Žádost o členství - Jana Michková

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Karlovarský kraj, KoKS Karlovarský kraj, PMS Karlovy Vary

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  • Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  • Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  • V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Jana.Michkova
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 7
Registrován: 14 lis 2022, 18:39
Dal poděkování: 38 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Žádost o členství - Jana Michková

Příspěvek od Jana.Michkova »

Ahoj,
jmenuji se Jana Michková a přestože patřím k dříve narozeným, už delší dobu volím v různých volbách Piráty. Líbí se mi otevřenost strany vůči lidem, kteří se snaží něco ve svém okolí zlepšovat a taky její moderní komunikační metody. Oceňuji, že ve straně je velmi dobré zastoupení žen, které v politice stále chybí. Je možné mezi ně přijít do E-PICu, Pirátského centra v Karlových Varech, kde bydlím, a o věcech se bavit. Považuji se za patriotku a tak jsem se před rokem rozhodla za ně i kandidovat v komunálních volbách.
Pár informací o mně - nejdříve jsem pracovala přes 10 let v energetice. Potom jsem od roku 2001 začala pracovně působit v oblasti evropských dotací, kterými se zabývám dodnes. Vyzkoušela jsem si nejen přípravu projektových žádostí v různých oblastech, realizaci projektů, ale také jejich kontrolu a nastavování. Považuji se v této oblasti za znalkyni. Kromě své práce a rodiny se zajímám o historii, kulturu a to zejména hudbu, kterou i aktivně amatérsky provozuji.
Politicky jsme se angažovala již kolem roku 2000 v komunální politice za stranu Demokratická unie. Pak jsem řadu let politiku pozorovala jen zpovzdálí a nyní se chci zase aktivně zapojit jako členka Pirátské strany.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Michkova za příspěvky (celkem 3):
Daniela.Bila, Vitezslav.Adamec, Mikulas.Ferjencik
Uživatelský avatar
Daniela.Bila
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 729
Registrován: 26 kvě 2014, 20:16
Profese: referent, přípravář
Bydliště: Karlovy Vary, Drahovice
Dal poděkování: 1522 poděkování
Dostal poděkování: 305 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o členství - Jana Michková

Příspěvek od Daniela.Bila »

Ahoj Jani,

díky za zájem o členství. Žen v politice je třeba víc, přesně jak píšeš. ;) Ty už jsi u nás dost dlouho a vše už máš splněné, ale ještě jsi neodpověděla na naše grilovací otázky, takže prosím o odpovědi na ně. :)

Jaký máš názor na následující témata? Nejsou žádné 100% správné odpovědi, jde jen o to udělat si představu o tvých politických názorech.

Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?
Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
Co si myslíš o imigraci do ČR?
Co nejvíc pálí Českou republiku?

Předem děkuji a těším se na další spolupráci. ;) Věřím, že budeš velmi platnou posilou naší party. :)

Daniela

Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniela.Bila za příspěvek:
Vitezslav.Adamec

Daniela Bílá
členka Komise bezpečnosti a prevence kriminality Rady Karlovarského kraje, členka Komise lázeňství a cestovního ruchu Rady města Karlovy Vary

tel. 607 046 969, mail: daniela.bila@pirati.cz, FB: https://www.facebook.com/daniela.bila

Legalizace a dekriminalizace léčebného konopí je nutná. ;)

Jana.Michkova
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 7
Registrován: 14 lis 2022, 18:39
Dal poděkování: 38 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Žádost o členství - Jana Michková

Příspěvek od Jana.Michkova »

Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a. - Piráti pro mne jsou naprosto odlišnou stranou od těch ostatních, proto jsem se po dlouhých letech rozhodla být zase politicky aktivní. Kvůli postojům ostatních stran jsem byla totiž léta z politiky zklamaná. Pletichaření, korupce, podvody, skandály, uzavřené partičky, takhle vidím ostatní strany. Na Pirátech se mi líbí jejich otevřenost a moderní přístupy.
Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin? Pro legalizaci konopí jsem. Ostatní drogy ne.
Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání? Protože se dotačním managementem zabývám už více než 20 let (především ale EU dotacemi), vím, že státní dotace na rozdíl od těch evropských mají řadu slabin (nepřehlednost, nejasnost podmínek a hodnocení apod.). Obecně platí, že dotace by měly být poskytovány jen na věci/aktivity, které nevyřeší trh a tam, kde je třeba nastartovat určité potřebné věci/procesy. To však často nebývá ze strany poskytovatele dotace dobře nastaveno.
Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? v tom se moc nevyznám, možná proto, že to nepřehledné je. Autoři by určitě měli mít možnost ochránit svá díla, ale proces by neměl být moc komplikovaný pro ty, kteří jejich díla v souladu se zákonem využít chtějí.
Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů? Jako člověk v téměř seniorském věku mám trochu problém se zvyšujícími se a zrychlujícími se technickými nároky na "gramotnost" v tomto směru. Z důvodu jednoduchosti asi některá nebezpečí opomíjím (asi nejen já). Je nutné se v tom stále vzdělávat, ale stojí to dost času, který moc nemám.
Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí? To může být velmi obtížně stanovitelné. V případě aktivistů, kteří chtějí něco změnit, je nutné být někdy extrémní, aby je vůbec někdo zaznamenal. Rozhodně ale neschvaluji rasistické a násilnické projevy.
Co si myslíš o imigraci do ČR? To je hodně komplexní problém, zejména co se týká důvodů imigrace. Nemyslím si, že se dá zastavit stavěním plotů a zdí na hranicích. Ale také si myslím, že pokud někdo opustí svoji rodnou zemi a začne žít v jiné zemi, měl by chápat, že v té zemi je jiná kultura a jiné zvyklosti. A pokud mne ta země přijala, měla bych se tam chovat jako host, tedy slušně.
Co nejvíc pálí Českou republiku? Podceňování sebe sama a interní hádky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Michkova za příspěvek:
Daniela.Bila
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Karlovy Vary“