MF-Olk-Pr 10/2021 Schůze MS Přerov 13.10.2021

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů místního sdružení.

Moderátoři: Administrativní tým - OlK, Krajsti predsedajici, PMS Přerov

Pravidla fóra
  • Na tomto fóru se vyhlašují závazná hlasování místního fóra. Hlasovat mohou pouze členové místního sdružení.
  • Do tohoto fóra vidí všichni a přispívají členové a registrovaní příznivci místního sdružení (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).
  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.
Zamčeno
Vojtech.Nezval
Komunální zastupitel/ka
Profese: Servisní technik, grafik
Dal poděkování: 207 poděkování
Dostal poděkování: 142 poděkování

MF-Olk-Pr 10/2021 Schůze MS Přerov 13.10.2021

Příspěvek od Vojtech.Nezval »

Vážené MS,

tímto vyhlašuji schůzi na středu 13.10. od 18:00.
Místo konání: Pirátské centrum PEPŘ (Palackého 24), případě i online na https://jitsi.pirati.cz/prerov
FB událost: zde

Program schůze navrhuji následovně:

• Kontrola úkolů z minula

• Reporty ze schůzí

• Sněmovní volby - vyhodnocení výsledků

• Komunální volby 2022 - postoje a jízdní řád

• PEPŘ tým

• Zájemci o členství

• Přijímání nových členů

• CF 2022

• Diskuse, různé

Pokud není nikdo proti, schůze je řádně oznámena a vyhlášena.

Pro změnu programu a zařazení nových bodů se připojte do diskuze, díky!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Nezval za příspěvek:
Jakub.Jungling

Zastupitel města Přerova
Emeritní Předseda MS Přerov
Zdravý selský rozum často není rozum, jen klacek na protivníka a způsob obhajoby vlastních předsudků.
OFFTOPICO mně

Jaromir.Horky
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Marketingový manažer
Dal poděkování: 703 poděkování
Dostal poděkování: 1163 poděkování

Re: MF-Olk-Pr 10/2021 Schůze MS Přerov 13.10.2021

Příspěvek od Jaromir.Horky »

Ahoj, prosím pridat bod “Komunální volby 2022 - postoje a jízdní řád”. Díky

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaromir.Horky za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Nezval, Petr.Konecny

Předseda KS OLK

Nejlepší způsob, jak dosáhnout cíle, je začít. OFFTOPIC774942021
Něco o mně

Vojtech.Nezval
Komunální zastupitel/ka

Dobře, přidávám za bod Sněmovní volby.

Díky

Zastupitel města Přerova
Zdravý selský rozum často není rozum, jen klacek na protivníka a způsob obhajoby vlastních předsudků.
OFFTOPICO mně

Vojtech.Nezval
Komunální zastupitel/ka

Zápis zde

Schůze MS Přerov 13.10.2021 prezenčně v pirátském centru PEPŘ a online na jitsi.pirati.cz/prerov

Vyhlášena zde: viewtopic.php?f=666&t=58352

Přítomní: Jaromír Horký, Vojtěch Nezval, Vlastimil Špajs, Martin Švadlenka, Petr Konečný, Jaroslav Krejčí, Michal Skopal, Petr Stoklásek, Lenka Jüngling, Jakub Jüngling, František Hrubý, Petr Karlík, Petr Chmelař,

Hosté: Michal Langer, Kateřina Matušíková, Tereza Ptáčková, Lucie Spáčilová, Viktor Tichák, Jiří Hanečka, Ondřej Moskal, Daniel Pátek, Tereza Látalová, Martin Čechál

Předsedající: Vojtěch Nezval
Zapisovatel: Michal Langer, Jaromír Horký
Začátek: 18:06

1. Kontrola úkolů z minula
  2. Zájemci
  3. Přijímání
  4. Reporty ze schůzí
  5. Sněmovní volby - vyhodnocení výsledků
  6. PEPŘ tým
  7. CF 2022
  8. Diskuse, různé

Program konsensuálně schválen

VN: Předsednictvo MS Přerov rezignovalo, takže bude vyhlášena nová volba.

1.
Nikdo nic neměl.

2.
Daniel Pátek: Jsem student IT v Brně. Dlouhodobě vás podporuju, takže jsem se k vám přišel podívat.
Terka: Studuju v Přerově nad Lysou pedagogiku a přišla jsem se sem podívat. Jsem v METu sociálním a zdravotnickém.
VN: Máte zájem se stát RegP nebo členy?
DP: Rozmyslím si to.
Terka: Chtěla bych být RegP.

3.
JH: Kam by ses zařadila na politické ose?
TP: Zařadila bych se na ní jako liberální a středo-pravá.
MŠ: Četla jsi stanovy?
TP: Ano.
VN: Je tam něco, co se ti nelíbí?
TP: Zatím ne.
MS: 3 věci, které by se měly v Přerově změnit
TP: jsem zamerena humanitně a školsky, chtěla bych větší provázanost mezi skolami a mezioborovost a lepší komunikace s veřejností a lepší kontrolovatelnost...udelat kulturní misto z lomu v predmosti... zelen bych udelala v prerova, travnik neni jenom zelen, stromy, keře, kvetiny
LS: 2 otazky, chci konretni odpoved: co se ti libi a nelibi na dlouhodobem programu piratu... kterou vec jsme ve snemovne udelali dobre a co spatne
TP: nelibilo se mi, ze behem stredni by se mohli udelat zkousky na jakekoliv urovni a dale si volit predmety, ale to mi jiz bylo vysveteleno.
PK: Hlasovala bys před půl rokem pro koalici? Proc to trvalo tak dlouho, aby ses pridala?
TP: Trvalo to dlouho, protoze u me dulezita rozhodnuti musi byt racionalni.. vahala jsem jestli je ok, aby ucitel spolecenskych ved byl členem politicke strany, ale nějak jsem si to vyargumentovala-urcitelem nejsem, nemusim dopadnout jako kazdy jiny a myslim si, ez to bude tezsi, ale dokazu jim to vysvetlit. Ale ten boj uvnitr jsem vyhrala! :)
chci vstoupit ted, protoze je videt, ze ikdyz je to spatny, tak se nesesypate a drzite kurz a nejdete na negativni smer a potvrdilo se mi, že jsem u spravnych lidi
PK: Dokážeš si představit, že bys kandidovala do zastupitelstva?
TP: Dokážu si to představit v budoucnu, ale asi určitě ne v příštích volbách. Budu totiž dokončovat bakalářku atd.
JJ: Co si myslis o dalsich volbach? co tvuj nazor na koalice?
TP: dobrá otázka, premyslela jsem nad tim a predem rikam, ze nerozumim rozdilu prepocitavani hlasu, ale nevim, jak se to prepocitava. Já si myslim, ze ne za kazdou cenu, pokud by to bylo pro nas vyhodne a bylo by to nastavene dostatecne vyhodne pro nas
JJ: Jaké jsou v ideálním stavu tvé ambice ve straně?
TP: Nikam bych se necpala, nevadilo by mi ale být na vysokém postu, kdyby ostatní usoudili, že tam mám být.
MŠ: Kdo je Agáta Hanychová?
TP: Ano, vím kdo to je.
VP: tvé možné přijetí bych nechal na příštím předsednictvu

4.
VN: V objektu na kozlovské bude sídlo nějaké církve. Na majetkové komisi jsem vznesl dotaz, jestli to nebude něco podobného, jako v pasáži. Pak se tam řešilo centrum pro romskou zaměstnanost, které by mělo být v budově, kde byl boxing club.
Dále jsme měli ukliďme česko, kde bylo 7 lidí z čehož 5 pirátů.
Důležitá byla včerejší schůze KS, kde nás Lucie Spáčilová pochválila, že jsme v Přerově udělali super kampaň a za to, že u nás to MSko funguje dobře.
LS: Byla to pochvala za dlouhodobou činnost. Měli byste být vzorem pro celý kraj.
MŠ: Byl jsem v redakční radě přerovských listů. Je tam stále problém s distribucí.

5.
JH: Neprobíral bych asi dneska všechny aspekty jako na KS tak do podrobna. Budou určitě nějaké analýzy. Podíval bych se na kampaň z pohledu Přerova. Chtěl bych vám tady všem poděkovat za to, kolik jste toho pro tu kampaň odmakali. V Přerově jsme získali o 200 lidí víc, než v krajských volbách, ale je to prostě jiný druh voleb. V Přerově jsme byli nejlepší v Kozlovicích, pak ulice Škodova a Husova... Musíme dále pokračovat v akcích, jako je VyOsení, dětský den, výměna oblečení atd. Je potřeba být neustále aktivní a budovat si osobnosti do komunální politiky. Jinak není to tak, že bychom chtěli odvolat Ivana Bartoše. Ten podnět nemá skoro žádnou podporu. Mikuláš Ferjenčík rezignoval na vedoucího MO a bude kandidovat Vráťa Filípek, kterého já podporuju.

FH: Zajímalo by mě kdo a kdy budeme mít konkrétní analýzu voleb pro Přerov nebo pro okres Přerov?
MŠ: Porovnával jsem rok 2017 a 2021. Všichni kromě ODS u nás zůstali na stejných číslech. Neměli bychom dělat jen akce pro děti atd, ale musíme se snažit začít chovat více jako politici.
JH: To souhlasí s tím budováním lokálních osobností... Musíme tady akcentovat témata, která lidi zajímají a trápí.
VN: Oproti ODS máme zásadní rozdíl v tom, že oni mají zastupitele a my ne.
LS: Chci vám říct, že v rámci projektu Piráti pomáhají jsme narazili na neziskovky, které s námi nechtěly spolupracovat kvůli Babiše.
LJ: Doplnila bych, že co se týče neziskovek v PV, tak už jsme se v podstatě se všemi sešli a vypadá to, že u nich máme podporu.
LS: Já to myslela spíš tak, že přestože neziskovky podporujeme a ony to ví, tak se bály nám vyjádřit podporu. Teď už by se bát nemusely.
VN: Jesli bude někdo ochoten tu analýzu zpracovat, tak může...
JH: Mohli bychom si každopádně nechat zpracovat analýzu od Jakuba Lyska, který je syn našeho krajského zastupitele.
PK: Líbí se mi názor Lenky o tom, že máme dobré experty v expertních skupinách, takže bychom mohli ta témata někde zveřejňovat.
JI: My jsem si říkali, že bychom mohli začít platit nějaké regionální noviny a začít to tam cpát.

6. PEPŘ TÝM
LJ: Prioritou teď byla kampaň. Vypíšu na příští týden schůzi, kde zkusíme nastřelit kampaň.
TP: Kdyby vás napadla jakákoliv akce, tak nás neváhejte kontaktovat.
LJ: Máme už list z loňského roku, takže ho oprášíme a domluvíme se.
JJ: Je pepř připraven na to, být krajským centrem?
LJ: Ano je, ale pravděpodobně nebude muset být.
VT: Bude záležet na tom, jak se bude vyvýjet rozpočet celé strany. Každopádně si myslíme, že to dáme a centra udržíme. Bude asi i nějaký fundrising z členské základny. Picolo určitě zůstane do konce roku a pak se o tom budeme bavit.
JH: My už částečně tenhle systém aplikujeme. Krajští zastupitelé nám platí z poliviny činnost. Dále máme dobrovolné příspěvky z členské základny.
VT: Bylo by možná dobré oslovit Jakuba Lyska, aby nám v centrech udělal nějakou analýzu volebních map.
FH: Audiovizuální technika teda padá?
VN: Ne, to už prošlo parcitipativním rozpočtem, takže by to mělo být.

7.
VN: Pokud se někdo z vás chystá do Pardubic na CF, tak by bylo dobré, si už nějak zařídit ubytování.

8.
LS: Nemáte v PaRo stanovenou vysoutěženou žádost, takže se pak připomeňte. Michal Skopal a František Hrubý jsou od dneška členy.
PK: Chci tady veřejně poděkovat Jardovi za to, jakou práci odvedl v kampani na sociálních sítích. Chtěl bych poděkovat všem, kteří to tady odedřeli.
MČ: Jsem dlouho aktivní ve Společně pro Přerov. Nevím, jestli jste už řešili volby. Chci vám poděkovat za to, jak jste pomohli k té změně v naší zemi. Je škoda, že jste to tak odnesli. Doufám, že se vám to vrátí. Už jsem tady byl, když jste se bavili o případné spolupráci se Společně pro Přerov. Chtěl bych vás vyhecovat, abyste se seznámili s fungováním našeho zastupitelstva. Chci vás ponouknout, abyste to dali teď v Přerově tomu ANU sežrat. Můžete tam získat i ostruhy.
FH: Nemělo by se Forum částečně uzavřít? Včera to někdo navrhoval na KS.
MŠ: Forum je jedna z mála věcí, která nás odlišuje od ostatních stran.
LS: Budeme se jen snažit, aby šlo více odlišit, co je oficiální komunikace strany a co ne.

Veřejná část schůze ukončena v 19:35.

Zastupitel města Přerova
OFFTOPICO mně

Vojtech.Nezval
Komunální zastupitel/ka

Lock

Zastupitel města Přerova
OFFTOPICO mně

Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Přerov“