Petr Vileta - kandidatura do RV

Místo pro členské podněty, podporu změn stanov, žádosti o nominaci členstvem a návrhy na mimořádný přezkum.

Moderátor: Predsedajici

Pravidla fóra

Do tohoto fóra vkládají členové strany písemné návrhy, které chtějí předložit celostátnímu fóru k projednání. Celostátní fórum může projednat například návrhy předpisů, programových dokumentů, návrh na odvolání nebo mimořádně přezkoumat rozhodnutí libovolného orgánu do 14 dnů od jeho právní moci. Dále zde lze sbírat podporu pro projednání návrhů změn stanov nebo pro nominaci (návrh kandidáta) členskou základnou. Více informací naleznete v jednacím řádu.
Podrobný návod

• U každého podnětu založte zvláštní vlákno s textem návrhu, zdůvodněním a dalšími náležitostmi a anketní otázkou s možnostmi "Pro", "Proti" a "zdržuji se". (Anketa se zadává v záložce "Anketa" pod příspěvkem, u ankety neomezujte trvání, nastavte viditelnost výsledků a možnost změny hlasu.)

• Členský podnět, který získá aspoň stanovený počet hlasů, rozešle na žádost navrhovatele administrativní odbor všem členům strany mailem s odkazem na dané vlákno, a to nejpozději do jednoho týdne od žádosti. Stanovený počet hlasů se pro účely tohoto pravidla vypočítá jako odmocnina z počtu členů strany zaokrouhlená nahoru na celé číslo. (Pro 1157 až 1225 členů je to 35 hlasů.)

• Celostátní fórum bude svoláno, požádá-li o to nejméně dvě odmocniny počtu členů. (Pro 1191 až 1225 členů je to 70 hlasů.) Přičemž nesmí být více členů proti svolání, než pro svolání.

• Do již svolaného jednání budou začleněny další návrhy, které získaly podporu alespoň odmocniny členů. (Platí i pro návrh kandidáta do funkce volené celostátním fórem.)

Aktuální počet členů naleznete zde, velikost potřebných skupin pro libovolný počet si můžete spočítat tady
Představitele strany prosíme, aby návrhy na svolání, informace o rezignacích a další úkony k fóru směřovali do podatelny.

Doporučujeme nastavit si Sledování fóra Členských podnětů.

Chcete Petra Viletu do RV

Anketa do 13 dub 2023, 02:06

ANO

65
50%

NE

66
50%

Celkem hlasujících: 131 - Celkem hlasů: 131

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 29728 poděkování
Dostal poděkování: 24876 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Petr Vileta - kandidatura do RV

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jarmil.Halamicek píše: 18 bře 2023, 08:13

Petře, znám tě jako velkého příznivce automobilismu. Vzhledem k tomu, že Piráti se snaží bát především stranou pro mladé a pro (dejme tomu udržitelnou) budoucnost, jaké by bylo tvé stanovisko k těmto hypotetickým a záměrně lehounce kontroverzním návrhům?

1) typy dopravy by měly být progresivně zdaněny dle jejich škodlivosti pro životní prostředí. Pro individuální automobilovou dopravu by to znamenalo 2-3x větší cenu per osobokilometr než dosud, například formou daně na paliva.
2) automobily nerezidentů by měly být kompletně vyloučeny z center měst, vyjma zásobování v určité hodiny (plus nějaké výjimky typu záchranky, policie...)
3) lidem žijícím v blízkosti cest (nejvíce postiženým negativními důsledky dopravy) by měli za poškozování jejich zdraví a majetku okolojezdící platit, např. formou kompenzačního bonusu, který půjde z extra daně viz 1 nebo z mýtného nákladní dopravy.

Díky za odpověď, a prosím neobejdi ji stylem "stejně je to jedno, protože elektroauta". Zajímají mne tvé názory, predikce si umím spočítat sám :)

Ano, jsem zastáncem individuální dopravy, protože si myslím, že ta umožňuje větší svobodu jednotlivce. Ovšem mělo by se rozlišovat mezi skutečnou škodlivostí, tedy zplodinami benzínových a naftových aut a mezi nepříjemností, tedy množstvím aut ve městech a na dálnicích.

ad 1) Typy dopravy by neměly být progresivně zdaněny podle druhu, ale podle množství zplodin. Klidně zdanit benzínový a naftový pohon, ale důsledně, tedy i náklaďáky a námořní dopravu. A už asi začínáš tušit, že by vznikl dost velký problém, protože tu daň zaplatí koncový spotřebitel. ;) Naopak vodíková (také spalovací) auta a elektromobily by se danit neměla, protože neprodukují zplodiny. Ovšem už se to děje https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... tomoto_mom

ad 2) Podle mě je nesmysl zakazovat nerezidentům vjezd do měst jako takových. Klidně ať nerezidenti nesmí do některých částí města, ať za samotný vjezd do některých měst (např. Praha, Brno) platí mýtné, ale ať jim nikdo nezakazuje tam vjet. Nebo ty si dovedeš představit, že sedneš s rodinou do auta v Praze, dojedeš do Ostravy, kde to vůbec neznáš, a tam odstavíš auto na okraji a půjdeš pěšky a MHD obhlížet pamětihodnosti, muzea a divadla? OFFTOPICJá vím, zrovna Ostrava je na tohle špatný příklad :lol: A to se bavíme jen o ryze soukromých cestách, co teprve cesty služební, kdy při jedné cestě máš stihnout dvě a více schůzek v různých městech? Plzeň není nijak moc rozlehlá a MHD tu funguje dost dobře, ale když se chci někam dostat pohodlně a rychle, skočím do auta a jsem tam a zpět do 30 minut (i ve špičce), kdežto s MHD mi totéž trvá hodinu či déle a je to nepohodlné (přestupy, přecházení mezi zastávkami, chůze od zastávky do cíle) a nedej bože když prší nebo sněží a já sebou něco vláčím (nákup atd.).

ad 3) Lidé, žijící v blízkosti cest, kterým doprava na silnicích a dálnicích vadí, by si měli najít jiné bydlení. Buď mi to nevadí, tak kompenzaci nechci, pokud nejsem vychcánek, nebo mi to fakt vadí, chci čistý vzduch a klid, pak se odstěhuji někam na venkov do obce s 500 obyvateli. Sice tam asi nebude pošta ani prodejna potravin, ale budu tam mít ten klídek a čistý vzduch. Jak říkají Američani: Nelze koláč mít a zároveň sníst. :) K městům patří "městský ruch". Sice tam máš víc příležitostí k práci i zábavě, ale zase jsou tam davy cizích lidí, doprava všech druhů, hluk atd. Jeden si prostě musí vybrat. ;)

Na to, že argument "zakážeme lidem auta, protože smrdí" je falešný jsem upozorňoval už dlouho. Teď se ukazuje, že vlastně jde o "Zdražíme lidem auta tak, že na ně budou mít jen boháči."

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Vit.Jurasek

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
----------------------------------------
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jarmil.Halamicek
Člen KS Praha
Profese: programátor
Dal poděkování: 351 poděkování
Dostal poděkování: 2101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarmil.Halamicek »

Děkuji za odpovědi.

Petr.Vileta píše: 18 bře 2023, 16:53

.. jsem zastáncem individuální dopravy, protože ... umožňuje větší svobodu jednotlivce...

Na úkor těch co autem nejezdí.

Naopak vodíková (také spalovací) auta a elektromobily by se danit neměla, protože neprodukují zplodiny.

Produkují. Jak při výrobě (a to docela dost), tak při provozu. Hluk a prach jsou také zplodiny.

Nebo ty si dovedeš představit, že sedneš s rodinou do auta v Praze, dojedeš do Ostravy, kde to vůbec neznáš, a tam odstavíš auto na okraji a půjdeš pěšky?

Já to tak dělám. A navíc skoro vždycky jezdíme vlakem.

Lidé, žijící v blízkosti cest, kterým doprava na silnicích a dálnicích vadí, by si měli najít jiné bydlení.

U cest bydlí víc chudí než bohatí. Tak ať si koupí barák jinde, že? Ať žerou koláče.

Petře, mám tě docela rád jako roztomilého popletu, a původně jsem si říkal: proč ne, bude sranda, ať tam je.|
Ale těmihle odpovědmi jsi mě dostal. To jsou fakticky nesmyslné, hodnotově asociální a antiliberální, a celkově dinosauří argumenty ala ODS.

Promiň, to mi přijde natolik mimo a natolik v rozporu s tím, o čem Piráti jsou nebo by měli být, že ti hlas do RV nemůžu dát.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jarmil.Halamicek za příspěvky (celkem 4):
Jan.Hrubes, Eva.Novakova, Robert.Magni, Martin.Martin

Autor Pirátských Odměn, člen Technického odboru. Jarmil.com

Face your fears, live your dreams.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jarmil.Halamicek píše: 19 bře 2023, 08:02

Děkuji za odpovědi.

.. jsem zastáncem individuální dopravy, protože ... umožňuje větší svobodu jednotlivce...

Na úkor těch co autem nejezdí.

Naopak vodíková (také spalovací) auta a elektromobily by se danit neměla, protože neprodukují zplodiny.

Produkují. Jak při výrobě (a to docela dost), tak při provozu. Hluk a prach jsou také zplodiny.

Nebo ty si dovedeš představit, že sedneš s rodinou do auta v Praze, dojedeš do Ostravy, kde to vůbec neznáš, a tam odstavíš auto na okraji a půjdeš pěšky?

Já to tak dělám. A navíc skoro vždycky jezdíme vlakem.

Lidé, žijící v blízkosti cest, kterým doprava na silnicích a dálnicích vadí, by si měli najít jiné bydlení.

U cest bydlí víc chudí než bohatí. Tak ať si koupí barák jinde, že? Ať žerou koláče.

Petře, mám tě docela rád jako roztomilého popletu, a původně jsem si říkal: proč ne, bude sranda, ať tam je.|
Ale těmihle odpovědmi jsi mě dostal. To jsou fakticky nesmyslné, hodnotově asociální a antiliberální, a celkově dinosauří argumenty ala ODS.

Promiň, to mi přijde natolik mimo a natolik v rozporu s tím, o čem Piráti jsou nebo by měli být, že ti hlas do RV nemůžu dát.

Každý si může koupit auto, motorku (bez ohledu na způsob pohonu) nebo elektrokolo. To všechno zahrnuji pod pojem individuální doprava. Kdo je

stádní typ

může jezdit MHD a veřejnou dopravou vůbec, já v tom nikomu nebráním. Kdybych se narodil před nějakými 200 lety, nejspíš bych jezdil na koni, nebo spíše na oslu nebo s volským spřežením. :lol:

Kdo bydlí u cesty tam může bydlet už po prarodičích, to je fakt, ale když si někdo koupí/postaví barák u cesty a pak se diví, že tam jezdí auta, to je magor. :)

Jasně, hluk a prach jsou také zplodiny, vodík i elektřina mají zplodiny, jen vypouštěné někde jinde. Podle lidí jako jsi ty by všichni měli chodit pěšky a jezdit jen prostředky poháněné vlastní silou. Piráti nejsou, opakuji nejsou, Strana Zelených. Máme heslo "Ekologie bez ideologie". ;)

Robert.Magni

Věř, ale komu věříš měř.

Michal.Ketner
Člen KS Ústecký kraj
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1843 poděkování
Dostal poděkování: 3127 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Petr.Vileta píše: 18 bře 2023, 16:26
Jakub.Wolf píše: 18 bře 2023, 08:11

Ahoj Petře, jen pro zajímavost, mohl bys ukázat svůj politický kompas, stejný, jaký jsi posílal mně, nebo odkázat jinam, kam už jsi ho třeba dával?
Díky.

Já to čekal :twisted: , tak jsem si ho preventivně udělal znovu. Přece jen, člověk časem mírně koriguje své názory a také oni mění otázky a způsob vyhodnocení.
Tady je kompas2023.png

Akorát mě tedy samotného překvapilo, že jsem mírně vlevo. :D To bude asi metodikou vyhodnocení, kdy každý kromě Orbána, Le Penové a Pinocheta je vlevo. ;)

Hold my beer :* :fet:

13124526_524199307765735_7350926943220126987_n.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Martin.Martin

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GM/IT/MU/S/CS/P/SS d--- s+:+ a? C++++ U++ P+ L++ E--- W++ N* o-- w--- K+++++ O- M-- V- PS+++ PE-- Y ++ PGP+ t+ 5+ X+ R+++ !tv b+++ DI- D+++ G++++ e h+ r-- z*
------END GEEK CODE BLOCK------

Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 1953 poděkování
Dostal poděkování: 2199 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

Ahoj, mam na vsetkych kandidatov do RV rovnaku otazku:

Mas udaje o odmenach za vykon funkcii (https://nalodeni.pirati.cz/odmeny/petr.vileta) aktualne a uplne? (pripadne ak nie, doplnis ich?)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvek:
Martin.Martin
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Ivor.Kollar píše: 20 bře 2023, 09:52

Ahoj, mam na vsetkych kandidatov do RV rovnaku otazku:

Mas udaje o odmenach za vykon funkcii (https://nalodeni.pirati.cz/odmeny/petr.vileta) aktualne a uplne? (pripadne ak nie, doplnis ich?)

No jistě. :) https://nalodeni.pirati.cz/odmeny/petr.vileta
Doplňuji každý měsíc, když mi přijde mailem výplatní páska. Někdy se o měsíc zpozdím, ale vždy to pak doplním. Momentálně mi tam chybí odměny za členství v kontrolním výboru Městského obvodu ale jen proto, že už nejsem zastupitel a účtárna mi neposlala výplatní pásky. Ale už jsem to zaurgoval, pošlou je zpětně a já to pak doplním. Jde o 1000+něco korun měsíčně.

Rostislav.Reha

Věř, ale komu věříš měř.

Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Profese: invalidní důchodce
Dal poděkování: 206 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Jak to? Dyk tady řiká @Antonino.Milicia tvrdí, že to neni, bo to nefunguje.

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Vavrina píše: 20 bře 2023, 22:20

Jak to? Dyk tady řiká @Antonino.Milicia tvrdí, že to neni, bo to nefunguje.

Aha :? :roll: No mě to funguje. 8-) Je nutné se tam přihlásit pirátskou identitou, jinak to nejde vyplňovat.

Věř, ale komu věříš měř.

Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Profese: invalidní důchodce
Dal poděkování: 206 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Tak jako on řiká, že se nemáme vypisovat, ale dělat, @Antonino.Milicia to je pravda.

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Vavrina píše: 20 bře 2023, 22:31

Tak jako on řiká, že se nemáme vypisovat, ale dělat, @Antonino.Milicia to je pravda.

V tom má pravdu, ale mě to zabere tak 2 minuty měsíčně. :D

Věř, ale komu věříš měř.

Odpovědět

Zpět na „Členské podněty“