Jirko, děkuju za pozitivní zpětnou vazbu, pochvalu a tak 
Lenko, v tom Tvém ve stejnou dobu je taky schovaná pochvala, děkuju 
Já jsem si tu volbu RP 8.1.2022 dal jako nějaký mezník už předem. Dopadla, jak dopadla, a moje rozbouřené pocity už se trochu usadily. Míním teď být daleko vybíravější v tom, čemu málo se kolem Pirátů budu věnovat. Tenhle úkol a projekt a vlákno s pracovním názvem Renegáti je jednou ze záležitostí, kde chci trochu roztáčet setrvačník. Co jiného dělat, si ujasňuju, a rozhodně nemíním plýtvat energií na ty, co o to nestojí.
Malé povídání, ať na živo, nebo i na moři - písemná i mluvicí s obrazem, považuju už dlouho za moc důležitá. I pro Piráty - stranu. Moc rád je budu rozvíjet s tebou, Jirko, s tebou, Lenko a třeba i s dalšími. Psát nebo se sejít na pivo nebo na jitsy.
Jak je to s tím dlouhodobým programem a směrem, si nejsem moc jistý. Zdá se mi, že čím je co podstatnější, tím obtížnější je chytit to do textury slov. Možná, že jedno z podstatnějších je právě ta ochota k zapáleným a vostrým a vášnivým diskusím, ve kterých vikláme i každým dlouhodobým programem.
I já to poslouchal včera celé a hodně mě to vzalo. Teď už je mi mnohem líp, i díky vašim povzbuzením, Jirko a Lenko. Jsem idealista. V pirátech - od Pirate Bay po včerejší sjezd - čuchám nějaký ideál, který je možná smrtelně raněn, ale žije. Jenže v Pirátech - straně je to už mnoho let příšerně zašmodrchané a ani jednoduché a funkční se nedaří rozvíjet a replikovat. Oprávněně vzdycháme 
Myslím, že Antonino Milicia nás tady čte a možná nám dá i nějaký lajk
Jistá část Pirátů - strany ho nemá ráda. Já mám rád i tu část i Antonina. Myslím, že se pokusí spolupracovat s novým celostátním předsednictvem na úkolu nebo projektu, který může člověk nazývat různě. Strategie. Rekonstrukce. Ideová konference... Řek bych, že renegáti jsou teď pro ten jeho nebo jejich úkol a projekt moc malá bolístka, že se musí nejdřív pokusit udělat pořádek v podstatnějších záležitostech. Kdybychom věděli, něco malého a konkrétního, co po něm nebo po nich chtít, bude mít smysl to zkusit.
EDIT: @Vitezslav Praks search.php?author_id=1800&sr=posts
EDIT2: @Pavel.Moravec search.php?author_id=2571&sr=posts