Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
Tomas.Polach
Člen KS Zlínský kraj
Profese: střihač v audiovizi
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od Tomas.Polach »

Ahoj všem,
jsem velmi rád že něco jako Mladé Pirátstvo existuje a rád bych se kvám připojil.

Jmenuji se Tomáš Polách. Je mi 28 let. Pocházím ze Svitav, ale dlouhodobě žiji ve Zlíně. Piráty volím od doby co mám volební právo ( poprvé tuším krajské volby 2012 ) a aktivně se zapojuji od roku 2018, kdy jsem kandidoval do zastupitelstva Svitav
a pomáhal se senátní kampaní Jirky Krátkého. V letošních volbách kandiduji ve Zlíně, kde jsem registrovaným příznivcem.

Vystudoval jsem audiovizuální tvorbu na FMK UTB ve Zlíně a živím se jako freelancer střihač. V poslední době pracuji hlavně na dokumentárních filmech. Ve volném čase fotím, sbírám desky, hraji hry....

K otázkám:
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
Pokud čas a moje schopnosti dovolí, tak určitě.

2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?

Přiznám se že nevím co je Pirátecon, ale pokud bych byl k něčemu užitečný, tak rozhodně není problém.

3) Hraješ nějaké hry ? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš ?

Crusader Kings II, Cities Skylines, Tropice 6, Cyberpunk 2077, NHL, FIFA atd.
Z deskovek mám rád Munchkina, Citadelu a klasicky Bang!
Můj hudební výběr je celkem pestrý od jazzu, přes Pink Floyd, Franka Zappu, Black Sabbath, Rage Against The Machine, System of a Down až po WWW.

4) Víš že jsme i na instagramu ? Twitchi a máme web ?

Jasně

5) Jak jsi se o nás dozvěděl ?

Hodně z vás sleduji na Twitteru a zjistil jsem, že máme na spoustu věcí stejné názory. To byl jeden z hlavních impulzů, proč bych se k vám rád připojil.

6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
Určitě, výýhledově bych se rád stal členem a dál fungoval v rámci Zlína.

7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
Jasně, Zlín a Svitavy.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Polach za příspěvky (celkem 3):
Petr.Konecny, Petr.Springinsfeld, Vojtech.Lukavec
Raman.Ojha
Profese: Student evropských práv, Zástupce ZO
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od Raman.Ojha »

Ahoj,

Jmenuji se Raman Ojha (jak už jste si asi všimli), je mi 19 let a momentálně studuji Evropské práva na Maastrichtské univerzitě. Už od patnácti let jsem věděl, že se chci v politice angažovat, protože je to za mě nejefektivnějším způsobem, jak nejenom pomoct lidem, ale i zlepšit svět. Lidé také říkají, že jsem velmi argumentativní, a že by se to ke mě hodilo :D. Mé silné morální přesvědčení v to, že bychom měli naši společnost budovat na pilířích empatie, soucitu a pochopení pro druhého mě přivedlo právě k Pirátské straně. Strana je mi v České sféře nejbližší co se týče politických hodnot, ale má i spoustu skvělých lidí, s kterýma jsem měl v posledních letech příležitost se lépe sblížit.

U Pirátů jsem od začátku léta 2021, kdy jsem převážně pomáhal v kampaňi v Ostravě. Od Června 2022 ve straně působím jako Člen. Ve straně pomáhám se sociálními sítěmi pro MSK, poskytuji svůj pohled v politických záležitostech, a podílím se ve fungování RT EZO a Zahraničního odboru. Momentálně pracuji jako Trainee v Evropském parlamentě pro našeho europoslance Mikuláše Peksu a doplňuji komunální kandidátku pro Orlovou.

Dlouho jsem váhal, jestli je zapojení do Mladého Pirátstva pro mě to správné, protože jsem sám ještě nevěděl, jestli se chci v Pirátské straně hlouběji angažovat. Konečně jsem přišel k závěru, že ano ;). Tedy bych tímto rád podal svou žádost o zapojení se do Mladého Pirátstva. Doufám, že dostanu šanci dále podporovat svou stranu a také se seznámit se straníky ve své věkové kategorii.

100%. Moje expertízy jsou zaměřené na Evropskou a Zahraniční oblast a tedy si myslím, že bych MP mohl z tohoto úhlu velmi přispět.

Pomůžu jak budu moci. Je potřeba ale brát v kontext to, že jsem momentálně v Nizozemsku.

V tuto dobu už moc hry ani nehraji, preferuji chlastání a diskotéky :D. Dlouho jsem ale hrával Minecraft (od osmi let). Obecně se mi líbí jakékoliv hry, které nejsou střílečky. Kdyby si někdo chtěl zahrát FallGuys, tak napište. A co se týče mé hudební preference, no... raději se neptat.

Ano :)

Zulip + Instagram. Taky jsem velkým obdivovatelem Kateřiny :).

Rád bych straně přispíval svými znalostmi v evropské, zahraniční a právní oblasti. Taky by bylo fajn, kdybych mohl něco svého i prosadit.

MS Ostrava for life. KS MSK

Tito uživatelé poděkovali autorovi Raman.Ojha za příspěvek:
Vojtech.Lukavec

Ve chvíli, kdy vše ostatní selže, vlož svou důvěru především do sebe sama.

lordmichal15
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student střední školy
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od lordmichal15 »

Zdravím,
jmenuji se Michal Silber,je mi 17 let. Studuji Střední školu mediální grafiky a tisků. Od politiků se zajímám už od 12 let. Potřebu kandidovat nemám,ale rád bych pomohl s videem a grafikou. Letos jsem vypomáhal s kampaňi na Praze 6 a Daně Balcarové do senátu.
Hodně dlouho jsem zvažoval, jestli je vstup do mp pro mě ideální, po schůzi 11.8. jsem se rozhodl že do MP vstoupím.

Chtěl bych pomoct s videem, grafikou na sítě

Zájem bych měl, pomohl bych s technikou

Hraju na PS4 FIFU,NHL,Gta, ve volném čase rád hraju deskovky

Ano vím,web pravidelně sleduji

Z médií, sociálních sítí

Uvažuji o zapojení do Pražského expertního týmu Kultury

S piráty z Prahy 6

Tito uživatelé poděkovali autorovi lordmichal15 za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Petr.Konecny, Vojtech.Lukavec
Patrick.Machura
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: Influencer
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrick.Machura »

Ahoj všichni,

zdravím Vás na fóru a rád bych se ve stručnosti představil, protože bych měl zájem se k Mladým Pirátům přidat. Seskupení je mi sympatické.

Jmenuji se Patrik Machura, je mi 25 let a pracuji Barista. Vystudoval jsem střední školu technickou v Opavě obor Kuchař a momentálně dal studuji na slezské univerzitě na přírodovědecké fakultě obor Historie a zajímám mám se o historické budovy a věcí a jsem členem Opavských pirátu a bydlím Opavě a jsem Gay a zastánce LGBT skupiny v ČR a je mi sympatický program a hlavně mladí členové pirátu a hodlám zajmý mladých lidi podporovat a jsem bloger a influencer. moje oblíbena hudba je Pop a rock a další věcí.

budu se těšít a přáním hezkého dne přeje Patrik Machura

Tito uživatelé poděkovali autorovi Patrick.Machura za příspěvek:
Vojtech.Lukavec
Vojtech.Lukavec
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: lékař gynekologie-porodnictví
Dal poděkování: 46 poděkování
Dostal poděkování: 120 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojtech.Lukavec »

Ahoj všem!
Moc děkuji za představení
Rád bych nováčky (resp. relativní nováčky, se kterými jsme se už i viděli/slyšeli!) pozval na naši onlinovou schůzi 13.10. na adrese https://jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo. @t_polach , @Raman.Ojha, @lordmichal15, @patrick.machura2022 . Poladíme věci ohledně vašeho vstupu do mladopirátstva, pokecáme a naplánujeme co a jak s Pirátstvem do budoucna. Díky!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Lukavec za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, lordmichal15, Patrick.Machura

"You can sit on a throne, that doesn't make you a ruler. It only means you have an arse."

vojta.lukavec@gmail.com/602 320 040

RV - Mladé Pirátstvo - zdravotnictví

tadeasklika
Mladé Pirátstvo

Příspěvek od tadeasklika »

Ahoj,
Zdravím všechny, chtěl bych se krátce představit tady na fóru.
Jmenuju se Tadeáš Klika, je mi 18 let, jsem z Jičína a studuji Střední zdravotnickou školu v Turnově obor sociální činnost.
O politiku se zajímám zhruba 3 roky a nejvíce mě baví debatovat a mluvit o lidských právech, o jejich možnost, její ochrany a posílení. Rád bych se k vám připojil, abych se něčemu novému naučil a mohl se více v politice angažovat.
Teď k otázkám:
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit? Jak?
Kromě docházení na pravidelné schůze a debatování, bych chtěl pomoc více mladým lidem přiblížit dané témata týkající se politiky a informovat je o problematikách týkajících se každodenního života. Vysvětlovat a dávat větší možnosti o lidských právech. Rád bych více působil na sociálních sítí a komunikoval více s mými sledujícími, rozšiřoval komunitu a pomáhal tam (zejména Instagram).
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu? jak?
Až se více rozmluvím, tak by bylo určitě fajn být i u nějakého podcastu na nějaké téma, které by mě zajímalo.
3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv), Jakou hudbu posloucháš?
Hraju často FIFU, PES (podobný Fife), občas si zahraju Mafii 2 jako nostalgii.😃
Hudbu mám rád a nejvíce poslouchám rap.
4) Víš, že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
O vašem Twitchi nevím ale sleduju vás na Instagramu a váš web taky znám.
5) Jak jsi se o nás dozvěděl?
Právě z Instagramu
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat?
Chtěl bych jako dobrovolník pomáhat na různých akcí, užitečných organizací nebo pomoct při nějakých kampaní.
Do budoucna bych se chtěl pokusit kandidovat na regionální úrovni, nemůžu vyloučit ani celostátní úroveň ale to asi hodně předbíhám.😁
7) Jste již v kontaktu s nějakými Piráty? KS nebo MS?
Před senátními volbami teď na podzim jsem se seznámil s Martou Martinovou, který jsem pomáhál v kampani do Senátu za obvod Jičín společně s jejím manželem Martinem Martinem, který má členství u Pirátů již od roku 2013 a aktuálně je 2. místopředseda Krajského Sdružení Pirátské strany Středočeského kraje. Oba mi jsou moc sympatičtí.😉 Byla to super nová zkušenost.👍

Jakub.Rychly
Člen KS Praha
Profese: zakladatel Nekrachni
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Rychly »

Ahoj všem,
s některými se znám, s jinými zas jen sleduju navzájem na Instagramu,
jmenuji se Jakub Rychlým, je mi už nějaký ten pátek 20 (bohužel, stárnu) a v současnou chvíli bydlím na Praze 12, kde jsem i neúspěšně kandidoval v posledních komunálkách. Od prosince 2021 jsem členem strany.

Docela dlouho se pohybuji v rámci mládežnických organizací, ale spíš těch, které se snaží být dlouhodobě apolitické – moje pohledy na věci jsou samozřejmě dost podobné, ale jen to netlačím tolik stranicky. Proto jsem dost dlouho přemýšlel, jestli se do MP vůbec zapojit. No a nakonec jsem si řekl, že jo. Občas kouknu už teď na Zulip, co se řeší a docela mě zaujalo pár věcí kolem participace mladých na decision makingu. Což je obecně oblast, které se věnuji. Nicméně ve všech se snažím, aby byly co nejvíce transparentní a otevřené.

Před lety jsem spoluzaložil Středoškolský sněm hl. m. Prahy, potom neziskovku zaměřenou na finanční vzdělávání Nekrachni a k tomu ještě pár dalších věcí. Nicméně takové ty "životopisné" detaily najdete buď na mém profilu: https://lide.pirati.cz/profil/3169/ (který bych si tedy asi mohl aktualizovat) a pak taky na LinkedInu: http://linkedin.com/in/jakubrychly/.
Od letošního léta zároveň působím jako PR asistent jednoho z našich europoslanců, Marcela Kolaji a působím v Praze (občas i někde jinde).

Času moc nemám, resp. velice omezeně, ale rád přiložím ruku k dílu, když to zrovna půjde. Primární oblastí je pro mě školství, ve kterém bych se chtěl dlouhodobě pohybovat. I proto stále řeším vzdělávání skrze Nekrachni, RT školství nebo Středoškolský sněm hl. m. Prahy, kde jsem dodnes v dozorčí radě.

Teď k otázkám:
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit? Jak?
Jak jsem psal výše, tak spíše nějakým pasivnějším směrem – rád kritizuji (konstruktivně samozřejmě), takže rád rozdám feedback. Ale jinak primárně bych rád prosazoval hlas mladých tam, kde není moc slyšet. :-)

2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu? jak?
Když bude čas a nebude zrovna třeba plenárko ve Štrasburku, tak někdy po večerech klidně.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv), Jakou hudbu posloucháš?
Dneska už vůbec – spíš hodně sportuju (primárně lezení a curling), co se týče hudby, tak nejraději mám asi indie rock, ale poslouchám tak nějak skoro všechno.

4) Víš, že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
Jasný, Instagram sleduji.

Well, jsem člen strany, takže tak nějak přirozeně.

6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat?
Kandidoval jsem na Praze 12 a na Magistrát jako doplňovací kandidát + jsem pomáhal v kampani. Zároveň mě práce pro Piráta od léta živí, takže toho směrem ke straně dělám celkem dost.

7) Jste již v kontaktu s nějakými Piráty? KS nebo MS?
Jasný, spadám pod MS Praha 12 a celou Prahu a za ten skoro rok jsem měl možnost poznat pár desítek Pirátů.

Chtěl jsem se dokopat na nějakou schůzi už dříve, ale to se mi nepovedlo. Tak snad se zadaří na té další :-)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Rychly za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Katerina.Stojanova

Jakub Rychlý
jakub.rychly@pirati.cz
+420 773 319 015

jednatel 1. Pirátské s.r.o. (piratskyobchod.cz)
témata: vzdělávání, finanční gramotnost, volný čas a participace

Sarka.Hozmanova
Člen KS Praha
Profese: student
Dostal poděkování: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sarka.Hozmanova »

Ahoj,

jmenuji se Šárka, je mi čerstvých 25 let a dokončuji magisterské studium v programu Studia občanské společnosti na FHS UK. Bakaláře jsem vystudovala na Policejní akademii v oboru bezpečnostně-právní studia.

Narodila jsem se v Praze, kde bydlím, studuji i pracuji doteď. Od začátku minulého roku působím v MS Piráti Praha 11, nejdříve jako registrovaná příznivkyně, od září minulého roku jako členka Pirátů. Na MS Praha 11 jsem garantem sociální oblasti a do konce uplynulého období jsem byla za Piráty v komisi životního prostředí Prahy 11. Mezi oblastmi, které mě nejvíce zajímají je právě sociální oblast, především sociální politika, protože studuji neziskový sektor a sociální ekonomiku a také životní prostředí a udržitelný rozvoj. Tyto zájmy se snažím propojovat akademicky, profesně i dobrovolně v rámci Pirátů. :)

Ráda bych se zapojila v těchto obastech také v rámci Mladého Pirátstva a více tím prohloubila svou aktivitu u Pirátů.

Předem děkuji za vaši odezvu.

Ať se daří. :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Sarka.Hozmanova za příspěvky (celkem 7):
Lukas.Dolezal, Jiri.Rezek, Bara.Soukupova, Petr.Konecny, Ondrej.Profant, Vojtech.Pikal, Patrick.Machura
Samuel.Enenkl
Člen KS Moravskoslezský kraj
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od Samuel.Enenkl »

Zdravím!

Jmenuji se Samuel Enenkl, je mi 17 let a aktuálně bydlím v Ostravě. Jsem student na gymnáziu a rád bych byl aktivním členém v Mladém Pirátstvu!

Rád bych pomáhal s akcemi a projekty organizované Mladým Pirátstvem.
Kdyby bylo s něčím potřeba pomoci a já bych věděl, jak bych mohl pomoct. Tak určitě :D
Hraji různé strategie, většinou Factorio. Hudbu poslouchám dle nálady. Někdy rock, pop nebo něco jiného jako jazz nebo funk.
Ano :D
Když jsem se začal různě zajímat o mládežnické politické organizace, tak jsem natrefil na Mladé Pirátstvo.
Nedávno jsem se dostal do kontaktu s MS Ostrava, takže asi tam a taktéž bych se chtěl zapojit i tady v Mladém Pirátstvu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Samuel.Enenkl za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Rezek, Petr.Konecny
Matej.Petrik
Člen KS Praha
Profese: Student
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Příspěvek od Matej.Petrik »

Ahoj,
Něco o mně: je mi dvacet let, studuji zabezpečovací techniku na COPaG v Praze
Narodil jsem na Slovensku, v roce 2016 jsem se s rodiči přestěhoval do Prahy důvodu lépe placenou prací. Politika mi byla vždy blízká ale začal jsem se o ní zajímat až po vraždě Jána a Martiny Kuciakových. O zahraniční denní jsem se aktivně začal zajímat po 24.2.2022. Na komunální volby jsem se zaregistroval do komise a po volbách jsem si řekl že bych se mohl přidat k Pirátům. Jelikož s Piráty sdílím stejné ideologie a moc se mi líbí, že dávají možnost mladým lidem projevit jejich názor a dají jim šanci.
Mladí Piráti jsou mi blízcí a rád bych se s vámi dál angažoval na budování politicky aktivní mládeže v ČR a časem snad i přispět k zlepšování politické situace a situace v ČR.
Tak už rovnou můžu odpovědět:

Rozhodně, Víceméně cokoliv, na co schopnostmi postačím.

Ano, velice rad mluvím takže bych chtěl pomoct s podcastem bohužel s ním nemám skušenosti, ale klidně se zapojím jestli se něco jiného najde.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš?
Na PC hraju převážně Barotrauma,Rainbow Six Siege, Bulánky, deskovky hraji: Uno, Poznáš mě, Osadníci z katanu,
Hudbu neposlouchám, poslouchám převážně podcasty jako Evropa z Blízka od Euractivu, Talking Europe(um), Disinfo Report, Daj Nato, Pirátské Podcasty, Deník Poslankyně, OMG- Otázky Markéty Gregorové, Jsem v obraze, The Langely Files: A CIA Podcast, ...

4) Víš že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
Instagram moc nepoužívám ale sleduji vás, Twitch nepoužívám a web jsem si prošel

Dozvědel jsem se o vás od Lucie Vadkerti z MS 5

Určitě se chci zapojit do volební kampaně Pirátů na euro volby eventuálně kandidovat. Zaujaly mě také infokampaně, které organizuje např. s Marketou Gregorovou

Jsem již registrovaný příznivec, na MS Praha 5, a chodím na KS schůze do PiCe, spojil jsem se s Markétou Gregorovou odlehne EZO, jsem na stáži u paní Kocmanové

Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Petrik za příspěvky (celkem 5):
Vojtech.Pikal, Patrick.Machura, Katerina.Stojanova, Damian.Chalus, Ivor.Kollar

Matej Petrík
Profil na lide.pirati.cz matej.petrik@pirati.cz Mastodon :F
Člen Rezortního týmu Bezpečnost, pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany, Mladého Piratství, MS Praha5, KS Praha

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“