Renegáti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anon1803
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Re: Renegáti

Příspěvek od anon1803 »

Ty seš neuvěřitelnej dříč. Napřed se pomalu tejdny věnuješ sumarizaci předhledu o kandidatůrách do RP, bez nějaký velký pozitivní reakce (a věř mi, zaznamenal jsem, že to bylo oceňovaný, týpku), a pak se vrhneš hned večer, jak ti skončí jeden projekt, zase zpátky na tenhle soft vztahovej teamwork.

V projevech včera zaznělo, že nám hodně chybí setkávání, debaty v kroužcích o přestávkách, zapálený diskuse u stolu. To je prostě fakt. Tam se dost vyfouká ožehavosti z horkejch kaší. Jo, sem tam to jiskří, a pořád se jde, líp či hůř, ve směru dlouhodobýho programu. Život neni podle mě chráněná dílna, vostrý diskuse byly, a budou. Mírnit jo, vyhnout ne. Člověk potřebuje ty vášnivý hovory. Politická strana je o diskusích, a to se děje, tak, či tak. Míním, stačí trochu poodstoupit, nadechnout se, jak píše Sokrates a dále Platón v Podobenství o Jeskyni. https://cs.wikipedia.org/wiki/Podobenst ... _o_jeskyni

Zaznamenal jsem, že Antonino Miliciovi to též není jedno, když to lidi topí, ty velký vlny a víry útesů on-line debat a příspěvků. Myslíš, že by o to stál, pomoct nám trochu tady?

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvky (celkem 5):
Lenka.Wagnerova, Josef.Ulehla, Simona.Mikusova, Vojtech.Pikal, Robert.Magni
Lenka.Wagnerova
Profese: ucitelka,psycholozka
Dal poděkování: 1073 poděkování
Dostal poděkování: 898 poděkování

Příspěvek od Lenka.Wagnerova »

Josef.Ulehla píše: 09 led 2022, 02:16

A asi by mi pomohla nějaká pozitivní zpětná vazba...

Pepo, ty idealisto! Co vlastne cekas? Ja se trebas obcas kouknu, v duchu Te pochvalim, zvlaste Tvuj prehled kolem voleb RP byl skvely. Ale co dal? Strana o tohle nestoji, nebo si nevsimnou. Poslouchala jsem to vcera cele. Tam, ale i jinde porad slysis, jak je potreba zjednodusit, zprehlednit informace. Jak je forum strasne neprehledne, slychame nejmene 10 let. A stacil by Pepa Ulehla a par podobnych, kteri by delali vejcucy. Jak jednoduche a funkcni. Jenze je to tak moc jednoduche a funkcni, ze je to mimo rozlisovaci schopnost mladych, vzdelanych, technologicky zdatnych... Asi by to slo provest i nejak automaticky, vzdyt jste pry strana ajtaku, naprogramovat cokoli je hracka. .... Ted se asi smejes, oba vime, jak vytvareni funkcnich systemu vypada. Kovarova kobyla...
Vidis, misto pozitivni zpetne vazby zase vzdycham. Proste neplytvej energii na ty, co o to nestoji. I my renegati uz jsme jinde. Muzeme se sejit na pokec. Treba se offline da neco smysluplneho vymyslet, nebo si aspon udelat obycejnou lidskou radost. ;)

EDIT: Vidis, dva tu piseme to same ve stejne dobe. Ja jen pomaleji :lol:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvky (celkem 4):
Josef.Ulehla, Simona.Mikusova, Janek.Wagner, Robert.Magni
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Jirko, děkuju za pozitivní zpětnou vazbu, pochvalu a tak :-)

Lenko, v tom Tvém ve stejnou dobu je taky schovaná pochvala, děkuju :-)

Já jsem si tu volbu RP 8.1.2022 dal jako nějaký mezník už předem. Dopadla, jak dopadla, a moje rozbouřené pocity už se trochu usadily. Míním teď být daleko vybíravější v tom, čemu málo se kolem Pirátů budu věnovat. Tenhle úkol a projekt a vlákno s pracovním názvem Renegáti je jednou ze záležitostí, kde chci trochu roztáčet setrvačník. Co jiného dělat, si ujasňuju, a rozhodně nemíním plýtvat energií na ty, co o to nestojí.

Malé povídání, ať na živo, nebo i na moři - písemná i mluvicí s obrazem, považuju už dlouho za moc důležitá. I pro Piráty - stranu. Moc rád je budu rozvíjet s tebou, Jirko, s tebou, Lenko a třeba i s dalšími. Psát nebo se sejít na pivo nebo na jitsy.

Jak je to s tím dlouhodobým programem a směrem, si nejsem moc jistý. Zdá se mi, že čím je co podstatnější, tím obtížnější je chytit to do textury slov. Možná, že jedno z podstatnějších je právě ta ochota k zapáleným a vostrým a vášnivým diskusím, ve kterých vikláme i každým dlouhodobým programem.

I já to poslouchal včera celé a hodně mě to vzalo. Teď už je mi mnohem líp, i díky vašim povzbuzením, Jirko a Lenko. Jsem idealista. V pirátech - od Pirate Bay po včerejší sjezd - čuchám nějaký ideál, který je možná smrtelně raněn, ale žije. Jenže v Pirátech - straně je to už mnoho let příšerně zašmodrchané a ani jednoduché a funkční se nedaří rozvíjet a replikovat. Oprávněně vzdycháme :-)

Myslím, že Antonino Milicia nás tady čte a možná nám dá i nějaký lajk :-) Jistá část Pirátů - strany ho nemá ráda. Já mám rád i tu část i Antonina. Myslím, že se pokusí spolupracovat s novým celostátním předsednictvem na úkolu nebo projektu, který může člověk nazývat různě. Strategie. Rekonstrukce. Ideová konference... Řek bych, že renegáti jsou teď pro ten jeho nebo jejich úkol a projekt moc malá bolístka, že se musí nejdřív pokusit udělat pořádek v podstatnějších záležitostech. Kdybychom věděli, něco malého a konkrétního, co po něm nebo po nich chtít, bude mít smysl to zkusit.

EDIT: @Vitezslav Praks search.php?author_id=1800&sr=posts

EDIT2: @Pavel.Moravec search.php?author_id=2571&sr=posts

Naposledy upravil(a) Josef.Ulehla dne 09 led 2022, 16:53, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 3):
Simona.Mikusova, Lenka.Wagnerova, Janek.Wagner
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Lenka.Wagnerova píše: 09 led 2022, 09:27

Pepo, ty idealisto! Co vlastne cekas? Ja se trebas obcas kouknu, v duchu Te pochvalim, zvlaste Tvuj prehled kolem voleb RP byl skvely. Ale co dal? Strana o tohle nestoji, nebo si nevsimnou. Poslouchala jsem to vcera cele. Tam, ale i jinde porad slysis, jak je potreba zjednodusit, zprehlednit informace. Jak je forum strasne neprehledne, slychame nejmene 10 let. A stacil by Pepa Ulehla a par podobnych, kteri by delali vejcucy. Jak jednoduche a funkcni. Jenze je to tak moc jednoduche a funkcni, ze je to mimo rozlisovaci schopnost mladych, vzdelanych, technologicky zdatnych... Asi by to slo provest i nejak automaticky, vzdyt jste pry strana ajtaku, naprogramovat cokoli je hracka. .... Ted se asi smejes, oba vime, jak vytvareni funkcnich systemu vypada. Kovarova kobyla...
Vidis, misto pozitivni zpetne vazby zase vzdycham. Proste neplytvej energii na ty, co o to nestoji. I my renegati uz jsme jinde. Muzeme se sejit na pokec. Treba se offline da neco smysluplneho vymyslet, nebo si aspon udelat obycejnou lidskou radost. ;)

EDIT: Vidis, dva tu piseme to same ve stejne dobe. Ja jen pomaleji :lol:

Když už se tu takhle filosofuje, tak si trochu přisadím a přirovnám návštěvy politického dění (a tohoto fóra) k mé návštěvě supermarketu. Chodím tam strašně nerad. :evil: Přesně vím co chci koupit (dejme tomu rohlíky a salám), ale tam jsem zahlcen informacemi (ve formě nabídek zboží) a tak si to zjednodušuji na oddělení a koukám jen na ty velké cedule u stropu. Pečivo, jo, tam asi budou mít rohlíky. Uzeniny, tam by měli mít salám. Maso, to nechci, tam nepůjdu. Hračky, no to už vůbec. Speciality ... to bych mohl prozkoumat, tak tam zajdu. Naleznu tam litr vína za 800 Kč, elektrický zubní kartáček za 2000 Kč, dvoumetrového plyšového medvěda za 1500 Kč, oční stíny za 1000 Kč. Buď hned, nebo maximálně při druhé návštěvě, si v mozku udělám rovnítko speciality = předražené zbytečnosti. :) Je možné, že někdy v budoucnu tam dají moji oblíbenou Pražskou šunku za 100 Kč, což bych si tedy koupil, ale už si to oddělení u mě "udělalo špatnou pověst", tak už tam zajdu možná až za dalších 10 let.

No a podobně to mám s lidmi. Přečtu si názor bytosti X, je to pro mě moc nalevo. Přečtu si druhý, třetí, desátý názor stejné bytosti, furt je to moc nalevo, tak si udělám rovnítko bytost X = levičák a jak na ni narazím, raději to ani nečtu, zbytečně by se mi zvyšoval tlak. :lol:

Dělám něco špatně? :? Mě to pomáhá se nezbláznit. :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Lenka.Wagnerova, Janek.Wagner

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Lenka.Wagnerova
Profese: ucitelka,psycholozka
Dal poděkování: 1073 poděkování
Dostal poděkování: 898 poděkování

Příspěvek od Lenka.Wagnerova »

Petr.Vileta píše: 09 led 2022, 16:38

No a podobně to mám s lidmi. Přečtu si názor bytosti X, je to pro mě moc nalevo. Přečtu si druhý, třetí, desátý názor stejné bytosti, furt je to moc nalevo, tak si udělám rovnítko bytost X = levičák a jak na ni narazím, raději to ani nečtu, zbytečně by se mi zvyšoval tlak. :lol:

Dělám něco špatně? :? Mě to pomáhá se nezbláznit. :)

Svely primer. Mam moc rada primery. Ja to mam jinak. Porad me neco ponouka, ze se treba stal zazrak a v tom oddeleni dostali uzasnou veganskou pomazanku..., prece to oddeleni nemuze byt tak spatne, kdyz ho porad nekdo chvali. A tak se tam po case vypravim, tentokrat tam tu pomazanku maji, ale ukaze se, ze je zkazena. A jeste me u pokladny natahli. Ne, v obchode to tak nemam, ale s lidmi porad. A tak jsem se zblaznila. Nekdy se vsak vyplati nakouknout do odepsaneho oddeleni. Ja bych treba nikdy nerekla, ze se s Viletakem shodneme v nazoru na pravolevou ideologii.

Pro zdejsi ucely je myslim dulezite, jestli nas strana jen otravila, znudila, ztratila mysl apod., nebo mame s clenstvim spojena i nejaka ta traumata. Odhaduji, ze cim vice jsme se angazovali, tim je tato pravdepodobnost vyssi. Ta volba RP mi neudelala dobre, tedy spise predehra. Vysledky jsou takove neutralni, mirne pozitivni. A
karma funguje.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvky (celkem 4):
Janek.Wagner, Petr.Vileta, Josef.Ulehla, Robert.Magni
Josef.Ulehla
Člen KS Praha

@Milus.Kotisova Konec "dobrý", vše ale marné: mesianizace pirátské politiky dokonána jest https://blog.aktualne.cz/blogy/milus-ko ... emid=41707

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvek:
Lenka.Wagnerova
Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 892 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

Josef.Ulehla píše: 10 led 2022, 11:12

@Milus.Kotisova Konec "dobrý", vše ale marné: mesianizace pirátské politiky dokonána jest https://blog.aktualne.cz/blogy/milus-ko ... emid=41707

V tom výpotku je smíchaný úplně všechno dohromady, většinou nepravdivě nebo pokrouceně, nějaké drobné zrnko pravdy tam tedy je, ale spíše to ukazuje že Miluš ještě nerozdychala, jak shořela při snaze komandovat Piráty (zkušenosti z Vysočiny a z doslechu i od jinud).

Jestli je za to placená tak chápu, že to musí psát, jinak ale nevím co tím sleduje - bylo by zajímavé porovnat to bod po bodu s praxí a pokrokem v ostatních stranách.

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

Josef.Ulehla
Člen KS Praha

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Marek.Krejpsky píše: 10 led 2022, 17:24

Jestli je za to placená tak chápu...

Není za to placená, blog na Aktualne.cz si může založit skoro každý a píše tam o své vůli a zdarma. ;)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Lenka.Wagnerova

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

petrr
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od petrr »

Marek.Krejpsky píše: 10 led 2022, 17:24
Josef.Ulehla píše: 10 led 2022, 11:12

V tom výpotku je smíchaný úplně všechno dohromady, většinou nepravdivě nebo pokrouceně, nějaké drobné zrnko pravdy tam tedy je, ale spíše to ukazuje že Miluš ještě nerozdychala, jak shořela při snaze komandovat Piráty (zkušenosti z Vysočiny a z doslechu i od jinud).

Jestli je za to placená tak chápu, že to musí psát, jinak ale nevím co tím sleduje - bylo by zajímavé porovnat to bod po bodu s praxí a pokrokem v ostatních stranách.

Já slyšel, od kamaráda a bývalého člena, že především nerozdýchala, že strana bezmezně nepodporuje a netlačí NZP, o kterém nepřestala blouznit. Nevím tedy, kdy ukončila členství, ale nesmírně se jí prý dotklo, když nebyly její NZP materiály publikovány.

Tito uživatelé poděkovali autorovi petrr za příspěvek:
Marek.Krejpsky
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“