cqace píše: ↑07 led 2022, 09:49
Ojojoj. Došly argumenty?
Ani zdaleka. Jen varuji, že toto Fórum má pravidla a na každé stránce je nahoře uvedeno, že se zde mají dodržovat pravidla slušného chování.
cqace píše: ↑07 led 2022, 09:49
Pro připomenutí: "Proc tu ale i primo od Janky jsou odkazy na marxismus?"
Já ji nehájím. Já jen lidem vysvětluji, co je to komunismus. Marxismus (pod čímž já si představuji Marxův výklad, co on považuje za komunismus, a jeho nastínění cest, jak komunismu dosáhnout) už je u mě výklad pokřivený. Ale nerad bych tu vedl akademické debaty, protože to tu některým nevoní. Chceš-li něco po Jance, nic ti nebrání zeptat se jí. Proč to tu řešíš se mnou? Že poslala lidi, ať si přečtou něco od Marxe? No a? Mě taky profesor Myška v historiografii poslal přečíst si Kapitál a pak mě napoprvé vylil od zkoušky, když jsem to neudělal. Jde, minimálně pro Evropu, o stěžejní filosofické dílo, které nelze pominout, chce-li člověk nabýt nějaký kontext pro zvěrstva, která později velmi pomýleně komunismem nazýval Lenin; nad jeho výkladem se Marx musel obracet v hrobě, a to mám i Marxův výklad za velký úkrok od toho, co to komunismus je. Tak si napříště strč za klobouk kritiku akademických debat, když chceš slyšet odpovědi na komplexní otázky.
eladar píše: ↑07 led 2022, 09:48
Očividně je ale opravdu velká skupina, která je přesvědčená, že pro ně osobně udělal alespoň něco. Až skončí (nebo padne) vaše vláda, kolik bude takových, kdo si řeknou to samé ..?
To je mi absolutně fuk. Všichni tady dobře víme, že velký podíl lidí nevolí podle výsledků politika, ale podle jeho PR, posledního billboardu, který viděli, nebo podle posledního pastelkovného, co jim ta která vláda dala. Opravdu tu nejsme proto, abychom se historicky zapsali pozitivně v hlavách lidí, kteří nás ani nevolí.