Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající

Odpovědět
Uživatelský avatar
Olga.Sklenarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 178
Registrován: 21 srp 2015, 00:31
Profese: úča
Dal poděkování: 85 poděkování
Dostal poděkování: 149 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Olga.Sklenarova »

4. jednání MS - P1 roku 2022
Datum jednání: 19. 4. 2022
Začátek jednání: 18:00 hod.
Ukončení: 21:00 hod.
Místo jednání: Pirátské centrum, Na Moráni 3, Praha 2
Přítomní: David Bodeček, Olga Sklenářová, Martin Arden, Jarka Nárožná, Tomáš Raiter, Jana Raiterová, Jana Sobotková, Veronika Šmídová, Láďa Diblík, Eva Filipová, Jana Kratochvílová, Hana a Hanka,
Program jednání:
1. Úvodní slovo, určení zapisovatele, volba ověřovatele zápisu, schválení programu (max. 5 min.) - Zapisovatelkou byla určena Ivana Antalová, Ověřovatelem Martin Arden.
2. Volby 2022 - MČ Praha 1: (max. 30 min.)
• David informuje o datu konání voleb 23. - 24. 9. 2022 a možném navýšení počtů kandidátů až na 35 zastupitelů /tzn. až 40 s náhradníky/. Zastupitelstvo P1 stanoví na svém červnovém jednání.
Úkol: Martin zadá anketu na fóru o doporučení počtu. Jaruška hlasuje pro 25 členů.
• Bude potřeba obsadit okrskové komise ve spolupráci s Piráty P6.
• Celorepubliková kampaň do komunálních voleb bude odstartována na P3.
• Kandidáty na 14. a další místo kandidátky bude navrhovat předsednictvo Pirátů P1 na základě doporučení, životopisů a diskuze na jednáních Pirátů P1.
• Proběhla diskuze o rozdávání velikonočních přání, kterou jsme zahájili kontaktní kampaň.
• Proběhla diskuze o názvu do komunálních voleb.
Úkol: Martin zadá do 20.4.2022 celopražskou anketu na pirátském fóru.
• Pirátské listy – deadline do 26.4.2022 – zkompiluje Veronika, Jonáš a Zuzka po vzoru Pirátských listů P1 z roku 2018 s využitím nové šablony.
• Na grilování o 9. - 13. místo je nutno se přihlásit na pirátské fórum do půlnoci 19.4.2022, proběhne na fóru do 22.4.2022, pak 72 hodin hlasování o přípustnosti, následované druhým kolem hlasování, také 72 hodin.
• předvolební setkání s voliči - Na další setkání se pokusíme zajistit i účast poslanců Olgy, Jakuba, Honzy.
3. Odměny za rok 2021 (max. 5 min)
Úkol: Do konce května 2022 všichni Piráti doplní odměny z veřejných zdrojů za rok 2021.
4. Informace z komisí i výborů (max. 20 min)
Úkol: Olga vznese dotaz na starostu ohledně zastoupení a usnášeníschopnosti komisí.
5. Spolkové aktivity
Úkol: Piráti P1 se zúčastní 30.4.2022 Čarodějnic na Kampě, David pošle bližší info.
6. Časopis Jedna - Místní parlament
Úkol: Posílat články ke zveřejnění na webu Pirátů i do Místního parlamentu Olze.
7. Různé a diskuze. Návrh bodů pro další jednání.
Diskutovalo se motto a identita do Pirátských listů.
8. Závěr

Uživatelský avatar
Olga.Sklenarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 178
Registrován: 21 srp 2015, 00:31
Profese: úča
Dal poděkování: 85 poděkování
Dostal poděkování: 149 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Olga.Sklenarova »

Zápis z jednání Piráti MS Praha 1
Dne: 18. 10. 2022
Místo: PICE
Zapisovatelka: J. Raiterová

Účast:
Olga Sklenářová, Ivka Antalová, David Bodeček, Ladislav Diblík, Tomáš Raiter, Jana Kratochvílová, Eva Filipová, Martin Arden, Nikol Švecová, Jan Hřebíček, Jana Raiterová
Program:
Povolební vyjednávání

Zahájení:

Olga: Jediným bodem programu je povolební vyjednávání
David: je třeba zohlednit konec mandátu předsednictva v prosinci, noví členové k přijetí jsou již na fóru. Olga navrhuje, abychom to ještě odsunuli. Ivka navrhuje, aby se ten proces rozjel elektronicky. Mandát končí předsednictvu na konci roku, potřebujeme nové kandidáty.
Hlasování o programu:
7 hlasů pro, program byl odsouhlasen
Informace:
David: informuje o současném povolebním vyjednávání. Jednáme s ODS, Naše Praha 1 (dále jen ANO), Rezidenti, TOP 09. Hledá se průnik programů. ODS a TOP souhlasili, že v Radě nebudou trestně stíhaní lidé.
Paralelně probíhá jednání s P1S.
David navrhl předsednictvu změnu projednávání v MS – zkrácení rozpravy na 2 dny
"Předsednictvo MS Piráti Praha 1 zahájí jednání k předloženému návrhu koaliční smlouvy (a to pro všechny možné varianty) v momentě, kdy bude k dispozici předpokládaná většinová podpora v Zastupitelstvu MČ Praha 1. Rozprava bude zkrácena na 48 hodin z důvodu časové tísně a toho, že jsou předložené varianty v místním sdružení již delší dobu diskutovány. Předsednictvo MS Piráti Praha 1 pověřuje Báru Soukupovou, aby předsedala těmto jednáním a následným volbám." (přesná citace převzata z Fóra)
Námitka naší kandidátky k výsledku voleb byla u soudu zaregistrovaná 5. 10. 2022 a další námitka k našim volbám byla zaregistrovaná ještě 6. 10. 2022. Na vyřešení má soud 20 dnů. Zastupitelstvo se nemůže uskutečnit dříve než 7 dní a později než 15 dnů po rozhodnutí soudu o poslední námitce.
Nikol: nevidím další rozpracované programy k průniku. Máme příliš mnoho komunikačních kanálů. Nyní se připravují průniky programů. David: jakmile to bude finalizované, uvidí to naši garanti. Nikol: ráda bych jako zastupitelka viděla do všeho.
Tomáš: zkrácení rozpravy by mělo být použito až v situaci, kdy bude opravdu hrozit prodlení, zatím prodlení nehrozí. Nyní se otevřela možnost nové koaliční varianty, která je dle mého názoru pro Piráty výhodnější. Možnost projednání této varianty se otevřela v okamžiku, kdy zástupkyně našeho vyjednávacího týmu ji předložila na nedělním (16.10.2022) s týmem P1S. Jedná se o koalici P1S – Piráti – MCTŽ. Možnost jednání o této variantě zatím nezávazně přislíbila obě uskupení P1S a MCTŽ. Za MCTŽ se k možnosti jednat o této variantě vyslovil Michal Caban při dnešním neformálním setkání se mnou. Informuji proto zde o tomto setkání s Michalem Cabanem a jeho ochotě jednat.

David: o tom nic nevíme, na posledním jednání s P1S P. Čižinský uvedl, že s MCTŽ jednat nechce.

Tomáš: Dnes jsem se telefonicky spojil i se zástupcem P1S Pavlem Čižinským, který mi potvrdil ochotu taková jednání vést.
Pokusím se nyní vysvětlit, v čem vidím větší výhody takové koalice pro Piráty:
1) Hlavní výhody této varianty jsou dvě, 1) nemuseli bychom řešit trestně stíhané zastupitele (v ODS jsou 2 trestně stíhaní, v MCTŽ žádný 2) s naším programově nejbližším partnerem, na kterém jsme se shodli (P1S), bychom měli v této koalici většinu. Považujeme-li MCTŽ za podobně rizikového partnera jako ODS a ANO, pak v koalici s MCTŽ bychom měli spolu s P1S nad rizikovým partnerem většinu, zatímco v koalici s ODS a ANO bychom byli vůči těmto rizikovým partnerům v menšině.
(doplněno z flipchartu):

TABULKA POROVNÁNÍ KOALIC:

Kritérium

Tabulka_zapis.pdf
(42.66 KiB) Staženo 52 x

.

Myslím, že je z tohoto srovnání zřejmé, že stojí Pirátům za to, o trojkoalici s P1S a MCTŽ jednat přednostně a pokusit se pro ni získat třeba i TOP 09 a Rezidenty, protože pozice Pirátů by byla výrazně silnější a možnost uplatňovat svůj volební program výrazně silnější, než v koalici s ODS a ANO.
Ještě bych rád zmínil, co jsem se dozvěděl při rozhovorech s politiky různých stran v Praze 1. Prosím, abyste s těmito informacemi nakládali obezřetně, protože je nelze dokázat, ani vyvrátit, ale chtěl bych, aby zazněly a vyjednávací tým o nich věděl. Podle názoru některých lidí je pětikoalice s ODS a ANO záměrem konkrétního politika ODS z Prahy 1. Mohlo by se jednat o jeho dohodu s panem Macháčkem (TOP) a p. Vaculínem (R1), což nás může ve výsledku poškodit. Znovu zdůrazňuji, že to jsou informace, které se obtížně dokazují, ale protože jsem je slyšel od lidí z různých politických subjektů, předávám je zde všem ke zvážení. I proto se domnívám, že je pro nás jednání ve variantě s P1S výhodnější. Ano, nemám radost, že bychom případně museli spolupracovat s MCTŽ, ale je to jen jedna strana se 4 mandáty, v té druhé variantě bychom měli ty strany dvě (ODS a Ano) s 8 mandáty.
Martin: chtěl bych upozornit, že máme dávat reporty ze současného jednání vyjednávacího týmu, nevím, proč Tomáš předkládá svoji věc
David: Máme možnost být v koalici, jako jedni z mála Pirátů v Praze. Upozorňuji, že v momentu, kdy naštveme současnou předjednanou skupinu, v tu chvíli Hejma bude vyzván místo nás a my budeme v opozici. Máme vyjednávací tým, dle povolební strategie (v týmu je lídr, dvojka a předseda MS). V souvislosti s trestně stíhanými byla dlouhá a náročná debata ve vyjednávání s ostatními stranami, a nakonec nám vyhověli. Nyní akceptujeme a vyjednáváme podle pražské strategie Pirátů, ne podle celostátní.
Ivka: svolala jsem schůzku s TOP 09, s P1S, stále jednám s dalšími, reflektuji, co navrhuje Tomáš, ale mám na to jiný názor, jednání v připravované koalici je velmi korektní.
Olga: je třeba dávat pozor, na to, co se zveřejňuje o nás
Nikol: počty nám dávají celkem jasno, jsou situace, kdy to pro nás bude složité, když budeme mít málo
Tomáš: myslím si, že by bylo lepší vyjednat silnější koalici – tedy s P1S a MCTŽ, kde bychom měli většinu v radě s P1S; v dohadované koalici ODS, TOP, Naše Praha 1 máme mnohem slabší pozici. Pokud jde o trestně stíhané, nerozumím tomu tak, jak říká David, že nám vyšli vstříc. Pokud David při vyjednávání navrhuje ODS, že ponecháme místo pro trestně stíhaného neobsazené, a až ho soud odsoudí k peněžité pokutě za nedbalost a on zaplatí, tak bude vše vyřešeno a místo v radě na něj do té doby počká, to považuji za obcházení pirátských pravidel. V tomto případě vycházíme spíše vstříc my jim než oni nám.
David: Tomáš navrhuje to složení, které bylo v roce 2018; my rozhodně jednáme dál, máme dohodu s TOP, že jdeme společně; respektujme vyjednávací tým!
Martin: nekomunikujeme správně, skáčeme si do řeči apod.; jinak každý nápad je vítán; z vyjednávání mám dobrý pocit, s nejbližší P1S máme málo hlasů; je třeba jednat; musíme si uvědomit, že můžeme být navždy v opozici; chci ukázat, že jsme ten lídr ve vyjednávání v Praze 1
Alena: P1S minule protlačovala do komisí lidi z Prahy 7, nelíbí se mi MCTŽ – nejednají s občany, nebude to změna
Nikol: P1S a Zelení měli být naši nejbližší, vnímám od ODS velký nátlak, vyjadřuji v tomto vyjednávacímu týmu nedůvěru
Jana R.: myslím, že naše pozice v dohadované koalici je slabá a upozorňuji, že to může být problém, že nás budou tlačit do něčeho, co nebudeme chtít, ale přehlasují nás
Tomáš: reaguji na pí. Alenu: byl jsem v době koaliční vlády spolu P1S ve 4 komisích a nesetkal jsem se s tím, že P1S prosazovala lidi z Prahy 7, někdy jsme je naopak my žádali o konzultaci ve věcech, kde byla Praha 7 dál. Například to byla jasná pravidla pro jednání s developery.
Honza: - strany Piráti, TOP 09 a Rezidenti jsou spolu schopné být v koalici, nedoporučuji být v koalici, kde je dohromady ODS a ANO a zejména, když budou mít většinu; pokud bychom šli jen s jednou z těch stran, je větší šanci je kontrolovat;
chápu blok s TOP, ale není k tomu usnesení MS, naopak usnesení o preferenci P1S schválené je.

David: s TOP máme dohodu, ale není neměnná; Nikol, pokud nedůvěřuje, má si vyjednat na úřadě a postupovat jako nezávislý zastupitel; máme tu 3 trestně stíhané osoby, projednáváme to i s MHMT a podařilo se nám dojednat, že všichni splnili, že trestně stíhaní nebudou v Radě;
v současné chvíli preferuji právě domlouvanou koalici; úřad je paralyzovaný, nejsou svatby (není rada); s MCTŽ nechci spolupracovat už kvůli nadaci Pražské děti
Jana K.: jak bychom mohli vyjít s koalicí P1S a MCTŽ, když s nimi P1S nechce jí, řekla to na jednání s vyjednávacím týmem
Ivka: ODS nám vyšla vstříc s trestně stíhanými, už za ně nechodí ani na vyjednávání; myslím si, že se bude víc hlasovat napříč zastupitelstvem, ne jako dosud, kdy opozice neměla žádnou šanci; P1S řekla, že navrhovaná varianta spolupráce nyní není; šli jsme do voleb jako koalice Pir a občané Ph1, stejně tak Naše Ph1 v koalici s ANO, P1S a Zelení; mám pocit, že není důvěra ve vyjednávací tým
Martin: věřím vyjednávacímu týmu, cítím tady ale nedůvěru, tak nabízím své místo Nikol; tahle diskuze měla proběhnout před volbami, abychom věděli, co „prodáváme“ voličům (myšleno marketingově), musíme ukázat, že dlouhodobě dokážeme vládnout, že dokážeme to politické řemeslo. Zkušenost ze školení Olgy Richterové – měli bychom i své nepřátele účinně kontrolovat.
Láďa: já bych byl pro širokou koalici, aby se lidé mohli domlouvat, v této variantě se mi líbí, že tam není MCTŽ
Tomáš: reakce na Martina: souhlas, ale lépe můžeme kontrolovat tam, kde máme většinu, tam bychom také mohli lépe uplatňovat náš program; vyjednávací tým není nikomu zavázán
Honza: Jak je možné, že v koalici s ODS a ANO je to na počty mandátů 8 : 8 (ODS a ANO 5 + 3 / Pir 4 a Top 2 a Rez 2, ale v radě mají většinu ODS a ANO. Naopak v druhé koalici s P1S a MCTŽ bychom měli většinu. V první variantě máme jasně míň, v té druhé máme jasně víc.
David: proto TOP bude mít starostu s právem veta
David: jsem lídr, jako Piráti na Ph1 jsme nezklamali; místo, abychom slavili vítězství, dohadujeme se; máme tady jasně navrženou koalici a já myslím, že jako úspěšný lídr bych měl mít na rozhodnutí větší vliv.
Olga: opravdu budou stačit 2 dny na rozpravu?
David: podle situace, možná bude stačit 5 dní, možná ne, proto jsem to chtěl schválit. Je to schválené pro případ, že bychom to potřebovali. Nebude to uplatněno automaticky.
Olga: jednám vždy otevřeně a korektně, jsem u Pirátů, protože jsem proti korupčnímu jednání, proto nejsem pro koalici s ODS
Nikol: prosím o naše programy, kde jsou…. budeme mít jedno místo, kde budou uloženy?
Ivka a David: Pro zastupitele bude jedno místo, kde budou k dispozici.
Závěr jednání – diskuze.

Za MS předsedkyně Olga Sklenářová

Uživatelský avatar
Ivana.Antalova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 153
Registrován: 26 led 2019, 00:22
Profese: radní pro sociální věci a bezbariérovos
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 86 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Ivana.Antalova »

Děkuji za zápis a jeho zveřejnění. Pouze upozorňuji, že bylo domluveno, že budu ověřovatelkou zápisu, což se nakonec nezrealizovalo. Nicméně po přečtení tady ho ověřuji.

Olga.Sklenarova píše: 20 říj 2022, 21:30

Zápis z jednání Piráti MS Praha 1
Dne: 18. 10. 2022
Místo: PICE
Zapisovatelka: J. Raiterová

Účast:
Olga Sklenářová, Ivka Antalová, David Bodeček, Ladislav Diblík, Tomáš Raiter, Jana Kratochvílová, Eva Filipová, Martin Arden, Nikol Švecová, Jan Hřebíček, Jana Raiterová
Program:
Povolební vyjednávání

Zahájení:

Olga: Jediným bodem programu je povolební vyjednávání
David: je třeba zohlednit konec mandátu předsednictva v prosinci, noví členové k přijetí jsou již na fóru. Olga navrhuje, abychom to ještě odsunuli. Ivka navrhuje, aby se ten proces rozjel elektronicky. Mandát končí předsednictvu na konci roku, potřebujeme nové kandidáty.
Hlasování o programu:
7 hlasů pro, program byl odsouhlasen
Informace:
David: informuje o současném povolebním vyjednávání. Jednáme s ODS, Naše Praha 1 (dále jen ANO), Rezidenti, TOP 09. Hledá se průnik programů. ODS a TOP souhlasili, že v Radě nebudou trestně stíhaní lidé.
Paralelně probíhá jednání s P1S.
David navrhl předsednictvu změnu projednávání v MS – zkrácení rozpravy na 2 dny
"Předsednictvo MS Piráti Praha 1 zahájí jednání k předloženému návrhu koaliční smlouvy (a to pro všechny možné varianty) v momentě, kdy bude k dispozici předpokládaná většinová podpora v Zastupitelstvu MČ Praha 1. Rozprava bude zkrácena na 48 hodin z důvodu časové tísně a toho, že jsou předložené varianty v místním sdružení již delší dobu diskutovány. Předsednictvo MS Piráti Praha 1 pověřuje Báru Soukupovou, aby předsedala těmto jednáním a následným volbám." (přesná citace převzata z Fóra)
Námitka naší kandidátky k výsledku voleb byla u soudu zaregistrovaná 5. 10. 2022 a další námitka k našim volbám byla zaregistrovaná ještě 6. 10. 2022. Na vyřešení má soud 20 dnů. Zastupitelstvo se nemůže uskutečnit dříve než 7 dní a později než 15 dnů po rozhodnutí soudu o poslední námitce.
Nikol: nevidím další rozpracované programy k průniku. Máme příliš mnoho komunikačních kanálů. Nyní se připravují průniky programů. David: jakmile to bude finalizované, uvidí to naši garanti. Nikol: ráda bych jako zastupitelka viděla do všeho.
Tomáš: zkrácení rozpravy by mělo být použito až v situaci, kdy bude opravdu hrozit prodlení, zatím prodlení nehrozí. Nyní se otevřela možnost nové koaliční varianty, která je dle mého názoru pro Piráty výhodnější. Možnost projednání této varianty se otevřela v okamžiku, kdy zástupkyně našeho vyjednávacího týmu ji předložila na nedělním (16.10.2022) s týmem P1S. Jedná se o koalici P1S – Piráti – MCTŽ. Možnost jednání o této variantě zatím nezávazně přislíbila obě uskupení P1S a MCTŽ. Za MCTŽ se k možnosti jednat o této variantě vyslovil Michal Caban při dnešním neformálním setkání se mnou. Informuji proto zde o tomto setkání s Michalem Cabanem a jeho ochotě jednat.

David: o tom nic nevíme, na posledním jednání s P1S P. Čižinský uvedl, že s MCTŽ jednat nechce.

Tomáš: Dnes jsem se telefonicky spojil i se zástupcem P1S Pavlem Čižinským, který mi potvrdil ochotu taková jednání vést.
Pokusím se nyní vysvětlit, v čem vidím větší výhody takové koalice pro Piráty:
1) Hlavní výhody této varianty jsou dvě, 1) nemuseli bychom řešit trestně stíhané zastupitele (v ODS jsou 2 trestně stíhaní, v MCTŽ žádný 2) s naším programově nejbližším partnerem, na kterém jsme se shodli (P1S), bychom měli v této koalici většinu. Považujeme-li MCTŽ za podobně rizikového partnera jako ODS a ANO, pak v koalici s MCTŽ bychom měli spolu s P1S nad rizikovým partnerem většinu, zatímco v koalici s ODS a ANO bychom byli vůči těmto rizikovým partnerům v menšině.
(doplněno z flipchartu):

TABULKA POROVNÁNÍ KOALIC:

Kritérium
Tabulka_zapis.pdf.

Myslím, že je z tohoto srovnání zřejmé, že stojí Pirátům za to, o trojkoalici s P1S a MCTŽ jednat přednostně a pokusit se pro ni získat třeba i TOP 09 a Rezidenty, protože pozice Pirátů by byla výrazně silnější a možnost uplatňovat svůj volební program výrazně silnější, než v koalici s ODS a ANO.
Ještě bych rád zmínil, co jsem se dozvěděl při rozhovorech s politiky různých stran v Praze 1. Prosím, abyste s těmito informacemi nakládali obezřetně, protože je nelze dokázat, ani vyvrátit, ale chtěl bych, aby zazněly a vyjednávací tým o nich věděl. Podle názoru některých lidí je pětikoalice s ODS a ANO záměrem konkrétního politika ODS z Prahy 1. Mohlo by se jednat o jeho dohodu s panem Macháčkem (TOP) a p. Vaculínem (R1), což nás může ve výsledku poškodit. Znovu zdůrazňuji, že to jsou informace, které se obtížně dokazují, ale protože jsem je slyšel od lidí z různých politických subjektů, předávám je zde všem ke zvážení. I proto se domnívám, že je pro nás jednání ve variantě s P1S výhodnější. Ano, nemám radost, že bychom případně museli spolupracovat s MCTŽ, ale je to jen jedna strana se 4 mandáty, v té druhé variantě bychom měli ty strany dvě (ODS a Ano) s 8 mandáty.
Martin: chtěl bych upozornit, že máme dávat reporty ze současného jednání vyjednávacího týmu, nevím, proč Tomáš předkládá svoji věc
David: Máme možnost být v koalici, jako jedni z mála Pirátů v Praze. Upozorňuji, že v momentu, kdy naštveme současnou předjednanou skupinu, v tu chvíli Hejma bude vyzván místo nás a my budeme v opozici. Máme vyjednávací tým, dle povolební strategie (v týmu je lídr, dvojka a předseda MS). V souvislosti s trestně stíhanými byla dlouhá a náročná debata ve vyjednávání s ostatními stranami, a nakonec nám vyhověli. Nyní akceptujeme a vyjednáváme podle pražské strategie Pirátů, ne podle celostátní.
Ivka: svolala jsem schůzku s TOP 09, s P1S, stále jednám s dalšími, reflektuji, co navrhuje Tomáš, ale mám na to jiný názor, jednání v připravované koalici je velmi korektní.
Olga: je třeba dávat pozor, na to, co se zveřejňuje o nás
Nikol: počty nám dávají celkem jasno, jsou situace, kdy to pro nás bude složité, když budeme mít málo
Tomáš: myslím si, že by bylo lepší vyjednat silnější koalici – tedy s P1S a MCTŽ, kde bychom měli většinu v radě s P1S; v dohadované koalici ODS, TOP, Naše Praha 1 máme mnohem slabší pozici. Pokud jde o trestně stíhané, nerozumím tomu tak, jak říká David, že nám vyšli vstříc. Pokud David při vyjednávání navrhuje ODS, že ponecháme místo pro trestně stíhaného neobsazené, a až ho soud odsoudí k peněžité pokutě za nedbalost a on zaplatí, tak bude vše vyřešeno a místo v radě na něj do té doby počká, to považuji za obcházení pirátských pravidel. V tomto případě vycházíme spíše vstříc my jim než oni nám.
David: Tomáš navrhuje to složení, které bylo v roce 2018; my rozhodně jednáme dál, máme dohodu s TOP, že jdeme společně; respektujme vyjednávací tým!
Martin: nekomunikujeme správně, skáčeme si do řeči apod.; jinak každý nápad je vítán; z vyjednávání mám dobrý pocit, s nejbližší P1S máme málo hlasů; je třeba jednat; musíme si uvědomit, že můžeme být navždy v opozici; chci ukázat, že jsme ten lídr ve vyjednávání v Praze 1
Alena: P1S minule protlačovala do komisí lidi z Prahy 7, nelíbí se mi MCTŽ – nejednají s občany, nebude to změna
Nikol: P1S a Zelení měli být naši nejbližší, vnímám od ODS velký nátlak, vyjadřuji v tomto vyjednávacímu týmu nedůvěru
Jana R.: myslím, že naše pozice v dohadované koalici je slabá a upozorňuji, že to může být problém, že nás budou tlačit do něčeho, co nebudeme chtít, ale přehlasují nás
Tomáš: reaguji na pí. Alenu: byl jsem v době koaliční vlády spolu P1S ve 4 komisích a nesetkal jsem se s tím, že P1S prosazovala lidi z Prahy 7, někdy jsme je naopak my žádali o konzultaci ve věcech, kde byla Praha 7 dál. Například to byla jasná pravidla pro jednání s developery.
Honza: - strany Piráti, TOP 09 a Rezidenti jsou spolu schopné být v koalici, nedoporučuji být v koalici, kde je dohromady ODS a ANO a zejména, když budou mít většinu; pokud bychom šli jen s jednou z těch stran, je větší šanci je kontrolovat;
chápu blok s TOP, ale není k tomu usnesení MS, naopak usnesení o preferenci P1S schválené je.

David: s TOP máme dohodu, ale není neměnná; Nikol, pokud nedůvěřuje, má si vyjednat na úřadě a postupovat jako nezávislý zastupitel; máme tu 3 trestně stíhané osoby, projednáváme to i s MHMT a podařilo se nám dojednat, že všichni splnili, že trestně stíhaní nebudou v Radě;
v současné chvíli preferuji právě domlouvanou koalici; úřad je paralyzovaný, nejsou svatby (není rada); s MCTŽ nechci spolupracovat už kvůli nadaci Pražské děti
Jana K.: jak bychom mohli vyjít s koalicí P1S a MCTŽ, když s nimi P1S nechce jí, řekla to na jednání s vyjednávacím týmem
Ivka: ODS nám vyšla vstříc s trestně stíhanými, už za ně nechodí ani na vyjednávání; myslím si, že se bude víc hlasovat napříč zastupitelstvem, ne jako dosud, kdy opozice neměla žádnou šanci; P1S řekla, že navrhovaná varianta spolupráce nyní není; šli jsme do voleb jako koalice Pir a občané Ph1, stejně tak Naše Ph1 v koalici s ANO, P1S a Zelení; mám pocit, že není důvěra ve vyjednávací tým
Martin: věřím vyjednávacímu týmu, cítím tady ale nedůvěru, tak nabízím své místo Nikol; tahle diskuze měla proběhnout před volbami, abychom věděli, co „prodáváme“ voličům (myšleno marketingově), musíme ukázat, že dlouhodobě dokážeme vládnout, že dokážeme to politické řemeslo. Zkušenost ze školení Olgy Richterové – měli bychom i své nepřátele účinně kontrolovat.
Láďa: já bych byl pro širokou koalici, aby se lidé mohli domlouvat, v této variantě se mi líbí, že tam není MCTŽ
Tomáš: reakce na Martina: souhlas, ale lépe můžeme kontrolovat tam, kde máme většinu, tam bychom také mohli lépe uplatňovat náš program; vyjednávací tým není nikomu zavázán
Honza: Jak je možné, že v koalici s ODS a ANO je to na počty mandátů 8 : 8 (ODS a ANO 5 + 3 / Pir 4 a Top 2 a Rez 2, ale v radě mají většinu ODS a ANO. Naopak v druhé koalici s P1S a MCTŽ bychom měli většinu. V první variantě máme jasně míň, v té druhé máme jasně víc.
David: proto TOP bude mít starostu s právem veta
David: jsem lídr, jako Piráti na Ph1 jsme nezklamali; místo, abychom slavili vítězství, dohadujeme se; máme tady jasně navrženou koalici a já myslím, že jako úspěšný lídr bych měl mít na rozhodnutí větší vliv.
Olga: opravdu budou stačit 2 dny na rozpravu?
David: podle situace, možná bude stačit 5 dní, možná ne, proto jsem to chtěl schválit. Je to schválené pro případ, že bychom to potřebovali. Nebude to uplatněno automaticky.
Olga: jednám vždy otevřeně a korektně, jsem u Pirátů, protože jsem proti korupčnímu jednání, proto nejsem pro koalici s ODS
Nikol: prosím o naše programy, kde jsou…. budeme mít jedno místo, kde budou uloženy?
Ivka a David: Pro zastupitele bude jedno místo, kde budou k dispozici.
Závěr jednání – diskuze.

Za MS předsedkyně Olga Sklenářová

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivana.Antalova za příspěvek:
Olga.Sklenarova
Uživatelský avatar
Ivana.Antalova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 153
Registrován: 26 led 2019, 00:22
Profese: radní pro sociální věci a bezbariérovos
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 86 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Ivana.Antalova »

Pro doplnění. Jednání MS 18.10. bylo velmi nestandardní, nebyl dopředu oznámen program, do programu byl předsedkyní navržen pouze jeden bod a celé jednání se neslo ve velmi nepřátelském ovzduší, bylo porušováno komunikační minimum. Zveřejnění zápisu bez ověření zapisovatelkou stav pouze dokresluje. Ověřila jsem tedy zápis toho, co zaznělo na jednání až po zveřejnění. I ze zápisu vyplývá, že docházelo k narušování povolebního vyjednávání.

Uživatelský avatar
Jana.Raiterova
Člen KS Praha
Příspěvky: 113
Registrován: 17 úno 2021, 16:39
Profese: korepetitor (Pražská konzervatoř)
Bydliště: Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 200 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zápis z jednání MS P1 22. 11. 2022

Příspěvek od Jana.Raiterova »

Vkládám opravený zápis a děkuji všem za vyjádření.

Oznámení moderátora:

Edit 22.3.: Přesunuto do veřejné části MF Praha 1. OV

Jiri.Belsan
Příspěvky: 1135
Registrován: 01 bře 2018, 08:04
Dal poděkování: 1992 poděkování
Dostal poděkování: 1902 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1- 13.12.2022

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Veřejné schůze MS Praha 1
13.12.2022 18:10- 19:30 PiCe/Jitsi

Začátek 18:10

Přítomni: Kornélia Gottmannová (KG), Simona Bártová, Jiří Belšán, Nikol Švecová (NŠ), David Raušer, Ladislav Diblík, Ivana Antalová, Martin Arden(MA), Tomáš Raiter(TR), Olga Sklenářová(OS), Martin Arden, Jaroslava Nárožná,
Online: Eva Furstová, Jakub Backa, Michal Polák(MP), Veronika Šmídová
Omluveni: Michal Štěpán, David Bodeček, Jana Raiterová

Předsedající: Kornélia Gottmannová
Zapisovatel: Jiří Belšán
Ověřovatel: Simona Bártová

Návrh Programu:

  1. Pověření vedením PMS ze strany PKS

  2. Návrh koaliční smlouvy od P1S a MCTŽ - proces tvorby a schvalování

  3. Vyjednávací tým - složení, funkčnost a kompetence

  4. Zastupitelský klub v souvislosti s pirátskými předpisy (kodex zastupitele, předpis o zřízení komisí a odborů par. 5a)

  5. Informace o volbách do PMS

  6. Informace k přijímání nových členů do MS P1

  7. Pravidla komunikace uvnitř MS a směrem ven

Úvod:
Pověření zapisovatele a ověřovatele
Zapisovatem pověřen Jiří Belšán
Ověřením zápisu byla pověřena Simona Bártová

1.Pověření vedením PMS ze strany PKS

  • KG informuje o usnesení PKS, které pověřilo jí a Simonu Bártovou vedením PMS Praha 1

Návrh úpravy programu:

Předřazení bodu 5) a 6)
Přidání bodu a předřazení za bod 6)- 8) Zrušení MS

Hlasování o schválení upraveného programu:
PRO 7, PROTI 0, ZDRŽEL/A SE 0

5.Informace o volbách do PMS

  • KG informuje, že jako pověřené členky PKS novou volbu neřeší, dokud se situace v MS nekonsoliduje

6.Informace k přijímání nových členů do MS P1

  • KG konstatuje, že do vyřešení vzniklé situace a vzhledem k obvinění z účelového přijímání členů v minulosti (dosud nijak neprokázaného) nebude MS aktuálně přijímat nové členy a regP

8.Rozpuštění MS

  • KG informuje o probíhajícím jednání MF k rozpuštění MS
  • pro případné prodloužení lhůty jednání je potřeba dát procedurální návrh v daném vlákně na fóru

2.Návrh koaliční smlouvy od P1S a MCTŽ

  • KG se ptá, zda někdo z členů či regP komunikoval se zástupci Prahy 1 SOBĚ a dalšími stranami o vzniku nové koaliční smlouvy
  • NŠ informuje, že se sešla 24.11. s Pavlem Čižinským a dalšími nad principy memoranda (https://evidence.pirati.cz/report/6688/). Nevěděla, že na základě této schůzky vznikne návrh koaliční smlouvy.
  • TR informuje, že se zástupci jiných stran nejednal
  • KG upozorňuje, že mandát k vyjednávání má pouze a jen vyjednávací tým

3.Vyjednávací tým - složení, funkčnost a kompetence

  • probíhá diskuze k rozpuštění vyjednávacího týmu
  • návrh na rozpuštění nebyl přijat

HLASOVÁNÍ
MS Praha 1 rozpouští vyjednávací tým
PRO 3, PROTI 0, ZDRŽEL/A SE 4

Usnesení nebylo přijato

HLASOVÁNÍ
Odročení rozpuštění vyjednávacího týmu na standardní jednání MF na fóru
PRO 5, PROTI 1, ZDRŽEL/A SE 1

Usnesení bylo přijato

  • KG ve spolupráci s krajskými předsedajícími zahájí jednání na fóru
  • OS - Olga Sklenářová chce příští týden svolat vyjednávací tým k projednání návrhu koaliční smlouvy s Prahou 1 SOBĚ, zúčastní se i KG a SB

4.Zastupitelský klub v souvislosti s pirátskými předpisy (kodex zastupitele, předpis o zřízení komisí a odborů par. 5a)

  • KG cituje kodex zastupitele a další předpisy a uvádí, které předpisy či ustanovení byly porušeny
    probíhá diskuze
  • MA se omlouvá NŠ za jednání při vzniku nového ZK. Jednal v emočně vypjaté situaci, s časovým odstupem mohl jednat jinak.

7.Pravidla komunikace uvnitř MS a směrem ven

  • KG shrnuje domluvené principy - vyjednává jen vyjednávací tým, všechno můžou členové MS komunikovat v signálové skupině, diskutuje se zapojení regP
  • TR považuje nepřizvání regP do chatu na signálu za diskriminační
  • TR se omlouvá za přirovnání slova “dočasné” k dočasnému pobytu sovětských vojsk v souvislosti s intervenci PKS
  • OS se ptá MP jak má dále probíhat komunikace zástupců MS s médii
  • MS se domlouvá na termínu schůzí, bude probráno na jiných kanálech
  • SB se připojuje se k OS se žádostí ke svolání schůzky vyjednávacího týmu a PMS
  • MA se ptá jak má informovat o práci na ÚMČ

Konec schůze 19:30

Jiri.Belsan
Příspěvky: 1135
Registrován: 01 bře 2018, 08:04
Dal poděkování: 1992 poděkování
Dostal poděkování: 1902 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Schůzka PMS/ZK

4.1.2023 18:30, Pirátské centrum Praha

Přítomni: Simona Bártová, Kornélia Gottmannová(KG) , David Bodeček(DB), Nikol Švecová(NŠ), Ivana Antalová(IA), Martin Arden(MA), Olga Sklenářová( OS), Jiří Belšán

Předsedající: Kornélia Gottmannová
Zapisovatel: Jiří Belšán
Ověřovatel: Simona Bártová

Program

  1. Vyjednávací tým
  2. MS Praha 1
  3. Výbory a komise

1.Vyjednávací tým

  • KG shrnuje důvod konání schůze a předává slovo OS. Ta vznáší dotaz zda vyjednávací tým chce něco vyjednávat nebo ne.

  • DB navrhuje přerušit jednání o vyjednávacím týmu do doby než RK rozhodne o vyloučení
    probíhá diskuze nad možnými variantami vývoje

  • OS "Můj názor je, že nejlepší pro MS by bylo, kdyby byly tři zastupitelé vyoučeni a Nikol by mohla být za Piráty v opozici"

  • NŠ si myslí, že by vyjednávací tým měl vyjednávat dál, protože je zde možné vyjednat jinou koaliční smlouvu

  • KG se ptá NŠ a OS zda vědí o tom, že by někdo z MS jednal s P. Čižinským a dalšími o koaliční smlouvě? NŠ a OS shodně říkají, že nevědí, že by někdo jednal.

  • IA souhlasí s DB a navrhuje počkat do vyjádření RK

  • OS Může se ZK po vyloučení tří zastupitelů může mít v názvu slovo Piráti? PKS zkusí zjistit odpověď

  • MA, DB, IA: i v případě vyloučení chceme dále spolupracovat s Piráty a jsou rádi, že mohou i nadále spolupracovat s pirátskými expertními týmy

2. MS Praha 1

  • NŠ informuje o neaktuálnosti webu

  • KG bude na PKS navrhovat ( v případě že se situace radikálně nezmění) rozpuštění MS, protože každá další schůzka jí utvrzuje v tom, že je MS nefunkční

  • po konci mandátu PMS (20.1.2023) je potřeba zajistit vedení MS (zřejmě bude zajišťovat PKS- zeptáme se na AO)

3.Výbory a komise

  • NŠ se ptá ZK jak byli nominováni členové výborů a komisí

  • DB- vycházelo se z odpovědí na můj email, který jsem 28.9.2022 rozeslal všem členům MS, regP a kandidátům z kandidátní listiny. Posléze jsem všechny ještě urgoval

4.Různé

  • PKS bude chtít po ZK parametry na základě kterých proběhne vyhodnocení plnění programu a výsledku dohadovacího řízení po půl roce vlády koalice

  • NŠ informuje o neformální schůzce 11.1. v restauračním zařízení

Konec schůze 21:00

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvky (celkem 3):
Kornelia.Gottmannova, Jaroslava.Narozna, Nikol.Svecova
Uživatelský avatar
Jaroslava.Narozna
Člen KS Praha
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2018, 10:33
Profese: Herečka Divadélko Romaneto
Dal poděkování: 243 poděkování
Dostal poděkování: 228 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Jaroslava.Narozna »

Myslím, že MS-ko rozpustit je škoda. Až se uklidní ty problémy se ZK, tak se uklidní i nálada v MSku.
Myslím, že komunikovat umíme a můžeme. Navolime nové předsednictvo a jede se dál.
Jak bychom k tomu my řadoví členové přišli, aby jste nás rozpustil 😉

Uživatelský avatar
Nikol.Svecova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 108
Registrován: 05 dub 2018, 09:53
Profese: sociální pracovnice, arteterapeutka
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 168 poděkování
Dostal poděkování: 171 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Nikol.Svecova »

Moc všechny zdravím!

11.1. 2023 proběhlo neformální setkání MS Prahy 1 v Café Therapy. Moc děkuji všem za jejich účast i těm, kteří se omluvili. Byly domluveny následující kroky:

  1. Zda chceme přijímat nové členy - pro tuto možnost vytvořena anketa: viewtopic.php?t=63619
  2. Začátkem ledna skončil mandát předsednictvu, aktuálně jednám s PKS, jak postupovat.
  3. Někteří z nás by se měli naučit procesní záležitosti (členské podněty atd..), nabídl se @Dalibor.Zahora Pokud to stále platí, tak kdo by měl o školení zájem?

Další schůze již formálnější, ale stále v hospodě se uskuteční 15.2. od 19ti hodin opět v Café Therapy.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikol.Svecova za příspěvky (celkem 2):
Jaroslava.Narozna, Dalibor.Zahora
Jiri.Belsan
Příspěvky: 1135
Registrován: 01 bře 2018, 08:04
Dal poděkování: 1992 poděkování
Dostal poděkování: 1902 poděkování

Re: Zápisy z pirátských schůzí na Praze 1

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Zápis z jednání MS Praha 1
Místo konání: Pirátské centrum/Jitsi
Den a čas konání: středa 8. 3. 2023, 18:10
Přítomni: Kornélia Gottmannová (KG), Jiří Belšán (JB), Ivana Antalová (IA), Martin Arden (MA), Ladislav Diblík (LD), Tomáš Raiter (TR), Simona Bártová (SB), Dalibor Záhora (DZ), Jana Raiterová (JR), Olga Sklenářová (OS), Ivor Kollár (IK)(18:20-), Nikol Švecová (NŠ)(18:25-19:25), Jaroslava Nárožná (JN)(18:30-19:30), Ondřej Chrást (OCh)(18:40-19:30), David Bodeček (DB)(19:05-19:30)
Online: Michal Štěpán (MŠ), Matěj Bělohoubek (MB)
Omluveni:
Neomluveni:
Stálí hosté:
Hosté:
Předsedající: Kornélia Gottmanová, Ondřej Chrást
Zapisovatel: Jiří Belšán
Ověřovatel: Simona Bártová

Program

  1. Úvod

  2. Informace PKS a ZK o proběhlém jednání

  3. Volba vyjednávacího týmu

  4. Různé

  5. Reflexe a oslava MDŽ

Návrh předřadit bod „Reflexe a oslava MDŽ“ hned za úvod.
Aktualizovaný program:

  1. Úvod

  2. Reflexe a oslava MDŽ

  3. Informace PKS a ZK o proběhlém jednání

  4. Volba vyjednávacího týmu

  5. Různé

Aktualizovaný program schválen jednohlasně

1. Úvod

  • Volba ověřovatele- určena Simona Bártová

  • Volba zapisovatele- určen Jiří Belšán

2. Reflexe a oslava MDŽ

  • KG- květiny jsou krásné, ale ženy by byly radši za rovnoprávnost

3. Informace PKS a ZK o proběhlém jednání (KG)

4. Volba vyjednávacího týmu (OCh)

  • OCh shrnuje aktuální situaci

  • OCh navrhuje pětičlenný vyjednávací tým ve složení OCh jako vedoucí týmu a všichni zvolení zastupitelé s tím, že vyjednávat mohou vždy minimálně tři členové týmů a vždy za účasti vedoucího. DB nechce být členem vyjednávacího týmu, ale děkuji

    USNESENÍ
    MS Praha 1 schvaluje nový vyjednávací tým ve složení Ondřej Chrást jako vedoucí a Nikol Švecová, Ivana Antalová, Martin Arden.
    Vyjednávací tým je pověřen jednat o nové koaliční smlouvě na stávajícím půdorysu a zároveň zkusit vyjednat koaliční smlouvu na jiném půdorysu.
    Vyjednávání se vždy musí účastnit vedoucí a minimálně další dva členové týmu.
    PRO 7
    PROTI 0
    ZDRŽEL/A SE 2
    Usnesení bylo přijato

    První schůzka vyjednávacího týmu proběhne 9.3. od 17:00 na úřadě MČ Praha 1.

5. Různé

  • JN- web Pirátů Praha 1 není aktuální, PKS pověří MT Praha a společně se ZK aktualizuje web, Martin Arden se spojí s Honzou Loužkem a aktualizují členy komisí a výborů, MT Praha připraví TZ k aktualizaci stavu na Praze 1

  • SB- do signálové skupiny přidá i regP

  • MA- dotaz na informování členů MS o práci uvolněných zastupitelů, PKS radí použít interní chat MS

  • PKS informuje, že na schůzi KS 2.4. proběhne grilování zájemců o členství v KS Praha


Konec schůze 19:30

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvek:
Jaroslava.Narozna
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 1“