@Dalibor.Zahora odpovím sem, zbytek pak do příslušného společného vlákna na odpovědi kandidátů.
Vidím, že vtipná historka zaujala. Jsem jen před hlasováním jako člen PKS chtěla mít splněno deminimum a tak jsem se zeptala na pár doplňujících informací – třeba proč chce Ivan přestupovat v půlce volebního období, když byl v PSP za SčK zvolen už 2 roky nebo jak ho limituje v angažování v našem KS jiná krajská příslušnost. (a ještě jsem k tomu napsala, že je to jen pro formu…)
Jinak pro doplnění: letos jsme Marcela Kolaju a Ondru Kolka kvůli přestupu také grilovali – dokonce se nám oba přišli představit na pravidelnou pondělní schůzi na Jitsi a myslím, že oboje byly velmi obohacující diskuse. 
Odpovědi:
1) Jak zpětně vnímáš nejen sněmovní koalici se STAN, ale i vstup do krajské koalice v Sčk 2016?
Sněmovní koalice se STAN: Myslím si, že ve chvíli, kdy se o koalici hlasovalo, na to byla společenská poptávka. Podle Ondry Petra, SčK PR managera, se některé věci dají zvládnout dobře vykomunikovat v obou variantách. Jednu z nich jsme si jako CF společně vybrali, podle mě se však moc nepovedlo finální provedení. Např. žluto-zelený vizuál kampaně, kde jsme se nechali „přebrandovat“ na STAN nebo hlavní merch ve volbách nanuk, nebyly podle mě správnými volbami. Za sebe jsem vnímala od dalších Pirátů silnou zpětnou vazbu, která však buď nedosáhla na správná místa, nebo nebyla reflektovaná. Také pokud jsme měli indicie o možném překroužkování už před volbami, měli jsme na to reagovat. Osobně mě trochu mrzel i výběr témat v rámci kampaně – ŽP považuji pro naše voliče za důležité téma a Lukáš Blažej byl na centrální FB prý odmítnut, protože nebyl lídr (být ve vládním týmu asi nestačí). Naopak kampaň pro mladé od Vráti Filípka beru jako příklad toho fungujícího – vést takto celou kampaň, mohli jsme být dnes někde jinde. Hlavně: po bitvě je každý generál, ale my se z toho musíme poučit a přijmout postupně taková opatření, aby se už toto neopakovalo.
Krajská koalice: Myslíš vstup do koalice v roce 2020? Sice někteří členové KF nebyli z výsledků vyjednávání po krajských volbách moc nadšení, nicméně si myslím, že to byl krok správným směrem. Máme možnost ovlivňovat v podstatě 4 oblasti – kromě 2 radních počítám i kulturu, kde Lucie Chocholová velmi úzce spolupracuje s radním a IT a digitalizaci, kde máme uvolněného Tomáše Zmudu a práce za ním také vidět je. Viz např. náš web https://stredocesky.pirati.cz/aktuality/, ale určitě tam není všechno, čemu jsme se letos věnovali, opravdu toho bylo hodně. Na Radě i v Zastupitelstvu je snaha o konsensuální schvalování, máme možnost si vyžádávat podrobnější informace z ostatních gescí – třeba téma „lokálky“ jsme probírali s radním Boreckým na separátní schůzce já s Jirkou a doplňující materiály nám zaslány byly. Jako jedinou velkou výjimku vidím sloučení škol v Příbrami.
2) Co krajští Piráti a V. Michalík jako krajský radní? Měli by se k jeho nedávné kauze Piráti nějak postavit? Jak?
Pokud vím, tak jsme stále od STANu nezískali odpovědi na všechny otázky, které centrální koaliční rada přednesla. Jak se k tomu případně postavit nebo nepostavit, nepatří v tuto chvíli na veřejné fórum. 
3) Jestli mám správné informace práce na kraji (radní pro ŽP) tě dost vytěžuje, jak by si stíhala? Plus k tomu ty komunálky na Kladně.
Nenastal by podobný efekt jako u poslaneckého RP, které na stranu nemělo dost času?
Vždycky a všemu lze věnovat další čas a stále je co zlepšovat a posouvat kupředu. Za ten rok na kraji si myslím, že se to docela dobře zaběhlo. Mám to aktuálně rozdělené zhruba tak, že 8-17/18 je vyhrazeno pro kraj a cca 18-dál Piráti. Chodím na pondělní Jitsi KF (pokud se nezdržíme s jednáním klubu), v PKS mám na starosti KMO, kde jsou schůze v úterý a navazují na ně mediální tréninky s Ondrou Petrem. Teď jsem převzala gesčně i naše koordinátory, protože Klára je vytížená Sněmovnou. Pepovi jsem pomáhala s rozpočtem, předsedám některá jednání na úrovni KF a v neděli jsem moderovala grilování našich kandidátů na senátory. Chodím na DISCO, SVÝTy nebo setkání PKS. Samozřejmě počítám s tím, že PKS a RP by nebylo časově slučitelné, takže to bych případně rezignovala.