Quo vadis, Piráti?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Re: Quo vadis, Piráti?

Příspěvek od Martin.Kucera »

cqace píše: 06 led 2022, 14:11
Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 12:55

Zvýší se její vliv na koho? Nemáte o Pirátech poněkud zkreslené představy?

Takže mi teď tvrdíš, že třeba já mám stejné možnosti / rovnou příležitost úspěchu, ovlivnit členskou základnu a hlasování stejně jako např. nyní Ivan Bartoš?

Nemáš. Protože jsi nedělal 12 let to, co Ivan Bartoš. Co tvrdím je, že tím, že se člověk stane předsedou Pirátů, nestoupne automaticky a okamžitě jeho vliv na členskou základnu. Vliv vzniká postupně (někdo si ho cíleně buduje, někdo ho získá "přirozeně" svým vystupováním).
Možná by se Jančin vliv postupně během jejího předsednictví zvýšil, a možná i vliv na členy, jak budou hlasovat. Jenže teď je členkou republikového výboru, v němž patří k těm nejaktivnějším, a tam má vliv podstatně důležitější - na to, o čem se bude hlasovat. A nikdy ho nezneužila k projekci svého osobního přesvědčení. Takže co tu hernajs řešíme?

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

VincentBlanquin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: -
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od VincentBlanquin »

Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 14:14
VincentBlanquin píše: 06 led 2022, 14:03

ok přesněji je tam neobydlených, ale košatý je strom života, někdo něco náhle zdědí... - https://www.pirati.cz/program/psp2017/mistni-rozvoj/

Ještě přesněji je tam "Dáme obcím možnost zvýšit daně z dlouhodobě neobydlených bytů."
Samozřejmě je otázka, co je "dlouhodobě", každpádně na "náhle zděděnou nemovitost" by se to evidentně nevztahovalo.
A dlouhodobě (v řádu let) neobydlený byt je zkrátka společenská zátěž, protože zhoršuje dostupnost bydlení.

tohle je zas další věc že se něco napíše jednou větou, ale pak je problém to vysvětlovat. žijeme v systému kdy dát úředníkovi možnost zvýšit daně znamená je sám zvýšit, okecat se to nedá nijak, prostě to dokazuje že piráti sou-byli s tím komformní. v mém světě to zas taková společenská zátěž není aby to opravňovalo zvyšování daní, v bublině mých známých bohužel taky ne. oni to třeba za pár let obydlej dospívající děti, nebo to má rodina jako chatu. korunu tomu nasazuje současný stav kdy nejde řešit neplatícího nájemníka

Martin.Kucera

VincentBlanquin píše: 06 led 2022, 14:24

v mém světě to zas taková společenská zátěž není aby to opravňovalo zvyšování daní, v bublině mých známých bohužel taky ne. oni to třeba za pár let obydlej dospívající děti.

Nemůžeš každou myšlenku rozepisovat do odstavce, to by ten program už vůbec nikdo nečetl. (Teda můžeš, ale víme jak to dopadne.)
Pár let OK, ale co třeba 5 let či dokonce 10 let? Že to ve vaší bublině jako problém nevnímáte neznamená, že jinde to problém není.

VincentBlanquin píše: 06 led 2022, 14:24

korunu tomu nasazuje současný stav kdy nejde řešit neplatícího nájemníka

S tím samozřejmě souhlas, to vídám opakovaně jako komunální zastupitel a člen bytové komise, jak se to táhne.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rekonstrukce Pirátů

Příspěvek od Janek.Wagner »

A už jste viděli https://www.rekonstrukcepiratu.cz/?

Screenshot 2022-01-06 14.34.54.png
Screenshot 2022-01-06 14.34.54.png (89.5 KiB) Zobrazeno 775 x
Naposledy upravil(a) Janek.Wagner dne 06 led 2022, 14:35, celkem upraveno 1 x.
vojtechkral
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od vojtechkral »

Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 14:23
cqace píše: 06 led 2022, 14:11
Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 12:55

Zvýší se její vliv na koho? Nemáte o Pirátech poněkud zkreslené představy?

Takže mi teď tvrdíš, že třeba já mám stejné možnosti / rovnou příležitost úspěchu, ovlivnit členskou základnu a hlasování stejně jako např. nyní Ivan Bartoš?

Nemáš. Protože jsi nedělal 12 let to, co Ivan Bartoš. Co tvrdím je, že tím, že se člověk stane předsedou Pirátů, nestoupne automaticky a okamžitě jeho vliv na členskou základnu. Vliv vzniká postupně (někdo si ho cíleně buduje, někdo ho získá "přirozeně" svým vystupováním).
Možná by se Jančin vliv postupně během jejího předsednictví zvýšil, a možná i vliv na členy, jak budou hlasovat. Jenže teď je členkou republikového výboru, v němž patří k těm nejaktivnějším, a tam má vliv podstatně důležitější - na to, o čem se bude hlasovat. A nikdy ho nezneužila k projekci svého osobního přesvědčení. Takže co tu hernajs řešíme?

Tohle je ožehavá argumentace. Asi doufáš v interpretaci "zvolením J. Michailidu by se fakticky situace nezměnila, takže není důvod z toho dělat tragédii", ale úplně stejně se to z pohledu někoho, kdo není zrovna nadšený z komunistické ideologie v PS, dá interpretovat jako "situace už byla špatná delší dobu, akorát jsme o tom nevěděli / neřešili to".

Za mě kandidatura Jany Michailidu není žádným přelomem nebo změnou věcí, pro mě to byl spíše symbolický impulz ke komunikaci, jak už jsem psal v úvodním komentáři, chtěl jsem něco takového napsat už delší dobu...

edit: překlepy

VincentBlanquin

tak u mě jako vlastníka ničeho by to podle vaší logiky problém být měl, ale přesto není. ničemu to takhle samostatně nepomůže. napsané jednou větou v programu bez dalšího vysvětlení už vůbec ne. programy nikdo nečte tak jako tak at sou dlouhé nebo krátké. celkově to celkem často se vyskytující u pirátů že umožníme úředníkům něco je dost neprozíravé

vojtechkral
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od vojtechkral »

No, já teda programy čtu...

Martin.Kucera

VincentBlanquin píše: 06 led 2022, 14:39

celkově to celkem často se vyskytující u pirátů že umožníme úředníkům něco je dost neprozíravé

Ehm, tam ale není "umožníme úředníkům", ale "dáme obcím možnost". Což není zdaleka totéž, to rozhodování může být vázáno na zastupitele, nikoli úředníky.

cqace
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Příspěvek od cqace »

Nemáš. ... Možná by se Jančin vliv postupně během jejího předsednictví zvýšil.

Takže z "nic to nezmění" je už "možná". Hezké, takový fofr jsem nečekal.

A nikdy ho nezneužila k projekci svého osobního přesvědčení.

Oproti tomu v médiích toho vlivu krásně využila.

Takže co tu hernajs řešíme?

Vlastně jen to, jestli budete mít ve volbách o hlas méně. Asi nic důležitého.
No, držím palce, ať to ještě víc nezvoráte.

"Fire up TFTP"
VincentBlanquin

Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 14:45
VincentBlanquin píše: 06 led 2022, 14:39

celkově to celkem často se vyskytující u pirátů že umožníme úředníkům něco je dost neprozíravé

Ehm, tam ale není "umožníme úředníkům", ale "dáme obcím možnost". Což není zdaleka totéž, to rozhodování může být vázáno na zastupitele, nikoli úředníky.

zase to ale bohužel naráží na praxi u nás, kdy zvolený zastupitel se prakticky přes noc stává úředníkem utrženým ze řetězu. dokážu připustit že k tomu vedla smysluplná myšlenka pro někoho, ale bohužel výsledek je minimálně nedomyšlený

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“