O infiltraci bytostných nepirátů s cílem nás destruovat - no to by se dalo tesat! Jeden nechápe, co jsme si mezi sebe vpustili za svoloč... Ivane, to že strana roste, neznamená, že je to ve prospěch Pirátsví. Je nezbytné vytvořit hustší síto, ale mám vážnou obavu, že už pozdě!
Je vidět, jak moc se nás bojí a jak my jsme byli hloupoučce naivní Je to to samé, jako když imámové rvou do hlav svým primitivním ovečkám "Rozneste islám prostřednictvím děloh evropanek"
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvky (celkem 2):
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Analytici reagují na Lipavského: LNG je pro Česko cenová katastrofa https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... i-40386820 Z diskuze pod článkem:"Pirát Lipavský byl poprvé v USA a hned nám přivezl 3x dražší plyn LNG oproti zemnímu plynu, dále vyjednal umístění US vojáků na našem území a možná i nějakou tu jejich vojenskou základnu. Maďarský premiér Orbán vyjednal 5x levnější zemní plyn z Ruska a žádné cizí vojska na svém území.
Červená pro místo, kde se necítím bezpečně. Žlutá barva pro označení místa, kde chybí zeleň. Růžová pro pocit dopravního nebezpečí. Každá barva v pocitové mapě hlavního města Prahy představuje jednu otázku. Magistrát města Prahy v první celopražské pocitové mapě občanům položil takových otázek patnáct. Co to vlastně znamená pocitová mapa a v čem nám mohou naše emoce pomoci při zlepšení života ve městech?
Před Magistrátem hlavního města Prahy se setkávám s Adamem Zábranským, radním pro oblast bydlení, transparentnosti a s ní související participaci, zvoleným za Pirátskou stranu. „Pocitová mapa je dobře využitelná, třeba co se týče bezpečnosti. Městská část na základě policejních statistik zjistí, kde se páchá trestná činnost. Na základě pocitové mapy ale zjistí, kde se lidé necítí dobře.“
…
Eva Svobodová
21. února 2022
Radio Wave
Tito uživatelé poděkovali autorovi davkol za příspěvek:
Pětikoaliční vláda si do programového prohlášení napsala závazek obnovy „havlovské zahraniční politiky“, což explicitně spojuje s podporou rozvojové spolupráce. Pěkný úmysl ji ale vydržel jen do pár týdnů — do rozpočtových škrtů.
…
Pirátská strana, která na post ministra zahraničí nominovala Jana Lipavského, přitom uzavřela podivný kruh. Když před dvěma lety navrhla ve sněmovně SPD škrty v rozpočtu, patřili Piráti mezi hlavní obránce rozvojové pomoci. Ještě v prosinci 2020 odmítli hlasovat s drtivou většinou sněmovny pro komunistický balíček, který škrtal sto milionů „humanitárky“ a dalších sto milionů „rozvojovky“ na minulý rok.
Dnes se ale Piráti se 175 milionovým škrtem zařadili do zástupu za krajní pravici i levici v lhostejnosti vůči našim evropským a mezinárodním závazkům. Ty přitom většina zemí Evropské unie pomalu, ale postupně naplňuje covid-necovid.
Věcná stránka škrtů dnes na domácí politické scéně už asi nikoho nezajímá. Rozvojová spolupráce rozhodně není šetření na „provozních nákladech státu“, ale prvotně na konkrétních lidech. České projekty se silně opírají o naše občanské organizace a firmy, takže škrty dopadnou hlavně na ně doma.
…
Ondřej Horký-Hlucháň
18. února 2022
Deník Referendum
Tito uživatelé poděkovali autorovi davkol za příspěvky (celkem 2):
Před ruským konzulátem je s ukrajinskou vlajkou, kterou si ráno koupil v obchodě, také Lukáš Doležal. „Byla to moje občanská povinnost. Už několik nocí jsem nemohl moc spát kvůli tomu, co se děje. Byl jsem totiž dřív na Ukrajině, mám tam kamarády, znám plno lidí z Ukrajiny, kteří pracují tady v České republice, takže se mě to citelně dotýká. Nechtěl jsem se smířit s tou ruskou agresí,“ řekl na místě reportérovi Rovnosti.
Před konzulátem klidně hodlá stát až do večera. „Jsem teď ještě plný dojmů, ani přesně nevíme, jak to na Ukrajině přesně vypadá. Mísí se ve mně smutek, naštvání, ale i obavy, co bude třeba s Českou republikou. Jestli se Putin zastaví v Kyjevě nebo to odneseme třeba i my, Polsko nebo Slovensko. Fakt mám obavy z třetí světové války,“ prohlásil.
Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
Rozhovor s místopředsedkyní Pirátů o cestě z občanské iniciativy v Újezdě nad Lesy do čela vládní strany mimo jiné přibližuje vnitřní politickou kulturu Pirátské strany.
Jan Šícha
21. února 2022
Deník Referendum
Tito uživatelé poděkovali autorovi davkol za příspěvky (celkem 2):
A.Votruba:Do Česka se vrací minulost http://casopisargument.cz/?p=41179 Jindřich Šídlo: „Stát může ve výjimečný situaci omezit svobodu slova, ale musí to mít jasný pravidla a nemůže to nechat udělat soukromý sdružení.“
Společnost by si měla vyjasnit, kde je hranice mezi dezinformací a omylem nebo odlišným názorem.
....
Zajímavé je, že např. existenci tzv. no-go zón označovaly weby bojující proti dezinformacím několik let za lež, pak jejich existenci fakticky přiznal jinými slovy francouzský prezident Emmanuel Macron (ve Francii se obvykle používá jiný výraz – citlivé čtvrti či znevýhodněné čtvrti). U nás je před parlamentními volbami zmínil předseda Pirátů Ivan Bartoš, aniž by byl obviněn neziskovými weby ze šíření dezinformací.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym73980 za příspěvky (celkem 2):
Jakub Zelenka @jakubzelenka
Jak jsem začal politiku sledovat jen z povzdálí, tak jsem úplně zapomněl, že Piráti existují. Nejvíc je podle mě vidět Hřib. O zbytku téměř nevím. https://twitter.com/jakubzelenka/status ... 5879369736
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Vláda na výzvu Evropské komise upraví zákon o evidenci skutečných majitelů tak, aby Česká republika nepřišla o dotace z Evropské unie. Přehledy o veřejných funkcionářích už také uvádějí bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) jako toho, kdo ovládá koncern Agrofert.
...
„V odpovědi jsme vysvětlili, že evidence skutečných majitelů bude pomocí rychlé novely co nejdříve uvedena do souladu s evropskou směrnicí. Nad úpravou definice skutečného majitele již intenzivně pracují kolegové z ministerstva spravedlnosti,“ uvedl séf resortu pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).
...
„Poskytovatelé dotací vycházeli z finálního auditu Evropské komise, a proto ve všech těchto přehledech je Andrej Babiš uveden jako osoba, která ovládá společnosti z koncernu Agrofert. V současnosti intenzivně jednáme o tom, aby tento přehled byl jednoduše použitelný, dostupný a aktualizovaný všem poskytovatelům dotací a zadavatelům zakázek v rámci evropských fondů,“ podotkl Bartoš.
Díky @Ivan.Bartos!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Stanek za příspěvek: