Exit strategy

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym EZO

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Evropská unie, zahraničí, obrana. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Odpovědět
richard.pokorny2
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 42
Registrován: 06 říj 2022, 18:07
Profese: Právník
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Re: Exit strategy

Příspěvek od richard.pokorny2 »

ad qnx: Subjektivní pohled (resp. subjektivní „pravda“) přece není rozhodující. Věznice jsou plné vrahů a násilníků, kteří také mají „svoji pravdu“. Někdo třeba zavraždí souseda kvůli tomu, že mu soused nechtěl dobrovolně přenechat svůj byt, který si vrah nárokoval z nějakého pobloudilého přesvědčení, že všechen majetek v bytovém domě patří jemu. Bude pro posouzení takové situace důležité jakou „svoji pravdu“ má vrah, anebo co se objektivně stalo? Hypertrofovaným subjektivismem zjevné objektivní bezpráví neobhájíte. Vůle chápat různé motivace je samozřejmě žádoucí, přinejmenším proto, abychom mohli odlišit motivace legitimní od nelegitimních. Jednání, které předvádí Rusko na Ukrajině nelze ospravedlnit žádným dosavadním jednáním Ukrajiny a Západu, je vůči tomu zcela asymetrické a neproporcionální. Proto objektivně ruská agrese legitimní není a být nemůže, bez ohledu na to, co si o ní myslí v Rusku nebo kdekoliv jinde. Stejně jako to Slunce zůstane horké i tehdy, když to začnete popírat "svojí pravdou" bez relevantní objektivní argumentace.

Tito uživatelé poděkovali autorovi richard.pokorny2 za příspěvek:
Vit.Fux

JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.
motto: Raději čestného nepřítele, než nečestného přítele

qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1130
Registrován: 30 dub 2021, 10:49
Dal poděkování: 211 poděkování
Dostal poděkování: 408 poděkování

Re: Exit strategy

Příspěvek od qnx »

radomirpolach: Lži a propagandu tady šíříš ty. Já se snažím zaujmout objektivní postoj. Nemusíme se hádat o nějaké jednotlivá procenta ze statistik. Ta vůbec nejsou rozhodující. Podstatné je, že ty východní regiony byly proruské, později požadovaly fedaralizaci, nebo dokonce samostatnost a tak na ně ukrajinská vláda poslala armádu s těžkou technikou, aby jim tam "přinesla mír, pořádek a prosperitu" + nějaké ty bojůvky nácků. Ve výsledku z toho nebyla prosperita a mír, ale jen destrukce a vraždění (hlasitě podporováno politiky USA a EU).
Ono je to už delší dobu, tak by neuškodilo si to trochu připomenout. Podívej se třeba na tohle video:
https://ulozto.cz/file/Q8CNa4VpnQmL/val ... EmHQNmZN==

richard.pokorny2: Ty se na to video podívej také, ať máš objektivní pohled (pouze na základě západní propagandy ho fakt nezískáš). Pak to můžeme znovu probrat.

Odpovědět

Zpět na „Evropská unie, zahraničí, obrana“