Není v podstatě žádná možnost jak Zemana ke jmenování donutit. Na článek 66 je pozdě a článek 65 vyžaduje třípětinovou většinu sněmovny, na kterou se prostě nedosáhne (leda kdyby Babiš hodně spěchal na prezidentské volby).
Já fakt nechápu proč si piráti vzali Ministerstvo zahraničí, když se tato situace s Lipavským dala očekávat. Mohli si vyjednat třeba Ministerstvo průmyslu, mít pod sebou ČTÚ a pokusit se rozbít operátorský kartel, což by mohli v příštích volbách prezentovat jako svůj velký úspěch, který by ušetřil peníze všem občanům. Ne, oni si vezmou Ministerstvo zahraničí, aby živili dezinformace o eurohujerství a způsobili aktuální situaci.
Kumulace funkcí u Bartoše se zde na fóru kupodivu také vůbec neřeší (dejte odkaz na vlákno pokud se pletu), někde jsem jen četl o "speciálním řešení" což asi bude porušení pirátského kodexu a kumulace funkcí, když kandidátka STANu umístěná po Bartošovi odmítá vzdání se mandátu (Bartoš si za tohle může sám, když místo Prahy kandidoval za kraj, který prohlásil za Rumunsko
).
Piráti mě po těchto volbách fakt zklamali. Vaše práce v minulé sněmovně byla super (až na výroky některých poslanců), ale teď je to hrůza. Už volební debakl byl hodně velkou ostudou, když jasné riziko vykroužkování nedokázaly odhalit ty suprové analýzy, kterými se piráti chlubí. Povolební situace mě zklamala ještě víc, můj hlas už nejspíš neuvidíte, to by se musel stát zázrak.