přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Moderátoři: PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj, PMS Pardubicko

Odpovědět
Pepino1947
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 07 říj 2019, 18:57
Profese: grafik
Dostal poděkování: 7 poděkování

přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Pepino1947 »

J o s e f K u b á t Jsem 3 roky registrovaným příznivcem České pirátské strany, na začátku jsem pomáhal při kampani komunálních voleb zde v Pardubicích. narozen jsem 1947 v Pardubicích. Dosud jsem byl vždy nestraníkem s vyjímkou tříletého období ve straně Unie svobody. Připravoval jsem tehdy v Pardubicích nespěšnou kampaň pro komunální volby. Odešel jsem po výměně celorepublikového vedení. V oblasti práce s veřejným míněním vydávám na facebookových stránkách internetový D e n í k i n o č n í k z podpalubí pirátských lodí... uživatelské jméno pro zadání do vyhledávače je @LabeElbe Cílem je komunikovat s veřejností o důležitých tématech především tam, kde je absence u masmédií a u prioritních konfrontačních témat jako jsou například nyní krizové řízení v době pandémie koronaviru, nebo dopady (a jejich příčiny) energetické krize. Současně chci zlepšovat zprávy a komentáře k regionální kultuře mimo hlavní proud a zýároveň se podílet na rozvoji zájmové činosti pro pirátskou stranu. To je ve zkratce vše podstatné stran této činnosti s jednou vyjímkou. Asi jste si povšimli data narození; z tohoto důvodu ponechávám zcela na vás rozhodnutí jestli nebude lepší, když zůstanu dále "jen" registrovaným příznivcem. Ahoj - moje přezdívka mezi přáteli je Pepíno.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pepino1947 za příspěvky (celkem 4):
Andrej.Ramaseuski, Ivana.Mrkvickova, Ladislav.Kos, Dominik.Becka
Uživatelský avatar
Ivana.Mrkvickova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 214
Registrován: 31 bře 2020, 20:22
Profese: asistentka resortních týmů
Dal poděkování: 529 poděkování
Dostal poděkování: 329 poděkování

Re: přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Ivana.Mrkvickova »

Děkuji za představení a posílám tradiční sadu otázek:

1) Proč ses rozhodl(a) pro Piráty? Ke kterým dalším politickým stranám máš blízko?
2) Který z pirátských cílů nebo bodů programu je ti nejbližší a proč? A který je pro tebe naopak sporný nebo nepřijatelný? (Najdeš v článku 2 Stanov a programu.)
3) Jak by ses chtěl(a) v rámci Pirátů zapojit? Co bys chtěl(a) u Pirátů osobně prosadit nebo dokázat?
4) Odpověz nám prosím na tři z následujících otázek.
a)Jaký je tvůj názor na svobodu internetu a síťovou neutralitu?
b) Co si myslíš o současném autorském zákonu a autorských právech?
c) Jak lépe zapojit lidi do rozhodování? Které věci by měly být rozhodovány referendem a které nikoli?
d) Co pro tebe znamená transparentnost?
e) Kde vidíš největší nebezpečí pro ochranu soukromí a osobních údajů?
f) Co je podle tebe největším nebezpečím pro svobodu projevu a demokracii?
g)Jaký největší problém vidíš v zahraniční politice?
h)Jak se stavíš k legalizaci a dekriminalizaci drog?
i)Co říkáš na členství Česka v EU a zavedení eura?
j) Jak by se Česko mělo stavět k bezdomovectví? A integraci vyloučených skupin?
k) Co si myslíš o migraci do ČR?

Odpovědi budou jistě zajímat i @Dominik.Becka @Filip.Mezera @Lukas.Havlena

Ivana Mrkvičková
tel: 778111450
ivana.mrkvickova@pirati.cz

„Na práci u nás nemusíte být blázen. Ale hodně to pomáhá.“ — Terry Pratchett

Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Dominik.Becka »

Rádi vás u nás konečně uvidíme, @Pepino1947, datum narození nás zajímá asi jako poslední. Zkusíte nám prosím odpovědět na otázky, které vám poslala Ivča výše? Je jich jen šest.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominik.Becka za příspěvek:
Ivana.Mrkvickova

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Dominik.Becka »

Poprosím o přeřazení do fóra MS Pardubicko.

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Uživatelský avatar
Jan.Hrubes
Kontrolní komise
Příspěvky: 541
Registrován: 08 říj 2016, 19:31
Profese: student, učitel, hudebník
Dal poděkování: 1446 poděkování
Dostal poděkování: 1340 poděkování

Re: přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Jan.Hrubes »

Oznámení moderátora:

Přesunuto pod MS.

Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: přihláška do strany Josef Kubát, Pardubice

Příspěvek od Dominik.Becka »

Za pana Kubáta, Pepína, sem vkládám jeho odpovědi na otázky, které nám zaslal e-mailem. Zároveň mu pomůžeme s obnovením jeho přístupů k pirátským systémům.

Proč ses rozhodl pro Piráty? Ke kterým dalším politickým stranám máš blízko?
U České pirátské strany předpokládám vývoj k moderní straně mladých, jejíž členskou základnu již dnes tvoří - kromě studentů - mladí lidé v produktivním karierním věku a mladé rodiny. Líbí se mi odpovědné a odborně precizované názory na způsob řízení společnosti i její zakotvení v EÚ, důraz na sociální soudržnost a sociální spravedlnost. V minulosti jsem byl v jediné straně - necelé tři roky v liberální Unii Svobody.

1) Který z pirátských cílů nebo bodů programu je ti nejbližší a proč? A který je pro tebe naopak sporný nebo nepřijatelný? (Najdeš v článku 2 Stanov a programu.)
Internet nezná hranice. Hlásíme se k celosvětovému Pirátskému hnutí. Naše společné úsilí o svobodu informací stojí nad pravicí a levicí. Odmítáme v prvé řadě snahy o zpoplatňování učebních a odborných informací, zvláště pokud jsou dílem pracovníků veřejných či státních institucí, nebo jsou výsledkem grantů. Zde by měl platit (bez ohledu na případnou publikaci v zahraničních odborných časopisech) závazek aktuální elektronické publikace v plném rozsahu ke stáhnutí a tisku na webu příslušných institucí. Rovněž odmítáme další nekvalifikovanou digitalizaci státní správy. V neposlední řadě by nově měla existovat zákonná podmínka znalosti anglického jazyka alespoň na úrovni vykonané maturitní zkoušky gymnázia s jazykovou orientací pro definitivu každého státního úředníka a u volených zastupitelů pro výkon funkce řízení krajské a státní správy i v komisích parlamentu spolu se zákazem těchto činností pro bývalé členy KSČ a spolupracovníky STB. Naopak podle mne je v programu sporný (především formulací zadání) například bod urychlené modernizace dopravní infrastruktury s důrazem na vnitrostátní řešení ať už rychlostní železnicí nebo dálniční sítí. Je nejvyšší čas a pro nás zásadně důležité naopak především se pokusit a iniciovat program EÚ na vysokorychlostní železniční spojení osob souběžně s železnicí nákladní dopravy z Německa na východ: z Berlína přes Drážďany (Zde by byl přístav a překladiště pro kontejnerovou lodní dopravu po Labi z Hamburku.), Ústí n/L (a okraj Pražské aglomerace) do Pardubic. Odtud existuje dosud pro vodní cestu spojení tří moří na našem území chráněný koridor, který lze z velké části využít pro pokračování vysokorychlostní železnice osobní dopravy spolu s železnicí nákladní dopravy s větvením v Přerově na větev přes Zlín a Břeclav do Vídně a Bratislavy k překladišti na lodní přepravu kontejnerů po Dunaji a větev pokračující do Ostravy (k překladišti na Odru) a dále na východ přes Krakov a Lvov do Kyjeva. Naši vnitrostátní síť lze v takovém případě budovat jen v návaznosti a ještě s urychlením a minimalizací nákladů na rozhodující směry propojení. Prostě ne ve všech bodech se moje názory pro můj věk zejména v realizacích úplně shodují, ale zrovna tento je hospodářsky zajímavý; proto jej uvádím. Také první odsek jsem rozšířil tak, jak jej chápu.

2) Jak by ses chtěl(a) v rámci Pirátů zapojit?
Chtěl bych se opakovaně zapojit do příprav voleb a to technicky a do úrovně voleb krajských zastupitelů i při výběru a přípravě provedení.
Co bys chtěl u Pirátů osobně prosadit nebo dokázat?
Zlepšit místní komunikaci s příznivci a ostatní veřejností. O mojí snaze vydávat na Facebooku internetový magazín „Deník i nočník pirátského přístavu uprostřed Evropy“ jsem se již zmínil. Možnost poptání zájmu účastnit se takové práce bych raději projednal osobně, stejně jako okamžik a formu jeho představení členům a příznivcům. Myslím, že bychom se mohli rovněž poradit i o vydání tištěného sborníku jednou ročně s nejlepšími články a ilustracemi z jednotlivých oborů. I s ohledem na (už) letošní obecní volby by bylo vhodné vzorově začít pracovat na programové činnosti pro mladé rodiny a stejně pro seniory. Zejména iniciativy práce pro seniory bych se chtěl pracovně účastnit. Už se neobejdeme jako vládní strana s heslem Pusťte nás na ně. Ty šťastné doby jsou nenávratně pryč a také pro místní volby je třeba zvolit jinou strategii. Oboje iniciativy je vhodné realizovat od Velikonoc, abychom nezačínali v době předvolební kampaně. K dané problematice patří zřejmě i otázka, kde svou činnost budeme nadále rozvíjet. Poslance Hájka bych se neptal, proto mě napadlo, jestli by nám nevyjednali naši zastupitelé s magistrátem nekomerční zapůjčení nyní zamčeného underground podchodu od Grandu k Zelené bráně. Někteří umělečtí řemeslníci by se rádi připojili výstavkami a prodejem s předváděním řemesla k našemu programu.

4/ Odpověz nám prosím na tři z následujících otázek… e) Kde vidíš největší nebezpečí pro ochranu soukromí a osobních údajů?
V populismu a ve snahách o autokratické ovládání společnosti (viz prezident Miloš Zeman).
f) Co je podle tebe největším nebezpečím pro svobodu projevu a demokracii?
V populismu a ve snahách o autokratické ovládání společnosti (viz prezident Miloš Zeman).
g)Jaký největší problém vidíš v zahraniční politice?
V populismu a ve snahách o autokratické ovládání společnosti ve vlastní zemi i v sousedních (viz prezident Miloš Zeman).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominik.Becka za příspěvek:
Ivana.Mrkvickova

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Pardubicko“