Pirátky, Piráti,
moc mě potěšily výzvy, abych kandidoval. Děkuju za ně. Rozhodl jsem se, že do toho půjdu. Ucházím se o 2. až 7. místo na kandidátce.
PROČ JSEM SE ROZHODL KANDIDOVAT?
Je pravda, že mě neskutečně otrávily desítky hodin marného vyjednávání o “nekoalici” s ODS, až trapně vedená zastupitelstva nebo jednání výboru pro územní plánování, který by se dal shrnout jako “my architekti a developeři, co spolu mluvíme, si navzájem představíme a posvětíme svoje projekty”. I kvůli mé kauze jsem vyhořel a přestalo mi dávat veřejné angažmá smysl. Nakonec jsem si uvědomil, že bych tím popřel ty roky předtím a že to nemusí a není trvalý stav. Hradec se může začít za rok měnit v moderní město a u toho chci rozhodně být.
CO PRO TO MŮŽU UDĚLAT?
Poznal jsem docela dobře fungování magistrátu i jiných zastupitelských klubů. Stejně jako ostatní zastupitelé
a samozřejmě nejen oni vím, kde jsou problémy našeho města. Za čtyři roky se dá řada věcí změnit a nastartovat.
JAK SI PŘEDSTAVUJI HRADEC NA KONCI PŘÍŠTÍHO VOLEBNÍHO OBDOBÍ?
Přeji si, aby bylo jasné, kam město směřuje. To znamená, že budeme vědět, jak by měla v dalších letech vypadat doprava, kde budeme stavět nové byty, v jakých školách budeme učit děti nebo jak budeme nakládat s vodou. Rovněž si představuju vedení města, které nebude v neustálem sporu s občany. V neposlední řadě bych se rád zasadil o to, aby město komunikovalo stylem odpovídajícím 20. letům 21. století. Situace, kdy vyhledávání slova “primátor” na stránkách města odkazuje na náchodský pivovar, jsou hloupé i jako vtip.
KDE SE VIDÍM NA KANDIDÁTCE A PŘÍPADNĚ V ZASTUPITELSTVU?
Rozhodně nechci do první "trojky". Mám za to, že budu prospěnější v zázemí kampaně a to i pro ostatní místa v kraji. Docela dost jsem si oblíbil čtveté místo na kandidátce.
Kdyby byl přede mnou Pavel Vacek jako lídr a na dvojce, nebo trojce Jana Patková, tak by se dělala kampaň jedna báseň!
Dovedu si představit, že po volbách bych mohl zastávat funkci řadového zastupitele, radního i náměstka.
JAK SE DIVÁM NA KUMULACI FUNKCÍ?
Myslím, že u mě je největší problém, že jsem “odborný aparát” a zároveň politik. Nedělá to dlouhodobě dobře zvlášť u uvolněných funkcích. Současně chci v následujících měsících pomoci Pirátům napříč krajem s komunální kampaní. Proto jsem se rozhodl pro následující řešení: v případě, že budu zvolen a stanu se radním (a to uvolněným i neuvolněným), tak rezignuji na funkci šéfa mediálního odboru. V případě, že bych byl zvolen a zůstal bych řadovým zastupitelem, tak bych o náležitosti nechal hlasovat krajské fórum.
Rovněž plánuji rezignovat na mandát krajského zastupitele, pokud se stanu uvolněným radním/náměstkem na městě.
A JAK JE TO S MOJÍ KAUZOU?
Byla to obří chyba, za kterou jsem zaplatil. Na začátku toho příběhu byla byla jízda autem na fyziologické hranici alkoholu v krvi (nedostal jsem za to ani žádný bod) a na konci moje hloupost, že jsem vám o tom neřekl. Ještě jednou se omlouvám. Pro úplnost zde https://drive.google.com/file/d/1QxFMua ... sp=sharing uveřejňuji svůj výpis z rejstříku trestů, výpis z rejstříku přestupků a výpis z karty řidiče.
Předem moc děkuji za podporu. Jsem připraven zodpovědět jakýkoliv dotaz.
A.