Autocad, znemožnění přeinstalace trvalé licence

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

kevyn
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Autocad, znemožnění přeinstalace trvalé licence

Příspěvek od kevyn »

Zdravím, snažím se dohledat kde se dá, asi to má autodesk právně ošetřené, ale stejně mi to přijde jako zvěrstvo. V roce 2016 jsem koupil trvalou licenci autocadu 2016 a dnes jsem se snažil ho přeinstalovat na nový notebook. Bohužel nelze není podporován, tudíž i přes trvalou licenci si ho nemohu znovu nainstalovat a využívat. (nelze se dostat k istalačním souborům protože CD se již tehdy nedodávalo a údajně ani i kdyby se povedlo a instalator se sehnal tak znovu na novem stroji zaregistrovat. Je tohhle podle Vás v pořádku? předem děkuji za jakékoliv odpovědi.

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 698 poděkování
Dostal poděkování: 1472 poděkování

Re: Autocad, znemožnění přeinstalace trvalé licence

Příspěvek od Jan.Prokop »

řešil jsem to u jednoho zakaznika a jediná možnost je crack, je to zahrnuto i v zákoně

1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

a) rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to nezbytné k využití oprávněně nabyté rozmnoženiny počítačového programu, činí-li tak při zavedení a provozu počítačového programu nebo opravuje-li chyby počítačového programu

Odpovědět

Zpět na „Kopírování“