KF KHK 2/2023 - Volba krajského předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Krajsti predsedajici, KoKS Královéhradecký kraj, PKS Kralovehradecky kraj

Adam.Valenta
Krajský zastupitel
Profese: analytik, webdesigner
Dal poděkování: 412 poděkování
Dostal poděkování: 543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

KF KHK 2/2023 - Volba krajského předsednictva

Příspěvek od Adam.Valenta »

Vážení členové,
blíží se konec mandátu současného PKS (10.3.2023). Abychom vše pohodlně stihli včetně prostoru k nahlášení kandidatur, grilování, nějakého prostoru na rozmyšlenou a pak několik kol hlasování, tak si dovoluji vyhlásit volbu nového vedení.

Na základě zkušeností ze stávajícího fungování PKS navrhuji ponechat předsednictvo čtyřčlenné, tzn. předsedu a tři místopředsedy.

Pokud není nikdo proti, tak navrhuji tento postup a pravidla jednání.

Volba PKS bude probíhat ve dvou částech:

1. Volba předsedy KS KhK - Dvoukolová volba.

• První kolo je o přijatelnosti. Kandidáti s nadpolovičním počtem hlasů postupují do druhého kola.

• Druhé kolo - zvolen bude kandidát, který obdrží největší počet hlasů. V případě rovnosti rozhoduje počet hlasů z 1. kola, v případě rovnosti výsledků i v 1. kole rozhodne los.

• Neúspěšní kandidáti na pozici předsedy automaticky postupují do volby o posty místopředsedů, pokud ve své kandidátské řeči neuvedou jinak.

2. Volba místopředsedů KS KhK - Postupná vícekolová volba.

• První kolo je o přijatelnosti. Kandidáti s nadpolovičním počtem hlasů postupují do dalších kol.

• V dalších kolech se hlasuje o každé pozici zvlášť, počínaje nejvyšší pozicí v dané skupině. V dalších kolech má v každém hlasování každý hlasující možnost udělit nejvýše jeden hlas. Ten kandidát, který obdrží v daném hlasování nejvíce hlasů, je zvolen na nejvyšší neobsazenou pozici v dané skupině, ostatní kandidáti postupují do hlasování o následující pozici.

• V případě rovnosti hlasů v dalších kolech, rozhoduje počet obdržených hlasů v 1. kole; pokud je rovnost i zde, rozhodne los.

• Pokud v 1. kole nepostoupí dostatek kandidátů pro obsazení všech obsazovaných pozic, následuje další vícekolové rozhodující hlasování tímto systémem, pokud fórum návrhem postupu nerozhodne jinak.

Jednotlivá hlasování na sebe budou bezprostředně navazovat.

Kandidatura:

• Kandidovat může libovolný člen krajského sdružení Královéhradeckého kraje, který splňuje všechny podmínky volebního řádu.

• Kandidaturu oznamte v tomto vlákně společně s pozicí, na kterou chcete kandidovat (předseda,místopředseda) a vaší kandidátskou řečí (čeho chcete dosáhnout, vaše způsobilost atd.)

• Kandidatura je platná, pokud ji podpoří svými hlasy skupina členů v počtu 5 hlasů/palců (jedna desetina z celkového počtu 50 členů krajského sdružení jednací řád KF KhK)

Náplň pracovní pozice:

Harmonogram jednání a termín působnosti nově zvoleného PKS:

• podávání kandidatur - do 5.2.2023

• grilování kandidátů (proběhne online na jitsi) a konec rozpravy - 6.2.2023 18:00

• čas na rozmyšlenou - do 9.2.2023

• zahájení 1. kola volby předsedy - 10.2.2023

Nově zvolené předsednictvo začíná svůj mandát po skončení mandátu toho současného - tj. od 11.3.2023 včetně

Kandidáti na předsedu:
Adam Valenta

Kandidáti na místopředsedu:
Adam Valenta
Pavel Volk
Pavel Bulíček
Filip Jiroušek
Arnošt Štěpánek

Zvolení:

• předseda:

• Adam Valenta
  • 1. místopředseda:

• Pavel Volk
  • 2. místopředseda:

• Filip Jiroušek
  • 3. místopředseda:

• Arnošt Štěpánek

Na závěr - předávám předsedání tohoto vlákna @Libuse.Verisova

Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Valenta za příspěvky (celkem 6):
Libuse.Verisova, Pavel.Volk, Alena.Valentova, Filip.Jirousek, Dusan.Plch, Arnost.Stepanek
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Technik
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 621 poděkování

Re: KF KHK 2/2023 - Volba krajského předsednictva

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Ahoj, děkuji Adamovi za úvod, předsedání přijímám a doufám, že to celé proběhne svižně a dle regulí.
Vážení členové KS KhK - hlaste se, nebo nominujte kolegy.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 7):
Alena.Valentova, Filip.Jirousek, Adam.Valenta, Tomas.Unger, Vera.Kralova, Jana.Patkova, Arnost.Stepanek
Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Adam.Valenta
Krajský zastupitel
Profese: analytik, webdesigner
Dal poděkování: 412 poděkování
Dostal poděkování: 543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adam.Valenta »

Tak já to rovnou začnu...

Vážené krajské pirátstvo!
Rád bych vás požádal už potřetí o důvěru a mandát v PKS ať už jako předsedy nebo místopředsedy.

V mnohém bych chtěl pokračovat dál a myslím si, že když už nic jiného, tak mohu nabídnout vyvážený mix energie, která mi kupodivu stále nedochází :shock: a zkušenosti, kterou jsem za ty 4 roky nabral :geek: . Sorry za použití těch dvou slov, možná někoho popudí, ale zkrátka mi to tak přišlo.

Co ode mě můžete čekat asi většinou tušíte, ale rád bych zmínil pár věcí (pořadí neznamená důležitost).

• Tou první je rozpočet. Byla období, kdy jsme hospodařili s cca 2M rozpočtem. Poslední roky jsou to už 4 miliony, ale protože jsem možná stará konzerva, tak se vždy budu snažit pracovat s výhledem na více let, abychom měli vždy dostatek prostředků na provoz i na kampaně, které jsou pro nás tak důležité nejen z hlediska dalších příjmů.

• Neméně důležitá je členská základna, která se utěšeně rozrůstá. To je ovšem zásluha hlavně místních předsednictev a ta fungují za mě parádně. Samy o sobě totiž tvoří soudržné týmy a zároveň mezi sebou komunikují a spolupracují po celém kraji. Výjimkou, kterou musím přiznat, je Jičínsko. To se nám dlouhodobě nedaří více rozhýbat a už jsem měl i pocit, že se snad jedná o nějakou kletbu (čti ne Jičínska, ale mojí :( ). Teď se ale snad věci trochu pohnou. Důležité je, že sami to nespasíme a potřebujeme nutně i místní aktivitu.
    Každopádně, jak zaznělo i na poslední schůzi - nijak zásadně se mezi sebou nehádáme a doufám, že ani nováčci nemají pocit, že je někdo "většíPirát" atp. Toho si vážím asi nejvíc.

• Za poslední dva roky vnímám čím dál větší tlak na obecnou změnu fungování strany. Potřebujeme dospět a zbavit se definitivně posledních zbytků "aktivismu". Piráti tak sice do jisté míry vznikli, ale v době, kdy jsme jako strana v exekutivních funkcích na mnoha úrovních, nám je to spíše na obtíž.
    Nemyslím si, že v tom spočívá naše "pirátskost". Být pirátským politikem, nikoliv aktivistou, znamená čestné a férové jednání a dodržování dohod... s přidanou programovou hodnotou, která je ale v zásadě stále stejná.
    A dokončení tohoto přerodu, pokud to tak mohu nazvat, bych se rád aktivně účastnil.

• Před dvěma lety jsem psal o tom, že chci, aby náš kraj byl "insPIRATivní". To se myslím daří víc než úspěšně zásluhou nejen mojí, ale hlavně vás ostatních. To je další věc, ve které bych chtěl pokračovat.

Taky bych zde chtěl veřejně poděkovat @Arnost.Stepanek , @Pavel.Volk , @Michal.Cepelka , @Libuse.Verisova a @Ales.Dohnal ... bez Vás by to nešlo. Ne, že bych chtěl sebemrskačsky trávit desítky spíše stovky hodin na chatu a telefonu, ale s vámi to má vždycky hlavu i patu a když vymyslím kravinu, tak mě zastavíte :)
Berte to prosím jako výzvu/nominaci jít do toho znovu :twisted:

A nakonec poděkovat vám všem, že jste mi už dvakrát dali důvěru vést naše krajské sdružení a s pokorou vás požádat o podporu do dalšího období.

Pavel.Volk
Krajské předsednictvo
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 419 poděkování
Dostal poděkování: 269 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.Volk »

Vážené osazenstvo Pirátksé paluby naše kraje.

Mám takovou neskromnou "drzost" dovolit si požádat Vás o důvěru a mandát pokračovat v předsednictvu krajského sdružení na pozici některého z místopředsedů.

Neustále tady něco píšu a následně mažu - nechci sem psát věci podle munsteru Babiše a slibovat vzdušné zámky, co by se, kdyby se, to opravdu nechci.
Jedinné co mohu slíbit je, že pro Vás mohu pracovat ve vedení krajského sdružení, mám to nějak profesně a lidsky srovnané, tak aby na práci pro KS byl čas a síla.

A tak jak to naspal již Adam, to jestli se nám daří a bude dařit je stejně na Nás jako členech, to žádné předsednictvo za nikoho nezařídí.
Za dobu strávenou s touto partičkou, resp. s Vámi všemi jsou věci, které se povedli a zároveň by se našli i ty co se nezadařili na první dobrou, ale od toho nás bylo a do budoucna bude v PKS více, abychom se navzájem doplňovali.

Samozřejmně se připojuji k poděkování již výše zmíněných @Arnost.Stepanek @Adam.Valenta @Michal.Cepelka @Ales.Dohnal @Libuse.Verisova opravdu spolupráce s touto partou je zážitek, on je teda s Vámi všemi, ale nemohu zde označit všechny, bo bych na někoho mohl zapomenout a byl by průšvih.

Pomocnou ruku najdeš vždy jen na konci svého ramene ;) ;)
Pavel.Bulicek
Krajský zastupitel
Profese: 1.nám. Hejtmana - inovace, investice, IT
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.Bulicek »

Ahoj Pirátky, Piráti, příznivci příznivkyně a všichni další!

rád bych se ucházel o post místopředsedy.

V minulosti jsem již v předsednictvu Pirátů byl a to nejeden rok a tak bych chtěl využít tyto zkušenosti i v situaci, kde máme několikanásobně více členů.

Chtěl bych se podílet na tvorbě rozpočtu, abychom rozumně vynakládali prostředky a byli schopni reagovat na aktuální situaci.
Budu se účastnit dalších kroků k rozšíření a stabilizace členské základny, kdy víme, že to není zrovna lehký úkol a ne každý se chce přihlásit k politické straně, kdy Piráti už nejsou stranou rebelující, ale výkonnou a s tím přichází i spousta nových věcí a odpovědností.

Rád bych byl hlasem například i vůči celostátnímu předsednictvu (i když tam máme už Martina), kde vidím prostor pro zjednodušení interních procesů a pravidel, které spíš odrazují, než aby zjednodušovali jednotlivé aktivity (zde moc děkuji Líbě, že to vše dává), což je takový evergreen =D

Věřím, že do předsednictva bych přidal i něco ze svého pohledu, pohledu investic kraje a jeho rozvoje v důležitých oblastech našeho života.

Děkuji všem, že stále držíme při sobě, máme dobrou atmosféru a jsme na stejné lodi. Věřte, že to není samozřejmostí o to víc mě těší jak Piráti v Královehradeckém kraji fungují a fungovali.

Tak napnout plachty a jedeme dál!

Pavel Bulíček
Filip.Jirousek
Krajské předsednictvo
Profese: Venkovský učitel, historik
Dal poděkování: 269 poděkování
Dostal poděkování: 124 poděkování

Příspěvek od Filip.Jirousek »

Vážené krajské fórum,

rozhodl jsem se kandidovat na pozici místopředsedy.

Poslední dva roky jsem pracoval v předsednictvu MS Náchodsko, kde jsem nasbíral spoustu nových zkušeností. Zatím mě neopustila ani energie, kterou chci pirátské straně a jejímu růstu věnovat.

Krajské předsednictvo vnímám jako střední článek managementu. Chci přispět k tomu, abychom dokázali zapojovat do chodu strany lidi, kteří mají zájem se zapojit. Abychom dokázali využít jejich odhodlání a potenciál.

Zároveň bych viděl svou úlohu jako roli prostředníka, který dokáže přenášet podněty členské základny do vyšších orgánů strany. Podmínkou toho je pravidělná kominikace s našimi členy.

Do funkčního období nového PKS budou spadat krajské volby, senání volby i volby do Evropského parlamentu. Nemám v plánu v žádných z těchto voleb kandidovat na čelních pozicích, proto budu mít případně čas věnovat se chodu KS a dávat podporu našim kandidátům, například i na sociálních sítích, kde se snažím, abychom byli vidět.

Předem díky za Vaši případnou podporu. Ať už volba dopadne jakkoliv, těším se na další spolupráci s Vámi.

Filip Jiroušek

„Domnívám se, že politik může říkat pravdu a žít v souladu se svým svědomím. Já se o to alespoň snažím.“
— Václav Havel

https://www.youtube.com/watch?v=WazjUode6uU

Arnost.Stepanek
Krajský zastupitel
Profese: Náměstek hejtmana KHK - školství a sport
Dal poděkování: 520 poděkování
Dostal poděkování: 720 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnost.Stepanek »

Milé pirátky a piráti,

Mám velkou radost když vidím, kam jsme za posledních pár let jako piráti v kraji posunuli.
Mám radost, když vidím, jak se z partičky aktivistů stala partička lidí schopných něco aktivně změnit - chcete-li pirátských politiků (v tom nejlepším slova smyslu).
A tou největší radostí je vidět, jak se každý z Vás, jeden vedle druhého, neuvěřitelně posouvá a roste.
Jsem rád, že mohu být u toho - díky.

A velké díky @Adam.Valenta @Pavel.Volk @Michal.Cepelka s podporou @Libuse.Verisova a @Ales.Dohnal - myslím, že tahle mašina PKS, KoKS a MO fungovala hodně dobře.
Můj hlavní přínos v PKS vidím zejména

• přítel na telefonu když někdo potřebuje s něčím poradit nebo zanalyzovat dopady různých možností

• podporovatel / pošťuchovač parťáků v předsednictvu

• vykopávač (občas tvrdých) balónů směrem k vedení strany

• vyjednavač/moderátor, když je potřeba

Práci v PKS beru jako službu a podporu svých parťáků, nijak na ni nelpím. Moje hlavní mise je krajské školství a sport.
A taky (jak píše @Filip.Jirousek) - čekají nás krajské volby - je fér napsat, že se v nich plánuji ucházet o pozici lídra krajské kandidátky.

Pokud máte pocit, že to co umím je v PKS potřeba, jsem připraven dále pokračovat v pozici místopředsedy PKS.

Díky za podporu - a těším se na pokračování téhle plavby ;)

Arnošt Štěpánek
"Dobrý hráč hraje tam, kde je puk právě teď. Výborný hráč hraje tam, kde puk bude za chvíli"
Wayne Gretzky
Libuse.Verisova

Děkuji všem kandidátům za úvodní slovo a zvu vás na zítřejší grilování.

Grilování kandidátů proběhne online na jitsi od 18:00 - https://jitsi.piratihk.cz/Krajskaschuze

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvek:
Ales.Dohnal
Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Libuse.Verisova

Děkuji všem kandidátům a Alešovi (@Ales.Dohnal )za dnešní otázky a odpovědi.
Uzavírám rozpravu. Začíná čas na rozmyšlenou - do 9.2.2023.
10.1. zahájíme hlasování o předsedovi KS Khk.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 2):
Ales.Dohnal, Pavel.Volk
Líba Věříšová
Jimmy Dean
Libuse.Verisova

Dnes ve 20.00 bude spuštěno hlasování o předsedovi KS KhK.

Lze hlasovat pouze ANO nebo NE a nebo se zdržet vhozením prázdného lístku. Protože máme jen jednoho kandidáta, tak rozhodující bude zisk nadpolovičního počtu hlasů, který bude vyjadřovat přijatelnost.

Hlasování potrvá do 13.2.2023 do 20.00

Líba Věříšová
Jimmy Dean
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Královéhradecký kraj“