Doplnění evidence pirátských příjmů z veřejných rozpočtů

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, PKS Zlínský kraj, KoKS Zlínský kraj, Odbor ZlK - administrativni

Odpovědět
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Doplnění evidence pirátských příjmů z veřejných rozpočtů

Příspěvek od BenjaminPierce »

Podnět k PKS a tak návrat k pirátskému programu a krok k znovuzískání důvěry voličů.

  • Žádám PKS aby všechny příjemce v ZLK vhodným způsobem s přiměřeným termínem upozorní na doplnění informací o všech příjmech z veřejných rozpočtů.

  • Obdobně žádám PKS pověřit nebo zajistit aktualizaci informací o vnitrostranických, veřejných, a politicky obsazených funkcích v obchodních společnostech či příspěvkových organizacích a pod.

V případě neochoty jedinců plnit hlavní body programu, prosím o zajištění informací pomocí zákona o obcích, zákona o krajích, případně zákona o svobodném přístupu k informacím.

  • Jako bod přesahující KS prosím PKS cestou podnětu k některému z orgánů strany zajistit propojení jednotlivých vnitrostranických registrů, příjmů, seznam funkcí, lobby kontakty, fórum a to tak ať to na sebe efektivně navazují. Zvláště když zpřehlednění a zjednodušení IT je jedním se zásadních programových bodů.

Po včasném doplnění prvních dvou bodů, které jsou pro piráty automatické, prosím zajistit na krajském facebooku případě i jinde medializaci plnění zásadních programových bodů se kterými se piráti obraceli na voliče a díky kterým v roce 2017 výrazně uspěli ve volbách do poslanecké sněmovny.

Za včasnost, efektivní plnění programových priorit předem děkuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi BenjaminPierce za příspěvky (celkem 3):
Filip.Matuska, Libor.Adamek, Michal.Stepanik

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění evidence pirátských příjmů z veřejných rozpočtů

Příspěvek od BenjaminPierce »

Aby to plnilo piráty slibovaný záměr.

  • Ve stranických rejstřících musí být na jednom místě dohledatelná i přiměřená historie skončených funkcí. Proklik na web a nejlépe i obchodní rejstřík, kde jsou výroční zprávy. Může to být výrazně nápomocno nejen veřejné kontrole například probíhajících, dobíhajících, nebo nedávno skončených a prověřovaných veřejných zakázek a vztahu mezi zadavateli a dodavateli a pod.

  • U členů má docházet i ke zveřejňování zaměstnávání ve veřejné správě podle zákona o úřednících územně samosprávných celků ,nebo podle zákoníku práce. I v kraji máme zkušenost s tímto typem zaměstnávání členů na radnicích nebo obchodních společnostech. Je třeba aby i široká veřejnost třeba pomocí zveřejněných podmínek výběrových řízení a jejich splnění, včetně místa a způsobu zveřejnění, měla možnost kontrolovat případné zvýhodňování uchazečů a předcházet politickému tlaku na zaměstnávání spolustraníků nebo vytváření zbytečných míst. Opět by to pomohlo i kontrole mezi zpracovateli a dodavateli veřejných zakázek. Vedlejší efekt může být, že někteří budou ze strany odcházet a nebudou tak ve vnitrostranických hlasováních moci nikomu nic vracet a tak to bude mít kvalitativní efekt i na politiku.

K zveřejňování příjmů z veřejných rozpočtů.

  • Jak mají voliči věřit heslům typu ,,Co chceme po ostatních uplatňujeme sami na sobě", když pak donedávna nejvýše postavení krajský politik zveřejňuje příjmy jen některé a jen ty nejnižší . Není z poslanců osamocen, ale možná je to roztroušeně někde jinde na webu a je třeba tomu dát řád i IT přehlednost. Fakt, že to co bylo spojeno s vymezováním se vůči politické konkurenci v 2017 a stálo za růstem pirátů se za 4 roky i při výrazném státním příspěvku na chod strany kvalitativně nezrealizovalo, může být další z výrazných kamenů do mozaiky důvodů současného volebního neúspěchu.

Není to to co bylo slibováno a od pirátů veřejnost automaticky očekávala?

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Zlínský kraj“