Podpora kandidatury Janky Michailidu do republikového předsednictva

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.

Moderátor: @predsedajici

Zamčeno

Ve věci podpory Janky Michailidu do RP jsem

PRO

172
48%

PROTI

164
46%

ZDRŽUJI SE

19
5%

Celkem hlasujících: 355 - Celkem hlasů: 355

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 30628 poděkování
Dostal poděkování: 25270 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podpora kandidatury Janky Michailidu do republikového předsednictva

Příspěvek od Petr.Vileta »

@Janka.Michailidu Tak když nad tím přemítáš, položím i tobě moji obligátní otázku, ačkoliv už jsi v minulosti svůj pohled na svět vyjádřila. Jenže někdy člověk použije nějaký terminus technicus, myslí si, že to všichni chápou stejně, ale ono houby, ostatní to chápou úplně jinak. :roll:

Mohla bys, prosím, vyplnit tenhle test https://politicalcompass.org/test/cz a dát sem výsledek?

Ignoruj prosím případnou pitomost otázek i to, že na žádnou nelze odpovědět "nevím". ;) A prosím vyplňuj český test, aby nikdo neměl výhodu "neztraceno v překladu".

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Janka.Michailidu
Vedoucí resortního týmu
Profese: PhD student (Biotechnologie)
Dal poděkování: 3655 poděkování
Dostal poděkování: 5823 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janka.Michailidu »

Zdravím vás, bytosti Celostátního fóra!

Rozmýšlení, jak naložit se svým osudem v kontextu volby nového republikového předsednictva, bylo jedno z těch těžších, které mě za poslední dobu potkaly. Snažila jsem se zvážit věc z co nejvíce různých úhlů pohledu, abych si byla aspoň v rámci možností jistá, že je tato cesta to, co chci udělat, a ne jen to, co je potřeba udělat.

Po téměř 10 letech ve straně a po zhruba 7 letech, co jsem republikové předsednictvo opustila, se chci znovu ucházet o místo v něm, přičemž tentokrát budu usilovat přímo o pozici v jeho čele.

A teď tedy k mojí kandidátské řeči (budu se snažit být stručná):

Co mě k tomu rozhodnutí přivedlo?

• Strana je v krizi. Cítím, že jsme letos utrpěli výrazný náraz do reality. Ten náraz byl o to silnější, jelikož se na nás díky němu naplno vyšklebili kostlivci v naší stranické skříni: resty v kultivaci vnitrostranické kultury, v růstu osobností i rozšiřování talentů a odbornosti členů napříč stranou, v nacházení způsobů autentické mediální prezentace, ve vnitřní organizaci, v pěstování ideologického zázemí, apod. Cítím, že je potřeba, aby v této nelehké chvíli strana měla ve svém čele někoho, kdo má jako prioritu dlouhodobou záchovu pirátského hnutí. No a pokud si u sebe můžu být něčím jistá, nejsou to moje kompetence nebo odbornost OFFTOPICimposter syndrome reporting for duty!, ale především moje motivace a čisté úmysly. Vždy nosím srdce na dlani a z téhle cesty jsem za celou dobu svého působení ve straně neuhnula. Moje přesvědčení je, že pirátské myšlenky mají obrovskou relevanci pro nadcházející desetiletí (ne-li staletí); vnímám tedy jako nutné se společně pokusit o to, aby strana tento náraz do reality nejen přežila, ale vyšla z něj silnější než předtím.

• Idealismus vs. Pragmatismus. Někteří z nás rádi interpretují vnitrostranické spory kmenově a snižují tak jejich význam na osobní rovinu. Za mě je tento popis spíše nepochopením principiálního jevu, který dle mého není ani nový ani extrémně komplikovaný. Jak už to v lidském chápání a přístupu k ovlivňování reality bývá, můžeme zde pozorovat jakýsi dualismus myšlenkových směrů, kde na jedné straně existuje idealismus a na straně druhé pragmatismus. Tento dualismus já chápu jako gradient, přičemž většina z nás se vyskytuje někde uprostřed - někdo více napravo, někdo více nalevo. Myslím, že v posledním roce jsme jako strana hodně vsadili na pomyslného "pragmatického koně" a tato sázka nám nevynesla to, co jsme chtěli. Já nepřicházím s tím, že máme hodit zpátečku a vrátit se zpět k idealismu. Přicházím s tím, že je potřeba přijmout tuto dichotomii a začít s ní efektivně pracovat. Přesně s takovýmto (za mě celkem úspěšným) balancováním nad propastí mám dlouholeté zkušenosti z oblasti komunikace témat Návykového chování. Jako ideální řešení vidím syntézu těchto dvou směrů tak, abychom nejen zachovali, ale i rozvíjeli ideovou autenticitu, a zároveň se politicky nestříleli do nohy.

• Dlouhodobost vs. Exekutiva. To, co jsem se snažila popsat výše, nejsou dlouhodobé úkoly. Na to, abychom vstali z popela, nebude politická realita čekat roky. Najít cestu skrz skaliska lze pouze s kormidlem v ruce; pokud chci svoji vizi zkusit uskutečnit, je nevyhnutelné, abych opustila své místo v republikovém výboru, ač to mé srdce naplňuje mrzením. Musím nicméně říct, že to, v jakém stavu bych republikový výbor případně zanechala, mě naplňuje nadějí. Stal se z něj totiž silný a akceschopný hráč na poli vnitrostranické politiky - přesně takový, jaký by dle stanov měl být!

Co ode mě můžete v RP čekat?

• To, co jste viděli doteď. Nekonzistence není úplně moje silná vlastnost.
    • Budu se snažit stranu navigovat směrem adherujícím k základním pirátským hodnotám, tak, jak jsem se o to snažila prozatím v každé své vnitrostranické funkci.
  • Dotáhnutí reformy resortní sekce. Děláme na ní již dva roky a věřím, že v příštím roce ji zvládneme dotáhnout do zdárného... nového začátku! :)
    • Horizontální i vertikální propojení našich odborných a politických týmů, zvýšení demokratičnosti, transparence i možnosti participace, provázání jednotlivých resortů pro dosažení koherentní provázanosti našich výstupů - toto a mnoho dalšího nás čeká při úspěšném zavedení některých ozkoušených příkladů dobré praxe
  • Zapojení do implementace kolektivně vydiskutovaných a žádaných výstupů projektu Respekt je profi!
    • Naše pracovní skupina již začala předžvýkávat výstupy práce Konsentu a pracovní skupiny složené z členů a regP a následně přistoupíme k citlivé aplikaci opatření a principů, na kterých bude široká shoda.
  • Rozhodování v koordinaci s republikovým výborem.
    • V rámci snahy o syntézu pohledů na dlouhodobý a krátkodobý zisk je dle mě naprosto nevyhnutelné, aby RP a RV koordinovali svůj postup. Pro dobro strany je důležité, aby byly tyto přístupy balancovány a aby bylo rozhodováno s přihlédnutím k oběma.
  • Tlak na návrat transparence do stranické diskuse i rozhodování.
    • Budu se snažit o návrat k přístupu: "Vše, kde není konkrétní důvod k utajení, je veřejné. Jakmile důvod k utajení pomine, je věc zveřejněna." Stejně tak se zasadím o větší transparenci a snadnou dohledatelnost zápisů i rozhodování stranických orgánů (toto již řeším na půdě technické skupiny RV).
  • Snahu o nalezení cest, jak mediálně komunikovat autentické pirátství a jak pomalu ale konzistentně zvětšovat pool jádrového voličstva.
    • V rámci svého působení v RP bych se ráda podílela na diskusích o koncepci naší vnější komunikace tak, abychom nalezli způsob, jak komunikovat naše jádrová témata a pokračovali tak v efektivním rozšiřování obzorů a otevírání nových narativů v rámci politické diskuse, a nepřišli přitom o politickou relevanci.
  • Podporu rozvoje technických systémů a zvyšování jejich přívětivosti vůči živým bytostem.
    • Budu se snažit společně s bytostmi technického odboru najít vhodný způsob prioritizace mezi zvyšováním efektivity našich členů i dodavatelů prostřednictvím rozšiřování našeho technologického arzenálu a mezi zvyšováním přívětivosti stávajících systémů tak, aby vykonávání členských povinností nebylo pro nikoho utrpením.
  • Snahu o systemickou změnu v přístupu k dobrovolné práci - našemu největšímu bohatství.
    • V přístupu k dobrovolnické práci vnímám dlouhodobě velký dluh. Cítím, že je důležité, aby se konstruktivní a podporující způsoby komunikace a interakce s dobrovolníky staly součástí pravidelného školení vedoucích osob a funkcionářů ve straně. Budu se také snažit o to, abychom tuto naši přednost vhodně prezentovali veřejnosti - naše politická moc stojí na letech dobrovolnické práce!

Ať už mi svůj hlas dáte, nebo ne, věřte, že se budu snažit nezklamat pirátské ideály!

Díky za pozornost a za zvážení podpory :fet:

tl;dr: Přijímám nominaci na předsedkyni České pirátské strany. Budu se snažit v této nelehké době pomoct straně nalézt ztracený směr a pomoct nám všem znovu získat motivaci do společného boje za uplatnění pirátských idejí.

vedoucí meziresortního týmu Návykové chování; zástupce vedoucího týmu Duševní zdraví.
zulip: Janka Michailidu !?; mastodon: malajanka; matrix: malajanka
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
tel: 7▼7▼6 8▼6▼6 3▼1▼6

Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 2097 poděkování
Dostal poděkování: 2383 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

S verejnou podporou Jankinej kandidatury som vahal, nakolko som dufal ze si to este rozmysli. Z dovodov ciste sebeckych, a sice ze v pripade uspechu prideme v spravnej rade institutu π o jednu z najaktivnejsich osob, a zaroven bude Janka vyrazne chybat v RV, kde z dovodov nizsej aktivity vacsiny zvolenych zastupcov vykonovo dost vynika.

Ale chapem ze v RP toho asi bude moct ovplyvnit viac, a nema zmysel ju akokolvek brzdit. Nemam v zvyku zbytocne pouzivat superlativy, ale poslat Janku do RP, ked uz sa sama rozhodla ze do toho ide, bude velmi dobra volba.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 30628 poděkování
Dostal poděkování: 25270 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Janko, chtěl bych tě požádat, jestli bys ve spolupráci s PO mohla natočit takový cca 15-30 minutový "výslech", který by po tvém zvolení pravděpodobně v médiích následoval. Prosím nesestříhané, bez přípravy, bez opakování některých "hluchých" částí. Prostě si představ, že jsi v přímém přenosu a sesype se na tebe Bobošíková, pekelnice Jílková a jistí to Moravec a Takáč. A pokládají samé nepříjemné otázky, přesně ty, které vůbec nechceš dostat. ;) Přece jen, předsedkyně strany si s tím musí umět poradit.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Magdalena.Opletalova
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Profese: ředitelka Fokus Praha
Dal poděkování: 509 poděkování
Dostal poděkování: 469 poděkování

Příspěvek od Magdalena.Opletalova »

Janka přijala! Yesss, má můj hlas, mou podporu a můj obdiv.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Opletalova za příspěvky (celkem 4):
Martin.Martin, Bohuslav.Svehla, Petr.Konecny, Daniela.Weissova
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 1982 poděkování
Dostal poděkování: 967 poděkování

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Ahoj Janko, ráda bych věděla, jestli v případě, že bude do role naší hlavy zvolen někdo jiný, budeš kandidovat na místohlavu. Díky!

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Marek.Rebicek
Člen KS Středočeský kraj
Profese: dřevařství
Dal poděkování: 1264 poděkování
Dostal poděkování: 1288 poděkování

Příspěvek od Marek.Rebicek »

Ahoj Janko, díky za seznam očekávání, co chceš dělat se stranou uvnitř.
Ale nevidím tam ani slovo, jak se vrátit na trajektorii veřejného politického úspěchu, jak zvýšit naši podporu u voličů a reálně ovlivňovat správu země. Vážím si tvé snahy zlepšovat procesy, bez tebe by RV byl mrtvý, ale předseda je o emocích a hodnotách pro veřejnost. Díky

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Rebicek za příspěvky (celkem 7):
Dalibor.Zahora, David.Novak, Martin.Smida, Petr.Vileta, Lukas.Dolezal, Jan.Adam, Lucie.Seguin
Daniela.Weissova
Krajské předsednictvo
Profese: dramaturg
Dal poděkování: 2760 poděkování
Dostal poděkování: 787 poděkování

Příspěvek od Daniela.Weissova »

S velkou radostí budu vyhlížet CF. A stejně, jako bych chtěla ženu v čele státu, tak ji chci i v čele Pirátů. Velký úkol @Janka.Michailidu, máš můj hlas, byť (jak už psal Ivor výše) budeš chybět v institutu a v RV. Ale to už je zase úkol pro nás :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniela.Weissova za příspěvky (celkem 6):
Eva.Novakova, Michaela.Nepejchalova, Roman.Pasek, Magdalena.Opletalova, Dalibor.Zahora, Romana.Korosi

Daniela Weissová
místopředsedkyně PKS Liberecký kraj a MS Turnovsko, krajská zastupitelka LB a předsedkyně sociálního výboru Lb kraje

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 5323 poděkování
Dostal poděkování: 20244 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Ahoj, mám dotazy na všechny kandidáty do republikového předsednictva. Prosím, abyste se nad odpověďmi zamysleli a uvedli odpověď ano / ne s ideálně max jednou větou nedůležitější komentář proč nebo jak. Nejde mi samozřejmě o detaily, které budou diskutovány až v případě shody v celém orgánu, ale ideový směr či pochopení motivace. :)

1. Změnit orientaci Pirátů jako středové liberální strany - směrem k levicovému progresivismu - ano / ne?
  2. Řešit informační zahlcení - vytvořit uživatelsky přívětivé místo, kde budou podstatné a aktuální informace přehledně pohromadě - ano / ne?
  3. Umožnit nabírat jako jako vedoucí odborů strany profíky zvenku (RegP), vybírat je ve výběrovém řízení a nevzdávat se zodpovědnosti za jejich vedení ze strany předsednictva - ano / ne?
  4. Přizpůsobit způsoby jednání, aby se členy zodpovědných orgánů chtělo stát více našich politiků a lidí s rodinou a zaměstnáním, kteří nejsou tak aktivní online, a jejich hlas byl slyšet - ano / ne?
  5. Redukce vnitřních předpisů, povinností, přezkumů a dohledů - ano / ne?
  6. Zjednodušit program, aby si podstatné věci nováček za pár minut přečetl a měl základní obrázek a my všichni jsme věděli, co jsou základy a co je "navíc" - ano / ne?
  7. Zastali byste se veřejně našeho kandidáta na ministra ve sporu s prezidentem (jako u jmenování Jana Lipavského) - ano / ne?
  8. Pokračovat v tom, že vše se řeší založením skupiny, do které se přidá, koho to zajímá, a pak se čeká, zda z toho něco vypadne, nebo než to přestane všechny bavit - ano / ne?
  9. Zveřejnit, kdo za co zodpovídá vůči členům a na koho se mohou lidi obrátit a dostat k lidem způsob fungování založený na osobní zodpovědnosti - ano / ne?
  10. Umožnit členům diskutovat některé věci důvěrně uvnitř (na fóru), aby mohli mluvit svobodně bez obav ze zneužití do mediální prezentace - ano / ne?

Předem děkuji za odpovědi a přeji všem kandidátům hodně štěstí ve volbě!

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů, vedoucí resortního týmu Spravedlnost a vedoucí jednatel republikového výboru

Bohuslav.Svehla
Člen KS Jihočeský kraj
Dal poděkování: 644 poděkování
Dostal poděkování: 624 poděkování

Příspěvek od Bohuslav.Svehla »

Pokud to jsou otázky na všechny kandidáty do RP, proč je vidím jen zde v Jančině nominačním vlákně? @Jakub.Michalek Díky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohuslav.Svehla za příspěvek:
Zbynek.Konvicka

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“