PRIMÁRKY 2022 - PŘIHLÁŠENÍ A KANDIDÁTSKÁ ŘEČ - LÍDR/LÍDRYNĚ (1. místo)

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající

Zamčeno
Ivana.Antalova
Komunální zastupitel/ka
Profese: radní pro sociální věci a bezbariérovos
Dal poděkování: 86 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PRIMÁRKY 2022 - PŘIHLÁŠENÍ A KANDIDÁTSKÁ ŘEČ - LÍDR/LÍDRYNĚ (1. místo)

Příspěvek od Ivana.Antalova »

David.Bodecek píše: 27 lis 2021, 19:46

REAKCE KE KANDIDÁTSKÉ PREZENTACI IVKY ANTALOVÉ.

Ivčo, děkuji ti za tvoji přípravu a prezentaci. I když jsme nyní v probíhající volbě svým způsobem konkurenti, ve skutečnosti tomu tak v žádném případě není. Jsi osoba, kterou sleduji několik let. Velmi si tě vážím. Opakovaně jsem si přečetl různé verze tvých osobních webových stránek a nejen na základě informací v nich uvedených, ale proto, že částečně znám i tvůj život, vč. toho pracovního, jsem se rozhodl tě nominovat. Jsi osoba s velkým politickým potenciálem. Máš sociální vnímání, máš za sebou zkušenost s nástrahy života, který se s tebou nemazlil a zejména, pro mne v politice velmi důležité, dokážeš naslouchat lidem a komunikovat s nimi.

Uvádíš příklad vzorové participace z Brna. S tímto příkladem s tebou souhlasím, neboť pro nás by mohlo být Brno zejména v tomto tématu velkým vzorem.

Další téma tebou uvedené, tj. přihlašování se na fiktivní adresu kvůli parkování či jiným výhodám, je na Praze 1 velký problém. Oponovat ti budu v informaci, že Rybná 24 - pokud tuto adresu máš na mysli, by měla být ve správě MÚ Praha 1. Není tomu tak. MČ Praha 1 na uvedené adrese má ve správě pouze nebytové prostory a několik bytů, které jsou k dispozici pro nájem preferovaných pozic. V objektu je založeno Společenství vlastníků jednotek (SVJ), které má ve svém vedení tzv. "profesionálního předsedu" a MČ Praha 1 je pouze jedním z jeho členů. Schůze SVJ jsou velmi bouřlivé, a to kvůli společnosti Simply Office (https://www.simplyoffice.cz/ ) , která má ve svém porfoliu několik set osob, kterým v Rybné 24 zajišťuje fiktivní adresu trvalého pobytu. To stejné nabízí několika tisícům firem v souvislosti s jejich sídlem. Ostatní členové SVJ jsou z tohoto druhu podnikání velmi nešťastní.

Ve své prezentaci zmiňuješ termíny klientelismus, korupce a nekompetentnost. K nim si dovoluji ti položit dotaz, a to tzv. "na tělo". Na něj pak navazuji dalšími otázkami. Děkuji ti za stručné odpovědi. David.

1. Jak podle tebe pojmy klientelismus, korupce a nekompetentnost mohou souviset s moji osobou? Prosím, zaměř se odděleně na všechny tři uvedená slova.

2. Pokud bys byla lídryně naší kandidátky či v jejím čele, byla bys aspirantkou na členku Rady městské části Praha 1. Byla bys ochotna se stát součástí rady? Nebo bys upřednostnila např. funkci předsedkyně jednoho z poradních orgánů rady či zastupitelstva - jedné z komisí či výborů?

3. Jaké gesce jsou ti blízké a dokázala bys je z politického pohledu zastřešit jako členka rady?

4. Předpokládám, že znáš současnou komunální politiku na Praze 1. Prosím, napiš sestupně 2 politická uskupení (nemusí být zastoupená v současném Zastupitelstvu MČ Praha 1), ke kterým máš blízko (programově, personálně, ...) a ráda bys s nimi vedla diskuzi v rámci potenciální politické spolupráce.

5. Pokud by ses nestala lídryní, ucházela by ses o další místa na čele kandidátky? Pokud ano, jak by ses podílela na kampani a s kým bys chtěla úzce spolupracovat, a proč? Uveď cca 3 jména a k nim důvod.

To je ode mne prozatím vše. Ještě ti děkuji, David.

Ahoj,
Davide, děkuji za otázky a upřesnění k Rybné. Vycházela jsem z katastru nemovitostí, kde kromě MČ P1 není uveden jiný správce nemovitosti, což nemusí znamenat, že je jediný.
ad 1. V pozici předsedy kontrolního výboru s ohledem na její nestranickost Tě vnímám jako kompetentního, vystupujícího proti klientelismu a korupci, i když z některých stran slyším náznaky něčeho jiného, ovšem pro mne bez potřebných argumentů.

ad 2. Zvážila jsem svoji kandidaturu i s ohledem na mé kapacity v budoucnosti. Nedávalo by mi smysl kandidovat, pokud by mým cílem nebylo být součástí rady. Jsem ovšem připravena podílet se i na vedení a zménách prostřednictvím poradních orgánů.

ad 3. Vychází z mých osobních i profesních zkušeností, nejbližší je mi oblast sociální a finanční /rozpočtová/, velmi blízká je mi gesce participace, vzdělávání a hlavně gender mainstreaming v rámci rozvoje. Do všech bych zapojila zkušené nevládní organizace.

ad 4. Na prvním místě mám Piráty, ale na to se nejspíš neptáš. Je mi také blízký program TOP09 a Zelení. Personálně jsem na P1 propojena pouze s Piráty. Praha sobě není politická strana ani hnutí, tím pádem nemají ani politický program, nedokážu se k nim tedy ani vyjádřit. Politickou diskusi povedu ráda s kýmkoliv.

ad 5. Ano, ucházela. Jsem připravena se na kampani podílet podle potřeby, mám promyšleny i varianty, že bych částečně omezila i současné aktivity. Za současného stavu mne jako jména napadají Davide ty, Olga Sklenářová, Martin Arden a Jakub Veselý, důvodem je kompetentnost, nadhled, lidskost. Úzce bych chtěla ovšem spolupracovat se všemi, kteří by o to stáli, jen chápu, že každý k tomu bude potřebovat jinou míru času.

Mějte se hezky, Iv.

Pavel.Nazarsky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: učitel
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 411 poděkování

Příspěvek od Pavel.Nazarsky »

McIvka píše: 29 lis 2021, 00:39
Jana.Raiterova píše: 28 lis 2021, 12:00

Ahoj,
já mám 3 stejné otázky na všechny 3 kandidáty. Prosím jen o stručné odpovědi.

Pokud budete zvoleni lídrem v Praze 1:

1. koho si vyberete za nejbližší spolupracovníky a budete chtít spolupracovat se současným složením předsednictva MS nebo budete uvažovat o jeho změně?
  2. jste schopni a ochotni spolupracovat s ostatními kandidáty v rámci našeho MS?
  3. jaký je váš plán na povolební jednání, tj. jednání s STAN, Praha Sobě, TOP, ODS apod. a jejich současnými lídry?

Děkuji. Jana

Ahoj,
Jano, děkuji za otázky.

1. Nominaci jsem přijala po důkladném zvážení současné situace, mám ráda výzvy. Ráda budu spolupracovat se všemi z MS, kteří budou o spolupráci stát. Nevidím důvod ke změně předsednictva, ani k tomu jako příznivkyně nemám kompetenci.
  2. Ano, jak jsem již naznačila v první odpovědi, jsem připravena spolupracovat a podpořit každého, kdo o to bude stát. Stejné ovšem očekávám od ostatních směrem ke mně.
  3. Programy těchto stran a hnutí jsou v souladu s demokratickým směřováním společnosti, naše legislativa také, proto bych se jich držela i při jednáních. S ohledem na zvolené lídry bych zmapovala zkušenosti s jejich případným dosavadním politickým působením a připravila strategii pro vyjednávání.
    Mějte se hezky,
    Iv.

Ivko, při vší úctě, přijít po dvou letech na dvě schůze MS a kandidovat na lídryni, to je hodně zvláštní. Mám podezření, že děláš figurku v Davidově hře. Podobně jako Olinka v roli předsedkyně MS. Jinak jste samozřejmě obě moc fajn. Je pravděpodobné, že se lídryní staneš, protože Davidovi nejde o lídrovství, jde mu jen o to být na naší kandidátce. Zbytku MS podsune myšlenku, že když se hádám já s Davidem, jsi nejlepší volbou ty. Na mém rozhodnutí, že nebudu na jedné kandidátce s Davidem, to ale nic nezmění.

David.Bodecek
Komunální zastupitel/ka
Profese: Pedagog a metodik
Dal poděkování: 370 poděkování
Dostal poděkování: 366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David.Bodecek »

McIvka píše: 29 lis 2021, 01:42
David.Bodecek píše: 27 lis 2021, 19:46

REAKCE KE KANDIDÁTSKÉ PREZENTACI IVKY ANTALOVÉ.

Ahoj,
Davide, děkuji za otázky a upřesnění k Rybné. Vycházela jsem z katastru nemovitostí, kde kromě MČ P1 není uveden jiný správce nemovitosti, což nemusí znamenat, že je jediný.
ad 1. V pozici předsedy kontrolního výboru s ohledem na její nestranickost Tě vnímám jako kompetentního, vystupujícího proti klientelismu a korupci, i když z některých stran slyším náznaky něčeho jiného, ovšem pro mne bez potřebných argumentů.

ad 2. Zvážila jsem svoji kandidaturu i s ohledem na mé kapacity v budoucnosti. Nedávalo by mi smysl kandidovat, pokud by mým cílem nebylo být součástí rady. Jsem ovšem připravena podílet se i na vedení a zménách prostřednictvím poradních orgánů.

ad 3. Vychází z mých osobních i profesních zkušeností, nejbližší je mi oblast sociální a finanční /rozpočtová/, velmi blízká je mi gesce participace, vzdělávání a hlavně gender mainstreaming v rámci rozvoje. Do všech bych zapojila zkušené nevládní organizace.

ad 4. Na prvním místě mám Piráty, ale na to se nejspíš neptáš. Je mi také blízký program TOP09 a Zelení. Personálně jsem na P1 propojena pouze s Piráty. Praha sobě není politická strana ani hnutí, tím pádem nemají ani politický program, nedokážu se k nim tedy ani vyjádřit. Politickou diskusi povedu ráda s kýmkoliv.

ad 5. Ano, ucházela. Jsem připravena se na kampani podílet podle potřeby, mám promyšleny i varianty, že bych částečně omezila i současné aktivity. Za současného stavu mne jako jména napadají Davide ty, Olga Sklenářová, Martin Arden a Jakub Veselý, důvodem je kompetentnost, nadhled, lidskost. Úzce bych chtěla ovšem spolupracovat se všemi, kteří by o to stáli, jen chápu, že každý k tomu bude potřebovat jinou míru času.

Mějte se hezky, Iv.

Ahoj Ivčo,

děkuji za tvoji reakci, která je věcná a k mému překvapení i evidentně upřímná. Dokonce jsi hodně zariskovala, neboť byť jen malá veřejná náklonnost k mé osobě u někoho vzbuzuje ne zcela pozitivní reakce.

ad 1) děkuji za názor. Závěr tvého konstatování k tomuto bodu ve mne vyvolal neklid. Je mi jasné, že není vhodné zde uvést, kdo o mne roznáší tyto informace, ale prosím tě, až mne s touto osobou uslyšíš mluvit a já se budu snažit s ní spolupracovat, řekni mi: "Davide, stop, brzdi". Nejen v době komunální politiky, ale i před ní, jsem nikoho neznevýhodnil, nepřijal dar, a pokud jsem přijal drobnost jako je láhev vína, tak jsem ji předal pracovnímu týmu - ať už jsou to kolegové úředníci z radnice, a nebo při oddávání zejména šatnářky. V případě, že jsem byl pozván na kulturní akci, na níž se platí vstupné, tak v případě vstupu zdarma jsem poslal částku toho nejvyššího vstupného na jeden z charitativních projektů.

ad 2) děkuji za tvoji reakci.

ad 3) děkuji za tvoji reakci.

ad 4) děkuji za odpověď a tvůj názor.

ad 5) i v tomto případě děkuji za odpověď.

David.Bodecek
Komunální zastupitel/ka
Kontaktovat uživatele:

Pavel.Nazarsky píše: 29 lis 2021, 06:46
McIvka píše: 29 lis 2021, 00:39
Jana.Raiterova píše: 28 lis 2021, 12:00

Ahoj,
já mám 3 stejné otázky na všechny 3 kandidáty. Prosím jen o stručné odpovědi.

Pokud budete zvoleni lídrem v Praze 1:

1. koho si vyberete za nejbližší spolupracovníky a budete chtít spolupracovat se současným složením předsednictva MS nebo budete uvažovat o jeho změně?
  2. jste schopni a ochotni spolupracovat s ostatními kandidáty v rámci našeho MS?
  3. jaký je váš plán na povolební jednání, tj. jednání s STAN, Praha Sobě, TOP, ODS apod. a jejich současnými lídry?

Děkuji. Jana

Ahoj,
Jano, děkuji za otázky.

1. Nominaci jsem přijala po důkladném zvážení současné situace, mám ráda výzvy. Ráda budu spolupracovat se všemi z MS, kteří budou o spolupráci stát. Nevidím důvod ke změně předsednictva, ani k tomu jako příznivkyně nemám kompetenci.
  2. Ano, jak jsem již naznačila v první odpovědi, jsem připravena spolupracovat a podpořit každého, kdo o to bude stát. Stejné ovšem očekávám od ostatních směrem ke mně.
  3. Programy těchto stran a hnutí jsou v souladu s demokratickým směřováním společnosti, naše legislativa také, proto bych se jich držela i při jednáních. S ohledem na zvolené lídry bych zmapovala zkušenosti s jejich případným dosavadním politickým působením a připravila strategii pro vyjednávání.
    Mějte se hezky,
    Iv.

Ivko, při vší úctě, přijít po dvou letech na dvě schůze MS a kandidovat na lídryni, to je hodně zvláštní. Mám podezření, že děláš figurku v Davidově hře. Podobně jako Olinka v roli předsedkyně MS. Jinak jste samozřejmě obě moc fajn. Je pravděpodobné, že se lídryní staneš, protože Davidovi nejde o lídrovství, jde mu jen o to být na naší kandidátce. Zbytku MS podsune myšlenku, že když se hádám já s Davidem, jsi nejlepší volbou ty. Na mém rozhodnutí, že nebudu na jedné kandidátce s Davidem, to ale nic nezmění.

Pavle, vidím, že jsi mým jménem velmi posedlý a pokud se náhodou vyskytne někdo, kdo souzní, i byť s drobností související s moji osobou, nejsem to já, ale jsi to ty, kdo druhé hází přes palubu. Už jsem tě opakovaně žádal, abys zde prezentoval faktické informace a ne to, co si myslíš. Stále čekám na tvé odpovědi k mým otázkám - např. na finanční prostředky, které jsi měl zajistit pro učitele na Praze 1. Odkazuješ se na Vítka Šimrala. Ten se školami, jejichž zřizovatelem je městská část, nemá nic společného. To platí i k výběrovým řízením na funkce ředitele/ředitelek. Dále musím reagovat na tvoji informaci, že nechci být lídrem. Na kandidátce samozřejmě chci být. A o lídra jsem po konzultacích projevil zájem, protože bych rád docílil pirátského úspěchu a chtěl bych se podílet na strategii napříč všemi, kteří jsou součástí našeho MSka. Zejména tobě připomínám, že ve volbách v roce 2018 jsem obdržel nejvíce preferenčních hlasů a tehdy jsem odmítnul nabídku od některých zastupitelů z Prahy Sobě, abych funkci místostarosty místo tebe převzal já. Odmítnul jsem na toto téma tehdy diskutovat. To je jeden z argumentů proti tvému vyjádření, že mám touhu po moci. Možná jsi zapomněl spojit dvě slova - ano, v tom okamžiku jsem měl touhu ti pomoci. Vidím, že je zbytečné ti pokládat další dotazy, protože buď na otázky neodpovídáš a nebo mlžíš. Znovu jsem se ptal na oddělení investic na tvoji aktivitu v rámci stavebních prací. Dostal jsem stejnou odpověď - jsi v tomto, bohužel, "mimo mísu." Nevím, jak postupovat v případě, když kandidát na jakoukoli funkci zde na fóru uvádí nepravdivé a ničím nepodložené informace. Hodila by se nám tady součinnost organizace Kverulant.

Současná koalice má spoustu much. Proto nebylo nikterak složité přes připravené argumenty přerušit jejich některé tisky na zasedání zastupitelstva. To stejné realizuji i na jednání rady. Překroutil jsi informaci, kdy údajně radě pomáhám, což jsi vyvodil z vyjádření Broni Sitár Baborákové na zasedání zastupitelstva. Ta se včera u rozsvícení vánočního stromku na Petrském nám. proti tvým slovům ohradila. Přečti si pečlivě stenozáznam v této záležitosti. Po každém jednání rady odcházím jako kdybych skládal zkoušku na vysoké škole. Není to pro mne žádná společenská akce. To, že v pozici člena kontrolního výboru se úspěšně snažím, aby byly odstraněny prvky naznačující korupci a klientelismus, to dokládá výsledek Hlídače státu, který se zabývá veřejnou kontrolou státních a veřejných institucí. V nedávném žebříčku, ve kterém byly posuzovány pražské městské části na základě deseti rizikových faktorů s ohledem na rizika korupce, se Praha 1 v hodnocení za rok 2020 umístila na 2. místě. V roce předcházejícím byla Praha 1 na 12. místě, což bylo následkem špatného vedení radnice. Kontrolní výbor a ano, já osobně, jsem v loňském roce dohlížel na to, aby byla realizována všechny pravidla související s interními a zákonnými ustanoveními. Už žádné svévolné úpravy dokumentů, nezakládání dokumentů do příslušných registrů, organizace výběrových řízení podle pravidel, apod. .... To je to, co ty jsi přehlížel jako místostarosta a nepovažuješ evidentně ani teď za nutné, aby bylo dodržováno. Pavle, to jsou fakta a ne spekulace, a považuji 2. místo jako i úspěch náš - pirátský, přestože jsme v opozici. Od momentu, kdy jsme přešli do opozice tě podle mého přesvědčení Praha 1 přestala zajímat.

anonym64374
Profese: architekt
Dal poděkování: 399 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym64374 »

David.Bodecek píše: 28 lis 2021, 07:27

REAKCE NA TOMÁŠE VÍCHA.

Tomáši, mrzí mě, že patříš mezi ty, kteří by uvítali, kdybych se zde k ničemu nevyjadřoval. Viděl jsem na listopadovém zasedání zastupitelstva, jak je pro tebe složité, reagovat na doložitelné a tedy prokazatelné skutečnosti. Zde jsme ale na pirátském fóru, což je platforma určená k diskuzi.

Zmiňuješ, že jsem včera "vypustil" 7 slovních dýmovnic. Vysvětlil jsem, proč jsem reagoval se zpožděním a tím pádem s komentáři na sebe navazujícími. Nesedím u počítače permanentně. Odpovídal jsem na příspěvky související s moji osobou a také jsem vznesl dotazy na další dva kandidáty. Předpokládám, že to není nic, čím bych porušil jakákoli pravidla.

Tomáši, sice nejsi kandidát na lídra, ale v souvislosti s volbou ses teď vyjádřil k mé osobě. Z tohoho důvodu si tě dovolím poprosit o reakci na následující.

Všímám si, že se opakovaně vyjadřuješ, resp. v tomto případě se odkazuješ na MSko. Jeden z tvých fcb komentářů k předsedovi spolku Snesitelné bydlení obsahoval tvé sdělení: "MS Piráti Praha 1 stojí za Vámi a podporují Vás".

1. Nechci rozporovat obsah tvého výše uvedeného sdělení, ale zajímá mne, kdy se o uvedeném na schůzi Pirátů z Prahy 1, příp. v jeho předsednictvu, nebo např. na sociální síti, diskutovalo a přišlo se se závěrem, abys za MS Praha 1 prezentoval tento závěr?
  2. Jsi předsedou zastupitelského klubu Piráti a Zelená Pro Jedničku. Odpovědnost jsi převzal v dubnu 2021. Od té doby se uskutečnilo jednání Zastupitelstva městské části Praha 1 v tyto dny: 18. 5., 16. 6., 14. 9., 13. 10. a 9. 11. Napiš mi, kdy jsi jako předseda zastupitelského klubu svolal před jednáním zastupitelstva uvedený zastupitelský klub a kterých jeho jednání klubu jsem se nezúčastnil? Ve svých poznámkách mám uvedeno, že se klub na základě svolání setkal jen jednou a tohoto jednání ses nezúčastnil, neboť jsi měl covid.Bylo to 13. 9. Přijde ti v pořádku, že jsi předsedou zastupitelského klubu, který se před zasedáním zastupitelstva neschází?
  3. Po několikáté se nelichotivě vyjadřuješ k předsednictvu. Z jeho jednání jsou zápisy. Je v nich něco, co rozporuješ? Vznesl jsi někdy námitku, která nebyla vypořádána? Opakovaně ses z jednání předsednictva omlouval s důvodem, že něco máš a že mne a Olze v rámci projednávání důvěřuješ. Jsem jelen z toho, co v poslední době říkáš a píšeš v negaci vůči předsednictvu. Na přelomu října a listopadu jsi neodpověděl na následně mnou uvedený dotaz. Byl jsi místopředsedou MS Piráti Praha 1 od letošního ledna do poloviny října. Co jsi za celou dobu, kdy jsi byl místopředsedou, v rámci předsednictva udělal? Omlouvám se ti, ale kromě snad jedné účasti na koordinační schůzce pražských místních sdružení, jednoho vedení schůze MSka, si na nic nevzpomenu. Olga a já jsme celý půl rok mlčeli, u místního sdružení jsme si nestěžovali na tvoji nečinnost. Nechali jsme tě v klidu. 20. října jsi napsal e-mail, bylo to den po schůzi místního sdružení (kde jsi nic nenazančil), že už delší dobu nejsi spokojený s týmovou spoluprací v rámci předsednictva a že k tomuto dni rezignuješ. Koukal jsem, jak puk na tvé sdělení. Čtvrt roku, kdy ses nezapojoval s jakoukoli pomocí do sněmovní volební kampaně (vyjma posledního týdnu), jsi byl schopen napsat svoji nespokojenost vůči těm, kteří věnovali volný čas kampani? Jsi schopen už uvést, s čím jsi předsednictvu pomáhal v době, kdy jsi byl jeho místopředsedou? . Jak já, tak i jiní, respektujeme, že jsou tací, kteří věnují naši společné práci tolik času, kolik si mohou dovolit. Někteří více, jiní méně. Ten, kdo méně, přispívá našemu místnímu sdružení zase něčím jiným. Nechci porovnávat každého z nás. Ale přijde mi od člověka, který se pro naši stranu nikterak nepředře, naprosto nefér, aby kritizoval ty, kteří se snaží a pracují. Každý děláme chyby. To však není důvod pro to, abys dehonestoval a vulgárně urážel ostatní. Tím narážím na poslední jednání našeho místního sdružení. Děkuji ti, David.

Postupně zareaguji:

• myslím, že jsi moji výhradu k rozsahu Tvých příspěvků zase nepochopil. Nejde mi o to, aby ses nevyjadřoval, ale aby ses vyjadřoval i co se týká rozsahu srozumitelně, ne že vše zamícháš do jednoho pytle a protřepeš, že z toho vznikne informační guláš. Rád vždy reaguji věcně, Tvůj výpad považuji za dezinformaci a pomluvu.
  • ano, podporuji stejně jako řada lidí z našeho MS práci Petra Městeckého ze spolku Snesitelné bydlení. Byl jsem jeden z prvních, kdo v roce 2018 začal veřejně upozorňovat, že každá stavba je kolaudovaná k nějakému účelu, byty k trvalému bydlení a nebyty k podnikání a že stavební úřad má již v současnosti dle stavebního zákona kompetenci a sankční nástroje, které znemožní zneužívání bytů k podnikání, čímž krátkodobé ubytování je. Tento přístup se mnou sdílí jak Pavel Nazarský, tak Petr Městecký, postupně ho po prvotním váhání převzala Hana Marvanová, následoval Zdeněk Hřib a ombudsman Stanislav Křeček, je za tím velké osvětové úsilí spolku Snesitelné bydlení, viz např. zde: https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/mag ... yvaji.html
    Vzhledem k tomu, že to je opravdu dlouhodobá - tříletá strategie, kterou u Pirátů i celopražských podporujeme, tak by to spíše chtělo projednat na MS, jak je možné, že Ty se vůči tomuto přístupu vymezuješ a veřejně znevažuješ na FB text Pavla Nazarského vedený jako rozhovor s panem Městeckým, který byl teď v listopadu 2021 otištěný v Místním parlamentu časopisu Jedna. Vnímám to od tebe jako další podraz a zradu, která má za cíl otočit kormidlo k Hejmovi a současné koalici, která skandálně odvolala Městeckého z Výboru proti vylidňování centra, kterou vede s velmi chabými výsledky Broňa Baboráková, která Městeckého za jeho kritiku viditelně dlouhodobě osobně nesnáší.
  • schůzky zastupitelského klubu Piráti a Zelení organizuji úmyslně jako neformální, stejně jako konzultace v rámci celé opozice, kde Ty se odmítáš účastnit. Považuji za strategickou chybu ze předzastupitelských schůzí, které jsou v předvečer zastupitelstva, dělat zápisy a ty pak prezentovat na fóru a prozrazovat, co vlastně plánujeme či jsme plánovali. O našich postojích nejlépe vypoví následně samotné jednání zastupitelstva, o kterém dál podáváme zprávy v MS, kde se vše důležité diskutuje. Klub je dle pirátských stanov organizačně veden jako jeden z týmů, který podléhá Zásadám týmové spolupráce, kde se píše, cituji "Tým pracuje pokud možno neformálně a ve vzájemné shodě." Nikde tam není výslovně řečeno, že je třeba ze schůzí pořizovat zápis. Já to, jak už jsem řekl, považuji za strategickou chybu, zvláště v okamžiku, kdy jsme tam měli v Tobě člověka, který nepracoval ve shodě s námi, ale opakovaně se k nám vymezoval s odůvodněním, že přeci nejsme totalitní strana.
  • ano, jistě, viz naše emailová komunikace ohledně programu schůzí MS v září a říjnu, kterou jste zcela s Olinou vytěsnili a popřeli, a která vedla k mé rezignaci. Ty pomluvy a výmysly o mé neaktivitě si nech. Každý máme nějakou agendu, já územní rozvoj a životní prostředí, chodím do komisí a KETů, měl jsem v červnu strategickou přednášku k udržitelnému polycentrickému územnímu rozvoji města krátkých vzdáleností, dva roky jsem se sněmovnou připomínkoval stavební zákon, nyní připravujeme pražské priority do voleb 2022 ohledně dostupného bydlení, životního prostředí a územního rozvoje, aktivizoval jsem se okolo Anenského trojúhelníku, InterContinentalu, připomínkování soutěže na Florenc, Filharmonii, regulace Stínadel, jen co jsem prodělal covid, jsem byl poslední týden před volbami prakticky každý den zapojený v kampani, přesto, že mi ještě nebylo dobře a k tomu u nás v MS byl rozporuplný postoj, zda to vůbec chceme. Jsem aktivní na celopražské úrovni co se týká okruhu, komunikace se spolky, čtyři roky moderuji FB skupinu Změny Prahy, píšu blog na Aktuálně, před týdnem ohledně necitlivé úpravy Závisti. To vše mimo mé zaměstnání, ze kterého mne zastupitelské angažmá vytrhlo a přetrhalo mi vazby.

Bylo by super, kdyby ses přestal povyšovat nad ostatní, samochvála smrdí a zvlášť v situaci, kdy se dva roky cíleně snažíš zmocnit kormidla a trolíš a pomlouváš všechny aktivity, které nejsou Tvoje, a vší silou, mocí s umanutostí sobě vlastní se snažíš naše MS otočit do protisměru, viz Arenberger, nebo hasiči versus školka, či teď nově pan Městecký, a rozvracíš práci opozice a chlubíš se prací koalice. Já doufám, že se najde v našem MS nadpoloviční většina, která nebude chtít stát se béčkem ODS, kam nás, ať cíleně, či jen z blbosti, táhneš.

Naposledy upravil(a) anonym64374 dne 29 lis 2021, 13:49, celkem upraveno 2 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym64374 za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Nazarsky, Jitka.Nazarska
Tomáš
David.Bodecek
Komunální zastupitel/ka
Kontaktovat uživatele:

Tomas.Vich píše: 29 lis 2021, 13:12
David.Bodecek píše: 28 lis 2021, 07:27

REAKCE NA TOMÁŠE VÍCHA.

Tomáši, mrzí mě, že patříš mezi ty, kteří by uvítali, kdybych se zde k ničemu nevyjadřoval. Viděl jsem na listopadovém zasedání zastupitelstva, jak je pro tebe složité, reagovat na doložitelné a tedy prokazatelné skutečnosti. Zde jsme ale na pirátském fóru, což je platforma určená k diskuzi.

Zmiňuješ, že jsem včera "vypustil" 7 slovních dýmovnic. Vysvětlil jsem, proč jsem reagoval se zpožděním a tím pádem s komentáři na sebe navazujícími. Nesedím u počítače permanentně. Odpovídal jsem na příspěvky související s moji osobou a také jsem vznesl dotazy na další dva kandidáty. Předpokládám, že to není nic, čím bych porušil jakákoli pravidla.

Tomáši, sice nejsi kandidát na lídra, ale v souvislosti s volbou ses teď vyjádřil k mé osobě. Z tohoho důvodu si tě dovolím poprosit o reakci na následující.

Všímám si, že se opakovaně vyjadřuješ, resp. v tomto případě se odkazuješ na MSko. Jeden z tvých fcb komentářů k předsedovi spolku Snesitelné bydlení obsahoval tvé sdělení: "MS Piráti Praha 1 stojí za Vámi a podporují Vás".

1. Nechci rozporovat obsah tvého výše uvedeného sdělení, ale zajímá mne, kdy se o uvedeném na schůzi Pirátů z Prahy 1, příp. v jeho předsednictvu, nebo např. na sociální síti, diskutovalo a přišlo se se závěrem, abys za MS Praha 1 prezentoval tento závěr?
  2. Jsi předsedou zastupitelského klubu Piráti a Zelená Pro Jedničku. Odpovědnost jsi převzal v dubnu 2021. Od té doby se uskutečnilo jednání Zastupitelstva městské části Praha 1 v tyto dny: 18. 5., 16. 6., 14. 9., 13. 10. a 9. 11. Napiš mi, kdy jsi jako předseda zastupitelského klubu svolal před jednáním zastupitelstva uvedený zastupitelský klub a kterých jeho jednání klubu jsem se nezúčastnil? Ve svých poznámkách mám uvedeno, že se klub na základě svolání setkal jen jednou a tohoto jednání ses nezúčastnil, neboť jsi měl covid.Bylo to 13. 9. Přijde ti v pořádku, že jsi předsedou zastupitelského klubu, který se před zasedáním zastupitelstva neschází?
  3. Po několikáté se nelichotivě vyjadřuješ k předsednictvu. Z jeho jednání jsou zápisy. Je v nich něco, co rozporuješ? Vznesl jsi někdy námitku, která nebyla vypořádána? Opakovaně ses z jednání předsednictva omlouval s důvodem, že něco máš a že mne a Olze v rámci projednávání důvěřuješ. Jsem jelen z toho, co v poslední době říkáš a píšeš v negaci vůči předsednictvu. Na přelomu října a listopadu jsi neodpověděl na následně mnou uvedený dotaz. Byl jsi místopředsedou MS Piráti Praha 1 od letošního ledna do poloviny října. Co jsi za celou dobu, kdy jsi byl místopředsedou, v rámci předsednictva udělal? Omlouvám se ti, ale kromě snad jedné účasti na koordinační schůzce pražských místních sdružení, jednoho vedení schůze MSka, si na nic nevzpomenu. Olga a já jsme celý půl rok mlčeli, u místního sdružení jsme si nestěžovali na tvoji nečinnost. Nechali jsme tě v klidu. 20. října jsi napsal e-mail, bylo to den po schůzi místního sdružení (kde jsi nic nenazančil), že už delší dobu nejsi spokojený s týmovou spoluprací v rámci předsednictva a že k tomuto dni rezignuješ. Koukal jsem, jak puk na tvé sdělení. Čtvrt roku, kdy ses nezapojoval s jakoukoli pomocí do sněmovní volební kampaně (vyjma posledního týdnu), jsi byl schopen napsat svoji nespokojenost vůči těm, kteří věnovali volný čas kampani? Jsi schopen už uvést, s čím jsi předsednictvu pomáhal v době, kdy jsi byl jeho místopředsedou? . Jak já, tak i jiní, respektujeme, že jsou tací, kteří věnují naši společné práci tolik času, kolik si mohou dovolit. Někteří více, jiní méně. Ten, kdo méně, přispívá našemu místnímu sdružení zase něčím jiným. Nechci porovnávat každého z nás. Ale přijde mi od člověka, který se pro naši stranu nikterak nepředře, naprosto nefér, aby kritizoval ty, kteří se snaží a pracují. Každý děláme chyby. To však není důvod pro to, abys dehonestoval a vulgárně urážel ostatní. Tím narážím na poslední jednání našeho místního sdružení. Děkuji ti, David.

Postupně zareaguji:

• myslím, že jsi moji výhradu k rozsahu Tvých příspěvků zase nepochopil. Nejde mi o to, aby ses nevyjadřoval, ale aby ses vyjadřoval i co se týká rozsahu srozumitelně, ne že vše zamícháš do jednoho pytle a protřepeš, že z toho vznikne informační guláš. Rád vždy reaguji věcně, Tvůj výpad považuji za dezinformaci a pomluvu.
  • ano, podporuji stejně jako řada lidí z našeho MS práci Petra Městeckého ze spolku Snesitelné bydlení. Byl jsem jeden z prvních, kdo v roce 2018 začal veřejně upozorňovat, že každá stavba je kolaudovaná k nějakému účelu, byty k trvalému bydlení a nebyty k podnikání a že stavební úřad má již v současnosti dle stavebního zákona kompetenci a sankční nástroje, které znemožní zneužívání bytů k podnikání, čímž krátkodobé ubytování je. Tento přístup se mnou sdílí jak Pavel Nazarský, tak Petr Městecký, postupně ho po prvotním váhání převzala Hana Marvanová, následoval Zdeněk Hřib a ombudsman Stanislav Křeček, je za tím velké osvětové úsilí spolku Snesitelné bydlení, viz např. zde: https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/mag ... yvaji.html
    Vzhledem k tomu, že to je opravdu dlouhodobá - tříletá strategie, kterou u Pirátů i celopražských podporujeme, tak by to spíše chtělo projednat na MS, jak je možné, že Ty se vůči tomuto přístupu vymezuješ a veřejně znevažuješ na FB říjnový text Pavla Nazarského vedený jako rozhovor s panem Městeckým, který byl teď v listopadu 2021 otištěný v Místním parlamentu časopisu Jedna. Vnímám to od tebe jako další podraz a zradu, která má za cíl otočit kormidlo k Hejmovi a současné koalici, která skandálně odvolala Městeckého z Výboru proti vylidňování centra, kterou vede s velmi chabými výsledky Broňa Baboráková, která Městeckého za jeho kritiku viditelně dlouhodobě osobně nesnáší.
  • schůzky zastupitelského klubu Piráti a Zelení organizuji úmyslně jako neformální, stejně jako konzultace v rámci celé opozice, kde Ty se odmítáš účastnit. Považuji za strategickou chybu ze předzastupitelských schůzí, které jsou v předvečer zastupitelstva, dělat zápisy a ty pak prezentovat na fóru a prozrazovat, co vlastně plánujeme či jsme plánovali. O našich postojích nejlépe vypoví následně samotné jednání zastupitelstva, o kterém dál podáváme zprávy v MS, kde se vše důležité diskutuje. Klub je dle pirátských stanov organizačně veden jako jeden z týmů, který podléhá Zásadám týmové spolupráce, kde se píše, cituji "Tým pracuje pokud možno neformálně a ve vzájemné shodě." Nikde tam není výslovně řečeno, že je třeba ze schůzí pořizovat zápis. Já to, jak už jsem řekl, považuji za strategickou chybu, zvláště v okamžiku, kdy jsme tam měli v Tobě člověka, který nepracoval ve shodě s námi, ale opakovaně se k nám vymezoval s odůvodněním, že přeci nejsme totalitní strana.
  • ano, jistě, viz naše emailová komunikace ohledně programu schůzí MS v září a říjnu, kterou jste zcela s Olinou vytěsnili a popřeli, a která vedla k mé rezignaci. Ty pomluvy a výmysly o mé neaktivitě si nech. Každý máme nějakou agendu, já územní rozvoj a životní prostředí, chodím do komisí a KETů, měl jsem v červnu strategickou přednášku k udržitelnému polycentrickému územnímu rozvoji města krátkých vzdáleností, dva roky jsem se sněmovnou připomínkoval stavební zákon, nyní připravujeme pražské priority do voleb 2022 ohledně dostupného bydlení, životního prostředí a územního rozvoje, aktivizoval jsem se okolo Anenského trojúhelníku, InterContinentalu, připomínkování soutěže na Florenc, Filharmonii, regulace Stínadel, v září, jen co jsem prodělal covid, jsem byl poslední týden prakticky každý den před volbami zapojený v kampani, přesto, že mi ještě nebylo dobře a k tomu u nás v MS byl rozporuplný postoj, zda to chceme. Jsem aktivní na celopražské úrovni co se týká okruhu, komunikace se spolky, čtyři roky moderuji FB skupinu Změny Prahy, píšu blog na Aktuálně, před týdnem ohledně necitlivé úpravě Závisti. To vše mimo mé zaměstnání, ze kterého mne zastupitelské angažmá vytrhlo a přetrhalo mi vazby.

Bylo by super, kdyby ses přestal povyšovat nad ostatní, samochvála smrdí a zvlášť v situaci, kdy se dva roky cíleně snažíš zmocnit kormidla a trolíš a pomlouváš všechny aktivity, které nejsou Tvoje, a vší silou, mocí s umanutostí sobě vlastní se snažíš naše MS otočit do protisměru, viz Arenberger, nebo hasiči versus školka, či teď nově pan Městecký, a rozvracíš práci opozice a chlubíš se prací koalice. Já doufám, že se najde v našem MS nadpoloviční většina, která nebude chtít stát se béčkem ODS, kam nás, ať cíleně, či jen z blbosti, táhneš.

Tomáši, to není odpověď na dotaz. Myslel jsem si, že když člověk požaduje odpovědi, tak je schopen je také realizovat. Teď mne zajímá, v čem projevuji samochválu, jak je to tedy s tím vystupováním za MS Piráti Praha 1 a hlavně, z jakého důvodu jsi mne osočil, že jsem se neúčastnil schůzek. Ty jsi jako předseda zastupitelského klubu žádné schůzky klubu, vyjma té jedné, o kterém jsem se zmínil, nesvolával. Znovu se tě ptám, když degraduješ práci předsednictva, co jsi udělal za 9 měsíců výkonu ve funkci jejího místopředsedy? Já to psát nechci, ale očekával bych, že ukážeš, jak jsi schopen sebereflexe.

anonym64374
Profese: architekt
Dal poděkování: 399 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym64374 »

Davide, vidím, že to je marné cokoliv psát a že se stále budeš snažit věci vysklít a překroutit ad absurdum. Více zítra na grilování, nějak stále nevidím prakticky žádnou nosnou vizi směřování MS na příští 4 roky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym64374 za příspěvek:
Pavel.Nazarsky
Tomáš
Pavel.Nazarsky
Profese: učitel
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 411 poděkování

Příspěvek od Pavel.Nazarsky »

David.Bodecek píše: 28 lis 2021, 19:57

Nevybavuji si, že bych v životě o někom řekl, že ho nenávidím. To není můj slovník.

Omlouvám se @David.Bodecek Davidovi za tvrzení, že se vyznal k nenávisti k Pavlu Čižinskému. Ve stenozáznamu skutečně nejsou slova, že ho nenávidí. Řekl, že dřív byl jeho hlavní nepřítel Lomecký a dnes je to Pavel Čižinský. Je pravda, že své nepřátele ještě nemusíme nenávidět a můj soud byl povrchní. Omlouvám se Davidovi i čtenářům fóra.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvek:
Jitka.Nazarska
Jana.Kabelova
Člen KS Praha
Profese: stavařka
Dal poděkování: 535 poděkování
Dostal poděkování: 360 poděkování

Příspěvek od Jana.Kabelova »

Vážené kolegyně a kolegové, omlouvám se, že vám do toho vstupuji, byť jsem z jiného MS, ale nedá se to vydržet. Tedy zhusta se to nedá ani číst, musím to dávat po částech, ale nelze nereagovat.
Rok jsem na radnici Prahy 1 pracovala jako asistentka Pavla Nazarského a byla jsem prakticky u všeho, co se tam odehrálo. To je mimochodem výhoda při radního, když si k sobě vezme člověka, kterému můžete věřit, který rozumí pirátské politice a spolupráce je tak daleko funkčnější než u člověka „z ulice“. Obzvlášť v tak malém rybníku, jako je Praha 1 a vše tam souvisí se vším, personálně, věcně, historicky atd. Je dobré mít možnost vhledu do toho kompletu. To byl důvod, proč mi Pavel to místo nabídl, bez výběrového řízení.
S dovolením sem na jedničkové Forum postupně umístím pár postřehů z toho našeho společného roku na radnici Prahy 1 a k některým věcem doplním i otázku.
Otázka na @David.Bodecek Davide, připomeň mi prosím, jakým výběrovým řízením prošel tvůj asistent, který se věnoval kontrole provádění oprav v bytech? Nic proti tomu člověku, ale to výběrko si nevybavuji. Bylo?

Připomenu jednu tristní záležitost, roky se za paní Špačkové vlekoucí havarijní stav zahrady MŠ Hellichova. Snad dohledám i fotky a dala bych je na FB, na Forum to asi nejde. Takový stav dětského hřiště jsem ale naposledy viděla na záběrech ze Sarajeva v době války cca v roce 1990 – 92. Poté, co jsme s Pavlem stav viděli na vlastní oči a investičnímu techniku jsme dost důrazně objasnili, že havarijní stav nečeká na schválení ročního rozpočtu, tím méně několik let po sobě a že je potřeba práce zadat bez zbytečných průtahů, tak Pavel ještě týž den prosadil na Radě schválení realizace. Do 2 týdnů byla podepsaná smlouva (oni už totiž vysoutěženo měli, jen z nějakého důvodu v akci nepokračovali) a do 3 týdnů začala realizace. Úspěšně ukončená cca do 2 měsíců.
Rozhodnutí o Truhlářské byla velká věc a myslím, že @David. Bodeček o takto velkou akci v objemu cca 100 milionů korun ani nezavadil. Byla to situace, kdy ani jedna z variant -rekonstrukci pustit nebo zarazit- nebyla jednoznačná. Rozhodnout o realizaci chtělo odvahu a Pavel ji měl a do rizika s tím spojeného šel. Bylo to přitom dost zkraje naší koalice na Praze 1.
Byla jsem svědkem toho, jak Pavel neprodleně několikrát za ten rok vyrazil na některou ze škol k nenadálé havarijní události stavebního charakteru a věci se urgentně řešily a vyřešily. Jen asi nikdo z nás neměl čas na archivaci a publikační nafukování každého kroku. Proto ale není na místě Pavla napadat za nedostatečnou práci.
Dům na rohu ulic V jámě a Štěpánské, roky opuštěný a chátrající. Přitom celkem kvalitní stavba ze 70let. Pavel dokázal najít dvě možnosti, kdy neziskový sektor byl ochoten zafinancovat rekonstrukci ( i ve variantě obě neziskovky spolu) s dohodou o následném užívání části objektu pro vlastní potřeby jak neziskovek, tak radnice.. Jedna z těch neziskovek bylo Dětské muzeum, které působí v několika státech Evropy a výstavy v těch městech kolují. Poté, co Pavel tuto možnost rekonstrukce přinesl, převzal si případ tohoto objektu David Skála a nikam se to nehnulo, myslím, že dodnes. Nepochopila jsem nikdy, proč toto dovolil @david.bodeček, protože majetek a nemovitosti spadali do jeho gesce. Prostě uloupená a zničená až znehodnocená příležitost.
Pavel začal řešit rekultivaci ploch pře ZŠ Curierových, místo betonové plochy by tam vznikl relaxační parčík. Jeho funkce by byla i v tom, ochránit děti před auty parkujícími hned před vchodem do školy, kde vznikají nebezpečné situace při parkovacích manévrech v prostoru, kam děti vybíhají ze školních vrat. Pokračuje to? Nevím.
Vše to píšu narychlo, jen tak po paměti a zdaleka to není žádný kompletní výčet. Jen chci trochu usměrnit ten neuvěřitelný tok Davidovy tendence dehonestovat Pavla neuvěřitelným zkreslováním toho, co a jak na radnici Prahy 1 probíhalo.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kabelova za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Nazarsky, Jitka.Nazarska
Jana Kabelová
telefon: 724 749 175
mail: janakab1@seznam.cz
David.Bodecek
Komunální zastupitel/ka
Kontaktovat uživatele:

Pavel.Nazarsky píše: 29 lis 2021, 13:58
David.Bodecek píše: 28 lis 2021, 19:57

Nevybavuji si, že bych v životě o někom řekl, že ho nenávidím. To není můj slovník.

Omlouvám se @David.Bodecek Davidovi za tvrzení, že se vyznal k nenávisti k Pavlu Čižinskému. Ve stenozáznamu skutečně nejsou slova, že ho nenávidí. Řekl, že dřív byl jeho hlavní nepřítel Lomecký a dnes je to Pavel Čižinský. Je pravda, že své nepřátele ještě nemusíme nenávidět a můj soud byl povrchní. Omlouvám se Davidovi i čtenářům fóra.

Pavle, omluvu přijímám. Ano, přesně jak jsi napsal, to jsem řekl poté, co Pavel se mne 3x snažil tiskem odvolat a během zasedání zastupitelstva uváděl nepravdivé informace. To ve dvou případech i přiznal. Pavle, mám pro tebe taky dobrou zprávu. Dnes za mnou přišel tajemník a oznámil mi, že i na základě mého vyjádření v souvislosti s emocemi s tvoji osobou, záležitost s tvým atakem směrem k úředníkům se nebude dále zabývat. Doufám, že v tomto nebudeš hledat zase nějaké kulišárny. Jsem rád, že to takto dopadlo.

Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 1“