Nominace Ondřeje Meleny do PKS Praha

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Podporuji nominaci Ondry Meleny do pražského PKS

PRO

56
78%

ZDRŽUJI SE

16
22%
 
Celkem hlasujících: 72 - Celkem hlasů: 72

Uživatelský avatar
Ondrej.Melena
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 162
Registrován: 03 led 2019, 10:25
Profese: OSVČ,
Bydliště: Letná, Praha 7
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 208 poděkování

Re: Nominace Ondřeje Meleny do PKS Praha

Příspěvek od Ondrej.Melena »

Vážené krajské fórum, tímto doručuji svou kandidátskou řeč.

Ahoj pirátky a piráti,

následujícími slovy bych Vás rád přesvědčil o podpoře mé kandidatury na pozici předsedy krajského sdružení nebo případně na pozici jednoho z místopředsedů.

Kandiduji především proto, abych se mohl více zapojit do fungování naší strany. Rád bych se podílel na rozvoji strany, její podpoře a propagaci. Současně bych chtěl svým počínáním pozitivně působit na další členy a aktivním přístupem je zapojovat do dění ve straně i mimo ni, abychom tak mohli navazovat kontakty a vítat mezi sebe stále nové členy. Velice pozitivně na mě zapůsobilo, jak jsme během komunální kampaně stáli jako strana při sobě a jak nás naši čelní představitelé podporovali. Nejen, že mi to dodalo chuť se ještě více zapojit, ale takto fungovat se stranou bych chtěl celou dobu.

Jsem předsedou MS Prahy 7, kde jsme si dali jako předsednictvo za cíl:

1) zapojit více žen do našeho místního sdružení;

2) rozšířit členskou základnu,

3) uspět na Praze 7 v parlamentních volbách a

4) připravit komunální volby na Praze 7.

Všechny cíle se nám podařilo naplnit a navíc jsme vytvořili bezvadný kolektiv, bez kterého by nic z toho nebylo možné.

Když jsem teď v rámci volby PKS navštívil několik MS měl jsem dobrý pocit, že podobnou atmosféru lze najít i jinde a měl jsem z toho dojem sounáležitosti, který mě naplnil do budoucna optimismem. Dobrý výsledek v komunálních volbách jasně ukázal, že máme dobrý základ a prostor pro růst a myslím, že je důležité jej využít a pracovat na růstu soustavně a bez přestání.

S jakými tématy se ucházím o pozice v předsednictvu?

  • I když je hlavní náplní PKS administrativa, jeho funkce je zároveň i politická.

To vidíme i nyní, když předseda a místopředseda PKS jsou členy vyjednávajícího týmu na magistrátu hl. m. Prahy nebo běžně řeší spory uvnitř MS, připravují volební kampaně a nastolují běžnou agendu. Jsem toho názoru, že by měla vzniknout pozice tajemníka/tajemnice, která by měla na starost administrativní složku chodu PKS a předsednictvo by mělo víc roly politickou a reprezentativní, a to jak na venek tak především dovnitř.

  • Zlepšení komunikace a vztahů mezí PKS a pirátským zastupitelským klubem na magistrátu hl. m. Prahy.

  • Zlepšení komunikace a vztahů mezí MS a pirátským zastupitelským klubem na magistrátu hl. m. Prahy. Např. menší MS někdy nemají kapacity sledovat, když se na magistrátu hl. m. Prahy projednává něco, co se týká jejich MČ a ze zastupitelského klubu magistrátu hl. m. Prahy je na to nikdo neupozorní. Dále bych navrhoval, aby zastupitelský klub magistrátu hl. m. Prahy vždy s dostatečným předstihem informoval dotčená MS o daném tisku a žádal je o stanoviska, tak jak to v některých případech fungovalo. V případě, že MS a zastupitelský klub

magistrátu hl. m. Prahy mají na dané téma odlišný názor, PKS by mělo být moderátorem tohoto sporu.

  • Fund raising. Zaměřit se na dlouhodobé získávání finančních prostředku, tak aby byl zajištěn jak chod, tak i rozvoj PKS.

  • Rozvoj a školení našich členů. Myslím, že vzdělávacích a sebe rozvíjejících programů máme ve straně dostatek. Proto bych se chtěl více zaměřit na rozvíjení projevu, rétoriky a vystupovaní našich členů. A to jak před kamerou, tak i v osobních kontaktech. Dále by se mi líbilo zavést Piratský ( argumentační) battle, kde by v omezeném čase měli účastníci jasně a jednoduše vyargumentovat svůj postoj. Vždy by se vybrala nějaká témata a utkaly by se týmy pro a proti.

  • Rozšiřování členské základny je velkou prioritou a nutností pro náš růst. Proto je potřeba zjednodušit a zefektivnit nábor nových uchazečů, tak abychom v rámci tohoto procesu nepřicházeli o uchazeče tím, že je něco odradí. Ať klidně neuspějí při grilování, ale musíme zefektivnit nábory.

  • Zapojení KETů do spolupráce MS. KETy by měli hlavně poskytovat dostatečnou expertní podporu. Když nějaké MS přijde s konkrétním tématem, tak by ho KET měl projednat a dát konkrétní doporučení.

  • Budování pirátské kultury vzájemného respektu a porozumění. Myslím, že je vhodné, abychom byli mezi sebou schopni komunikovat bez zbytečných urážek, a to jak na fórum, tak na schůzích.

Mám dobý pocit z toho, že do PKS kandidují kvalitní kandidáti. Jeden z našich hlavních rozdílů je energie, kterou každý z nás může a chce do fingování PKS vložit. Ujišťuji Vás, že já mám energie na rozdávaní a chci ji do své aktivity v rámci strany vložit.

Ondřej Melena

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Melena za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Chrast, Iveta.Pospisilova

Ondřej Melena
Republikový výbor
Místopředseda KS Praha, předseda MS Praha 7
Zastupitel a předseda Kontrolního výboru MČ P7
člen KET Kultura, Životní prostředí.

Uživatelský avatar
Ondrej.Melena
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 162
Registrován: 03 led 2019, 10:25
Profese: OSVČ,
Bydliště: Letná, Praha 7
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 208 poděkování

Re: Nominace Ondřeje Meleny do PKS Praha

Příspěvek od Ondrej.Melena »

Bohdana.Hola píše: 13 říj 2022, 12:17

Ahoj, měla bych taky otázečky na kandidáty:

Myslíš, že by PKS mělo aktivně vyhledávat politické talenty a potenciální kandidáty do EP, Senátu a PS a cíleně budouvat ve svém kraji politické líhně a aktivně jejich účastníkům pomáhat vyrůst a doputovat k (pokud možno) úspěšné kandidatuře? Nebo by mělo být spíše nestrannou servisní organizací pro celé KS a je to spíše úkol pro někoho jiného (koho?)

EDIT: Případně, měli by si zvolení členové PKS sami aktivně hledat a postupně zapojovat své budoucí nástupce?

Díky.

1) Podle mě PKS není jenom nestrannou servisní organizací pro KS. PKS přebírá i roli politickou (nastoluje agendu, připravuje volby, je součástí vyjednávacích teamu, řeší spory uvnitř MS, má na starosti vztah s poslanci a zastupitelským klubem na MHMP) a reprezentativní, a to jak na venek strany tak i dovnitř. Jsem pro, aby vznikla pozice tajemnice/tajemníka , která by se starala o administrativní záležitosti KS. PKS by pak mohlo v klidu řešit například kandidáty do EP a Senátu  Rozšiřování stranické základny je nezbytné pro fungování KS. Vyhledávání politických talentů muže být jedním ze způsobů jak toho docílit. Měli by se však nastavit procesy, které by tyto jedince sžili s pirátskou stranou dříve, než někam vylétnou. Myslím, že vzdělávací programy máme ve straně dobře nastaveny a je potřeba je i nadále rozvíjet. Také si myslím, že je dobré dávat příležitost novým tvářím.

2) Aktivně hledat svého nástupce mi zní až už moc politikařením. Podle mě by PKS mělo předávat své zkušenosti průběžně těm lidem, kteří mají o práci v PKS zájem.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Melena za příspěvek:
Jan.Lejcko

Ondřej Melena
Republikový výbor
Místopředseda KS Praha, předseda MS Praha 7
Zastupitel a předseda Kontrolního výboru MČ P7
člen KET Kultura, Životní prostředí.

Uživatelský avatar
Ondrej.Melena
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 162
Registrován: 03 led 2019, 10:25
Profese: OSVČ,
Bydliště: Letná, Praha 7
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 208 poděkování

Re: Nominace Ondřeje Meleny do PKS Praha

Příspěvek od Ondrej.Melena »

Daniel.Mazur píše: 19 říj 2022, 20:29

Ahoj,
rád bych se ještě zeptal všech kandidátů:
1) Jak chcete přistupovat k řešení vážných konfliktů v KS (případně v MS). Budete je aktivně řešit nebo rozsuzovat? Nebo to budete směřovat na profesionální mediátory?
2) Považujete za užitečné udržovat v KS perzistentní "volební tým"? Chcete nějak aktivně zajistit, že se zkušenosti z volebních kampaní neztratí?
Děkuji a hodně zdaru!
Dan

1) Budování stranické kultury a chování je jedna z věcí, které bych se chtěl v případě zvolení věnovat. Prostředí vnitřní kultury se dotýká nás všech, a tudíž se mu nelze vyhnout. Chtěl bych budovat bezpečné prostředí, kde se všichni budeme cítit bezpečně k otevřenému dialogu. Chtěl bych i podporovat prostředí inspirativní aby měli jedinci chutě se sebevzdělávat a rozvíjet. K mezilidským vztahům samozřejmě patří i rozpory i osobní spory. Proto bych chtěl v rámci budování této kultury nastavit takové principy, aby při říkání si nepříjemných věcí jsme se navzájem neuráželi a abychom neroztáčeli spirály osobní averze, které jdou jen těžko zastavit. Proto bych k těmto konfliktům přistupoval proaktivně a řešil je osobně, nejlépe v samotném počátku, než přesáhnou bod zlomu. K řešení konfliktu je nutná vůle aktérů věc řešit, bez toho se těžko hýbe z místa. Slyšel jsem, že profesionální mediátoři v některých případech konfliktů nezafungovali uspokojivě, ale i přesto, pokud jsou účastnící sporu ochotní tuto mediaci podstoupit, tuto metodu bych využil. V krajních případech by se ale nemělo PKS bát vzít odpovědnost do vlastních rukou a spor rozsoudit. Za cíl považuji vytvoření prostředí, kde se spory dají řešit v rámci rozpravy.

2) Rozhodně ano, zatím nemám rozmyšleno jakou formou, ale volební zkušenosti jsou důležité nejen pro zkvalitnění procesů, ale i abychom v dalších volbách postupovali efektivněji a používali osvědčené metody. Občas to vypadá jako bychom každé volby začínaly od 0. Proto by bylo dobré udělat manuál procesů, které jsou v konkrétních volbách nutné a následně již jen hlídat kalendář, jestli jsou tyto procesy s dostatečně časovým předstihem plněny. Současně bychom měli mít dlouhodobou komunikační strategii vůči voličům, ve které se přirozeně prezentuje strana mezi volbami. Volební propagace by následně měla fungovat „jen“ jako kontaktní kampaň v horké fázi kampaně.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Melena za příspěvek:
Jan.Lejcko

Ondřej Melena
Republikový výbor
Místopředseda KS Praha, předseda MS Praha 7
Zastupitel a předseda Kontrolního výboru MČ P7
člen KET Kultura, Životní prostředí.

Uživatelský avatar
Ondrej.Melena
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 162
Registrován: 03 led 2019, 10:25
Profese: OSVČ,
Bydliště: Letná, Praha 7
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 208 poděkování

Re: Nominace Ondřeje Meleny do PKS Praha

Příspěvek od Ondrej.Melena »

Blanka.Charvatova píše: 04 říj 2022, 19:06

Inspirována u kolegů Středočechů přikládám otázku na všechny uchazeče:

"Máš v plánu kandidovat v nějakých primárních volbách, které nás v blízkých budoucích letech čekají? (Zejména teda eurovolby a pak sněmovní)."

Díky.

V tuto chvíli o tom neuvažuji, protože se musím zaměřit na práci zastupitele na MČ P7, ale abych byl korektní tak to nevylučuji( euro volby na 99% ne, sněmovní možná).

Ondřej Melena
Republikový výbor
Místopředseda KS Praha, předseda MS Praha 7
Zastupitel a předseda Kontrolního výboru MČ P7
člen KET Kultura, Životní prostředí.

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“