Moje vnitřní přesvědčení...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
cqace
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Re: Moje vnitřní přesvědčení...

Příspěvek od cqace »

Michal.Gill píše: 07 led 2022, 09:29

Nejste členem naší strany, tak se na její půdě laskavě chovejte slušně, nebo tu taky být nemusíte.

Ojojoj. Došly argumenty?

Michal.Gill píše: 07 led 2022, 09:29

Lenka se zeptala, já jí odpověděl.

Na poslední dotaz jsi neodpověděl. Stále čekáme. Pro připomenutí: "Proc tu ale i primo od Janky jsou odkazy na marxismus? A ti, co ji haji, argumentuji prevazne tim, ze jde o jiny marxismus, jeste nezkazeny, jeste neagresivni, bez postulatu tridniho boje nebo diktatuty proletariatu. Aspon tak to tu vsude, stejne jako na fb, vnimam. Tyhle argumenty jsou samozrejme hovadina. V tom kontextu je to i pro mne neprijatelne."

"Fire up TFTP"
Michal.Gill
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Dal poděkování: 1183 poděkování
Dostal poděkování: 1693 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Gill »

cqace píše: 07 led 2022, 09:49

Ojojoj. Došly argumenty?

Ani zdaleka. Jen varuji, že toto Fórum má pravidla a na každé stránce je nahoře uvedeno, že se zde mají dodržovat pravidla slušného chování.

cqace píše: 07 led 2022, 09:49

Pro připomenutí: "Proc tu ale i primo od Janky jsou odkazy na marxismus?"

Já ji nehájím. Já jen lidem vysvětluji, co je to komunismus. Marxismus (pod čímž já si představuji Marxův výklad, co on považuje za komunismus, a jeho nastínění cest, jak komunismu dosáhnout) už je u mě výklad pokřivený. Ale nerad bych tu vedl akademické debaty, protože to tu některým nevoní. Chceš-li něco po Jance, nic ti nebrání zeptat se jí. Proč to tu řešíš se mnou? Že poslala lidi, ať si přečtou něco od Marxe? No a? Mě taky profesor Myška v historiografii poslal přečíst si Kapitál a pak mě napoprvé vylil od zkoušky, když jsem to neudělal. Jde, minimálně pro Evropu, o stěžejní filosofické dílo, které nelze pominout, chce-li člověk nabýt nějaký kontext pro zvěrstva, která později velmi pomýleně komunismem nazýval Lenin; nad jeho výkladem se Marx musel obracet v hrobě, a to mám i Marxův výklad za velký úkrok od toho, co to komunismus je. Tak si napříště strč za klobouk kritiku akademických debat, když chceš slyšet odpovědi na komplexní otázky.

eladar píše: 07 led 2022, 09:48

Očividně je ale opravdu velká skupina, která je přesvědčená, že pro ně osobně udělal alespoň něco. Až skončí (nebo padne) vaše vláda, kolik bude takových, kdo si řeknou to samé ..?

To je mi absolutně fuk. Všichni tady dobře víme, že velký podíl lidí nevolí podle výsledků politika, ale podle jeho PR, posledního billboardu, který viděli, nebo podle posledního pastelkovného, co jim ta která vláda dala. Opravdu tu nejsme proto, abychom se historicky zapsali pozitivně v hlavách lidí, kteří nás ani nevolí.

Naposledy upravil(a) Michal.Gill dne 07 led 2022, 10:17, celkem upraveno 1 x.

Ing. Michal Gill • RegP • mobil: +420 603 590 571 • michalgill@centrum.cz

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jen jsem si tak vzpomněl..
"Soudružko profesorko, Masaryk, Marx a Seneca, jde to vůbec dohromady?"

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Petr.Vileta

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Michal.Gill píše: 07 led 2022, 10:12
eladar píše: 07 led 2022, 09:48

Očividně je ale opravdu velká skupina, která je přesvědčená, že pro ně osobně udělal alespoň něco. Až skončí (nebo padne) vaše vláda, kolik bude takových, kdo si řeknou to samé ..?

To je mi absolutně fuk. Všichni tady dobře víme, že velký podíl lidí nevolí podle výsledků politika, ale podle jeho PR, posledního billboardu, který viděli, nebo podle posledního pastelkovného, co jim ta která vláda dala. Opravdu tu nejsme proto, abychom se historicky zapsali pozitivně v hlavách lidí, kteří nás ani nevolí.

... a kdo vás volí? Nebo snazší otázku, koho byste chtěli jako svého voliče? Víte to vůbec? Pochybuji!

Mimochodem, to, co jste napsal o motivaci volit, není až tak úplně pravda.
V první etapě, první dvoje až troje parlamentní volby po roku 1989, se volilo podle programů. Barevné letáčky, brožury na křídovém papíře a televizí spoty, diskusní pořady s velkou sledovaností a tak. Tato etapa skončila proto, že voliči zjistili, že volební program je to první, co po uzavření volebních místností spadne pod stůl. (Samozřejmě z čistě státnických důvodů, protože je potřeba sladit zájmy koaličních stran - to je taková univerzální výmluva proč volební program ignorovat.)
Následovala druhá etapa, která byla o PR. Krátká úderná hesla, úsměvy od ucha k uchu, sliby rozhazované plnými hrstmi na všechny strany, mávání grafy vytvořenými v excelu, hebká koťátka a politici v montérkách, které na sobě mají očividně poprvé v životě. A jako v předchozím případě - tento přístup ztrácí účinnost, protože se za těmi líbivými frázemi skrývá jen a jen čistě sobecká snaha dostat se ke korytu a hezky si začvachtat. Nějaký volič je důležitý tak půl roku před volbami.
Poslední parlamentní volby byly jiné. Tady "emerický barnumský marketing" přestal fungovat a velká skupina voličů se začala rozhodovat přísně sobecky. Politikům a jejich slibům nevěří a hodnotí to, co jednotlivé strany od posledních voleb udělali pro něj osobně. Většinou nic. Proto ze sněmovny vypadlo ČSSD a KSČM - zdegenerovaly do zaopatřovacího ústavu pro své vrcholné představitele. Proto volby vyhrálo ANO - A. Babiš a jeho klika se sice nikdy nezapomněli postarat sami o sebe, ale dali si velký pozor na to, aby pár drobků spadlo i jejich voličům. A ti to očividně vyhodnotili tak, že je to mnohem víc, než pro ně udělala kterákoli jiná strana.

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvky (celkem 2):
venih, Vojtech.Pikal
Michal.Gill
Kontaktovat uživatele:

Na tohle téma se opravdu nechci bavit, protože se k němu necítím být kompetentním, ale mohu Vám říci, kdo je ideální volič Pirátů za mě: člověk se sociálním cítěním, který se rozhoduje na základě dat a ne podle nějaké pochybné ideologie. Drtivá většina Pirátů takových je, a proto předpokládám, že je takové i jádro našich voličů. Motivaci lidí mimo jádro opravdu nemohu komentovat, protože bude velice různá.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 2):
eladar, MirekS

cqace
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Příspěvek od cqace »

Já ji nehájím.

Néééé, vůbec ne :roll: :

Michal.Gill píše: 06 led 2022, 16:36

Žes tohle vlákno založil, tak zjevně nechápeš, o čem Janka v tom inkriminovaném příspěvku mluvila.

Chceš-li něco po Jance, nic ti nebrání zeptat se jí. Proč to tu řešíš se mnou?

Jsem tak nějak z tvého vyjádření nabyl dojmu, že přesně víš, co tím Janka myslela. Nuže, bude spanilá jízda bílého rytíře pokračovat?

"Fire up TFTP"
MirekS
Profese: IT s ekonomickým zaměřením
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 71 poděkování

Příspěvek od MirekS »

Michal.Gill píše: 07 led 2022, 11:03

... je ideální volič Pirátů za mě: člověk se sociálním cítěním, který se rozhoduje na základě dat a ne podle nějaké pochybné ideologie. Drtivá většina Pirátů takových je, a proto předpokládám, že je takové i jádro našich voličů...

Pak je (dle mého soudu jakožto voliče Pirátů) smutné, škodlivé pro Piráty, vymezuje-li se někdo z jejich řad nějak jinak (ideologicky). Mám za to, že by takovýto člověk měl být dostatečně důrazně upozorněn jádrem Pirátů, že a v čem popírá pravidla ve svém jednání (veřejném slovním výroku), konkrétně tím narážím na výklad stanov, čl. 2, odst. 2f, kde se praví o prosazování a podporování demokracie a nikoliv komunismu byť s demokratickým přívlastkem. Je možná také na místě otázka, zda si nespletl stranu, která by pro jeho vymezení mohla být přiléhavější. A kromě toho jaký signál vysílají Piráti svým (potencionálním) voličům, kandiduje-li takový člověk na vedoucího představitele strany?

Tito uživatelé poděkovali autorovi MirekS za příspěvek:
venih
Miroslav Štěpánek (alias MirekS)
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

MirekS píše: 07 led 2022, 11:59

Mám za to, že by takovýto člověk měl být dostatečně důrazně upozorněn jádrem Pirátů, že a v čem popírá pravidla ve svém jednání (veřejném slovním výroku), konkrétně tím narážím na výklad stanov, čl. 2, odst. 2f, kde se praví o prosazování a podporování demokracie a nikoliv komunismu byť s demokratickým přívlastkem.

Jestli v tom Jančině původním příspěvku nalezneš konkrétní rozpor se stanovami, tak ji klidně důrazně upozorním.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Michal.Gill

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

55108311
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

Petr.Vileta píše: 06 led 2022, 16:03

Jestlipak Janka četla tenhle zákon https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-198
a jestlipak nám neporušuje § 403 Trestního zákoníku? :lol:

Interpretace tohoto §, podle které by zákon porušovala, by byla hodně špatnou interpretací a začal bych mít obavy o naši demokracii.

Ale tvrzení "jsem komunistka" mi přijde stejně vhodné jako "jsem nacistka".
Zkratkou "jsem nacista" mohu myslet třeba to, že obdivuji jejich sociální systém (který byl zřejmě kvalitní, pokud odhlédneme od "sociálního systému" pro Židy). Ale většina lidí si to vysvětlí jako obhajobu plynových komor. Nebude je zajímat moje argumentace, že plynové komory nebyly součástí nacistické ideologie a o jejich existenci věděl zlomek nacistů, nebo že kořeny nacistické filozofie jsou překrásné a nenásilné.
Ať už vyjádřením "jsem komunistka" myslí Janka Michailidu cokoli, 98% lidí si to vysvětlí jako souznění s KSČM a KSČ, a jako podporu gulagů nebo podporu konání StB. A to přesto, že slovník Cambridge ve své definici gulagy nezmiňuje.

Michal.Gill píše: 06 led 2022, 22:41

Definice komunismu v Cambridgeském slovníku...

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, Vojtech.Pikal
Michal.Gill
Kontaktovat uživatele:

cqace píše: 07 led 2022, 11:15

Já ji nehájím.

Néééé, vůbec ne :roll: :

Fakticky, tví učitelé na ZŠ by potřebovali sebrat odměny, protože tvé pochopení psaného textu je nulové a ještě z tebe udělali arogantní pako, co si své zjevné nedostatky nepřipouští. Neservíruju ti tu slovníkové definice jen tak pro nic za nic. Kdybych ji hájil, pojmu to zcela jinak; já si jsem ale vědom toho, že její vyjádření a zvolená forma byly nešťastné a že na lidi mdlejšího rozumu musely působit jako rudý hadr. To ale není můj problém - mé poslání není vysvětlovat něco každému blbečkovi vždycky, když něco blbě pochopí.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“