První demonstrace se zdařila! Sobotu 2.7. od 15:00 bude další, tentokrát u stanice Anděl. Zváni jsou všichni.
Chat Control 2.0
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Dal poděkování: 60 poděkování
- Dostal poděkování: 83 poděkování
Re: Chat Control 2.0
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexa.Valentova za příspěvky (celkem 3):
- Ivor.Kollar, Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal
-
Druhá demoška se taktéž zdařila, a rovnou přicházím s třetí. 17.7., tedy v neděli, od tří do sedmi opět u stanice Anděl.
A ze zpráv, dle leaknuté interní diskuze se s mylnými hlášeními počítá, to ale představení návrhu nezastavilo.
According to the leaked record, the EU Commission expects that 1 in 10 private conversations flagged by “artificial intelligence” algorithms for potential “child grooming” would be falsely exposed to a Europol-affiliated authority without any criminal relevance.
[...]
It also admitted the envisaged algorithms are “high risk” technology.
1 z 10 je dost málo. Dle švýcarských statistik to bude 8.6 z 10.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexa.Valentova za příspěvek:
- Vit.Fux
-
Opět se dařilo, díky @Klara.Kocmanova, @Janka.Michailidu a několika lidem bez účtu za účast. Dostali jsme to zatím dohromady na 474 podpisů, a s tím, že teď už je návrh přeložený, do konce prázdnin stihnu zorganizovat ještě asi dvě akce, potom předám petici výboru - mělo by to vyjít tak akorát.
VEZ má návrh na pořadu jednání po prázdninách, ale termín ještě není. Podle toho se to ještě případně uzpůsobí.
No, a 31.7. přichází čtvrtá demoška!
- Janka.Michailidu, Vojtech.Pikal, anon123
-
- Člen KS Praha
- Profese: IT konzultant
- Dal poděkování: 933 poděkování
- Dostal poděkování: 1127 poděkování
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 3):
- Vojtech.Pikal, Alexa.Valentova, Janka.Michailidu
-
Na konec srpna jsem domluvil několik schůzek s členy VEZ, kde - asi ještě před předáním petice - se budeme o návrhu bavit. Další asi ještě s postupem času prijdou, email jsem jim rozesílal teprve nedávno.
Vyjádření ÚOOÚ...
...se tam určitě bude hodit.
Před tím ale ještě stihnu jednu akci, i když bych to tentokrát pojal trochu jinak - jde hlavně o výběr podpisů, takže podle počtu lidí, co bude ochotných, bych rozmístil několik petičních stánků a informačních desek vždycky s dvěma lidmi po frekventovaných místech v Praze, tentokrát bez transparentů a záboru.
Předběžně by to bylo v neděli 14.8. od 15:00 do 19:00, tak kdo jste tou dobou volný a ochotný se přidat, mi prosím někam napište.
(Dovolím si označit @Ivor.Kollar, @Janka.Michailidu, @Michaela.Nepejchalova, @Marketa.Gregorova, @Mikulas.Peksa a @Marcel.Kolaja)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexa.Valentova za příspěvky (celkem 4):
- Mikulas.Peksa, Marketa.Gregorova, Vojtech.Pikal, anon539
-
Zítra mám schůzku s dvěmi členkami VEZ, tak uvidíme, co z toho vzejde.
A ze zpráv: Google Flagged Parents' Photos of Sick Children as Sexual Abuse
In at least two cases, Google has shut down accounts over pictures of kids containing nudity, requested by pediatricians for diagnosing illness.
Two fathers, one in San Francisco and another in Houston, were separately investigated by the police on suspicion of child abuse and exploitation after using Android phones (owned by Google) to take photos of their sons’ genitals for medical purposes. Though in both cases the police determined that the parents had committed no crime, Google didn’t come to the same conclusion—permanently deactivating their accounts across all its platforms, according to a report from The New York Times.
The incidents highlight what can go wrong with automatic photo screening and reporting technology, and the thorny territory tech companies wade into when they begin relying on it. Without context, discerning an innocent image from abuse can be near-impossible—even with the involvement of human screeners.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexa.Valentova za příspěvky (celkem 2):
- Marketa.Gregorova, Vojtech.Pikal
-
Tak se celkem dařilo, obě poslankyně byly komunikativní a milé, u Marie Pošarové to vypadalo, že naprosto souhlasí. U Jany Barkovcové nevím, jak velký ten souhlas je, ale určitě se povedlo minimálně informovat o problémech toho návrhu a jiném pohledu na věc. Zkusím ještě před schůzí VEZ zařídit schůzku se zpravodajkou pro návrh, údajně by měla být dostupná v PS v pátek. Tak uvidíme.
30.8. by měla být domluvená ještě jedna. Někdy v září další, sice už po termínu, ale pořád stojí za to sdílet myšlenku.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexa.Valentova za příspěvky (celkem 2):
- Marketa.Gregorova, Vojtech.Pikal
-
31.8. mělo VEZ schůzku, návrh tam probrali. Výsledek mohl být lepší, ale mohl být i horší - určitě jsme to konečné vyjádření ovlivnili, zdůrazňuje obavy o bezpečnosti komunikace a je výslovně doplněné o požadavek na respektování šifrování. Nicméně nezavrhuje návrh celý a boj s ním zdaleka neskončil, akorát se přesunul na úroveň celé EU.
Usnesení přijali všichni přítomní poslanci s výjimkou SPD, které - podle mých spekulací po setkání s několika jeho poslanci - je pravděpodobně silně proti celému návrhu. Za což jsem sice rád, ale trochu se obávám, jak by to bylo, kdyby místo mě šel někdo lobovat pro ten návrh. Moc se s ním zdánlivě nezabývali.
Každopádně, ECI se chystá, plánuju ho do konce měsíce mít hotové. Taky sháním experty na ochranu dětí, kteří by měli nápady na další alternativní řešení. Pokud o nějakém víte nebo jím dokonce jste, prosím, napište mi.
- Ivor.Kollar, Vojtech.Pikal, Marian_Kechlibar
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Bloger, komentátor, jednomužné komando
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 16 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tomas.hozman píše: ↑04 zář 2022, 19:3931.8. mělo VEZ schůzku, návrh tam probrali. Výsledek mohl být lepší, ale mohl být i horší - určitě jsme to konečné vyjádření ovlivnili, zdůrazňuje obavy o bezpečnosti komunikace a je výslovně doplněné o požadavek na respektování šifrování. Nicméně nezavrhuje návrh celý a boj s ním zdaleka neskončil, akorát se přesunul na úroveň celé EU.
Usnesení přijali všichni přítomní poslanci s výjimkou SPD, které - podle mých spekulací po setkání s několika jeho poslanci - je pravděpodobně silně proti celému návrhu. Za což jsem sice rád, ale trochu se obávám, jak by to bylo, kdyby místo mě šel někdo lobovat pro ten návrh. Moc se s ním zdánlivě nezabývali.
Každopádně, ECI se chystá, plánuju ho do konce měsíce mít hotové. Taky sháním experty na ochranu dětí, kteří by měli nápady na další alternativní řešení. Pokud o nějakém víte nebo jím dokonce jste, prosím, napište mi.
Děkuji Vám, pane Hozmane, za Vaši péči. Jsem rád, že se téma u Pirátské strany ujalo. Nastal ve věci na evropské úrovni nějaký vývoj?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marian_Kechlibar za příspěvek:
- anon123
-
Marian_Kechlibar píše: ↑01 lis 2022, 11:34tomas.hozman píše: ↑04 zář 2022, 19:3931.8. mělo VEZ schůzku, návrh tam probrali. Výsledek mohl být lepší, ale mohl být i horší - určitě jsme to konečné vyjádření ovlivnili, zdůrazňuje obavy o bezpečnosti komunikace a je výslovně doplněné o požadavek na respektování šifrování. Nicméně nezavrhuje návrh celý a boj s ním zdaleka neskončil, akorát se přesunul na úroveň celé EU.
Děkuji Vám, pane Hozmane, za Vaši péči. Jsem rád, že se téma u Pirátské strany ujalo. Nastal ve věci na evropské úrovni nějaký vývoj?
Já děkuji za podporu.
Nakonec z toho neudělám ECI, ale klasickou celoevropskou petici - v tomhle případě je to vhodnější a administrativně jednodušší. Tu už konečně vydám do 8. listopadu, měly by ohledně toho jít i věci do médií. Obecně nejde ani tolik o petici, to je jen médium vyjádření nesouhlasu, jde hlavně o samotné informování občanů.
Demonstrace taky v dohledné době bude. O ní ještě dám vědět - byl jsem přes měsíc na cestách a Londýnské Assange demonstraci, tak mi na to moc nevyzbyl čas.