Renegáti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Re: Renegáti

Příspěvek od anonym2064 »

Martin.Martin píše: 01 pro 2021, 10:04
Martin.Shanil píše: 01 pro 2021, 09:34

Bejt odpadlík neni cool. Tedka frčí bejt "probuzenej" :)

vysvětli! ;)

takovej ten pocit, co se dostaví po zjištění, že i piráti jsou "jen" politici a že to vlastně nepotřebuješ řešit.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Josef.Ulehla
anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

Poznámky z Jitsi Renegáti 4.12.2021
Přítomni: Josef Úlehla, Jirka Vavřina, Martin Kučera, Vašek Všelica
Zapsal: Jirka Vavřina plus zapracování poznámek - Josef Úlehla
Program byl stanoven při svolání zde: viewtopic.php?p=783212#p783212

JV: Na Jitsi se budeme scházet nepravidelně, ale dohodli jsme se, že několikrát za rok, podle potřeby.

JÚ: Máme čerstvě doplněný seznam. Otázkou je, jak ho doplňovat. MK: Zmínil, že mezi bývalými členy Pirátů je ukončení členství také na základě ukončení členství stranou, z různých vážných důvodů, porušení stanov, defraudace, nezaplacení příspěvku, apod. Nejsou to jen úkon ukončení členství ze strany člena. Jiný důvod je stěhování mimo republiku. JV: Zkusil jsem vyhledat nečleny, kteří nebyli přijati. Není snadné zjistit proč. Existují záznamy zájemci o členství, kde se nedá nalézt důvod, proč nebyli přijati. Jen třeba žádost, že byl někde na schůzi MS, a dál jen že PKS hlasovalo proti. Nejde dohledat grilování, zápis ze schůze, ani nic dalšího. Příklad zde: viewtopic.php?f=314&t=40471 MK: Přijímající sdružení musí nepřijetí zdůvodnit, tak to nemá být.
OFFTOPICOFF TOPIC: It is hard enough to remember my opinions, without also remembering my reasons for them! ― Friedrich Nietzsche

JV: Nechtěl bych, aby Renegáti vytvořili něco, na čem se budou tvořit frakce, nebo platforma pro boje lidí mezi sebou, pro hádky, vyřizovaní si věcí mezi sebou. JÚ: Měla by to být inkluze. Inkluze, ne odboj. JV: Ohledně názvu, ve vláknu jsou názory, které o názvu polemizují. JÚ: Je to na aktivitě, zatím polemika návrhy na změnu nedodala.

JÚ: Zůstává nám tedy otázka, jak doplňovat seznamy. JV: Když bude aktivita, tak seznamy se postupně rozrostou. Nemůže to být ale příliš formalizované, to by byl hell. JÚ: Vyměníme si kontakty, telefony, popracujeme na tom. JV: Uvidíme, jak se bude dařit, malý trvalý kroky, a ono to půjde. I šťouchání může roztočit setrvačník.

JV: Shrňme to, že tým pracuje, cíle jsou dané a popsané ve vlákně, a vlastně to, co je popsáno, děláme. JÚ: Souhlas. Je třeba, aby vlákno žilo. Pak bude fungovat. Otázka na Vaška, nechceš se k nám přidat, do týmu? VV: Ne, děkuji, byl jsem v týmu dopravy, sleduju to, ale nepřipojím se. JV: Připomínám, že jsem z Nalodění, nemám Zulip a další systémy. JÚ: Zatím využijeme SZ tady na fóru, vyměníme si tam kontakty.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Marek.Necada
Adam.Wantulok
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: obchodní referent
Dal poděkování: 83 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od Adam.Wantulok »

j.v.litrfree píše: 30 lis 2021, 14:35

Návrhy vítány! A díky, ano, hledáme dobrej název.

Hledejte, možná Vás ještě něco napadne:

PIRONIN
PIRONINSTVO
PIRONINI
SKUPINA PIRONIN
FORUM PIRONIN
KLUB PIRONIN
KORZÁRSTVO
SVOBODNÍ(ups!) KORZÁŘI
PŘES PALUBU!
POSTPIRÁTSKÝ KRUH
PŘESPALUBÍ

Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Wantulok za příspěvek:
Josef.Ulehla

Who am I?

Martin.Svadlenka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: elektromechanik
Dal poděkování: 740 poděkování
Dostal poděkování: 296 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

@petr.stehlik

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Svadlenka za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Marek.Necada, Josef.Ulehla

Aktivista hnutí za pravdu o 11. září 2001 a přikladač polen.

Lenka.Wagnerova
Profese: ucitelka,psycholozka
Dal poděkování: 1073 poděkování
Dostal poděkování: 898 poděkování

Příspěvek od Lenka.Wagnerova »

Pepovi Ulehlovi diky za snahu.
Je pro mne cti, ze si vzpomnel, jesitnost posimralo, ze jsem mezi prvnimi. Coz je samozrejme tim, ze jsme se nedavno potkali...

Ale ptam se K cemu je to dobry pro nas?

• Odpadla jsem a nechci mit uz se stranou nic spolecneho.

Vubec si toho tady nevsimnu, kdyz mi napisete, maximalne me to nastve, pripadne nezajima,

• Mam sklony k nostalgii, super, budeme se schazet na necem z toho, co jste vymysleli, protoze do jedne hospody to mame daleko...

Jo! Presne tohle je tu pro mne. Kdy se sejdem?

• Odpadla jsem, protoze nesouhlasim s tim, jak a jakym smerem se strana vyviji. Ale byla bych rada, kdyby se vratila ke korenum. A rada se na tom navratu budu ucastnit.

Tak mi pomozte zapojit se alespon v tom, s cim problem nemam, nejlepe v odbornych sekcich. Kdyz nebudu (zatim, do obrody) clenem, mam jen maly problem. Tady se muzeme dat dohromady s temi, kteri na nas nezapomneli a propoji nas s temi tymy, lidmi...

Ja patrim stridave do vsech skupin, ale smysl pro mne tahle iniciativa ma jen ve tretim pripade. Dvojku si zorganizuju sama, kdyz budu chtit, se spriznenyma dusickama jsem stejne v kontaktu, at jsou in nebo out.

K cemu je to dobry pro stranu?

• Nekterym se styska.

Tak se tu zkontaktujeme a dale bod druhy vyse.

• Strana potrebuje zpetnou vazbu.

Zkusit se to muze, ale mnozi, co nas to jeste zajima, se o to snazime porad, takze jsme zatrpkli a zapskli, ukrivdeni... Proste skodime. OK, boomer! Vrat se do hrobu! ... Krasna ukazka zatrpklosti, ze? Rozvedu nize.

• Umime, zname neco, co strana potrebuje.

Neoslovili by nas uz davno, kdyby to tak bylo? Nebo je zde velky rozpor mezi temi dole a nahore? Ti dole oslovuji, nebo aspon chteji, ti nahore nechteji a treba i odrazuji? Nebo to nepotrebuje tak moc, aby to stalo za problemy s nami?

A nakonec sebestredny exkurz do vlastni zkusenosti.
V posledni dobe mi stale vic lidi rika, ze bych se mela nejakym zpusobem vratit. Hlavne kvuli tomu, co jsem tu delala, pro co jsem vubec k Piratum vlezla, a to je program, konkretne vzdelavaci system a zalezitosti pribuzne. Zaroven se casto setkavam s prekvapenim tech, kteri me drive neznali, ze jsem vazne TA! Wagnerova. Fakt ta prisera, se kterou se pry slusny Pirat nebavi? Kdyz se to stalo uz ponekolikate, zacala jsem patrat, a pry jsem vazne na nejakem (nejspis nepsanem) seznamu nezadoucich a toxickych osob, pred nimiz jsou novi clenove varovani. Sice se mi nechce porad verit, ze bych byla az tak moc VIP, ale skoro to tak vypada. Kdyz jsem opakovane nabizela konzultacni sluzby, rady a porady v ramci skolstvi, v lepsim pripade se pry ozvou, v horsim ani nemluvit. Vyjimkou je Kornelie.

Poucny zazitek c.2: Kdysi (2017 tusim) me RP podminecne vyloucilo z registrovanych priznivcu. Bylo to hooodne pres caru, tak jsem podala stiznost ke KK, tam to rychle zprocesovali, nacez RK trvalo vic nez rok, nez to dostala k vyrizeni Milus Kotisova. Ta se do toho pustila s vervou sobe vlastni a skoncilo to u nas v kuchyni i s mediatorkou a Vojtou Pikalem za RP. Vystupem mela byt zpetna vazba pro stranu, vsichni jsme si totiz to jednani pochvalovali jako velmi vecne a uzitecne (bez ohledu na kauzu). Jenze z toho nic nebylo a Milus nakonec odesla, neb ji to vsechno znechutilo. Stoji tedy strana o pametniky a zpetnou vazbu?

A jeste trojka. Kdysi mi Ivan rekl/napsal (verejne), ze bude mnohem radeji spolupracovat s nekym, kdo neni takovy odbornik, ale je s nim prijemne jednani, nez s nekym, kdo je sice odbornik na slovo vzaty, ale byva neprijemny.

Bavim se s mnoha cleny, prispeji radou, nazorem. Nabidka ke spolupraci plati OFFTOPIC(jako duchodkyne mam samozrejme pocit jiste nevyuzitosti, nejde mi o privydelek ani politicke posty).

Vseobecny vystup: Zkusme se zaradit do nabizenych kategorii, od toho odvijejme dalsi. Hlavne zadne oficiality, formality, seznamy pro seznamy atd. Jo, super, ale snad to tu nema byt soutez, kdo si na koho vzpomene a prihodi ho do seznamu!? OFFTOPICA baba uz zase prudi...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvky (celkem 8):
Marek.Necada, anon1803, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Janek.Wagner, Josef.Ulehla, Jan.Hrubes, Robert.Magni, Vit.Fux
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Moc děkuju @Lenka.Wagnerova za příspěvek. Děkuju i ostatním za příspěvky a lajky. Lenčin příspěvek mě postrčil k trošku osobnější výpovědi. Jsem dojatý :-)

Plně chápu potřebu, ať už z jakýchkoliv důvodů, odpadnou a nechtít už mít nic společného. Na roky nebo na pořád. Sám jsem takovým obdobím prošel. Moc děkuju @Jiri.Metod.Kassl a @Nikola.Indrova z místního sdružení Valeč, díky jejichž péči, jsem si uchoval členství. Formálně jsem se renegátem nestal. V duši jsem jím byl. A myslím si, že odpadnutí často může být pro někoho nutná a zdravá cesta. A pak jsem si změnil bydliště z Valče zpátky do Prahy. A řekl si, že si převedu členství do místního sdružení Praha 3 a nějak minimálně se zapojím. A stalo se, že jsem zapojil mnohem víc, než chci.

V tomhle úkolu a projektu a vlákně chápu renegátství hodně široce. Už jsem ve věku, kdy si všímám toho, že taky někdy členství zaniká dnem, kdy člen zemřel (čl. 3, odst. 6, písm d). Důvody, provedení a trvání odpadnutí můžou být nejrůznější. Bod 1 úkolu a projektu a vlákna Renegáti chápu jako péči o (stranickou) paměť. Připomínaní se vůbec nemusí podílet.

V bodech 2,3 a 4 se mluví o spojení, prostoru, podpoře a místu. Myslím, že už toto vlákno ukazuje a třeba Lenčin příspěvek dokazuje, že prostor a místo už máme a nějaké spojení a podpora se děje. Určitě se mnozí nezapojí. Třeba se scházejí a povídají si v jiné krčmě. Nebo je můžu slyšet jen v rumovém delíriu ze záhrobí. Způsoby zapojení můžou být nejrůznější a já bych byl hodně nízkoprahový a inkluzivní. Nechci už z vyloučených nikoho znovu vylučovat. I když byl odouzen pro velezradu, popraven, pohřben za zdí hřbitova a srdce mu bylo protlučeno dubovým kolíkem. I toho si máme pamatovat. I ten může přijít.

A jasně, že to může být i nebezpečné. Možná i fyzicky, možná právně, ale určite emocionálně. Ale pirát umí jít i do nebezpečí. A renegát dvojnásobně. V bodech 5 a 6 píšeme o zacházení s pocity a hodnoceními. To dáme :-) A neznamená to, že se musíme všichni navzájem láskyplně objímat. Já třeba k pár Pirátům i renegátům pociťuju, řekněme, antipatii a neočekávám, že se to hned tak změní. Kontakt s nimi nemíním nějak intenzivně vyhledávat, ale nevylučuju ho. K jiným pociťuju sympatii. Například @Vaclav.Malek, @Lukas.Novy, @Martin.Shanil, @Ivan.Sirko, @Libor.Spacek, @Ondrej.dj-bobr.Ulehla, @j.v.litrfree, @Lenka.Wagnerova, @Janek.Wagner a další a další... Jsem dojatý :-)

Jak píše @Kornelia.Gottmannova, ze systemického hlediska je kontakt s odpadlíky velmi důležitý. Jestli je oficiální strana v současném stavu schopna tomu věnovat nějakou pozornost, je přinejmenším nejisté, ale to by nemělo pirátům ani renegátům vadit. V dobré náladě můžeme roztáčet setrvačník.

Za sebe vidím v Pirátech - straně moho pro mě nových skvělých lidí, kteří teď mají energii a elán, co já jsem měl kdysi dávno. Myslím si, že sem tam někde, když má někdo na starého piráta čas a náladu, může přispět dobrou radou, zkušeností z dávné minulosti nebo nějakým nadhledem. To je můj způsob návratu. Nechci se už nechat znovu pohltit a taneční parket rád přenechávám čerstvějším. Pro někoho jiného může být úkol a projekt a vlákno Renegáti přechodovou komorou k plnohodnotnému zapojení. A zase jiní zůstanou vně, v jiných krčmách.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 6):
Lenka.Wagnerova, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Kornelia.Gottmannova, Vojtech.Vesely, Simona.Mikusova, Ivan.Sirko
Josef.Ulehla
Člen KS Praha

Nějak víc času a energie, než bych chtěl Pirátům dávat, mi žere snaha reportovat, kdo usiluje být zvolen 8.1.2022 do republikového předsednictva. Setkávám se novými skvělými lidmi a se špatnými jevy, které tak dobře znám z minulosti. Potkávám i skoro-renegáty, kteří už jsou blízko odpadnutí. Zatím to všechno hlavně vnímám bez nějakých jasných závěrů. Možná mě to přivádí zpět k úkolu a k projektu a k vláknu Renegáti, jehož smysl je mi mnohem jasnější než smysl snažení v stranickém stroji.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Jan.Mares píše: 01 pro 2021, 00:04

V Bangu se renegáti střílej!

Obrázek

Tak, v Bangu se střílej úplně všichni, záleží, kdo má jakou roli, no.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Filip.Mezera

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

Zdar, nechal bych teď Renegáty renegátama, prostor tady furt jede, tak co, a základ pirátství je aktivita, a soustředil bych se na proceduru voleb, a její tříbení, včetně počtu místopředsedů (Mimochodem, co přesně bude smět ten sedmej, nepolitickej? Že jako aby to nebyl pro ostatní vodpadkovej koš, kdyý se jim nechce, a hromosvod, když se jim chce.)
No, a taky na volby RP a CF, podle mě to je svátek demokracie, a svobody, a podle mě je svoboda výsada.
Čili, do Tří králů. plus něco, slavte a těšte se, je mimořádnej čas.
A to sem prostej platfusák z Nalodění, a vášeň je znak opravdovosti.
Takže: Šťastný rok 2022, začíná zvostra.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvek:
Josef.Ulehla
Josef.Ulehla
Člen KS Praha

Zaznamenávám

@Adam.Jaros search.php?author_id=5742&sr=posts

@Petr.Bajgar search.php?author_id=784&sr=posts

A asi by mi pomohla nějaká pozitivní zpětná vazba...

EDIT: @Ondrej.Holub search.php?author_id=16258&sr=posts

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“