Druhé zasedání ZO

Moderátoři: Krajští zastupitelé, Komunální zastupitelé, Zastupitele - HMP

pavlastudena
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 5
Registrován: 11 čer 2018, 13:40
Profese: Ekonomka
Bydliště: Majetín
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Druhé zasedání ZO

Příspěvek od pavlastudena »

Už zhruba měsíc před zastupitelstvem přišla starosta s tím, že bychom měli něco dělat s odpady, že se sice hodně třídí, ale pořád máme i hodně KO na hlavu. Říkala, že v Týnci a v Brodku loni měnili systém svozu, už se neplatí na hlavu, ale na nemovitost. Byla kvůli tomu i schůzka s panem Plachým, který nám dělá poradce v této oblasti a pomáhal tento systém zavádět i ve výše zmíněných obcích. O myslím, že jsme to buď měli začít zvažovat dřív, ideálně ještě před volbami, nebo to aspoň pořádně prodiskukovat a dotáhnout.
Na zasedání se tak schvalovala ještě nesepsaná vyhláška, Jarda byl proti, já se zdržela. Nejsou dotažené případné slevy, taky se neřeší popel, na který nás Plachý upozorňoval a pod. a samozřejmě byl pro mě velký problém, že se schvalovala ještě neexistující vyhláška, i když jsem značnou část chybějících informací odpoledne v den zasedání sama doplňovala do vzoru a moc tam toho k doplnění nezbylo.
Dál se schvalovala Vyhláška o poplatku ze psa. Po zasedání se ukázalo, že neexistuje ani ta.
Důležitým bodem byl u rozpočet, ale tam to bylo bez problémů, pak taky dotace z rozpočtu obce a byli jsme informováni o pokračování výstavby KC.
Na zasedání se přišel podívat i Martin, promluvil na téma odpadů a nakládání s nimi, o třídění, o systému svozu odpadů a taky o Odpadech OK, ve kterých jako obec nejsme, protože jsme vystoupili a asi bychom ve vlastním zájmu měli zase vstoupit.

Odpovědět

Zpět na „Zastupitelstvo - Majetín“