daled píše: ↑08 led 2022, 21:02Výsledky jsou zajímavé. Potvrdil se můj odhad, že cca 300 členů Pirátů inklinuje ke krajní levici, ale většina je středová. Pro budoucnost by nepochybně bylo přínosem, kdyby se cesty těchto dvou skupin oddělily. I když samozřejmě zvolení Kojaly jako prvního místopředsedy toto nenaznačuje.
To podle mě může být zavádějící interpretace výsledku.
Pokud bych to vzal na svém příkladě, tak mimo to, že silně sympatizuji s pirátskou politikou, tak bych svoje postoje označil za pravicově-liberální se sociálním cítěním (taky přesvedčenyho antikomunistu). Koneckonců mi tak vycházejí i všechny různé kompasy. I přesto bych Janku volil, protože má za sebou hodně kvalitní práce a představuje pro mě to autentické pirátství, které se poslední dobou vytrácí. A to skutečně není extremní levice (komunismus).
Vnímám to jako velmi nešťastnou medialní "kauzu", která např. mne jako aktivního pozorovatele Pirátů nijak nerozhodila. A právě proto si umím představit, že to tak bude mít i část její voličů, kteří ji NEvolili z důvodu jakéhosi ztotožnění s jejím deklarovaným vnitřním přesvědčením, ale na základě její skutečných výstupů a práce. Kazdopadne ten vytrženej výrok si už poté žil svým životem a pro medialní obraz strany to je další rána. Pro běžného občana (který v těchto myšlenkách nejde pochopitelně nikterak do hloubky) začínají být Piráti více & více nečitelní a stále častěji dochází k podobným nálepkám, který jsou pro mě (jako hlasitého podporovatele myšlenek pirátské politiky) vyčerpávající a bolestivé.