Martinovy telefonáty mi taky nebyly příjemné, ale oproti tomu, co popisuje výše Lukáš, to asi ještě nic nebylo. Každopádně Martinův styl bych rád časem dostal z politiky pryč úplně, nejen od Pirátů.
Možná ještě víc mi ale vadí jiná věc. Martin se i zde prezentuje jako člen RV (a je tak třeba vyzdvihován v úvodním příspěvku), přitom se na jeho činnosti moc nepodílí.
Od jeho zvolení v dubnu se jeho činnost sestávala z:
- hlasování
- 3 příspěvků na fóru (1 komentář k něčímu návrhu do programu zasedání, 1 příspěvek do debaty zasazující se o utajení červených linií, 1 věta v uzavřené sekci)
- 1 debaty na zulipu ohledně současného jednání o náměstcích ministrů, kde nejdříve kritizoval zveřejnění toho jednání, poté loboval za podporu pro sebe a své kolegy, když viděl, že ne všichni členové RV hlasují, jak předsednictvo navrhlo.
- 4 vystoupení v rozpravě na online zasedání (1 propaguje jeden z příspěvků výše, 1 souhlas s předřečníkem, 2 apely na mediální citlivost nějakého tématu)
V pracovních skupinách, na pravidelných poradách ani na prvním zasedání nevidím nic.
RP je jistě ještě časově náročnější, opravdu to poslední, co potřebujeme, je místopředseda, který bude na funkci, do které byl zvolen, kašlat, a bude se pod dojmem důležitosti svých ostatních aktivit věnovat něčemu úplně jinému, jako to Martin zjevně dělá v RV. A jako to asi dlouho dělal kumulací funkce v komunálním a krajském zastupitelstvu a navíc v PSP (viz úvodní příspěvek Honzy Lejčka), byť tam nemám žádnou osobní zkušenost, jak moc zvládal být na 3 místech najednou, tak nemohu soudit.
Omlouvám se za ta slova, musel jsem reagovat na ten úvodní příspěvek.