Rudolfína Duxová - představení

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Plzeňský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Rudolfina.Duxova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 20 zář 2021, 15:34
Dostal poděkování: 1 poděkování

Rudolfína Duxová - představení

Příspěvek od Rudolfina.Duxova »

Ahoj Piráti.

Jmenuji se Rudolfína a ráda bych se nalodila na palubu.

Pocházím z Prahy a o politiku se díky tátovi intenzivně zajímám už od dětství. Kolem oblasti politiky se točí i veškerá moje studia. Mám vystudované obory Andragogika a personální řízení na FF UK (Bc.), Právo a právní věda na PRF ZČU (Mgr.) a Veřejná a sociální politika na FSV UK (Mgr.). Těsně před dokončením mám čtyřleté doktorské studium na PEF ČZU (budoucí PhD.), kde se věnuji trendu prolínání rodinné a regionální politiky.

Pracuji na Svazu měst a obcí ČR na legislativně právním oddělení, kde se specializuji na oblast sociální, rodinné, zdravotní a kulturní politiky. Díky mé iniciativě se podařilo na Svazu prosadit do té doby zcela opomíjené téma genderové politiky, které tam teď také vedu. Připomínkuji veškeré legislativní předpisy z těchto oblastí (SMO je povinným připomínkovým místem), poskytuji starostům právní rady, vedu předmětné odborné komise starostů, organizuji konference, workshopy a vzdělávací akce pro starosty a jsem coby zástupce Svazu členkou celé řady pracovních skupin a komisí na různých ministerstvech. Jednoduše zjišťuji od starostů potřeby obcí a jejich jménem pak mezi vrcholnými politiky vyjednávám úpravy legislativy a prosazuji obcím lepší podmínky pro jejich fungování.

Aktivní ve veřejném životě jsem vždy byla i mimo pracovní oblast. Už na VŠ jsem se stala zvolenou zástupkyní Studentské komory Akademického senátu na FPR ZČU, a to právě v době plagiátorské aféry na Fakultě, takže výkon funkce byl opravdu velmi intenzivní (pravidelná jednání s děkany a rektorem, s předsedy akreditační komise, vystupování v médiích včetně účasti v pořadu Události, komentáře). Následně jsem na ZČU byla zvolena i zástupkyní za Fakultu právnickou do Studentské komory Akademického senátu Univerzity. A zde jsem pak byla zvolena jednou ze 2 zástupců studentů ZČU do Studentské komory Rady vysokých škol ČR.

Po ukončení studií jsem se začala věnovat politice, bohužel však v nesprávné straně (TOP 09). Působila jsem ve Středočeském kraji, kde jsem odborně pracovala - vedla jsem 2 krajské expertní skupiny (Sociální politika a Samospráva a obce) a byla členkou stejných skupin na celostátní úrovni, podílela se na tvorbě volebních programů, organizovala odborné workshopy na aktuální témata, podílela se na předvolebních kampaních a také jsem sama kandidovala jednou do obecního zastupitelstva (kde mi o 1 hlas utekl mandát) a jednou do krajského zastupitelstva (z nevolitelné 63. pozice). Aktivně jsem pak byla členkou Kontrolní komise a Sociální komise v obci. Ačkoliv jsem 5 let intenzivně dobrovolně pracovala, má snaha se mi absolutně nijak nevrátila. Bohužel, jak jsem během let zjistila, v této straně jsou karty rozdány předem a vůbec nezáleží na tom, co člověk umí a jak je aktivní. To mě otrávilo natolik, že jsem se rozhodla svou činnost v této straně ukončit.

V té době začali být vidět a slyšet Piráti, které jsem od počátku se zájmem z povzdálí sledovala a fandila a vydrželo mi to dodnes :-). Mezitím se stalo strašně moc událostí v mém osobním životě a stala jsem se maminkou tří úžasných chlapečků. Ti jsou teď mou hlavní životní náplní a novým smyslem mého života. A zároveň obrovským motorem pro to, zkusit to v politice znovu. Pro ně. A věřím, že tentokrát sázím na férové lidi, kterým jde, stejně jako mě, o změnu věcí k lepšímu, a kteří dokáží ocenit, pokud někdo něčemu rozumí a dají mu příležitost to ukázat, bez ohledu na jeho věk nebo pohlaví, prostě bez předsudků. Mám spoustu nápadů a chtěla bych je zrealizovat.

Děkuji Vám za příležitost a těším se na spolupráci.

Rudolfína Duxová

Tito uživatelé poděkovali autorovi Rudolfina.Duxova za příspěvek:
Jiri.Rezek
Karolina.Steflickova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 170
Registrován: 20 čer 2021, 15:01
Bydliště: Jindřichův Hradec
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování

Re: Rudolfína Duxová - představení

Příspěvek od Karolina.Steflickova »

Ahoj, děkuji moc za představení, jsem moc ráda, že se to konečně povedlo a dnes od 18:00 se budeme těšit na setkání. :)
Přeji hezký den, Karolína

Uživatelský avatar
Michal.Ertl
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 722
Registrován: 17 říj 2017, 22:11
Profese: IT s SŠ učitel
Bydliště: Sadová 625, Holýšov, Plzeňský kraj
Dal poděkování: 1309 poděkování
Dostal poděkování: 893 poděkování

Re: Rudolfína Duxová - představení

Příspěvek od Michal.Ertl »

Rudolfína Duxová byla přijata zde : viewtopic.php?f=312&t=58981&p=781381#p781381

ime
608 473 460
WhatsApp
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Plzeňský kraj“