[SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi krajského sdružení Středočeského kraje.

Moderátor: PKS Středočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi krajského sdružení Středočeského kraje.
  • Fórum není určeno pro volnou diskuzi. Zakládat vlákna zde může pouze svolavatel dané schůze, do názvu vlákna napíše její termín.
  • V daném vlákně se probírá pouze program jednání, popř. místo schůze.
  • Fórum slouží také jako archív zápisů ze schůzí a dalších náležitostí
Odpovědět
Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KF 28.8.2022

Přítomni on-line: Monika Kuncová, Jana Szeryňská, Jiří Vavřina, Lukáš Kohout, Martin Martin, Matouš Adamů, Štěpán Drtina,Tomáš Burda, Tereza Vovesová, Martin Kolář, Sandrik Bednařík, Radek Černohous
Přítomni osobně: Barbora Knotová Vaicová, Ondřej Petr, Jiří Snížek, Michal Hažlinský, Tomáš Zmuda, Lucie Cirkva Choholová, Klára Kocmanová, Jaroslav Holeček, Jana Skopalíková, Dalibor Záhora
Omluveni:
Ověřuje:

A) 13: 00
Úvodní slovo a REPORTY - max 30 minut

ZK @Lucie.Cirkva.Chocholova
Pravidelná informace o našem pracovním režimu: zastupitelstvo kraje jedná každé poslední pondělí měsící (v září výjimka 12.9.), rada kraje každý čtvrtek. Zastupitelský klub se schází pravidelně na pondělním jitsi https://jitsi.pirati.cz/ZK_ScK od 18 hod. pouze v den kdy jedná zastupitelstvo potkáváme se ráno před jednáním zastupitelstva a večer už pak ne. Na našem pondělním klubu se kromě pravidelných reportů z rady dozvíte také to co se projednávalo na jednotlivých výborech.
Proběhlo VŘ na tajemníka klubu. Komise 5 členů: PO, předsedkyně, tajemník, uvolněný zastupitel, neuvolněný zastupitel. 10 uchazečů prošlo AC a absolvovalo osobní pohovor. Kandidát, který získal nejvíce bodů se stal Michal Macek, tajemník poslaneckého klubu, který nakonec místo přijal.

Upozorňuji také na výjezdy rady kraje do ORP, kde se můžete potkat i s našimi radními, v plánu: 30.8. Beroun (Městské kino Beroun), 13.9. Vlašim, 25.10. Nymburk. Upozorňuji také na sérii akcí, kterou připravil kraj k českému předsednictví s názvem Ochutnej Evropu. Jde o koncept putovního food festivalu na náměstích sčk měst. Proběhla již akce v Příbrami, Nymburce a Mladé Boleslavi. Následně se uskuteční v těchto městech: 17. 9. Kolín, 24. 9. Rakovník, 1. 10. Kutná Hora, 8. 10. Mělník, 15. 10. Kladno.

Infoservis ZK:
Jednání klubu je přístupné pro členy a regp či další hosty. Zápisy z jednání klubu umísťujeme na forum. Týdenní zprávy z kraje pro naše MS - dodneška máme evidováno 30 společných výstupů.

ZK co se za měsíc odehrálo:
Jak na klubu tak v orgánech kraje se řešila situace ohledně KSÚS - výstupy z kontroly, vypsání VŘ na nového ředitele, vypsání VŘ na zpracovatele forenzního auditu - tomu se věnují jak radní, tak i Petr Procházka jako člen DR KSÚS. Na klubu jsme dále řešili možnost získání gesce digitalizace - neprošlo. Za polední měsíc jsme se ve spolupráci s KETem věnovali hodně dopravě, např. redukci objednávek na železničních tratích, konkrétně Městec Králové-Křinec, Mělník-Mšeno-Mladá Boleslav, Rakovník-Kralovice. Podařilo se nám namísto schválení škrtů rovnou prosadit to, ať si to radní nejdříve prodiskutuje s přílušnými obcemi. Děkuji moc KETu Doprava za jejich obětavou práci pro nás.
Na několika jednáních klubu se také řešila soutěž na operátora pro KÚ a jeho PO, kdy se nepodařilo vysoutěžit dobře, resp. je podezření na nekalou soutěž a bude se dál řešit, teď se čeká na právní rozbor.
Obchůdek 2021+ - jde o podporu obchodů s potravinami v malých obcích - alokace 4 mil. pro SČK a bude určen primárně pro Hospodářsky a sociálně ohrožená území, která vymezil odbor regionálního rozvoje v čele s Jirkou.
Dlouhodobější horizont/co se bude řešit: navýšení jízdného…bude se realizovat cca v polovině krajů.

Co nás čeká na nadcházejícím zastupitelstvu:
Smlouva o spolupráci na projektu „Kladenská drážní cesta, úsek Praha-Ruzyně – Kladno“, Vyhlášení dotačního řízení Středočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb na rok 2023, Převádí se ZUŠ z kraje na obce - Mladá Boleslav a Benátky nad Jizerou, Podpoříme dotací statutární divadla - Příbram, Mladá Boleslav, Kladno - dotujeme inscenování a představení pro SŠ, zaměstnávání specifických řemeslných profesích a spolupráci s lokálními komunitami
KV - stanovisko k SDO v Kladně - podnět města podaný KV - možno někdo z Kladna vystoupit na ZK??

RV @Vojtech.Lukavec
Byli zvoleni nový jednatelé, je otevřené nové jednání o reformě odborných sekcí, je to veřejně na fóru.
Příští neděli máme od rána online zasedání, program se stále tvoří (volební dohled). Upozorňuji doplnění údajů v Chobotnici.
TV: Pokud se chcete nějak věnovat reformě, tak je důležité se k tomu vyjádřit teď.
TV: Budeme probíhat změny ve služebním zákoně.
Rezorní platformy budou v kompetenci předsednictva, je to k pozornosti vhodná novela.
MH: za mě je největší problém geskčních týmů v řízení
JS: je to navržené jako jednání v referendu
TV: my to můžeme na RV držet tak dlouho než se na tom celorepublikově shodneme

PS @Klara.Kocmanova (nebo asistenti)
-> Na poslední mimořádné schůzi Sněmovna přehlasovala prezidentovo veto zákona o pojistném na veřejné zdravotním pojištění,tedy snižuje se platba na pojistném o 14 miliard, které budou využity na pomoc lidem v energetické krizi. Sněmovna také odhlasovala vstup Švédska a Finska do NATO.
Před námi je také očekávaná změna autorského zákona, v tuto chvíli MK přepracovává původní znění, měl by se do sněmovny vrátit během září.
Teď se primárně věnujeme tomu, jakým způsobem co nejvíc pomoci lidem v nadcházející zimě (k těm opatřením,která jsou, nadále prosazujeme např. navýšení a pravidelnou valorizaci rodičovské, před námi je také novela insolvenčního zákona, otázka zdanění mimořádných zisků ČEZu, možná sektorová daň pro banky). První týdny v září bude zveřejněna dopadová studie o regulaci konopí: https://regulacekonopi.cz/
Před námi je také vzhledem k situaci na úřadě ombudsmana možná změna zákona o VOP, ke které se bude scházet pracovní skupina, které jsem součástí.
V reakci na soudní rozhodnutí o klimatické žalobě jsme se také s Mikulášem Peksou sešli se zástupci Klimatické žaloby a bavili jsme se o možných dalších krocích.

senát @Adela.Sipova - report(přijde až na 15hod):

dlouhodobě řeší problematiku rovnosti žen a mužů - od června členkou Rady vlády, kde se na schůzích řešily nominace žen na kandidátní listiny, dále pak je v jednání komise pro rodinu a rovné příležitosti v Senátu - zda vznikne či ne budeme vědět po volbách na základě nového rozložení klubů a vyjednávání
zákon o svobodném přístupu k informacím - na poslední schůzi byla přijata novela informačního zákona (106/1999) bohužel zde došlo k omezení práva na informace v případě samosprávných profesních komor, které až dosud podléhaly plné informační povinonnosti, s platností novely ale nebudou muset podávat informace nař. o svém hospodaření a lobbingu, mezi takové komory patří např Lékařská komora (která řeší které léky budou propláceny veřejnými zdrav.pojiš´tovnami a které ne) nebo Exekutorská komora (která už nebude muset poskytovat informace o exekucích v ČR), a proto podala jako jedniná pozměňovací návrh, který ponechával komorám plnou informační povinnost neboť se tyto informace veřejnosti velmi týkají, bohužel PN nebyl přijat
kauza unesených dětí z Ukrajiny do Ruska - od své náštěvy Bruselu se toto snaží řešit s komisařkou Jourovou, bohužel zatím bez úspěchu, přislíbila schůzku nad problematikou ale dosud nenabídli termín
situace s ombudsmanem - na začátku prázdnin navrhla doprovodné usnesení k výroční zprávě VOP, jako apel na Křečka, aby nepronášel předsudečné a rasistické výroky a aby se choval s respektem ke své zástupkyni, Senát usnesení přijal, reakce Křečka byla že své zástupkyni odebral veškerou agendu a nedávno po tlaku rezignovala, Adéla by VOP ráda řešila i legislativně hlavně postavení zástupce je podle ní problematické - dalo by se to spojit se vznikem dětského ombudsmana o kterém se již dlouho mluví, každopádně rěšením je změna zákona o VOP
doprava ve Středočeském kraji - dlouhodobě se snaží pomoci s problematickou situací v dopravě, především v souvislosti s integrací kladenské veřejné dopravy do systému IDSK. Otázka je co bude s obslužností po 1.9. pokud Kladno nebude součástí systému, proto se sešla s pány Šponarem a Procházkou z IDSK a debata se vedla o možných scénářích, opatřeních jak to dopadne na cestující.Plánovala i schůzku s Volfem, která ale nakonec neproběhla
kMO @ondrej.petr
dopíše Ondřej

Každé úterý od 19:00 do 20:00 máme volební štáb, kam by měli chodit zástupci kandidátek jitsi.pirati.cz/KMO_sck

B)Volby

Komunální volby 2022 - 30 minut
JS: To nejdůležitější z vyjednávání
Připravujte se - Příprava zefektivňuje vyjednávání. Umožňuje lépe analyzovat nabídky druhé strany. Podporuje schopnost lepšího porozumění struktuře ústupků. Zvyšuje pravděpodobnost dosažení našich cílů. Umožňuje volbu nejvhodnější strategie a umožňuje být maximálně flexibilní.
Stanovujte si cíle - Uvědomte si předem: co od vyjednávání očekáváte, co je pro vás ideální výsledek, kam až jste ochotni ustoupit, aby pro vás byla dohoda stále ještě přijatelná.
Buďte připraveni odejít - Když je nedohoda lepší než špatná dohoda, nepřistupujte na dohodu.
Mějte BATNU - Alternativa k nedohodě je klíčovým nástrojem ve vyjednávání. Vždy se snažte mít BATNU. Je to významný zdroj síly a sebevědomí ve vyjednávání. Uvažujte o BATNĚ druhé strany.
Rozlišujte strategie vyjednávání - Poziční/win-lose strategie vs. principiální/win-win strategie. Zvažujte výhody a nevýhody obou strategií vzhledem k očekávanému výsledku.
Vyjednávejte principiálně - Oddělte lidi od problému. Porozumějte zájmům svým a zájmům druhé strany. Vytvářejte alternativy. Vycházejte z objektivních kritérií. Buďte při vyjednávání tvrdí/kompetitivní k požadovaným výsledkům a zároveň buďte měkcí/kooperativní vůči tomu, s kým jednáte.
Dosahujte WIN/WIN řešení - Zaměřte se na potřeby a zájmy místo hájení pozic. Myslete na to, že můžete dosáhnout lepšího výsledku než 50/50. Snažte se o 100/100.
Klaďte otázky - Používejte otevřené otázky místo argumentace.
Mlčte a naslouchejte - Položte otázku a dejte prostor druhé straně. Pozorně naslouchejte tomu, co druhá strana říká.
Nechte si čas na anylýzu - Učte se ze zkušenosti. Analyzujte průběh a výsledky vašeho vyjednávání. Plánujte si čas po vyjednávání na analýzu.
KK: kolikrát záleží víc na vyjednávání než na volebním výsledku

Školení o vyjednávání na elearningu
https://moodle.pirati.cz/course/view.php?id=44

Senát
Host JCK — 14:00 informování členů a příznivců, převzetí systému z JČK
Chtěli bych rozšířit informovanost členů a Reqp, v JČK funguje systém, který bychom rádi převzali.
LK: poprosil sem Sandrika, aby nám shrnul půlroční používání systémů
SB: je to cesta jak informovat o činnosti ZK a získávání informací od místních
máme tisky, které zpracuje tajemník, orzdělíme na oblasti obcí 3. stupně, které se propíší tabulky koordinátorce, která následně rozesílá do určitých oblastí
Ty lidé, kterým to chodí, mají přehled, mohou se více zapojit do místního dění.
5-10 lidí se nám ozvou s nějakou informací do zastupitelstva
Dělali jsme to samé pro KeTy, kde to bylo vyfyltrované pro oblasti, ale to se neuchytilo, jelikož KeTy nejsou tolik aktivní.
LK: také máme seznam našich tisků, cílem je aby lidé dostali informace a abychom dostali od lidí informace zpátky

C) Prezentace newsletteru Zastupitelského klubu - 30 min.

D) Různé
Ukliďme Česko
17.9.2022 proběhne akce ukliďme Česko, zvažte jestli se
nechcete zapojit

D) 15:00 - Moderovaná politická diskuze bez záznamu a zápisu

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvek:
Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 05.09.2022

Přítomni: Monika Kuncová, Josef Bouše, Tomáš Zmuda, Lucie Cirkva Chocholová, Tereza Kvitová, Barbora Knotová Vaicová, Jana Skopalíková, Jana Szeryňská, Jan Slavíček, Matouš Adamů, Martin Karim, Jan Prokop, Jan Korbel, Lukáš Kohout
Omluveni:
Zapisují: Barbora Knotová Vaicová a Monika Kuncová
Ověřuje: Josef Bouše

Úvodní slovo
JB: Je to kampan
JB: Další krajská schůze bude oznámena po volbách, dáme vám čas na vyjednávání atp a na foru vykopneme rozpravu k převolbě PKS + KMO (na konci měsíce září začnou rozpravy)
JB: Maily @pirati.cz (To řeší několik varianta a Zdeňěk přiznal vysokou prioritu a že to je problém …), TO možná dostane víc peněz na HW
JB: Evidujte prosím kdo si co berete z PiCe (přes Moniku), v PiCe máme merch a věci navíc (trika, náramky, vlajky, zapalovače, nick necky - vracet umyté (čisté a suché), keramické hrnky, roušky) , prosím zařizujte návrat hradu po akci do Pice/další místo https://mrak.pirati.cz/f/3072056

Nalodění
BKV: Za minulý týden máme pouze jendoho nováčka.
Byl rozeslán newsletter - zjistili jsme problém, řeší TO.
Byl předám seznam fundraiserům.

Grilování Honza Slavíček
Představení proběhlo zde: viewtopic.php?f=447&t=60989

JS: Je mi 40 let, mám syna, nyní žiji na vsi.
JSkopalíková: který téma je ti nejbližší, s čím bys rád pomohl, jak se zapojuješ?
JS: Témata životní prostředí a sociál.
Pomáhám s přípravou voleb v Kutné Hoře.
JSkopalíková: nechceš se zapojit k nám do KET životního prostředí?
JS: ano, ale nejsem odborník

LCH: která úroveň politiky tě zajímá?
krasjké pol. moc nerozumím, zajímá mě lokální politika

MA: Jaký máš názor na stejnopohlavní páry a uzavírání sňatků se stejnými právy jako má manželství?
JS: Kladný

MA: Jsi pro Euro v ČR?
JS: ano

MA: Jsi pro přijetí Ukrajiny do Eurozóny příp. NATO?
JS: ano

JSkopalíková: četl jsi program, doplnil bys něco?
JS: asi mi tam nechybí nic, některé věci bych asi dělal jinak

JB: máš zájem o interní funkce?
JS: možná

JK: Znal si nějaké piráty před vstupem a nebo si úplný nováček?
JS: před vstupem jsem Piráty neznal

Různé
MK: v Mníšku náš Reqp Petr Slavík kandiduje za Spolu
LCCH: Copy osoba která bude pracovat pro zastupitelský klub a také krajské sdružení
Vyhlásili jsme výběrko, měli jsme dvě kandidátky.
Proběhlo AC a pohovor, byla vybraná Petra Slezáková a již ji můžete zadávat úkoly

LK: hlasujte pro vedoucího AO

JB: PICE KOZA - krajský klub nemůže podporovat PiCe, lze řešit darem od majitele

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvek:
Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 12.09.2022

Přítomni: Monika Kuncová, Barbora Knotová Vaicová, Jan Prokop, Jana Skopalíková, Martin Martin, Matouš Adamů
Omluveni:
Zapisují: Barbora Knotová Vaicová a Monika Kuncová
Ověřuje: Josef Bouše

Úvodní slovo
Uvítání
Nalodění
BKV: Za minulý týden máme 3 nové kontakty.
Různé
a) reklamace ČP
V Benešově dávali listonošky balíky novin do bytovek, aniž by je dali do schránek a adekvátní počet. V Brandýse zase poznesli dopisy o týden dřív. Nikdo mi ale neposílá podklady, abych mohla vytvořit reklamace. Tak co s tím?!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvek:
Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 19.09.2022

Přítomni: Monika Kuncová, Barbora Knotová Vaicová, Jan Korbel, Jiří Vavřina, Josef Bouše, Lucie Cirkva Chocholová, Lukáš Kohout, Martin Karim, Matouš Adamů, Michal Hažlinský, Ondřej Petr, Simona Luftová
Omluveni:
Zapisují: Monika Kuncová a Barbora Knotová Vaicová
Ověřuje: Josef Bouše

Úvodní slovo
SL: Jak zjistíme jaký efekt měl direct mail?
OP: každý komunikační kanál zasáhne jinou skupinu
Je důležité, aby to něčím zaujmulo.
Noviny a dopisy do schránek jsou jedny z nejefektivnějších, zasáhnete seniory a ty co nejsou na sociálních sítím. za mě je to jeden z nejlepších nástrojů. Aby si to přečetli a otevřeli musíte je něčím nalákat.
BKV: reklamy na IG dáváme na malé čátky, ale eket to má velký
JB: outdoor se nedá úplně měřit, jen online se měřit
JB: schůze 26.9. bude, podělíme se o pocity a dojmy z voleb

Nalodění
BKV: Za minulýt týden máme 6 nových kontaktů (plus mám na starosti nezařazené). Po volbách bych ráda ve všech MS zorganizovala schůzi MS a pokec.

Nefinanční plnění
Připomínám, že do zítra musí být zveřejněn seznam dárců a bezúplatných plnění, tabulku zašlete ke zveřejnění Jirkovi Kárskému.

https://wiki.pirati.cz/media/ao/sablony ... enezni.pdf

https://wiki.pirati.cz/media/ao/sablony ... enezni.pdf

Do 1000Kč nemusí být smlouva, pokud plnění přesáhne 1000Kč je potřeba sepsat smlouvu (pozor na datum, nesmí být starší než 20.9.2022), netýká se členů strany a rodinných příslušníků.

Všechny je třeba evidovat v tabulce.

Martin Karim https://mrak.pirati.cz/f/3288577
Marta Martinová https://mrak.pirati.cz/f/3288597

Různé
a) Zpětná vazba ke kampani
b) Sledování výsledků
c) Emaily
d) Připomínka - Celostátní fórum letos v únoru projednalo a schválilo (viewtopic.php?f=477&t=60348) usnesení:
“Celostátní fórum České pirátské strany zavazuje Mediální odbor a další orgány strany nepoužívat v oficiální stranické komunikaci a propagaci tváře dětí.”
e) Školení na vyjednávání
Školení na povolební vyjednávání: 20.9.2022 v 20:00 na jitsi.pirati.cz/vyjednavani 30 min + dotazy
viewtopic.php?p=819050#p819050
f) Kampaňové přešlapy
https://mrak.pirati.cz/f/3228645
g) Krajská schůze
Pravděpodobně 23.10.2022 v Pražském PiCe, budeme grilovat předsedy a místopředsedy krajského sdružení

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvek:
Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 26. 9. 2022

Přítomni: Dalibor Záhora, Barbora Knotová Vaicová, Jiří Snížek, Jirka Vavřina, Klára Kocmanová, Lucie Cirkva Chocholová, Lukáš Kohout, Martin Karim, Martin Kolář, Matouš Adamů, Matouš Vanča, Michal Hažlinský, Ondřej Petr, Simona Luftová, Martin Martin, Petr Procházka, Jan Prokop, Jan Korbel, Jana Skopalíková, Jana Szerynská, Monika Kuncová, Dalibor Záhora, Jan Prokop
Omlueni:
Zapisuje: Barbora Knotová Vaicová
Ověřuje: Michal Hažlinský

úvodní slovo
OP: Máme to za sebou. Pozitivní je, žemáme 2x víc zastupitelů - z 11 na 22. Čekal jsem vyšší číslo. I senátoři měli rozjetou kampaň, která se na výsledku úplně neprojevila. Nechce se mi věřit, že ostatní kandidáti měli podobný zásah. Stejně byla kvalitní kampaň na Kladně. A výsledek také neodpovídá. To je potom asi na debatu. Připravím evaluační zprávu.
Komunikuju s vámi a jsem rád, že vás i tento výsledek namotivoval.
Diskuze…
MH: Dáme dohromady report na papír, abychom mohli dát dobrou zpětnou vazbu.

nalodění
BKV: Za minulý týden máme 6 nováčků (1 v týdnu a 5 po kampani Nalodění). Zájemci mi reagují zpět víc, než je zvykem. Zkusím zařídit, aby si všechna MS udělala v dohledné době schůzi, překontroluji převolby předsednictev atd.

volby
BKV: Nezapomeňte posílat faktury.

různé
Schůze KF 23.10 10-12h uzavřená část, 12-13 oběd, 13-16 otevřená část

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvky (celkem 2):
Lukas.Kohout, Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 3. 10. 2022
Přítomni: Monika Kuncová, Bára Častová, Jiří Snížek, Josef Bouše, Klára Kocmanová, Lucie Cirkva Chocholová, Martin Martin, Martin Karim, Matouš Adamů, Michal Hažlinský, Ondřej Petr, Simona Luftová, Tomáš Zmuda, Martin Polák, Jana Skopalíková, Martin Kodera, Barbora Knotová Vaicová, Jan Prokop, Martin karim
Omluveni:
Zapisuje: Barbora Knotová Vaicová, Monika Kuncová, Matouš Adamů
Ověřuje:Josef Bouše

  1. úvodní slovo
    Probíhá představení kandidátů do volby PKS, grilování proběhne na krajské schůzi 23.10.2022 v PiCe. Plánujeme schůzi s obědem, kdyby se našel někdo kdo by chtěl něco navařit. řešíme dětský kouse a hlídání, kdo přijede s dětmi dejte vědět předem KOKS ať víme kolik dětí budeme mít v koutku

Gratuluji všem co obhájili mandát a všem co získali zajímavý počet hlas. Zíksali jsme dvojnásobný počet zastupitelů. Mohlo to dopadnou lépe i hůř.

OP: jako jediný kraj jsme získlai navýšení, Praha obhájila počet mandátů, zbytek krajů hlásí propad

JB:
Připravuji feedback ke kampani

OP: centrála ted sbírá zkušenosti a zpětnou vazbu, co fungovalo a nefungovalo v MS, logistiky, tok informací a dalších
pro mě byl výsledek voleb zklamáním

MM: Štěpus posílal tabulku ke zpětné vazbě

MH: primárně bych se pokusil zjistit co dělá oponentní skupina, chtělo by to aby se to dostalo k RV. Náš úkol jako PKS je připravit se na tu schůzi a prodat to dál.

JS: ať nemáme několik dokumentů

MK: máme již jeden dokument, který jsme vyplňovali během kampaně https://mrak.pirati.cz/f/3228645

OP: setkání lidí by mělo být networking až pro 150 osob, bude to spojený se sérií přednášek a workshopů, jakmile program, tak vám ho KOKS pošlou
Pavidělně děláme školení jak vést kampaně, kde dostáváte instantní know how

  1. nalodění
    BKV: Máme 6 nových lidí.

  2. grilování Barbory Částové (MS Kladno)
    představila se zde: viewtopic.php?f=447&t=62575
    BČ: Jsem z Kladna, kde žiji celý život. kandidovala jsem na druhé polovině kandidátky. Pracuji jako nákupčí.
    MA: Jak se stavíš k manželství pro všechny a k adopci dětí stejnopohlavními páry
    BČ: Já jsem z rozvedené rodiny, myslím, že je lepší mít dvě mámy než jednu mámu. Myslím, že v dětských domovech je hodně romských dětí, o které by měli homosexuální páry zájem
    JB: Kdyby nebyli Piráti tak kam by si se zapojila?
    BČ: Dřív bych asi přemýšlela o Zelených, Piráti jsou liberální strana a jsou takový punkový
    MM: konec zelených nastal když začali řešit jestli jsou levice nebo pravice. Jak bys to uchopila? Proč volit Piráty?
    BČ: Těžká otázka, marketér nejsem, neumím to pojmout marketingově. Já třeba nesouhlasím se vším v Pirátech.
    MM: No a s čím třeba?
    BČ: Třeba s tou velkou otevřeností fóra, když tam někdo něco kvákne tak to média berou že to je za celou stranu. Což dle mého to není úplně 100% dobře.
    MM: Ale máme otevřenou část ale i uzavřenou. Jsou teda Piráti levice nebo pravice?
    BČ: Myslím si že inklinují k levici ale jsou na středu.
    LCCH: Za Kladenské MS děkuji za správu socek. A víš co to je demokratické minimum a znáš hrubý obsah?
    BČ: Asi ne, nechci říkat blbosti
    LCCH: vysvětluje demokratické minimum - https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/minimum/
    KK: Cca před rokem jsme hlasovali o účasti ve vládě, jak si se na to tvářila, jak by si hlasovala? A jaký feedback by si teď po roce fungování dala?
    BČ: V tu dobu bych hlasovala pro, feedback - je super co jste zvládli ve čtyřech lidech za ten rok
    MA: Jsi pro Euro v ČR?
    BČ: Myslím si že pro firmy to bude super a pro obchod
    BKV: ?
    BČ: ?
    MM: co posloucháš za muziku
    BČ: Polouchám toho moc, od dívčích emo kapel až po folkové zpěváky, ... dobrý rock.
    JB: Máš otázku na nás?
    BČ: Mám otázku na Martina Martina, jsme levice nebo pravice ?
    MM: Tohle rozdělování je výhodně jen pro někoho. Levice je nadávka, která dala vzniknout ANO a SPD. Tahle diskuze nás vhání do pasti.
    JB: Děkuji všem zúčasněným.

  3. volby
    MK:

  4. volební faktury prosím zadajte do Piroplacení do 15.10.2022

  5. zašlete mi faktury k zálohovým fakturám

  6. dovezte do PiCe krajské věci z kampaně (stany, dětský koutek, roll upy, atd.)

  1. různé
    a) LCCH: V rámci setkání předsedů zastupitelských klubů jsme zjistili že nemáme dobrou účast na výborech, které jsou poradní orgán zastupitelů. Udělali jsme check, jak jsem na tom naši zástupci. Doprava, poradní orgán rady a . Výsledek snad do konce týdne. Kdo bude mít zájem - přijít 10.10. na náš klub, krátké grilování.
    Více informací: viewtopic.php?f=1477&t=56998
    b) zpětná vazba na kampaň - co nejdříve, at můžeme dát centrále k náhledu.
    JB: feedback ke kampani prosím odevzdejte do 15.10.2022
    MH: co vám fungovalo, co vám nefunguvalo, připravil bych mustr pro vyplnění.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvky (celkem 2):
Martin.Martin, Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 10. 10. 2022

Přítomní: Josef Bouše, Monika Kuncová, Barbora Knotová Vaicová, Matouš Adamů, Lukáš Kohout, Matouš Vanča, Michal Hažlinský, Roman Hájek, Martin Karim, Ondřej Petr, Tereza Kvitová, Jiří Vavřina, Jan Prokop, Petr Procházka, Tomáš Zmuda, Jiří Snížek, Simona Luftová, Martin Polák, Lucie Cirkva Chocholová, Jana SKopalíková, Jana Szeryňská
Omluvení:
Zapisuje: Monika Kuncová
Ověřuje:Barbora Knotová Vaicová

úvodní slovo
15.10. uzavíráme volební rozpočty, zaurgujte dodavatele, aby dodali faktur yběhem tohoto týdne
23.10. máme krajskou schůzi v PiCe dopoledne budeme řešit volby, odpoledne budeme grilovat kandidáty do PKS, nezapomeňte kanidátům pokládat otázky na fóru

nalodění
BKV: Za minulý týden máme 8 nových kontaktů. Za posledních 14 dní trend Kladno + Nymburk nejvíc.

MH: Jak se mám vyznat v tabulce nově naloděných.

BKV: je dobré kontaktovat Barču, aby tabulku aktualizovat, nové kontakty označuji žlutě a jsou řazeny podle data nalodění

grilování Romana Hájka (MS Kladno)
představil se zde: viewtopic.php?t=62557
Krátké představení Romana Hájka:
Jmenuji se Roman Hájek, jsem vystudovaný novinář, pracuji jako brand manager, jsem z Kladno, zakládal jsme zde nakladatelství a spolek pro organizování kulturního života, vedl jsem kandidátku Pirátů a Starostů na Kladně v komunálu, máme 5 zastupitelů, z toho 2 za STAN.
JB: Četl jsi programové Priority Pirátů? Vidíš v něčem problém
RH: četl jsem jsem jako obecný program, tak progrma ke komunálu, žádný problém tam nevidím, občanská participace - nepřijde mi vhodný participační rozpočet, ale výrazný rozpor tam nemám

MA: V dotazníku na fóru si uvedl že MS Kladno mají tvůj životopis včetně sekce “s černým kloboukem na hlavě” - co tedy znamená ten černý klobouk na hlavě?
RH: s tím, že jsem byl lídr, tak jsme si dělali soupis všech věcí, který by na nás v kampani mohl někdo vytáhnout. Například já vedu neziskovku, která pobírá dotace od města.
MA: nemá souvislost s černými klobouky v Itálii
RH: nemá

MA: Jak se stavíš k manželství pro všechny a adopci dětí stejnopohlavními páry?
RH: obojí už má dávno být

MA: Jak se stavíš k Euru v ČR - Pro/Proti?
RH: jsem dlouhodobě PRO, myslím, že bychom k tomu měli směřovat

MA: uvítáš E-občanku? aplikace občanky v mobilu
RH: přijde mi to fajn

JV: Z role zastupitele, jak vnímáš legalizaci, jako současné vnitropolitické téma? Jak se stavíš k roli obecní policie k těmto otázkám, také z pozice zastupitele?
RH: jsem pro legalizaci marihuany, u osattaních drog bych dal na pohled expertů. Na Kladně jsou z hlediska policie přehlížená věc. Myslím, že by v tomto mohla být policie aktivnější.

LCCH: Máš ambici kandidovat do nějakých vnitrstanických funkcí?
RH: V rámci MS ano

JB: proč zrovna Piráti a ne někdo jiný? A kdyby nebyli Piráti, kdo by byl tvým favoritem?
RH: Mě Stan nikdy neoslovil, nemá postavené hodnoty. Pro mě je důležitá hodnotová shoda. Blízko mám třeba k Zelených, ale styl, kterým chtějí politiku prosazovat Zelený je pro mě zahranou, jsem spíš pro dialog, pošťouchnutí, což myslím, že prosazujeme my.

LK: Jak se stavíš k daňovému systému? Jsi zastánce současného daňového systému nebo bys ho posunul více na západ (více zdanění nemovitostí atd.)
RH: Souzním s tím co razí Prokop, větší zdanění majetku. Myslím, že je potřeba zrevidovat zdanění práce. Myslím, že ty co vlastní spoustu majetku by měli adekvátně přispět.

LK: zapojíš se do naše KMO?
RH: kdyby se našel nějaký dílčí projekt, tak možná ano, ale spíš jako rádce

MK: Přijedeš na krajskou schůzi?
RH: ano, pokud nebudu mít nemocné děti

volby
JV: Bude fungovat podobné přihlašování do OVK jako do komunálek? Elektronicky?
MK: Ano, přihlašování bude opět probíhat přes ovk.pirati.cz od 28.10. budou spuštěny předregistrace a od 7.11. registrace pro veřejnost

MH: jak je možné, že budeme mít ovk, když nemáme kandidáta?
MV: i v prezidentských volbách mají politické strany, které jsou zastoupeny v parlamentu mají možnost delegovat někoho do ovk
MH: můžeme využít kontakty co máme na Kladně, aspoň s nimi upevníme vazby

BKV: Hledíme vpřed, chceme se už teď začít připravovat na krajské volby. Začínáme si vytvářet good practices dokument s naším know-how, abychom si jako kraj mohli udělat libovou kampaň dle našeho gusta a nemuseli jen čekat na centrálu.
Jak jinak než na mraku https://mrak.pirati.cz/f/3304793

JB: byl by zájem o nějaký krajský merch
OP: stále se mění 1. pirátská, myslím, že zde je velký potenciál, který nevyužíváme, mám člověka na materiál a design
JB: velká část příspěvků byla přes Merch, ale teď tam je nic moc výběr
JS: mikiny proč ne, může to být jako poděkování členům, ale udělal bych interní anketu, kdo by o ně měl zájem
JS: podívala bych se na materiál a design, líbili se mi trička s loděmi, ty současné se mi nelíbí. Pojďme udělat kvalitnější merch co bude i na eshop.

JB: trička rozdělíme na krajské schůzi
LK: nikdo nepochybuje, že za krajksé peníze budeme objednávat merch na zákaldě objednávky, tak, že si členové řeknou co si přejí (tričko, mikinu, kšiltovku). Co udělat soutěž o návrh na merch design?
JB: nedělal bych několik různých variant, stačí pár
OP: soutěž je super nápad, ale musíme být konkurence schopný, budeme ale v jednotkách tisíc. Pokud nechceme být vysmátí, strana nám nabízí 10.tis za merch. Pojďme udělat merch pořádně, ne rychle. Vytvořme pracovní skupiny.
JB: vytvoříme zítra pracovní skupinu na Merch na MO
MA: Pirátské nože v eshopu už nejsou, výběrko můžeme udělat interní a pak přijít ven a pořádně to protlačit
JB: schůze KMO zítra v 19:00 https://jitsi.pirati.cz/KMO_ScK
OP: měli bych udělat návrhy a pak navrhnout centrále
JB: skoro u všeho poptáváme spolupráci u CEN a ostatních krajů
MH: merch pro členy a merch který se navrhne a umístí na eshop, pojďme si ujasnit tyto dvě roviny?
OP: jsem proti tomu dávat takto hodnotné předměty zdarma, navrhoval bych pokrýt náklady, nebo příspěvky
LK: bavíme se o tom, že bych mohli využít přebytečné peníze z voleb na nákup krajského merche pro členy
JB: udělám na prvním místě anketu jestli členové chtějí např. mikinu
JP: o jakou částku se jedná?
JB: ještě nevíme
JS: asi by se nemělo stávat, že si objednáváme 40 triček a centrála nám jich pošlě 200ks
JS: asi by to nemělo být tak, že každý rok dostane někdo tričko, ale nějaký uvítací balíček pro dobrovolíky by tam mohl být
JS: v jednu chvíli řešíme jestli chceme látkový nebo silikonový náramky a pak objednáváme (centrála nám objedná) nespočet triček, pojďme myslet ekologicky i v tomto ohledu

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvky (celkem 2):
Martin.Martin, Jan.Korbel

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 17. 10. 2022

Přítomní: Monika Kuncová, Martin Polák, Martin Martin, Jiří Vavřina, Barbora Knotová Vaicová, Lukáš Kohout, Michal Hažlinský, Matouš Adamů, Barbora Částová, Martin Kodera, Matouš Vanča, Pavlína Kešnerová, Martin Karim, Jan Prokop
Omluvení: Josef Bouše, Marta Martinová
Zapisuje: Barbora Knotová Vaicová, Monika Kuncová
Ověřuje: Matouš Adamů

úvodní slovo
Přivítání Matouš Adamů - čtěte fórum a přijďte v neděli na KF, které bude v Pražském Pice (a hlasujte si pro jídlo https://mrak.pirati.cz/apps/polls/vote/714).

nalodění
BKV: Za minulý týden máme 5 nových kontaktů. Nahazuji KETy, resuscituji MS.

LK: Má smysl převolovat MS, které budeme rušit?
MA: Zatím se nerozhodlo, že se bude nějaké MS rušit, stále je zatím všude dost lidí dle našich informací.

Grilování Martina Kodery
Představení zde: viewtopic.php?p=820922&hilit=kodera#p820922
Martin Kodera - rychlé představení: je mi 34 jsme z Kladna, jsme zastupitelem za Piráty, jsem Reqp, moje doména je hlavně letecká doprava, působil jsem v Bruselu v mezinárodní společnosti, s Covidem jsem se vrátil zpět do ČR. Mojí doménou je doprava celkově. Jsem teď součástí SčK KETu doprava. Jsem členem dopravního výboru SčK. Baví mě létání, běhání.
BKV: Máš v plánu zapojit se do vnitřní struktury Pirátů - např v předsednictvu místního sdružení?
MK: Ačkoli jsem součátí MS už dva roky, tak beru to, že jse stanu členem jako první krok, zapojení v MS se nebráním.

BKV: Co tě štve u Pirátů - co můžeš zhodnotit ještě před svým naloděním?
MK: Piráti jsou demokratická strana, se stranou souzním, i když jsou zde frakce s kterými nesouhlasím.
MM: S čím konkrétně neosuhlasíš?
MK: Při loňském řešení vstupu do vlády jsem slyšel hlasy, se kterými jsem nesouhlasil i s našimi představiteli. Některé argumenty mě štvaly. Na ideové úrovni mě konkrétně nic nenapadá. Ty lidi, co mě štvali jsem vyhodil ze své bubliny.
MM: Já jsem byl třeba proti protože jsme tím porušili jedno naše hlasování o povolební strategii. je třeba se o těchto tématech bavit spolu.

MA: Jak se stavíš k manželství pro všechny a adopci dětí stejnopohlavními páry?
MK: Jsem pro manželství o pro adopci stejnopohlavními páry.

MA: Jak se stavíš k Euru v ČR - Pro/Proti?
MK: Jsem velmi pro Euro, myslím, že je to výhodné pro ekonomiku, intervence ČNB do oslabování koruny vůči euru nebyla šťastná.

MM: Jak budeš získávat informace o hlasování, tjk jak se o hlasování dozvíš a jak si splníš demokratické minimum?
MK: Pro volby do PKS z fóra, poslední dobou hodně sleduji fórum, vím, že je tam i sekce jen pro členy, které bych si rád přečetl. Loni jsem se do ní nemohl dostat, mrzelo mě to.

LK: Prosím o tvůj názor na progresivní/rovné daně, zdanění práce/zdanění kapitálu, proaktivní systém/pasivní systém
MK: Jsem zastáncem rovné daně, o jiné se můžeme bavit ve vyšší částkách (progrese). Nastavení sociálního systému se mi nelíbí, ale do hlubší diskuze bych se pouštěl až na abstraktnější úrovni.

MM: Jaké další komunikační kanály budeš využívat? V našem kraji se hodně využívá zulip (něco jako slack) a komunikace na messengeru se nepovažuje za účinnou.
MK: Zulip používám od té doby co jsme Reqp, republikový tým dopravy používá Signal. Mnohem radši řeším vše přes Zulip, až když není jiné cesty používám Messenger.

MV: Naskočení do KETu dopravy. Jsou tam nejvýbušnější témata. Zvýšení ceny jízdného. Zapojení Kladna, jak budeš validovat své názory.
MK: Co se týká Kladna, infomrace jsme vysílali na kraj, lokální jsme řešili na Ketu, nechci dělat z Kladna ostrov. Je potřab si říct, že kraj ty peníze nemá. Je potřeba si říct co je potřeba, myslím, že rušení některých lokálních tratí dává smysl. Myslím, že je potřeba najít co nejmíň špatné řešení. Čekám na nějkaý návrh od SčK. Konzultace provedu halvně s Ketem, mám hodně kontaktů u dopravců a organizací.

JV: Přijdeš za námi někdy na pondělní krajskou schůzi?
MK: Ano

MM: Co by sis přál od nás?
MK: Abych byl přijat, to bych byl spokojen, v tuto chvíli mám dost informací, které musím ještě zpracovat.

MA: Přijdeš na KF tuto neděli?
MK: Ne jsem v Mnichově.

MA: Máš nějaký dotaz na nás?
MK: Teď ne.

MA: Děkujeme.

Grilování Pavlíny Kašnerové
Předstvaní zde: viewtopic.php?t=62800
Pavlína Kešnerová - rychlé představení:
PK: pocházím z Králového Dvora, angažuji se v Berouně, jsem vdaná, mám 2 děti, můj zájem je hlavně v oboru handicepovaných v Berounském okrese
MA: Jak se stavíš k manželství pro všechny a adopci dětí stejnopohlavními páry?
PK: Nemám s tím problém, naopak bychom byli hloupí, kdybychom je neumožnili, dětí v dětských domovech je hodně, upírat jim možnost se dostat do plnohodnotné rodiny není vhodné

MA: Jak se stavíš k Euru v ČR - Pro/Proti?
PK: Euro učitě ano, určitě to přinese nějaká negativa než se to usadí, ale do budoucna je to určitě přínos.

BKV: Máš v plánu zapojit se do vnitřní struktury Pirátů - např v předsednictvu místního sdružení?
PK: Pro mě je nejlepší pomocné aktivity, než má aktivita, tak to bude lepší. Svou působnost vidím spíš na tom Berounsku.

BKV: Co tě štve u Pirátů - co můžeš zhodnotit ještě před svým naloděním.
PK: Někdy má to mládí až moc velký tah na branku. Ty normy a kvoty, mi občas přijdou kontraproduktivní.
MM: Jestli bys mohla uvést příklad?
PK: Nemyslím si, že to vyložene prosazujete, ale někteří členové s tím souzní. Někdy nelze normy naplnit (např. i v oblasti etnik - konkrétní představa autora divadla o protagonistovi).
MM: Bavíš se o tom rozumě, děkuju. V případě divadla má na to autor právo?
PK: Určitě, možná to ale zkusit vykomunikovat.
MM: Pokud by to byl požadavek, tak to respektuješ?
PK: Ano, to je nutné respektovat.

LK: Když tě zajímají sociální věci, vaše členka z MS Klára Kadar vzkřísila sociální KET na Berounsku, měla bys zájem se zapojit?
PK: Zajímalo by mě to, ale přínosem by byla jen osobní zkušenost, ne odbornost.

JV: Hendikepovaní - co jimi myslíš, k hendikepovaným patří i systém domácí péče. Co vidíš za problémy domácí péče.
PK: Z osobní zkušenosti, tak v domácí péči jsou největší pomoc uštvaný matky - ten příspěvek je jen pro existenci. Plnohodnotnou péči poskytuje matka 80% otců opouští rodiny, tím pádem ta matka péči poskytuje 24/7. Dostupnost není dobře dostupná. Z mého pohledu je to tedy to uštvání.

MM: Piráti jsou data-based strana, a tedy zakládáme naše rozhodnutí pokud možno na vědeckých poznatcích, což v praxi znamená jistou progresivitu co se týče otázek, které mohou být považovány za kontroverzní. Uvedla jsi, že “nejsi pro legalizaci tvrdých drog”. Toto téma není tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát. Jde o to, že některé substance jsou zcela zbytečně úřady označeny (a někdy dokonce vyloženě lživě) jako škodlivé, což ovšem jednak záleží na způsobu a množství terapie (jako u každého léku), druhak jde občas vyloženě o výsledek tlaku farmaceutických společností. Měla by jsi zájem o informace z našeho mezirezortního týmu Návykové chování?
PK: Odpovědi jsem se snažila napsat krátce a srozumitelně, ale nemám osobní zkušenost s drogama, mám zkušenost z rodiny, kdy máme někoho kvůli drogám ve vězení. Zajímám k tomu negativnější postoj i v roli rodiče. Chápu, že jsou různé druhy, složení.
Legalizace konopí myslím je nevyhnutelná, vyhneme se nelegálním pěstírnám. Ale nevím jestli se zbavit černého trhu s kokainem a pervitinem je úplně správné. Co se týká alkoholu za mě není problém, ať se napaří daň, i na cigarety. Možná by nebyl problém ho dát do zakázaných, ale není to asi reálné. Mít informace je důležité. Ráda názor přehodnotím, pokud budu mít data.

JP: To trestní stíhání kvůli drogám bývá hodně spojeno právě kvůli tomu, že jsou ty drogy nelegální. Pokud je látka čistá, člověk nortmálně funguje - to jen pro upřesnění.

MA: Přijdeš na KF?
PK: Ne, nemám zajištěné hlídání, ale online se možná připojím

MA: Máš nějaký dotaz na náš?
PK: ne, v tuto chvíli

MA: Děkujeme.

Různé
a) MM: Byl by zájem pozvat na listopadovou schůzi Markétu Gregorovou?
MH: dotazoval jsem na variantu listopadové schůze
MM: Markéta chce, ale pokaždé má něco, takže ten listopad by šel
MA: Za mě klidně :+1:
MM: 28.11.2022 KF platí?
MA: Ano
b) KF gratuluje Tristanovi k prvním krokům. Přejeme našemu budoucímu členovi jisté a pevné kroky do budoucna.

c) MV: Na foru je seznam schůzí ale ty termíny aktuálně nevychází dle skutečnosti. viewtopic.php?p=808943#p808943
BKV: s informací, že KF má být 30.10. setkala, ale uděláme to tak, že vypíšeme schůze do února

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvky (celkem 3):
Martin.Martin, Jan.Korbel, Stepan.Drtina

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Uživatelský avatar
Lukas.Kohout
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 639
Registrován: 28 lis 2017, 16:54
Profese: tajemník ZK KÚSK
Bydliště: Čelakovského 149, Veltrusy, PSČ: 277 46
Dal poděkování: 1210 poděkování
Dostal poděkování: 968 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Lukas.Kohout »

3. řádná shcůze MS Mělník v roce 2022 20. 10. on-line

Přítomni: @Lukas.Kohout, @Jana.Szerynska, @Sona.Brunnerova
Omluveni: @Jan.Macal, @Martin.Vlcek
Neomluveni @Petra.Stiblikova
Zapisoval: Lukáš Kohout

Program:

  1. Úvod
    • pozdravení
  2. Schválení programu
  3. Zhodnocení komunálních voleb
    • Neratovice
      • Speciál - 3 zastupitelé (1 radní, neuvolněný místostarosta)
    • Nelahozeves
      • Soňa bude s panem Milerem připravovat komunikační plán
    • Veltrusy
      • 2 zastupitelé
      • LKH - neuvolněný místostarosta
      • Michal Koldinský bude předseda KV, pokud neprojeví opozice zájem.
  4. Zhodnocení ročního působní MS v oblasti
    • Soňa
      • Měla jsem asi větší očekávání (na začátku jsme byli takový marketingový uskupení, ale Žanda odpadla a Honza taky moc nefunguje)
      • Mrzí mě, že nemám nápady na content FB Piráti Kralupy...
      • Těším se co přinese budoucnost. Chtělo by to získat nové lidi.
    • Jana
      • Ambice zpočátku trochu vyšší, jenže pak dost práce ve vlastním městě, která se ovšem nakonec vyplatila. Naše sdružení (nezávislých kandidátů) se do koalice dostalo (Neratovice). Nyní plánujeme, jak v příštím roce více "prodat" pirátskou značku.
    • Lukáš
      • Fungujeme rok, a uspěli jsme ve volbách
      • postavili jsme 4 kandidátky
      • musíme nabírat členy
  5. Plány MS Mělník do budoucna
    • více se potkávat
    • více se potkávat s lidmi
    • pořádat nebo spolupořádat akce
    • prodávat své úspěchy v komunální politice pod pirátskou značkou
  6. Různé
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kohout za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Snizek, Martin.Martin

:arrow: místostarosta města Veltrusy,
:arrow: vedoucí kMO Středočeského kraje,
:arrow: předseda MS Mělník
+420 792 224 676 - lukas.kohout@pirati.cz - Lidé - Mastodon - Facebook - X (twitter) - Instagram

Uživatelský avatar
Barbora.Knotova.Vaicova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 372
Registrován: 30 lis 2020, 18:39
Profese: Koordinátorka dobrovolníků
Bydliště: Rakovník
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 665 poděkování

Re: [SCHŮZE] Zápisy ze schůzí

Příspěvek od Barbora.Knotova.Vaicova »

Jitsi KS 23. 10. 2022

Přítomní osobně: Daniel Kopecký Matouš Adamů, Barbora Knotová Vaicová, Martin Martin, Jindřich Pechanda, Lenka Zilvarová, Jirka Vavřina, Jana Skopalíková, Lukáš Kohout, Ondřej Petr, Roman Hájek, Marta Martinová, Milan Zelený, Tomáš Zmuda, Lucie Cirkva Chocholová, Samuel Volpe, Petr Procházka, Jiřina Procházková, Michal Zachar, Michal Hažlinský, Veronika Hažlinská, Jana Szerynská, Jiří Snížek, Štěpán Drtina (10:25), Tereza Vovesová (10:30, předtím online), Martin Karim (10:35) František Kopřiva (13:00)
Přítomní on-line: Klára Kocmanová, Josef Bouše, Monika Kuncová, Jan Prokop, Michal Macek, Dalibor Záhora, Alena Klimtová, Dominika Michailidu, Simona Luftová, Soňa Brunnerová
13:00 Pavel Kešner, Klára Kadar, Radek Černohous, Klára Kocmanová
Omluvení: Tereza Kvitová, Daniel Netušil, Svatopluk Boček, Marek Řebíček, Patrick Zandl
Zapisuje: Monika Kuncová, Jana Skopalíková
Ověřuje: Barbora Knotová Vaicová

Program:
10:00 - 11:30 - Komunální volby - Uzavřeno pro členy, regP a lidi s NDA
12:00 - 13:00 - Oběd / Polední přestávka
13:00 - 15:00 - Grilování (nejspíše představení, základní otázky)
15:00 - 15:30 - Přestávka
15:30 - 16:30 - Grilování (otázky z publika)
16:30 - 17:00 - Různé, Závěrečná řeč, Konec

1)Komunální volby - Uzavřeno pro členy, regP a lidi s NDA

2) Grilování na předsedu/předsedkyni a místopředsedu/místopředsedkyni

Matouš Adamů: proběhlo losování, proběhne představení, otázky a závěrečné slovo

Lukáš Kohout
jsem z Mělnického MS, kde jsem předsedou, jsem místostarostou obce Veltrusy,
chtěl bych se zaměřit na fungování MS, jejich podporu a zefektivnění jejich práce, MS mají být majáky regionální politiky, myslím, že se nám to zatím moc nedaří
druhá priorita nábor nových členů,třetí priorita vnitrostranická politika, jak do vnitř tak na venek
Martin Karim
společně s dalšími piráty jsem založil MS Mníšecko a Dolní Berounka, nebudu pokračovat ve vedení MS
chci pomáhat na kraji
je nás v SčK cca 100 a aktivních je cca 30 osob, byl bych rád kdyby nás aktivních bylo více asponň 40
věchna centra nefungují stejně, bylo by fajn sdílet si zkušenosti chtěl bych přenést zkušenosti funguji ve výboru nemocnic
Michal Hažlinský
jsme síťový inženýr, u Pirátů končím jako předseda MS Kladno, podařilo se nám tam nalodit hodně lidí, kteří mají potenciál
jsem součástí stávajícho PKS, vstoupil jsem do něj zhruba v polovině období
rád bych se zaměřil na spolupráci směrem do vnitř strany a k volbám
rád bych se zaměřil na politické debaty a předávání informací
Lucie Cirkva Chocholová
jsme uvolněná krajská zastupitelka děkuji za podporu myslím, že Covid udělal velký zásek vykonáváme funkce, které neděláme jen pro voliče
sbíráme politické zkušenosti a myslím, že bychom měli znovu najít radost z potkávání se chci se zaměřit na síťování, propojování, budování zázemí a přípravy na volby
Martin Martin
jsem inženýr zvuku, jsem aktivní od roku 2017 chtěl jsem vytvořit více podpory pro lidi, to se mi zatím moc nepodařilo nemám zájem o veřejné funkce chtěl by dávat více informací členům jsem hodně kritický, což je dle mě dobře
Tomáš Zmuda
s Piráty jsem 10 let, členem 6 let dnes máme strukturovaný jednání, dřív to tak nebylo byl jsem v RV, v PKS strana se hodně posunula a rád bych na to navázal Covid nás poznamenal, ale hodně nás i naučil, zvládli jsme CFko online prosazuji Redmine, myslím, že je jeden z nejlepších myslím, že je třeba předávat si úkoly a vykazovat čas
Štěpán Drtina
jsem Radní v Kutné Hoře, kde nadále budu zastupitelem byl jsem v PKS 2018-2020 aktivity předsednictva by měli směřoavt k úspěšným volbám myslím, že bychom měli obhájit stávající situaci měli bychom využít náš potenciál budoucí PKS by mělo více propagovat vyjadřování k tématům, zze máme skyrý potenciál PKS musí být dobrý tým a maximálně se propojit s členskou základnou zaměřit se na přípravu voleb, členskou základu, předání informací
Jana Skopalíková
jsem v PKS 3 rokem v PKS bych ráda pokračovala priority - mediální oblast, máme hodně lidí co vykonávají mravenčí práci, které musíme zviditelnit nabírání nových členů Pirátská centra, lokální akce pro veřejnost která nám mohou pomoci přitáhnout nováčky, kteří se chtějí zapojit je potřeba neusnout a vytvořit strategii do eurovoleb a krajských voleb
Jiří Snížek
chci se zaměřit na práci na venek - chci vyhrát senátní a krajské volby do vniř - vznik MS Roztoky, Hostivice, Říčany, Rakovník byl jsem předseda KS já bych chtěl poděkovat Pepovi, že zvládnul všechno řešit, že vydžel a neodstoupil

Monika Kuncová Aktuálně máme čtyři Pirátská centra ve SčK. Je pro tebe udržení Pirátských center prioritou? Chtěl by si udržet stávající model spolufinancování Pirátských center s tím, že část zaplatí kraj a zbytek si dofinancuje MS? Jaký přínos by dle tebe měla kraji přinést Pirátská centra? Za Pirátská centra kraj letos zaplatil cca 400tisíc, jsou to dle tebe správně vynaložené finance, které by neměli větší přínos někde jinde?
Martin Karim
ano, považuji PiCe za dobrý nápad, bylo by chybou je rušit, není kapacita je rozšiřovat. Mohou se tam s námi spojit lidi, kde s námi mohou spolupracovat, sdílet s námi hodnoty. Myslím, že je to reálná propaganda Pirátské strany. Ukazujeme tam co děláme a co chceme prosazovat. Můžou zde vidět reálného Piráta.
Michal Hažlinský
ano myslím, že to jsou dobře investovaný peníze na to vytvářet kontaktní centra. myslím, že je potřeba aby byli dodržovány podmínky fungování a financování. Zákaldna je pro nás důležitá, zvyšujete to prestiž strany a daného MS. Je poteřba držet projektovou formu financování a hlídat zda MS dodrželi.
Lucie Cirkva Chocholová
pro mě je priorotou to, že budeme pracovat s danou komunitou. Pirátská centra přispívají ke komunikaci s komunitou. Důležité je přerozdělení peněz. Ten kdo je aktivní by si zasloužil taky nějaké finance.
Martin Martin
máme schálený pravidla, jestli plní účel nebo ne. Já bych to reguloval, podívejme se kolik tam bylo osob, revizi vyhodnocení, někde se může stát, že tam PiCe nebude, podívejme se jak jsou nastaveny pravidla, jak to MS běží, jestli je částka správně vynaložená ještě nevím
Tomáš Zmuda
myslím, že PiCe mají smysl, je to naše výkladní skříň. Myslím, že je potřeba se prezentovat. Bohužel ne všude je možné dělat prezentaci. Nové PiCe potřebujeme na viditelných místech. Aktuálně 400tis. je dle mě účelně vynaložených.
Štěpán Drtina
nechci se dotknout žádného MS které funguje, mají dle mě smysl, když fungují, pokud natahují lidi. Pokud si tam MS dělají jen svoje schůze, a slouží něco jako klubovna, tak smysl nemají. Myslím, že je potřeba vyhodnotit kde fungují a kde nefungují. Model spolufinancovaní je dle mě zdravý.
V KH jsme PiCe nechtěli, radši děláme Pirátské listy a veřejné akce.
Jana Skopalíková
za mě důležitá aktivita, bohužel jsme rozlehlý kraj a nestačí nám jedno centrum. Je potřeba zkontrolovat jestli se tam děje nějaká aktivita. Benešov je na viditelném místě, což je přidaná hodnota. Spolufinancování je důležité, je třeba, aby MS vynakládali jak vlastní prostředky, tak přijímali dary.
Jiří Snížek
není to moje priorita, pro mě je priorita vyhrát volby. Když se zřizovalo toto Pice Praha, nechtěl jsem přispívat Praze na PiCe. Pro mě je klíčové, aby strana byla otevřená dobrovolníkům anovým lidem. Čtyři centra nepokrají celý kraj. Důležitý je vysílač v podobě lidí.
Lukáš Kohout
PiCe pro mě prioritou nejsou, jsou dobrou formou propagace, když jsou dobře provozovaná a když je mají lidi chuť navštěvovat. Nevím jestli je 400tis. dobře vynaložených. Myslím, že bychom PiCe měli kontrolovat častěji, abychom vyhodnocovali jejich činnost, třeba 4x do roka. Myslím, že když se to dělá dobře tak jako v Benešově tak to smysl má.
Josef Bouše Většina z vás má v plánukandidovat. Jak máte v plánu zůstat aktivní v PKS, aby PKS nezůsalo neúplné.
Michal Hažlinský
nechci kandidovat možná na konci kandidátky do krajských voleb
Lucie Cirkva Chocholová
možná budu kandidovat do krajského zastupitelstva a poté bych zvažovala odstoupení z PKS
Martin Martin
možná na chvost krajské kandidátky
Tomáš Zmuda
chci kandidovat na čelo do krajských voleb, myslím, že zvládnu zkloubit PKS i kampaň
Štěpán Drtina
počítám, že bych kandidoval na konec krajské kandidátky, podle reálné práce bych vyhodnotil jestli stíhám nebo ne
Jana Skopalíková
ráda bych obhajovala svoji pozici jak na kraji tak v PKS, myslím, že tyto věci se dobře doplňují
Jiří Snížek
budu kadidovat do krajských voleb, pokud bych byl zvolen do PKS tak bych nerezignoval
Lukáš Kohout
mám v plánu kandidovat do krajského zastupitelstva, cca v první desítce
Martin Karim
chci kandidovat v krajských volbách, kandiduji na místopředsedu PKS, situaci budu řešit až nastane. Předseda to má těžší, ale věřím Janě, že to jde zvládnout.

Matouš Adamů Jakým způsobem reprezentujete Pirátskou stranu?

Lucie Cirkva Chocholová
jsem předsedkyní zastupitelského klubu SčK, uvolněnou zastupitelkou a předsedkyní Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch
Martin Martin
jak funguji v práci a v hudebním undergroundu, s tím jak se bavím s lidmi
Tomáš Zmuda
jako krajský zastupitel s digitalizací v gesci, vím, že v IT jsou Piráti známý, je třeba stranu reprezentovat i mezi známími
Štěpán Drtina
byl jsem Radní, budu jí propagoavat teď z opoziční práce
snažil jsme se ji propagovat v loňské kampani
propaguji ji při rozhovorech venku
všichni mě mají za Piráta
Jana Skopalíková
máme dvě roviny fyzickou a online fyzická rovina na akcích, po mailech online rovina na sociálních sítích - FB, Instagram, Twitter
Jiří Snížek
chtěl jsem aby si mě lidi spojovali s Pirátama, proto jsem šel do strany
Lukáš Kohout
prezentuji Piráty tak jako každý z nás, tím jaký jsem člověk, jaké zastávám hodnoty, jak v prostoru reálném, tak ve virtuálním. Chci aby lidi poznali reálného Piráta, který nám domu nenastěhuje uprchlíky atd.
Martin Karim
tím, že otevřeně přiznávám, že jsem Pirát jsem přišel o některé klienty, i když se s nimi o politice nebavím. Prezentuji Piráty v komisi pro Majetek a jsem ve výboru pro audit krajských nemocnic.
Michal Hažlinský
vždy jít po věci objektivně tak jak jsou, dávát si pozor na to jak se chovám na venek
Dalibor Záhora jakým způsobem chcete volby vyhrát, když nás táhle dolu vládní účast? Myslíte, že stačí prezentovat jen výsledky dobré práce?
Martin Martin
myslím, že dopadneme špatně, pokud se něco nezmění, nemyslím, že z pozice PKS to mohu změnit
myslím, že z pozice PKS mohu předávat informace
Tomáš Zmuda
být v opozici je mnohem těžší
tendence je sestupná
z pozice PKS bychom měli informovat, abychom viděli co jsme z pozice PKS všechno zvládli
Štěpán Drtina
volby nám ukázali, že je důležité zvolit si brzo dobré kandidáty, volebního manažera
vytypovat si co občany pálí a to lidem opakovat před volami
myslím, že se můžeme odlišit jedním hlavním tématem
Jana Skopalíková
prezentace věcí na venek je hodně důležitá
potřebujeme strategii co bude nejlépe zabítrat
potřebujeme najít 1-3 témata, kterými se můžeme odlišit
myslím, že životní prostředí je jedno z témat, které je dobré vyzdvihnout
Jiří Snížek
nemáme startosty ani primátory, bude záležet na lídrovi
je důlžité se představit voličům
Lukáš Kohout
je třeba si uvědomit, že se nechceme vracet zpět
je potřeba si identifikovat hlavní téma voleb a nabídnout řešení
rada EU začne být kritičtější směrem dovnitř do koalice
Martin Karim
Piráti by měli být ti co se zastanou sociálně slabých, promyšleně a cíleně
Líbí se mi jak Jana pracuje na sociálních sítích, tak by to měli mít všichni co nás chtějí prezentovat
Michal Hažlinský
je důležité si říct, že jsme dostali naloženo nejméně ze všech stran.
Musí vědět, že jsme schopni se dohodnout.
Lucie Cirkva Chocholová
umíme udělat analýzu prakticky na cokoli, ale už nám tolik nejde definování cílů.
V zastupitestvu víme, že nám běží konec období a budeme dávát dohromady plán na další období.

Klára Kocmanová: krajský volby jsou zásadní a důležitý, ale Eurovolby jsou před těmi krajskými. Náš kraj je hodně zásadní pro výsledky Eurovoleb. Jak se postavíte k Eurovolbám?

Tomáš Zmuda:
5/2024 nemám v plánu do nich kandidovat
výsledky budou rozděleny po krajích
Štěpán Drtina
kampaň bude organizačně probíhat shora, jeden z PKS se musí zapojit do komunikace s centrálou. Měli bychom podporovat MS a vyčlenit na to nějaké finance a zaměřit se na kontaktní kampaň, která nám může být předpolím pro krajskou kampaň.
Jana Skopalíková
v rámci kampaně do EU bych se snažila vytypovat přesahová témata a snažila bych se spojit volby do EU s krajskými v rámci kampaně
Chci aby tam byla sinergie v rámci těchto voleb
Jiří Snížek
Euro volby jsou důležitý a je potřeba v tom centrále pomoci
Lukáš Kohout
souhlasím s Janou, kampaň do Euro voleb bude řízena centrálně, jakmile bude spuštěna, tak by měl mít kraj naplánované akce po kraji a měl by propojovat témata z obou voleb
Martin Karim
chtěl bych upozornit na dalšího hráče na Volta, který nám odvede část našich voličů
měli bychom pomoci stávajícm Euro poslancům, aby obájili své pozice
Michal Hažlinský
musíme dřív fungovat s centrálou, a tlačit s ostatními PKS na brzké spuštění kampaně
najít tam průsečíky a využít je
Lucie Cirkva Chocholová
z pohledu voliče jsou tyto volby odlišnou disciplínou a proto myslím bude o to těžší hledat ty průniky, ale jde to
Martin Martin
Euro poslanci jsou rozumní, drží kurz, nedělají žádné vytáčky, jedou hlavní témata
chce to včas znát kandidáty
udělejme to trochu víc populističtější jako Evropa na prvním místě

František Kopřiva Co se týká spolupráce s dalšími krajskými sdruženími, se zastupitelskými kluby, RV, RP jak to rozvíjet dál?

Štěpán Drtina
myslím, že jsme nejaktivnější sdružení v ČR, ale záleží jak budou ostatní ochotni spolupracovat, může je zvát na KS, myslím, že jeden člen PKS může předávat informace mezi kraji
Jana Skopalíková
v PKS teď byli lidi hodně aktivní a měli bychom se ve straně více družit
Výměna informací je velmi důležitá
Jiří Snížek
jsem náměstek hejtmanky, snažil jsem se vždy najít cestu, aby si to každý člověk mohl vyjednat sám, tak aby se každý se bavil s každým
Lukáš Kohout
spolupráce je hrozně důležitá
kraje se pravidelně schází
líbilo by se mi vytvořit tzv. asociaci krajů, kde by vznikali podněty směrem k centrále
jsme politická strana měli bychom se snažit obsadit místa v RV a RP.
Martin Karim
je dobré si uvědomit, že na lidi dobře působí to, že jsme jeden tým, takovou image bychom si měli pěstovat
Michal Hažlinský
spousta koordinačních činností ve straně běží
nižší úrovně občas dlouho čekají než něco reflektují
Lucie Cirkva Chocholová
je pro nás důležité abychom měli zástupce ve vnitřních funkcích strany
myslím, že nám chybí provázanost KEtů, týmů
zbytečně se často vydáváme se po cestách, které už někdo vyšlapal
Martin Martin
lidi co jsou v exekutivě jsou zároveň ve vládě
nejdříve je poteřba vyřešit střet realit
Tomáš Zmuda
byl jsem za náměstkem Vašíčkem a zjistil jsem, že řešíme spoustu společných témat, snažil jsem se o propojení, ale vidím nezájem a nevím jak to posunout

Lenka Zilvarová Jak rozumíte tématu pošramocená Pirátská značka? Vnímáte ji jako hrozbu?
Jana Skopalíková
myslím, že je to hodně spojeno s parlamentní kampaní, co si myslím,že se teď zlepšilo. Že je potřeba ukazovat, že jsme Piráti. Myslím, že to bylo hlavně spojením se STANEM a že ted musíme značku budovat zase zpátky.
Jiří Snížek
každá strana, která je ve vládě tak ji klesají preference, je potřeba budovat reálný lidi a reálný značky to je ta správná cesta k nápravě
Lukáš Kohout
nemyslím, že Piráti mají pošramocenou značku a pověst, vycházíme teď v průzkumech na cca 10%,
9 z 10 lidí vám řekne, že nás volit nebudou a je to tak v pořádku
Martin Karim
Myslím,že Pirátská značka je poškozená, protože proti nám mířila Babišova kampaň, kde si Babiš vymyslel hodně lží, které i když je sám přiznal nás hodně poškodili.
Michal Hažlinský
před kým může značka vypadat poškozeně? Myslím,že se nám to podařilo včas zachytit.
Díky parlamentním volbám se zvěšila množina lidí, kterým ta značka není lhostejná. Politika není sprint, ale maraton a síly musíme rozložit a být vytrvalý.
Lucie Cirkva Chocholová
značka není jen brand, ale symbol co sebou nese hodnoty. Hodnoty tu pořád jsou. Jsou za tou naší značkou, to že jsme je upozadili, neznamená, že tu nejsou.
Martin Martin
první úspěch nebyl o tom, že jsme byli dobrý, ale o tom, žejsme pro byli nový
Tomáš Zmuda
můj otec volí odjakživa ODS, a řekl mi, že nás bude volit až něco dokážeme. Pro něj jsme pořád extrémní levice, je to o značce a o myšlení lidí. Nemá chuť si o nás přečít co se nám povedlo.
Štěpán Drtina
pokud si budem něco nalhávat tak s tím nic neuděláme, značka poškozená je. Můžeme si na to udělat analýzu, ale ta nemusí být přesná.
Ve vládě jsme nejméně vidět, proto jsme dostali nejméně naloženo.
Čas prostě ukáže.

Jaroslav Holeček 4 místní sdružení teď dostávají příspěvky na PiCe, další místa těď příspěvky nedostávají, jak to vyrovnat?
Jiří Snížek
myslím, že je to zkušenost
Lukáš Kohout
myslím, že bychom měli změnit způsob financování MS a více zapojit participativní rozpočtování
MS by měli o ty peníze bojovat
Martin Karim
jedna věc jsou hodnoty a druhá jaké emoce vzbuzujeme
pro mě je důležité podpořit PiCe ve velkých městech, tomu se velké akce nemohou rovnat
v tomhle mají bohužel menší MS smůlu
Michal Hažlinský
krajský rozpočet by měl mít více položek, aby byla možnost získat finance na akce i tam, kde nejsou MS
Lucie Cirkva Chocholová
já se vždy ptám po tom výsledku/cíly
přimlouvám se za to reflektovat fungování MS a za reformu s ohledem na to jaké mají cíle
Martin Martin
Liberec má jedno PiCe, které budou rušit
Co si neuděláme sami, to mít nebudeme
Položme si proto otázky: Co nám chybí? Co chceme od centrály? Co chceme od strany?
Tomáš Zmuda
líbí se mi participativní rozpočet pro MS, kdy by MS měli žádat podporu pro akce
Praha dříve měla PaRo pro svoje MS
Štěpán Drtina
já myslím, že to fér je, kdo chtěl se mohl přihlásit
myslím, že když budou doloženy projekty na které finance půjdou tak tento model je dobrý
Jana Skopalíková
myslím, že můžeme mít PiCe tak akce, není problém přijít za PKSkem a požádat ho o finanční podporu

Tereza Vovesová STAN přišel o velké počet zastupitelů, jak tuto infomraci vnímáte, jak bysme tuto infomraci mohli využít?
Jiří Snížek
Červinka nekandidoval za STAN a pak šel sám za sebe
Michalík zemřel
my to takto neděláme, zakládáme si na celkových myšlenkách, které nás spojují
snad budeme úspěšnější v krajských volbách
Jana Skopalíková
komunálky jsou o lokálních tématech
nejen STAN, ale i ODS šla dolů
jsme v situaci krize, kdy vláda se s tím pere jak může
je třeba řešit abychom my rostli
Štěpán Drtina
signál to je, dozvuky dozimetrie a útlum vládních stran
pro nás je to zpráva, která nám říká, že čím padá STAN my můžeme růst
Tomáš Zmuda
STAN má pořád celostátně stejně kolem 5%
SčK byla jejich bašta, Kolín to hodně táhnul
mají dost malých obcích což je rozhodující
Martin Martin
nemám takový přehled o komunále
myslím, že je dobré nebýt spojován s vládní stranou
hra se trochu mění
nemáme prostředky na pernamentní kampaň
chtělo by se to zamyslet na jinými strategiemi
Lucie Cirkva Chocholová
nevím čím to bylo zapříčiněno, nemám data, jestli to bylo tím jak STAN dával značku každému
pro nás je to k zamyšlení a impuls k hledání cesty
budování politiky od zdola je ta cesta, kterou bychom měli jít
odliv od nich bychom měli využít
Michal Hažlinský
myslím, že je to dobrá zpráva pro nás, špatná pro STAN
Na STAN se nabalilo hodně nezávislých voličů a ten překryv našich voličů se STANEM tam máme
Martin Karim
STAN byl dost umělý
vzhledem k tomu, že u nás na kraji STAN uspěl, tak to pro ně bylo výhodné
je to pro nás dobrá zpráva, ale nechceme aby u nás kandidovali lidi, které nechtějí sbírat podpisy
Lukáš Kohout
jaký příklad si z toho vzít? Nekrást a nenechat se pohltit mocí
STAN je ANO lite
vím, že hodně kadidátů v malých obcích nechtěli jít pod značkou STAN

Klára Kocmanová Co se týká personální politiky kraje, jak jste s nimi spokojeni, chcete něco změnit? PKS má rozděleny pravomoce, chcete být vztyčným důstojníkem za PKS pro dodavatele?
Jana Skopalíková
já jsem s nimi spokojena, slyším na ně chválu, myslím, že v nich máme velkou oporu
Martina Vlčka nám trochu sežrala centrála, uvidíme jak to bude fungovat dál, zde vidím prostor proto to ohlídat
nemám problém mít pod sebou placené lidi nadále
Štěpán Drtina
jsem s placenými lidmi spokojen, měli bychom si je udržet a dávat jim dostatek prostoru a motivovat je například odměnami za vypjaté časové období
nemám ambice být vztyčným důstojníkem pro placené lidi
Tomáš Zmuda
dřív jsme měli KOKS, který nám byl k ničemu
neznám nynější úkolování lidí, ale myslím, že pokuď je PKS spokojeno nemám důvod to měnit
Martin Martin
žádný jiný kraj nemá tak kvalitní lidi jako máme my
nemám problém je řídit
udělal bych revizi toho co dělali a co nedělali za poslední rok, abychom věděli co máme mít připraveno do předu jak suplují centrálu atd.
Lucie Cirkva Chocholová
vím, že důležité je ať jsou spokojeni jak dodovatelé tak zadavatelé
tady vnímám spokojenost z obou stran
já osobně bych se v PKS chtěla věnovat placeným lidem
Michal Hažlinský
vnímám spokojenost s našimi placenými lidmi
nemám ambice je vést, ale klidně se jich ujmu, když na tom bude v PKS shoda
měli bychom vyštítit jestli nedělají práci za někoho jiného
Martin Karim
myslím, že bychom si k Vlčkovi měli pořídit dalšího grafika, to dávám ke zážení
když se dostanu do PKS budu dělat co mi bude určeno
Lukáš Kohout
naši placení dodavatelé jsou jedním z důvodů toho kde náš kraj je v rámci úspěchů, protože pracují skvěle. - - myslím, že bych dokázal vést tým placených dodavatelů, uvidíme jak se domluvíme s novým PKS
jsem zastávce profesionalizace strany, nelze vše urvat dobrovolnicky
Jiří Snížek
kdybych byl v PKS, tak bych se vedení týmu placených lidí nevěnoval
Ondřej Petr Brutální outdoor konkurence oproti nám. Praha Sobě získala několik desítek milionů, myslím, že i my máme potenciál na fundraising. Jaký typ byste měli na získávání peněz pro stranu?
Štěpán Drtina
nejsem odborník, máme na to Sámira, rád bych to probral s ním, potenciál tam je, ale nemyslím, že to udělá zásadní položku v rozpočtu.
myslím, že ta situace Pražská je jiné než ta naše
Tomáš Zmuda
My v rozpočtu nepočítáme s dárcema, když mi skončila platnost karty ozval se mi někdo až po 5 měsících.
Možná sdělit lidem, že dar je daňově odčitatelná položka.
Martin Martin
tuto položku jsme přidali na popud Jany
rád bych měl fundraising, ale v tuto chvíli nevím jak to udělat
Lucie Cirkva Chocholová
myslím, že bychom se touto cestou mohli vydat, ale úspěšné fundraisingové projekty mají jedno společné,
začínají u svého blízkého okolí
mají člověka který se tomu plně věnuje
Michal Hažlinský
podle mě je to nevyužitá cesta, kterou se můžeme vydat
asi bychom měli hledat cílovku, které to prodat, ať už cestou merche nebo jinou
Martin Karim
minimálně bychom mohli rozeslat e-maily s tím jestli nám někdo nechce přispět na nějaký konkrétní projekt
merch je jedna z cest, která se otevřela třeba u kapel, dělá jim to mediální užitek
Lukáš Kohout
jsem přítel vícezdrojového financování
fundraising je skvělý, preferoval bych ho před velkými dary
myslím, že bychom fundraising měli řešit centrálně
Sámir za mě není odborník
měli bychom se setkat s malými podnikateli, aby věděli, že tu možnost mají
Jiří Snížek
je potřeba kapitál zhodnocovat, začal bych pomalými krůčky, nepouštěl bych se do velkých akcí
Jana Skopalíková
asi to neni o tom, že dva lidi ze strany to zvládnou pro celou ČR
úplně nevidím, že bych obcházela členy jestli nechtějí přispět
ale mohli bychom využít třeba QR kódy
měli bychom začít u sebe
můžeme se bavit o tom, jestli nechceme přispívat více členskými příspěvky

Josef Bouše Co byste vytknuli současnému PKS nebo co byste udělali lépe?
Tomáš Zmuda
nemám co vytýkat
Martin Martin
myslím, že současný předseda je takový hodný strejda
Lucie Cirkva Chocholová
byla jsem spokojena s rozdělením
chybí mi to, že PKS by mělo více dělat politiku, zabředáváme do těch rutinních procesních věcí, to bych udělala teď trochu jinak
Michal Hažlinský
podcenil jsem potřebu proaktivního jednání
dost často jsem vyčkával a věřil jsem tomu, že se něco děje
Martin Karim
PKS funguvalo
PKS by se mělo postarat o to, aby ubylo negativních emocí
PKS by mělo být více politicky zaměřené
Lukáš Kohout
vím, že je to činnost dobrovolnická
je to politické vedení a mělo by dělat více politiky jak do vnitř tak ven
byl bych rád, kdyby další PKS dojelo funkční až do konce
Jiří Snížek
já jsem šel do PKS před komunálními volbami, kdy jsem tvořil kodex kandidáta
to co si krajské sdružení neudělá samo, to nemá
mrzí mě, že jsme přišli o 10 členů
Jana Skopalíková
prostor pro zlepšení, myslím, že máme dobré předpisy a všichni bysme je měli znát a umět s nimi zacházet, proto bychom měli více školit MS, abychom předcházeli tomu, že budeme hlasovat o věcech dodatečně
Štěpán Drtina
nemůžu nic než souhlasit s tím co tu zaznělo
PKS by mělo být méně administrativní a více politický
musíme se soustřadit více na politické vyjádření a využít tento orgán k propagaci
Rozloučení a závěrečné slovo
Martin Martin
koho bych si tak vybral do PKS? Tomáš, Štěpán a Jirka
Lucie Cirkva Chocholová
na fóru jsem četla, pokud někdo něco dokáže tak jsme to já
bez vás jsem nic, to kam jdeme, co tady děláme, bez vás nezvládnu
já vás potřebuji víc než vy mě
Michal hažlinský
rezonuje tu myšlenka projektového řízení za což jsem rád
dál se diskutovala politické role PKS, zas tak výhradně politické by PKS být nemělo
do teď jsme moc nevyužívali sílu k vyjednávání
děkuji za každou podporu jak pro mě tak pro další kandidáty
Martin Karim
mám z dneška dobrý pocit, ať si zvolíte kohokoli neuděláte chybu
chci poděkovat lidem, který mi dali důvěru
nabízím se, že budu pracovat v PKS i mimo něj
jsme rád, že si uvědomujeme, že kampaň do krajských voleb už začala
Lukáš Kohout
jsem nadšený z toho, že tu vidím 9 kandidátů, který mají vize, vystupování a jsou skvělý
volte informovaně
já vám nabízím svůj čas a svoje schopnosti, mám nějaký vize a sny, dokážu věci nastartovat a rozhýbat a věřím, že budu dobrým lídrem v PKS
Jiří Snížek
chci podpořit Lucii a Štěpána
Lucie se nezajímá jen o kulturu a cestovní ruch ale i o dopravu a měli bychom si jí hýčkat a neměli bychom o ni přijít
nabízím kontakty i když nebudu v PKS
Jana Skopalíková
chtěla bych poděkovat všem co mi na fóru napsali zpětnou vazbu, ať v PKS budu nebo ne, ráda s vámi budu dál zlepšovat svět
Štěpán Drtina
dobré PKS musí být dobře fungující tým, stejně jako kraj
když zvolíte někoho z kandidátů, které tady máme tak nešáhnete vedle
myslím, že budoucí PKS bude kraj dále rozvíjet
ano volte informovaně, ale volte i trochu sdrcem, tu práci děláme srdcem. Udržme si čistá srdce.
děkuji za pozornost
Tomáš Zmuda
tohle PKS povede celý kraj do dvou důležitých voleb
myslím, že v PKS budu technickou podporou
myslím, že většina PKS by neměla být ze zastupitelského klubu a pokud tomu tak bude, tak budu zvažovat odstoupení

Matouš Adamů 28.10. začne volba PKS

Různé:
Martin Martin: zvu vás na další schůzi 27.11.2022
Josef Bouše: svolání dalších schůzí nechám na novém PKS

Úkoly pro příště:
technický tým dorazí 30 minut před začátkem
na zvážení schůze dělat krom jitsi i na streamu, na pitube
Reporty:

Report ZK @Lucie.Cirkva.Chocholova
Pravidelná informace o našem pracovním režimu: zastupitelstvo kraje jedná každé poslední pondělí měsící, rada kraje každý čtvrtek. Zastupitelský klub se schází pravidelně na pondělním jitsi https://jitsi.pirati.cz/ZK_ScK od 18 hod. pouze v den kdy jedná zastupitelstvo potkáváme se ráno před jednáním zastupitelstva a večer už pak ne. Na našem pondělním klubu se kromě pravidelných reportů z rady dozvíte také to co se projednávalo na jednotlivých výborech.
Došlo k výměně lidí v kontrolním výboru, kde nás nově bude zastupovat Lukáš Kohout a ve výboru pro dopravu, kde bude nově Martin Kodera.
V předchozích měsících jsme na několika jednání zastupitelského klubu řešili situaci s nárůstem cen energií, protože kraj nemá na nadcházející rok dosud energie nakoupené a to jak pro sebe, tak i pro všechny jeho příspěvkové organizace a zřizované nemocnice. Čekalo se na zásah státu, kdy koncem září došlo k zastropování cen energií. Momentálně se čeká na řešení garancí dodávek, které se očekává od vlády.
Na několika jednáních klubu jsme se také věnovali zadání zakázky na pořízení forenzního auditu v KSÚS.
Na posledním jednání ZK jsme schválili poskytnutí dotací ze Středočeského Fondu obnovy venkova, smlouvu o spolupráci na projektu Kladenská drážní cesta - úsek Praha-Ruzyně-Kladno, aktualizaci sítě sociálních služeb od 1.1.2023 - dojde k rozšíření zejména v oblastech terénních služeb. Dále jsme schválili memorandum o využití a rozvoji BVVP Milovice-Mladá, dotace pro staturární divadla na území kraje.
Na nadcházejícím zastupitelstvu nás čeká: volba náměstka hejtmanky a vymezení jeho působnosti (dovolba za V. Michalika bude M.Kašpar),schválení poskytnutí darů obcím na podporu obecního bydlení, budeme schvalovat dotační program na podporu provozu venkovských prodejen. Věnovat se budeme také schvalování dotací pro obecní knihovny, kulturu, obnovu památek a pro rozvoj cestovního ruchu (podpora turistických informačních center a významných kulturních, společenských a sportovních akcí). Schvalovat budeme Memorandum o společném zájmu a postupu ve věci budoucí spolupráce při přípravě vodovodního přivaděče D3.
Report RV @Vojtech.Lukavec
Probíhá jednání o aktualizaci dlouhodobého programu v oblasti Finance, který má za cíl udělat z Pirátů čitelnější stranu stran finanční politiky, zvlášť v době energetické a finanční krize. Link na rozpravu zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=821970#p821970, pokud máte co říct k tematice, tak mě prosím zkontaktujte a můžeme spolu zformulovat pozměňovací návrh do jenání:).
Jedná se o rozpočtu jednotlivých odborů Pir. strany, probíhá například jednání o přidělování prostředků MO.
RV se zapojuje do nově vzniklého Super volebního týmu (https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/ ... D-t.C3.BDm), který se bude zabývat nejen povolebním pitváním volebních výsledků, ale i implementací změn do našich volebních procesů. Na úrovni RV pak jednotlivé dílčí problematiky operativně řeší volební skupina RV- agendou je zejména optimalizace procesů a provázání naší pirátoideologie s hladkostí průběhu příprav k volbám, třeba na příkaldu nastavení volebního dohledu RV (který se někde změnil čistě jen v technickou podporu k volbám a někde opravdu musel úřadovat při nedodržených postupech a problematickém obsazování kandidátek, etc.).
Mimo jiné i díky proaktivnímu pošťuchování ze strany RV se vycouvalo z podivné koalice v Brně s lidmi, kterým hrozí kvůli podezřelému kšeftování s městskými byty žaloby.

Report senát @Adela.Sipova
Nominovali jsme Schorma na zástupce VOP
2.11.2022 nás čeká ustavující schůze Senátu
Senát měl volno po volnu sněmovny, tak teď není nic zásadního k reportování

Report PS @Klara.Kocmanova

Report KMO @ondrej.petr
WEB:
12 článků na webu
1 457 unikátních návštěv (nárůst 14,2 %)
2 386 zobrazení stránek

FB SčK:
Dosah stránky organický
87 370 (nárůst 108,6 %)

Dosah stránky placený
93 773 (nárůst 253 %)

Zobrazení placený
272 710 (nárůst 401,3 %)

FB Klára Kocmanová
Dosah stránky organický
70 473 (nárůst 14,8 %)

Dosah na Instagramu
4 100

FB Jana Skopalíková
Dosah stránky organický
25 626

Dosah na Instagramu JS
2 946

TW - Středočeský Piráti
17 tweetů (pokles (52,8 %)
3,282 impresí (nárust 39,2 %)
1,865 návštěva profilu (pokles 60 %)

Přesto, že jsme měli oproti minulému měsíci, který byl volební méně tweetů, dokázali zvýšit dosah – zobrazit se více uživatelům.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Knotova.Vaicova za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Snizek, Martin.Martin

Barbora Knotová Vaicová

Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

Nic není neuskutečnitelné. Pokud to není vyloženě nemožné. – Sir Nicholas Winton

Odpovědět

Zpět na „Schůze KS Středočeský kraj“