David.Bodecek píše: ↑27 lis 2021, 19:46REAKCE KE KANDIDÁTSKÉ PREZENTACI IVKY ANTALOVÉ.
Ivčo, děkuji ti za tvoji přípravu a prezentaci. I když jsme nyní v probíhající volbě svým způsobem konkurenti, ve skutečnosti tomu tak v žádném případě není. Jsi osoba, kterou sleduji několik let. Velmi si tě vážím. Opakovaně jsem si přečetl různé verze tvých osobních webových stránek a nejen na základě informací v nich uvedených, ale proto, že částečně znám i tvůj život, vč. toho pracovního, jsem se rozhodl tě nominovat. Jsi osoba s velkým politickým potenciálem. Máš sociální vnímání, máš za sebou zkušenost s nástrahy života, který se s tebou nemazlil a zejména, pro mne v politice velmi důležité, dokážeš naslouchat lidem a komunikovat s nimi.
Uvádíš příklad vzorové participace z Brna. S tímto příkladem s tebou souhlasím, neboť pro nás by mohlo být Brno zejména v tomto tématu velkým vzorem.
Další téma tebou uvedené, tj. přihlašování se na fiktivní adresu kvůli parkování či jiným výhodám, je na Praze 1 velký problém. Oponovat ti budu v informaci, že Rybná 24 - pokud tuto adresu máš na mysli, by měla být ve správě MÚ Praha 1. Není tomu tak. MČ Praha 1 na uvedené adrese má ve správě pouze nebytové prostory a několik bytů, které jsou k dispozici pro nájem preferovaných pozic. V objektu je založeno Společenství vlastníků jednotek (SVJ), které má ve svém vedení tzv. "profesionálního předsedu" a MČ Praha 1 je pouze jedním z jeho členů. Schůze SVJ jsou velmi bouřlivé, a to kvůli společnosti Simply Office (https://www.simplyoffice.cz/ ) , která má ve svém porfoliu několik set osob, kterým v Rybné 24 zajišťuje fiktivní adresu trvalého pobytu. To stejné nabízí několika tisícům firem v souvislosti s jejich sídlem. Ostatní členové SVJ jsou z tohoto druhu podnikání velmi nešťastní.
Ve své prezentaci zmiňuješ termíny klientelismus, korupce a nekompetentnost. K nim si dovoluji ti položit dotaz, a to tzv. "na tělo". Na něj pak navazuji dalšími otázkami. Děkuji ti za stručné odpovědi. David.
Jak podle tebe pojmy klientelismus, korupce a nekompetentnost mohou souviset s moji osobou? Prosím, zaměř se odděleně na všechny tři uvedená slova.
Pokud bys byla lídryně naší kandidátky či v jejím čele, byla bys aspirantkou na členku Rady městské části Praha 1. Byla bys ochotna se stát součástí rady? Nebo bys upřednostnila např. funkci předsedkyně jednoho z poradních orgánů rady či zastupitelstva - jedné z komisí či výborů?
Jaké gesce jsou ti blízké a dokázala bys je z politického pohledu zastřešit jako členka rady?
Předpokládám, že znáš současnou komunální politiku na Praze 1. Prosím, napiš sestupně 2 politická uskupení (nemusí být zastoupená v současném Zastupitelstvu MČ Praha 1), ke kterým máš blízko (programově, personálně, ...) a ráda bys s nimi vedla diskuzi v rámci potenciální politické spolupráce.
Pokud by ses nestala lídryní, ucházela by ses o další místa na čele kandidátky? Pokud ano, jak by ses podílela na kampani a s kým bys chtěla úzce spolupracovat, a proč? Uveď cca 3 jména a k nim důvod.
To je ode mne prozatím vše. Ještě ti děkuji, David.
Ahoj,
Davide, děkuji za otázky a upřesnění k Rybné. Vycházela jsem z katastru nemovitostí, kde kromě MČ P1 není uveden jiný správce nemovitosti, což nemusí znamenat, že je jediný.
ad 1. V pozici předsedy kontrolního výboru s ohledem na její nestranickost Tě vnímám jako kompetentního, vystupujícího proti klientelismu a korupci, i když z některých stran slyším náznaky něčeho jiného, ovšem pro mne bez potřebných argumentů.
ad 2. Zvážila jsem svoji kandidaturu i s ohledem na mé kapacity v budoucnosti. Nedávalo by mi smysl kandidovat, pokud by mým cílem nebylo být součástí rady. Jsem ovšem připravena podílet se i na vedení a zménách prostřednictvím poradních orgánů.
ad 3. Vychází z mých osobních i profesních zkušeností, nejbližší je mi oblast sociální a finanční /rozpočtová/, velmi blízká je mi gesce participace, vzdělávání a hlavně gender mainstreaming v rámci rozvoje. Do všech bych zapojila zkušené nevládní organizace.
ad 4. Na prvním místě mám Piráty, ale na to se nejspíš neptáš. Je mi také blízký program TOP09 a Zelení. Personálně jsem na P1 propojena pouze s Piráty. Praha sobě není politická strana ani hnutí, tím pádem nemají ani politický program, nedokážu se k nim tedy ani vyjádřit. Politickou diskusi povedu ráda s kýmkoliv.
ad 5. Ano, ucházela. Jsem připravena se na kampani podílet podle potřeby, mám promyšleny i varianty, že bych částečně omezila i současné aktivity. Za současného stavu mne jako jména napadají Davide ty, Olga Sklenářová, Martin Arden a Jakub Veselý, důvodem je kompetentnost, nadhled, lidskost. Úzce bych chtěla ovšem spolupracovat se všemi, kteří by o to stáli, jen chápu, že každý k tomu bude potřebovat jinou míru času.
Mějte se hezky, Iv.