhorším místě v česku, kde je vše opravdu velmi naruby, nemůžeme lidem nabízet krásné a a prospěšné vize splnitelní za 20-30 let, ale poslouchat a řešit každodenní lidské příběhy a problémy. Víte nikdo nepochopí mokřady na moravě, když za barákem Vám každý večer hučí fabrika ( Orlen ) 95 dcb. Když polovinu bytového fondu ve městě vlastní CPI a hrne nám sem s Prahy a dalších měst vše co se jim nehodí. Když doktora sháníte 3 roky. Když pirátů v Litvínově je celkem 3.

za mě nejsem zchůzovací tip a jdou vždy rovnou přímo za cílem. raději zde ukážu jeden z mých projektů, který se snažím ve sportu prosadit. viz níže : :D

Dobrý den
Obracím se na vás v souvislosti smyšlenkou vytvoření dnes už tak nezbytného souboru sportovních hřišť, které v našem kraji chybí a není my známo, že by snad bylo v plánu stavět podobná sportoviště v rámci ústeckého kraje

  • V našem kraji máme nejméně 1500 aktivních závodníků, kteří by podobná sportoviště využili. Je obvyklé, že za těmito sportovišti si závodníci, ale i veřejnost dojedou i velké vzdálenosti. Běžný trénink je na dráze v Praze. Vybudování atraktivního sportoviště bychom také velmi podpořili neustálé se snižování počtu občanů v dětském a dorostovém věku v našem regionu. Dali bychom dětem naději, že i zde může být sport moderní a atraktivní
  • Budovaná a státem podporovaná sportoviště a sporty v našem kraji jsou bohužel stále vytvářena a podporována v duchu čím více členů a čím více liga tím více peněz. Pak se nám stává že do hokeje dá stát v Litvínově ročně jen na provoz 75 000 000 tedy odhadem 75 000 na jednoho hokejistu zatímco na ostatní sportovce dá 500 korun ročně.
    Pokud bychom dali 75 000 000 jen na investice do frestilových disciplín bavíme se o 15 sportovištích s provozním nákladem cca. 250 000 ročně. Tyto sportoviště by ale sloužili 100 000 sportovců tedy 100 x více než na hokej.
    Jedem můj spolutrenér mi řekl. Víš do kraje jde sice 16 miliard, ale zapomeň na ně. To už je dávno rozdělené. Víte, já tomu nechci věřit. Já věřím demokracii a poctivému úsudku a tomu, že doba cyklostezek od nikud nikam je dávno pryč. Věřím, že ROP severozápad je ostuda minulých vedení kraje.

Více jak 5 roky se snažím přesvědčit zainteresované, že takové středisko by bylo pro sport v kraji nesmírně prospěšné a dokázalo by nám zde přinést i MS, ME a jistě bychom na něm mohli vychovat i Olympioniky. Proč by takový bonus měla mát jen Praha ?

Proč tato sestava sportovišť:
V současné době není v našem kraji soustava sportovišť určená pro veřejné využití s částečnou nebo úplnou dostupností dětské, ale i dospělé veřejnosti zaměřené na novém moderní sporty. Samozřejmě máme celou řadu dobrých sportovišť, ale zásadně mám chybí soustava hřišť moderního tipu . Máme sice v kraji sportoviště kvalitní, ale pouze v duchu tradičních měřítek a zaměření. Myslím, že i Ústecký kraj si zaslouží sportoviště moderních trendů jako právě tyto olympijská hřiště jsou. Musíme prostě zapomenout na neorganizované fotbálky hokeje, vibiky, či veřejně vystavené jednostranné stroje a zařízení

Kdo na nich bude sportovat :
V dnešní době výrazní individualizace nejsou děti a také jejich rodiče příliš ochotni a často z různých důvodů ( finanční, časové, organizační ) schopni být členi tradičních sportovních klubů a sportů. Zatímco dříve tyto skupiny, mydlili fotbálek, či hokej s míčkem, po celém městě ( pamatujete si jak Vás s míčem a hokejkou šedý mor neustále odněkud vyhazoval ???), kde se dalo, dnes taková činnost přechází na koloběžky, freestilová kola, prkna a parkur. Děje se tak právě z důvodů individualizace jednotlivých dětských sportovců a jejich bohužel často neschopnosti kolektivní sportovní aktivity.
Děti v současné době prostě nejsou schopni hrát na plácku fotbal, ale v rámci svého myšlení jsou schopni se scházet a individuálně předvádět své sportovní dovednosti ve sportovních odvětvích jako jsou výrazně méně fádní a stereotypní, než právě fotbal, hokej a podobné převážně kolektivní sporty. Dále pak je nutné velmi důrazně konstatovat, že velká část sportovců a jejich rodičů dnes nechce na konci své sportovní činnosti být členem organizace a v ní se pak realizovat účastí na víkendových závodech a podobně. Dnes chtějí děti ochutnat rychle celou řadu sportů a průběžně je míchat a konzumovat podle momentální nápadu. Tím se nechtějí hrát organizovaně a v kolektivu, bohužel pro nastavený sportovní systému ztrácejí tyto sportovci na atraktivitě a jsou považování za tzv. alternativu.
Když jsem já hrál hokej, byla volba jasná a sám jsem si zašel po mydlení na plácku do klubu a řekl, chci hrát hokej. Ptal jsem sportovců a trenérů dětského klubu fotbalu v Teplicích a hokeje v Letňanech jak přijdou děti na trénink a vlastně jediným impulzem dnes je, že je přivede rodič.
Ne kamarádi, nebo vlastní zájem jako dříve, ale rodič. To se, ale ve sportech pumtrack, skateparkové disciplíny, či BMX bikros neděje. Děti naprosto přirozeně od věku 3-5 let začínají na těchto sportovištích jezdit a cvičit a to především, protože jim to a jejich rodičů umožnuje naprostou volnost a přivedou je vzory a kamarádi. Jděte a zeptejte se svých dětí nebo vnuků jestli znají nějaké dětské youtubery v oblasti fotbalu, hokeje, národní házení, nebo tenisu. Neznají, ale jistě jim něco řeknou jména Pekárek, Vencl, Zelinka, MacAskill. Dále pak rychlou a minimálně nákladnou změnu zaměření, nebo jejich střídání v rámci sportovního procesu, tedy velkou pohybovou a mentální pestrost. JEDNODUCHÉ STŘÍDÁNÍ KOLO, KOLOBĚŽKA, PRKNO, PARKUR, POSLIVNA, TRAMPOLÍNA je naprosto přirozené a zapadá do současného dětského trendu. Možnost si zasportovat volně, dle mých možností a schopností děti velmi vítají. Nemluvě o tom, že část dětí toto náčiní používá jako přepravní prostředek v rámci města.

Kde to postavit :
Součástí návrhu je i jedna s možností, kde zde v Litvínově takový park udělat. Mám sám vytipované ještě minimálně další 3 lokality o, kterých se dá dobře hovořit

Jak to udržovat a jak zajistit pořádek :
Ideální stav je v rámci rozpočtu mít správce, či pověřeného pracovníka s provozními prostředky Technických služeb což mají třeba Říčany, kdy takový pracovník je také v tomto případem trenérem a organizátorem. Protože se i tak jedná stále o sportovní olympijské disciplíny chce část sportovců organizovaně trénovat a závodit.
Součástí ochrany, je pak dohled MP jak osobní tak kamerový a také systému uzavírání sportoviště, tedy od - do a oplocení.

Financování :
Přestože se první částka zdá jako opravdu velká, při využití stovek sportovců z řad veřejnosti a poměrně malých provozních nákladů a udržitelnosti sportovišť se jedná a skvělou investici do budoucnosti a především dětí města našeho kraje i Litvínova. Veřejný rozpočet takovou částku jistě snese. Pokud ne, je třeba zvážit zda se u nás v kraji peníze na sport rozdělují ideálně. Tedy na hlavu sportovce a obyvatele města. Je totiž otázka jestli chceme zde financovat aktivní sportovce z řad veřejnosti a nebo pasivní přespolní diváky. Jde o dlouhodobý městský majetek s poměrně nízkými provozními náklady, které lze naplno poskytovat kompletní veřejnosti.

kdo dočet až sem tomu děkuji za zájem o děti.

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Most - Litvínov“