Lukáš Neri

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Moravskoslezský kraj, KoKS Moravskoslezský kraj, PMS Karvinsko

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  • Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  • Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  • V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Lukas.Neri
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 3
Registrován: 22 dub 2021, 16:21
Profese: Medicínský reprezentant
Bydliště: Orlová
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Lukáš Neri

Příspěvek od Lukas.Neri »

Ahoj,

jmenuji se Lukáš Neri a konečně jsem si našel čas založit tohle představovací vlákno, ve kterém budu co nejvíce autentický. Je mi 28 let a ačkoliv jsem vystudoval obor "Veřejná politika ve střední Evropě" tak toho o praktické politice vím pramálo - volby mi musí připomínat internetová média, v hospodském kvízu jsem nedávno odpověděl, že europoslanci jsou voleni na 4 roky apod. :roll: S představením politického spektra od levice po pravici jsem se nikdy dostatečně nezžil, a neumím zde vyjádřit svou pevnou pozici, a tak se tomu raději vyhýbám. V politických debatách se objevuje mnoho odborných slov které neznám - cítím se díky tomu někdy ve skupině pirátů trochu méněcenný, ale vždy si vnitřně připomínám, že politik a politolog nejsou synonyma :D .

Tak sebemrskačství mám za sebou, teď k mým obecným motivům - do aktivní politiky jsem se rozhodl jít jednak kvůli mé sangvinické povaze (vyhledávám společnost lidí, rád jsem středem pozornosti), tak i kvůli tomu, že se nerad vezu. Když mám šanci nějak ovlivnit okolí kolem sebe, tak se jí snažím využít. Od malička žiju v Orlové a město i zdejší občané mi nejsou lhostejní. Plánuji zde zůstat celý život a proto se chci aktivně podílet na tom, co se tady děje.

Proč zrovna Piráti? Hlavním faktorem je bezúhonnost - až na malé přešlapy neprošla Pirátská strana žádným velkým skandálem za dobu její existence. Stranu vedou mladí lidé, ze kterých často srší energie dostat některé historické karikatury konečně od koryt. Už jsem se účastnil nějakých akcí, s některými z Vás jsem byl i na chatě a tyto akce mě utvrdily v tom, že jsem tady správně. Vždy jsem měl pocit, že jde opravdu o snahu přispět ke zlepšení zdejší situace a ne o postranní úmysly nebo bezduché tlachání. Mimo tyto subjektivní sympatie samozřejmě souzním i s pirátským programem - jsem silným zastáncem digitalizace ve všech směrech, stejně jako udržitelného hospodářství a s ním spojenou ochranou přírody. Jako velmi důležité téma beru taky zvýšení kvality školství, např. co nejrychlejší zavedení učebních oborů souvisejících s finanční gramotností. Vzhledem k mému zaměstnání (obchodník ve farmacii) se chci také zajímat o inovace ve zdravotnictví. Mimo tato obecná témata se chci však zaměřit zejména na dlouhodobé zvyšování kvality života v Orlové.

Díky za pozornost,

Lukáš.

P.S.: V květnu (20-22. 5. 2022) jedeme s lidma z Pirátského CS 1.6 na Alternativní sjezd pirátských komunit na Máchově jezeře - mimo Counter Strike skupinu jedou i skupiny Pirátského fotbalu nebo Pirátského vaření, kdyby se chtěl někdo odsud přidat, tak mám místa v autě! :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Neri za příspěvky (celkem 5):
Alena.Klocova, Jakub.Vontroba, Jaroslav.Kamen, Jakub.Dedek, Adam.Wantulok
Uživatelský avatar
Jakub.Jezisek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 275
Registrován: 24 kvě 2018, 07:41
Profese: Správce sítě a systémů
Bydliště: Bohumín
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 285 poděkování

Re: Lukáš Neri

Příspěvek od Jakub.Jezisek »

Ahoj,

díky za představení a rozhoupání se k této akci. Jelikož jsi RegP již delší čas a se členy buňky v Orlové i jinde v našem MS se znáš, tak tě asi rovnou odkážu na schůzi dnes, kde tě můžeme pogrilovat. Případně to můžeme nechat na další. Bude jich teď dost. Dle platných předpisů https://wiki.pirati.cz/rules/krajske/ms ... mani-clenu je potřeba se představit ještě na schůzi KS. Ty bývají první středu v měsíci spíše online než fyzicky v Ostravě v poslední době.

Jakub Ježíšek • místopředseda KS MSK / místopředseda MS Karvinsko. • mobil: +420 777 314 369 • jakub.jezisek@pirati.cz

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Karvinsko“