MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 2

Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Vážené Místní fórum,

Jak je zvykem u Pirátů, tak po krátce po volbách rezignuje PMS a je nutno zvolit nové. Ten čas právě nastal. Aktuální PMS tedy rezignuje k datu zvolení nového PMS.

Tímto zahajuji jednání ve věci volby předsednictva MS Praha 2.

Prosím zájemce o členství (z řad členů MS) v předsednictvu, aby zde ohlásili svou kandidaturu, představili se a uvedli, zda chtějí kandidovat na předsedu nebo jen do předsednictva. Volíme, jak je v našem MS zvykem, tři členy předsednictva (předseda/kyně, 1. místopředseda/kyně a 2. místopředseda/kyně).

Hlasování o předsedovi/kyni proběhne bezprostředně po ukončení rozpravy a po grilování kandidátů. Hlasování bude dvoukolové. Druhé kolo bude vyhlášeno bezprostředně po skončení kola prvního. Hlasování o místopředsedech/kyních bude vyhlášeno bezprostředně po skončení druhého kola hlasování o předsedovi/kyni

V prvním kole volíme přípustnost kandidátů a každý hlasující má tolik hlasů, kolik je kandidátů. Do druhého kola postoupí kandidáti, kteří obdrží nadpoloviční podporu. Pokud bude takový kandidát jen jeden, je zvolen a druhé kolo se nekoná. Ve druhém kole bude mít každý tolik hlasů, kolik je volených pozic.

Lhůta pro přihlášení kandidátů a pro podání kandidátské řeči je stanovena do 23.11.22.
Grilování se bude konat 24.11.22 v klubovně na schůzi MS (o týden později než normálně, protože 17.11 je svátek)

Doufám, že budeme mít plno zájemců ;)

Edit: 31.10.22 v příspěvku jsem upravila termíny. Po domluvě s ms posouváme termín schůze a tím pádem i vše ostatní.

Edit 25.11.22 Bára Soukupová: shrnula jsem aktuální informace do 1. příspěvku na další stránce, prosím berte ten jako platný a shrnující volbu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Valdmanova za příspěvky (celkem 2):
Martin.Altschmied, Jaroslav.Nemec
Uživatelský avatar
Ales.Chan
Člen KS Praha
Příspěvky: 18
Registrován: 11 čer 2020, 14:36
Profese: entrepreneur
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Ales.Chan »

Ahoj,

dovolte mi ucházet se o místo předsedy MS Praha 2. Většina z vás už mě zná, pro ostatní se milerád představím. Jmenuji se Aleš Chán, přiznívcem a následně členem PS jsem od roku 2020. Povoláním jsem podnikatel, a to zejména v oblasti realit, finančního a podnikatelského poradenství. Počínaje lednem 2019 jsem byl spoluvlastníkem Illusion Art Musea v Praze. Mimo svou kariéru žiju spokojený rodinný život jehož centrem dění je má dcera Alex.

Pozice předsedy MS mě zaujala hned z několika důvodů. Osobně jsem založením spíše pragmatik, méně pak ideolog. Organizace, plánování, strategie a přenášení idejí do reality je role, ve které se cítím komfortně a mám s ní bohaté zkušenosti. Fungování v rámci týmu lidí a zejména pak řešení sporných otázek mi není cizí, a motivace spojená s disciplínou v rámci posouvání společných cílů kupředu je činnost, která by mě zcela jistě bavila a naplňovala.

Prostor pro zlepšení chodu MS vnímám v několika bodech.

Bod 1. Udržitelné hospodaření MS – Struktura příslibů pravidelných plateb a jejich měsíční výše ve střednědobém výhledu. Nastavení udržitelnosti hospodaření MS pomocí finančních garantů a vyřešení finančních nesrovnalostí minulých období.
Bod 2. Příprava pravidelné měsíční schůze MS – Příprava agendy bodů schůzek s důrazem na podklady pro dané body nejméně týden před pravidelnou schůzí. Podpora aktivní komunikace členů o schválených bodech schůze před jejím samotným konáním a nastavení STANDARDU reportování informací z komisí a výboru. Vytvoření sítě odborných poradců pro případné kauzy MS (právní, daňové a PR poradenství, atd.)

Děkuji za pozornost a budu se těšit na 24.11. :-)

Váš Aleš Chán.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Chan za příspěvky (celkem 4):
Magdalena.Valdmanova, Tomas.Cech.P2, Robert.Veverka, Jaroslav.Nemec
We would accomplish many more things if we did not think of them as impossible
Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

@Ales.Chan děkuji za výkop. Pojďte do toho i další :-) @Filip.Lerbletier @ Radek.Zykan @Tomas.Cech.P2 @Martin.Altschmied @Robert.Veverka @Jaroslav.Nemec

Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Valdmanova za příspěvek:
Jaroslav.Nemec
Uživatelský avatar
Filip.Lerbletier
Místní předsednictvo
Příspěvky: 13
Registrován: 23 lis 2021, 18:17
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Filip.Lerbletier »

Ahoj všem,

rád bych se ucházel o místopředsenické křeslo Pirátstva MS Prahy 2.
Jsem idealista, pacifista, Havlista a zarytý liberál. Mým dlouhodobým zájmem je geopolitika a kulturologie a na základě zkoumání toho, jak světové rozložení funguje a kam poslední dobou společnost směřuje, jsem se rozhodl, že se chci podílet na tom, aby se svět hodnotově ubíral tím směrem, se kterým se já sám identifikuju - svoboda jedince, nulová diskriminace, odhození předsudků a vývoj společnosti kupředu místo zamrznutí na místě, protože "takhle to bylo vždycky, tak je to tedy správné". Vím, že toho z pozice člena místního sdružení (nota bene opozičního) ovlivním vcelku málo, ale souhlasím s Palachovým "Člověk musí bojovat proti zlu, na které stačí". A jak jsem už zmínil na začátku, jsem holt idealista. ;)
Rád bych nabídl svůj čas, znalosti, schopnosti a úsilí pro prosazování Pirátských hodnot, které jsou mi z palety české politické scény zdaleka nejbližší a budu se o ně zasazoval, jak to jen bude možné, což aktuálně znamená zkusit pomoci našemu místnímu Pirátskému sdružení.

Prakticky mohu nabídnout dlouholeté zkušenosti s dojednáváním a revizí smluv, sledování rozpočtů a hledání finančních a procesních optimalizací, což je i mou profesní náplní práce co by Asset managera.
Ze soft skillů mohu nabídnout nekonfliktní povahu, která se mi i v mém profesním životě několikrát vyplatila, když mi byla zadávána práce mediátora, který měl sloužit jako nárazník mezi znesvářenými jedinci/oddělními a měl jsem za úkol zajistit, aby se "lidi dohodli a věci dobře dopadly". V našem MS povětšinou vládne harmonie, ale vím, že i zde se už odehrálo několik případů, které by se určitě daly nazvat konfliktními. Ať už by se atmosféra vyvíjela jakkoliv, dělal bych to, co dělám vždy - obrušoval hrany, spojoval lidi, hledal cesty. A je nakonec jedno jestli v rámci našeho MS nebo v rámci politických stran Prahy 2 anebo kdekoliv jinde.

Pokud po přečtení textu a grilovačce budete mít pocit, že bych mohl být pro předsednictvo MS přínosem, budu moc rád, když mi to hodíte. Předem díky. :)

F.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Lerbletier za příspěvky (celkem 7):
Tomas.Cech.P2, Robert.Veverka, Magdalena.Valdmanova, Jaroslav.Nemec, Nikol.Svecova, Radek.Zykan, Ales.Chan
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Ahoj,

tímto oznamuji, že chci obhájit místo místopředsedy MS. Chtěl bych pokračovat v agendách, které jsem měl na starost v předchozích obdobích, zejména starost o "pirátské procesy" (administrativa, chobotnice, fórum, piroplacení, readmine). Rád bych se spolupodílel na organizaci akcí v Klubovně, kterou je třeba oživit.

Dovolím si ještě několik poznámek. V nedávné minulosti v rámci diskusí zaznělo, že bychom se měli Klubovny zbavit. S tím zásadně nesouhlasím a tonto postoj hodlám obhajovat, ať budu v PMS nebo ne. K tomu co tu již zaznělo: MS má udržitelné hospodaření, jen nesmíme vymýšlet náklady, na které předem nemáme ;-) Věřím, že jsme se v tomto ohledu poučili, takže tohle je již minulostí. Jaký bude příspěvek KS do našeho rozpočtu v příštím roce ještě nevíme, věřím, že se s tím úspěšně popereme.

Pro mě je naše MS velmi srdeční záležitost, rád se budu spolupodílet na jeho vedení. Předem děkuji za případnou podporu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvky (celkem 3):
Robert.Veverka, Tomas.Cech.P2, Ales.Chan
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Ahoj, vzhledem k tomu, že plánovaného grilování 24.11 se někteří z nás nemohou účastnit, tak uděláme ještě jedno 28.11 v 18:00 v klubovně.
Lhůta pro přihlášení kandidátů a pro podání kandidátské řeči se tímto také posunuje do 28.11.22. Pokud tedy někdo není proti.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Valdmanova za příspěvky (celkem 4):
Jaroslav.Nemec, Robert.Veverka, Radek.Zykan, Tomas.Cech.P2
Martin.Altschmied
Místní předsednictvo
Příspěvky: 51
Registrován: 07 bře 2018, 10:37
Profese: Business analytik
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 63 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Martin.Altschmied »

Ahoj,

rád bych vás požádal opět o důvěru a pokusil se obhájit místopředsednický post. Co mě k tomu vede?

  • V posledním období jsme měli celkem smělé plány k využití klubovny a rozšíření členské základny. Podařilo se mi navázat kontakt se zájemci, proběhlo i několik prezentací našeho MS, nicméně vidím v této oblasti stále rezervy a možnost dalšího rozvoje. Klubovnu bohužel hodně zbrzdil covid, nicméně po hektickém předvolebním období je nyní opět čas se na ni a její využití více zaměřit, zejména směrem k dlouhodobější udržitelnosti prostoru.

  • Jako předseda zastupitelského klubu bych rád přispěl k větší transparentnosti fungování klubu směrem k MS. Dále budu prohlubovat informovanost členů MS o důležitých tématech, která se probírají na radnici, a budu se snažit o větší zapojení všech. Do komisí rady se podařilo nominovat pět členů MS mimo zastupitele, což vidím jako první důležitý krok.

  • Stále cítím v našem MS určité napětí. Rád bych přispěl k obroušení hran a najití takové formy spolupráce, abychom se všichni cítili komfortně a nebáli se diskutovat o jakýchkoliv tématech. Velmi by mne mrzelo, kdybychom se z party přátel zajímajících se o komunální politiku, stali už jen těmi politiky.

Na závěr bych rád zdůraznil, že předsednictvo MS vnímám více jako servisní organizaci pro naše MS, starající se o formální a administrativní agendy a reprezentující nás v PKS. Méně jako manažerské, nebo politické vedení. To by mělo stále zůstat nadále na bedrech nás všech.

Díky
Martin

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Altschmied za příspěvky (celkem 6):
Radek.Zykan, Robert.Veverka, Jaroslav.Nemec, Tomas.Cech.P2, Magdalena.Valdmanova, Filip.Lerbletier
Uživatelský avatar
Robert.Veverka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 54
Registrován: 29 srp 2013, 16:48
Profese: vydavatel
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 135 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Robert.Veverka »

Ahoj všem,

žádám vás o podporu v mé kandidatuře do předsednictva místního sdružení, a to na post předsedy, případně i místopředsedy. Důvodem mé kandidatury je nejen chuť přijímat nové výzvy, ale i zájem se ještě aktivněji zapojit do fungování našeho emeska. Založení místní pirátské buňky v roce 2018 stále považuju za vynikající počin, a ač jsem se stal členem pirátské strany až loni, jako příznivec jsem pirátům blízko již řadu let. Několikrát jsem za ně v minulosti kandidoval nejen do zastupitelstva hl. města, ale i do sněmovny, či do senátu. Piráti jsou mi názorově i hodnotově blízcí, straníkem jsem se stal především proto, abych se mohl zapojit do vnitrostranických procesů a svým hlasem ovlivňovat směřování strany. Toho samého chci dosáhnout i na postu předsedy MS.

Za důležité úkoly si dávám:

  • stabilizovat vnitřní fungování buňky a aktivně zapojit všechny členy emeska do dění na naší městské části
  • oživit naší klubovnu, jejiž program a využití utrpělo během covidové pandemie
  • aktivně provázat naše MS s dalšími místními sdruženími v Praze a připravit a realizovat funkční komunikační platformu s magistrátem
  • profilovat a propagovat členy našeho místního sdružení do stranických funkcí a kandidatur, tedy ukázat, že dvojkové emesko dokáže nabídnout kvalitní lidi a experty
  • úzce, avšak transparetně směrem do MS, spolupracovat s naším zastupitelským klubem v naplňovaní našeho programu

Záleží mi velmi na tom, abychom se jako členové místního sdružení solidně prezentovali nejen dovnitř strany, ale i ven a garantovali našemu okolí, kolegům, oponentům a hlavně našim voličům, že jsme stabilní uskupení, jehož členy mohou kdykoli kontaktovat, a na které se mohou spolehnout v jakékoli situaci.

Těším se na doplňující otázky na grilovačce a vaši podporu.

Děkuji
Robert

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Veverka za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Nemec, Tomas.Cech.P2, Ales.Chan
Tomas.Cech.P2
Člen KS Praha
Příspěvky: 11
Registrován: 15 srp 2020, 12:48
Profese: programátor
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Tomas.Cech.P2 »

Ahoj,

I já vás žádám o podporu mé kandidatury do předsednictva našeho místního sdružení. Mé časové možnosti nejsou větší než dříve, ale vnímám jako důležité pracovat na ozdravení a zprůhlednění našeho MS.

Priority pro mne jsou:

  • zprůhlednění práce PMS dovnitř do MS - pokud toto neučiníme, nebude to motivovat lidi k větší participaci a ani lidi zvenčí k zapojení; transparence není jen buzzword, ale způsob, jak se učit, jak se kontrolovat a jak se zapojit
  • racionální přístup k financování - financování MS musí být udržitelné a jeho přímým důsledkem mají být prostředky pro následující volby; je pro mne také důležitá nezávislost členů na ohodnocení funkcí
  • rozšíření členské základny a rozvoj vztahů se "sousedy" - více lidí znamená zlepšení demokratických principů, více nápadů, více času a lepší viditelnost

Děkuji,

Tomáš

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Cech.P2 za příspěvky (celkem 2):
Radek.Zykan, Ales.Chan
Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: MF P2 2022/2 volba PMS- rozprava

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Předávám předsedání @Bara.Soukupova a moc jí děkuji, že se toho ujme. 8-)

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 2“