paveltucek píše: ↑09 dub 2022, 14:00
Petr.Vileta píše: ↑08 dub 2022, 16:00
Bohužel stačí vidět Bobošíkovou a člověk má předem jasno, že z tohoto kanálu se pravdu nedozví.
Jmenujte jedinou nepravdu v celém pořadu!
Začnu tím, že Bobošíková se vyžívá v překrucování faktů, publikací vytříděných informací, které se jí "hodí" a má velmi zvláštní výběr hostů. Ono také kdo by k ní šel, že? Pokračovat budu právě jejím hostem. Ivan David, vzdělaný člověk, ale jak se takový člověk může stát europoslancem za SPD? Buď je to nějaká touha po moci, po penězích, nebo je to prostě povahou nácek a v ČSSD to jen nedával najevo.
A teď jdu přetrpět ten rozhovor a vyzobat vám ty nepravdy
1) BoBo: "Prohlášení Petra Fialy, že jsme ve válce, ačkoliv neproběhla žádná parlamentní procedura".
To je jasná demagogie. Fiala to řekl v nadsázce. Nejsme ve skutečné válce, ale jsme v informační válce a hospodářské válce. Putin nás zásobuje dezinformacemi a dlouhodobě vytvářel závislost celé Evropy na jeho uhlí, ropě a plynu. Tedy válečný stav parlamentem vyhlášen nebyl, nejsme ve válce de jure, ale de facto.
2) David: "Jestliže se pan premiér bude takhle dál vyjadřovat, pak nebude znamenat nic, protože bude nedůvěryhodný".
Což je evidentní nepravda, neboť strašení lidí je základní kámen celého programu SPD a Okamura nedělá nic jiného, než že straší lidi. Jednou černoušky v Chebu, pak islámskými teroristy, pak chudnutím důchodců ... a vychází mu to, funguje to.
3) David: "Vítězem války na Ukrajině jsou Spojené státy ..."
To je také hovadina. USA nám mohou dodávat CNG, ale jen v době nouze, dlouhodobé dodávky postrádají ekonomický smysl. Jednak USA to dokážou spotřebovat doma a nic je nenutí k vývozu a za druhé je to drahé vozit loděmi přes půl Zeměkoule. Pravda je, že válka konečně donutila některé naivní západní politiky otevřít oči a s úžasem zjistit, že s nevyzpytatelným kremelským režimem nelze obchodovat podle západních zvyklostí. "Budu vám prodávat plyn, ale o moje vojenské výboje se nestarejte." prostě Putinovi nemohou odkývat. A on jiný nebude a asi ani jeho nástupce. Ono je to v ruské společnosti po staletí zakořeněné.
No, chtěl jste alespoň jednu lež, máte tady 3 a to jsem si poslech pouze 5 minut. Opravdu se mi dělá fyzicky nevolno, když ty dva poslouchám.