Ahoj, tak jsem se už konečně dostal k sepsání odpovědí na položené dotazy. Po uplynutí posledních měsíců zjišťuji, že se mi nějak nedostává času.
Otázky od Líby
1.)Zásadní schopnost politika je schopnost komunikovat s občany, jak je hodláš informovat? Jakým médiem, jak často?
19let jsem v komisi místní samosprávy Březhrad a moje komunikace s občany probíhá přímím kontaktem na ulici, schůzích a různých zábavách, sportovních akcí atd., kde jsem schopen reagovat na jejich podměty, prosby a výtky. Jelikož nevyužívám žádnou sociální síť, mimo používání Messengera a WhatsAppu ke komunikaci v rámci skupin, nekomunikuji na internetu. Je možné, že v případě, pokud bych se stal zastupitelem nějaké to médium bych asi zvolil.
2.)Předpokládám, že i ty znáš současnou komunální politiku v HK. Prosím, napiš sestupně politická uskupení (nemusí být zastoupená v současném Zastupitelstvu HK), ke kterým máš blízko (programově, personálně, ...) a rád/a bys s nimi vedl/a diskuzi v rámci potenciální politické spolupráce. A naopak, uveď, s kým bys o spolupráci nestál/a a proč?
Jsem schopen vést diskuzi s každým, který je ochoten ji vést se mnou, jako se sobě rovným, naslouchat a racionálně odpovídat. Určitě bych nediskutoval s uskupeními, které pouze prosazují své zájmy a ideologie jako SDP, KSČM a jimi podobnými. Dále jsem vyhraněn na ANO, kde uvidíme, jaké nové složení nám přinese.
3.)Jak by měla fungovat spolupráce a propojení zastupitelského klubu s členy místního fóra během funkčního období? Pokud krajské/místní fórum přijme k nějaké věci usnesení ( např. nespolupráci s nějakým pol. subjektem ) , se kterým nebudeš úplně souhlasit, jak se zachováš?
Spolupráce má být založena na informovanosti a návazné diskuzi. Pokud se příjme usnesení, se kterým nebudu úplně souhlasit, budu akceptovat většinu a usnesení. Jsem si jist, že nepůjde např. o spolupráci s výše zmíněnými ideologickými uskupeními.
4.)Jak vnímáš roli zastupitelského klubu na magistrátu a jeho spolupráci s MS, na co by se mělo navázat, co by se mělo změnit?
Spolupráce klubu a MS se odvíjí od setkávání. Snad nám doba již umožní se více vidět. Spolupráce je důležitá i neformální posezení.
5.)Pokud bys neuspěl/a na čele kandidátky, ucházel/a by ses o další místa? Pokud ano, jak by ses podílel/a na kampani a s kým bys chtěl/a úzce spolupracovat, a proč?
Ano, ucházím se o jakékoliv místo. Pomáhal bych v rámci dostupnosti mého času, kterého poslední dobou moc nemám. Rád podpořím lídra v mé části města, protože lídr prezentuje celou stranu.
6.)Časový fond na týden věnovaný kampani a posléze Pirátům místního sdružení
a) start kampaně leden-květen - dle možností
b) ostrá fáze kampaně červen-září - dle možnosti, potřeby. Preferuji věcnou kampaň
c) 4 další roky (uvolněný/neuvolněný radní/zastupitel)? - neuvolněný zastupitel
7.)Jak se stavíš k otázce fundraisingu z pozice své osoby
Preferuji dobrovolnou podporu, určitou rovnováhu a shodu. Přemýšlím kolem 10tis. na kampaň. S podporou MS při zvolení počítám.
8.)Jak jsi hlasoval/a v referendu o vstupu do vlády a proč si se tak rozhodl/a? A pokud jsi nehlasoval/a z důvodu že nejsi člen/ka, jak bys hlasoval/a, kdybys tu možnost měl/a?
Jako reg. příznivec jsem nehlasoval. Pokud bych měl možnost, hlasoval bych pro. Čísla neznamenají všechno a koaliční partner s námi počítá.
Otázka od Jany:
Máte-li nějakou z politických funkcí (výbor/y - komise - zastupitelstvo/a), jaká je Vaše docházka? Nerozlišujme kraj či město. Čím podrobnější rozpis tím více bludišťáků
Místopředseda KMS Březhrad, docházka pravidelná. Chybím jen, když už je něco důležitějšího.
Člen dozorčí rady ÚS - docházka pravidelná, chyběl jsem jednou za rok.
Komise rady KHK pro liniové stavby - v roce 2021 byli jen dvě schůzky, pravidelná docházka.
Na všechny s předstihem oznámené schůze docházím. Čas si vyhraním. Omluvy z vážných důvodů.
Otázky od Kamila
Zveřejňujete/zveřejňovali byste své příjmy z veřejných rozpočtů zde? A proč ano/ne?
Nemám problém se zveřejněním příjmů. Peníze z veřejných rozpočtu jdou z naši daní a není na tom nic špatného. Tajuplného.¨
Je v našem programu něco (ať v celostátním nebo lokálním programu), s čím nesouhlasíte?
Nevnímá nic, co by mi vyloženě vadilo. Program do komunálek teprve bude vytvořen, tam proběhne debata.
Snad odpověděl všem, kteří zde kladli otázky. Přeji příjemný den a brzy se uvidíme.