MS Hradec Králové 1/2021 - komunální volby rozprava

Místního sdružení Královéhradecko působí na území celého okresu Hradec Králové.

Moderátoři: KoKS Královéhradecký kraj, PKS Kralovehradecky kraj, PMS Královéhradecko, PMS Trutnovsko

Odpovědět
Ales.Dohnal
Vedoucí krajského odboru
Dal poděkování: 342 poděkování
Dostal poděkování: 326 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MS Hradec Králové 1/2021 - komunální volby rozprava

Příspěvek od Ales.Dohnal »

Zároveň navrhuji prodloužení navrhování a podávání kandidatur na lídra kandidátky do 19. ledna 2022.

Proč? Čeká nás 8. ledna zásadní jednání celostátního fóra a rozeběhla se i důležitá debata o všeobecném kodexu zastupitele. Myslím si, že by náš kandidát na primátora měl být srozuměn minimálně s výsledkem CF. Není to totiž úplně neviditelná funkce.

Dále bychom se po CF (mezi 10. a 14. lednem) měli sejít a probrat interně stávající situaci, kdy se na lídra hlásí jediný člověk a následně dát kandidátům pár dní čas na to se rozhodnout, zda půjdou se svojí kůži na trh.

Pavel.Vrbicky
Místní předsednictvo
Profese: technický poradce - strojírenství
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 392 poděkování

Příspěvek od Pavel.Vrbicky »

Souhlasím a podporuji Alešův návrh

Svět patří těm, co se neposerou.
(Charles Bukowski)

Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Technik
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 621 poděkování

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Protože nikdo neměl nic proti Alešově návrhu, prodlužuji navrhování a podávání kandidatur na lídra kandidátky do 19. ledna 2022.
Grilování kandidátů proběhne bezprostředně poté, zřejmě na mimořádné nebo neformální schůzi MS HK, o jejímž termínu budete informováni zde a SZ.

Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Pavel.Bulicek
Krajský zastupitel
Profese: 1.nám. Hejtmana - inovace, investice, IT
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.Bulicek »

Ahoj,

odpovím Janě
:?: Máte-li nějakou z politických funkcí (výbor/y - komise - zastupitelstvo/a), jaká je Vaše docházka? :?:
Uvolněná pozice na Kraji (náměstek)- zde jsem byl na každém zastupitelstvu.
Neuvolněná pozice město (zastupitel)- zde jsem měl v poslední době více absencí než jsem chtěl, buď z pracovních důvodů nebo problémům osobního rázu. Jinak od začátku mandátu zastupitele jsem myslím chyběl jen jednou či dvakrát kvůli nemoci. Je to dáno také posunem termínů z úterků na pondělky. (nyní to zase bude v úterý)

Zveřejňujete/zveřejňovali byste své příjmy z veřejných rozpočtů zde? A proč ano/ne?

Ano, nemám s tím problém a beru to jako samozřejmost.

Je v našem programu něco (ať v celostátním nebo lokálním programu), s čím nesouhlasíte?

Program jsem pomáhal tvořit jak na Krajské úrovni tak na úrovni Komunální. Zde souhlasím pokud vím se vším. Asi by bodlo dát přesnější otázku o který rok se jedná případně který program.
V každém případě jak připomněl Aleš, bezplatná MHD je teď hodně kontroverzní při pohledu zpět. Ale jako myšlenku bych to nezavrhoval.

Pavel Bulíček
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Technik
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 621 poděkování

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Ahoj,

aby to nezapadlo:

20.1.2022 Grilovat budeme kandidáty na pozici leadera a čelní kandidáty.

Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Robert.Prucha
Příznivec Pirátů – Královehradecký kraj
Profese: asistent, fotograf
Dal poděkování: 28 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Prucha »

Jen pro upřesnění. Pokud nedopadne čelo, rád budu i na jiném místě kandidátky, abych mohl případně dál pracovat v komisi. Svůj původní příspěvek nemůžu upravit, proto píšu tento nový, omlouvám se.

Pavel.Osciatka
Profese: Projektant pozemních staveb
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od Pavel.Osciatka »

Ahoj, tak jsem se už konečně dostal k sepsání odpovědí na položené dotazy. Po uplynutí posledních měsíců zjišťuji, že se mi nějak nedostává času.

Otázky od Líby
1.)Zásadní schopnost politika je schopnost komunikovat s občany, jak je hodláš informovat? Jakým médiem, jak často?

19let jsem v komisi místní samosprávy Březhrad a moje komunikace s občany probíhá přímím kontaktem na ulici, schůzích a různých zábavách, sportovních akcí atd., kde jsem schopen reagovat na jejich podměty, prosby a výtky. Jelikož nevyužívám žádnou sociální síť, mimo používání Messengera a WhatsAppu ke komunikaci v rámci skupin, nekomunikuji na internetu. Je možné, že v případě, pokud bych se stal zastupitelem nějaké to médium bych asi zvolil.

2.)Předpokládám, že i ty znáš současnou komunální politiku v HK. Prosím, napiš sestupně politická uskupení (nemusí být zastoupená v současném Zastupitelstvu HK), ke kterým máš blízko (programově, personálně, ...) a rád/a bys s nimi vedl/a diskuzi v rámci potenciální politické spolupráce. A naopak, uveď, s kým bys o spolupráci nestál/a a proč?

Jsem schopen vést diskuzi s každým, který je ochoten ji vést se mnou, jako se sobě rovným, naslouchat a racionálně odpovídat. Určitě bych nediskutoval s uskupeními, které pouze prosazují své zájmy a ideologie jako SDP, KSČM a jimi podobnými. Dále jsem vyhraněn na ANO, kde uvidíme, jaké nové složení nám přinese.

3.)Jak by měla fungovat spolupráce a propojení zastupitelského klubu s členy místního fóra během funkčního období? Pokud krajské/místní fórum přijme k nějaké věci usnesení ( např. nespolupráci s nějakým pol. subjektem ) , se kterým nebudeš úplně souhlasit, jak se zachováš?

Spolupráce má být založena na informovanosti a návazné diskuzi. Pokud se příjme usnesení, se kterým nebudu úplně souhlasit, budu akceptovat většinu a usnesení. Jsem si jist, že nepůjde např. o spolupráci s výše zmíněnými ideologickými uskupeními.

4.)Jak vnímáš roli zastupitelského klubu na magistrátu a jeho spolupráci s MS, na co by se mělo navázat, co by se mělo změnit?

Spolupráce klubu a MS se odvíjí od setkávání. Snad nám doba již umožní se více vidět. Spolupráce je důležitá i neformální posezení.

5.)Pokud bys neuspěl/a na čele kandidátky, ucházel/a by ses o další místa? Pokud ano, jak by ses podílel/a na kampani a s kým bys chtěl/a úzce spolupracovat, a proč?

Ano, ucházím se o jakékoliv místo. Pomáhal bych v rámci dostupnosti mého času, kterého poslední dobou moc nemám. Rád podpořím lídra v mé části města, protože lídr prezentuje celou stranu.

6.)Časový fond na týden věnovaný kampani a posléze Pirátům místního sdružení

a) start kampaně leden-květen - dle možností
b) ostrá fáze kampaně červen-září - dle možnosti, potřeby. Preferuji věcnou kampaň
c) 4 další roky (uvolněný/neuvolněný radní/zastupitel)? - neuvolněný zastupitel

7.)Jak se stavíš k otázce fundraisingu z pozice své osoby

Preferuji dobrovolnou podporu, určitou rovnováhu a shodu. Přemýšlím kolem 10tis. na kampaň. S podporou MS při zvolení počítám.

8.)Jak jsi hlasoval/a v referendu o vstupu do vlády a proč si se tak rozhodl/a? A pokud jsi nehlasoval/a z důvodu že nejsi člen/ka, jak bys hlasoval/a, kdybys tu možnost měl/a?

Jako reg. příznivec jsem nehlasoval. Pokud bych měl možnost, hlasoval bych pro. Čísla neznamenají všechno a koaliční partner s námi počítá.

Otázka od Jany:
Máte-li nějakou z politických funkcí (výbor/y - komise - zastupitelstvo/a), jaká je Vaše docházka? Nerozlišujme kraj či město. Čím podrobnější rozpis tím více bludišťáků

Místopředseda KMS Březhrad, docházka pravidelná. Chybím jen, když už je něco důležitějšího.
Člen dozorčí rady ÚS - docházka pravidelná, chyběl jsem jednou za rok.
Komise rady KHK pro liniové stavby - v roce 2021 byli jen dvě schůzky, pravidelná docházka.

Na všechny s předstihem oznámené schůze docházím. Čas si vyhraním. Omluvy z vážných důvodů.

Otázky od Kamila
Zveřejňujete/zveřejňovali byste své příjmy z veřejných rozpočtů zde? A proč ano/ne?

Nemám problém se zveřejněním příjmů. Peníze z veřejných rozpočtu jdou z naši daní a není na tom nic špatného. Tajuplného.¨

Je v našem programu něco (ať v celostátním nebo lokálním programu), s čím nesouhlasíte?

Nevnímá nic, co by mi vyloženě vadilo. Program do komunálek teprve bude vytvořen, tam proběhne debata.

Snad odpověděl všem, kteří zde kladli otázky. Přeji příjemný den a brzy se uvidíme.

Vit.Lustinec
Profese: digitální designér
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování

Příspěvek od Vit.Lustinec »

Já bych rád ještě jednou vyzval všechny zájemce o kandidaturu do městského zastupitelstva, aby zároveň zvážili i svoji kandidaturu na lídra kandidátky. Konkrétně mám teď na mysli @Tomas.Merta a @Pavel.Vrbicky … Případně specifikovali podmínky, za jakých by o kandidatuře na lídra byli ochotni uvažovat.

Pavel.Vrbicky
Místní předsednictvo
Profese: technický poradce - strojírenství
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 392 poděkování

Příspěvek od Pavel.Vrbicky »

Vítku, děkuji ti za výzvu. Po opětovném zvážení všech pro a proti, jsem si potvrdil své rozhodnutí, nekandidovat na lídra.
Kamila, ale i Tomáše si v této pozici umím velmi dobře představit.

Svět patří těm, co se neposerou.
(Charles Bukowski)

Tomas.Merta
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: Geograf, konzultant
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Merta »

Ahoj,
děkuji @Pavel.Vrbicky a @frydolin za Vaši důvěru. Nicméně si myslím, že Kamil bude dobrým a v kontextu komunálek ve statutárních městech i lídrem unikátním. Navíc jeho kandidatura by mohla zaujmout mladé lidi (prvovoliči), kteří se o politiku, kór o tu komunální, běžně nezajímají, a na jichž problémy se často zapomíná.

Odpovědět

Zpět na „Královéhradecko“