MS Hradec Králové 1/2021 - komunální volby rozprava

Místního sdružení Královéhradecko působí na území celého okresu Hradec Králové.

Moderátoři: PKS Kralovehradecky kraj, KoKS Královéhradecký kraj, PMS Královéhradecko, PMS Trutnovsko

Odpovědět
r.plat
Příznivec Pirátů – Královehradecký kraj
Profese: architekt
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: MS Hradec Králové 1/2021 - komunální volby rozprava

Příspěvek od r.plat »

Ahoj Pirátky a Piráti!

Tímto se připojuji do rozpravy a ohlašuji kandidaturu na čelo kandidátky (2. – 7. místo). Můj profil naleznete zde: https://piratihk.cz/kandidati/roman-plat/

Kandidátská řeč:

V roce 2018 jsem kandidoval do zastupitelstva města HK na 10. pozici. Od té doby se aktivně zapojuji v orgánech města a od letošního roku i kraje. Jsem předsedou dopravní komise rady města HK, členem dozorčí rady DpmHK, členem výboru pro dopravu Královéhradeckého kraje a členem dozorčí rady OREDO.

Mimo velmi důležitých bodů (větší transparentnost, digitalizace, participace, spolupráce s veřejností), které tu zmiňují často ostatní a jsou i v pilířích pirátského programu, sám za sebe přidávám body v segmentu dopravy, architektury a urbanismu, ke kterým mám jako architekt i v rámci odbornosti a zaměření nejblíž. Konkrétně jde o:

vytvoření nového dopravně koncepčního útvaru místo stávající nefunkční struktury,
restrukturalizaci OHA po vzoru IPR PRAHA/KAM BRNO,
směřování k udržitelnému modelu dopravy ve městě,
větší efektivitě a otevřenosti MHD,
větší podpoře cyklistické a pěší dopravy (hlavně s jasnou koncepcí a cílem - páteřní cyklostezky, problematická místa, zapojení veřejnosti)
naplňování cílů připravovaného plánu mobility (viz Hradec jede)
odblokování a tlak na co nejrychlejší výstavbu důležitých komunikací/dopravních staveb (tangenta, jižní propojení, zdvoukolejnění na Prahu/Pardubice, VRT,...)
řešení dopravy v klidu s jasnou vizí a kvalitním managementem,
navýšení finančním prostředků do oprav a zvýšení efektivity technických služeb (pasport městských komunikací a chodníků)
opravdovu kvalitní soutěžení rekonstrukcí a nových návrhů připravovaných staveb s tlakem na důkladné zadání a projednání s veřejností a ostatními subjekty ze strany města a přihlédnutím k udržitelnosti!
kontrolu připravovaného ÚP a případná korekce rozvojových ploch, které nejsou v souladu s rozvojem “města malých vzdáleností” a které jsou v přímém opaku s názorem většinové společnosti Hradečáků.

Nepředpokládám, že i v případné koalici by se podařilo vše realizovat, ale každý z těchto bodů bude vykročení Hradce správným směrem :D ( :fet: )

Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 169 poděkování
Dostal poděkování: 318 poděkování

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Vážené Pirátky a Piráti,

ucházím se o místo na čele (2. – 7. místo) kandidátky. Nejprve krátce něco o mně. Jsem student OFFTOPICčtvrtého ročníku práv a politologie, produkční a učitel na hradecké ZUŠ a od léta letošního roku také nejmladší zastupitel města Hradec Králové. Pirát jsem již od roku 2016 a během této doby jsem byl členem krajského předsednictva, republikového výboru a celostátního volebního výboru při eurovolbách.
V příštím volebním období bych chtěl využít zkušenosti, které jsem v zastupitelstvu získal (i když se stále učím) a to především v prosazování bodů jako transparentnost, přímá demokracie, komunikace radnice s občany a také toho, aby byl Hradec vhodné místo pro mladé lidi, aby byl vhodné místo pro studenty, aby prostě žil a mladí lidé se nestěhovali pryč. Myslím, že je to hodně důležité pro budoucnost. V zastupitelstvu mi také pomáhají znalosti získané na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Co můžu (mimo jiné) slíbit:
• Maximální nasazení v kampani (je potřeba být ve městě vidět a bavit se s lidmi, s Vaškem jsme byli v ulicích před volbami skoro každý den a teď bych to chtěl udělat znovu, ale více systematicky, abychom pokryli různé časy a různá místa)
• Maximální nasazení v zastupitelstvu/radě (nerad dělám věci napůl a když si vezmu úkol, tak ho dodělám co nejlépe)
• Nezradím své ideály (jsem proti papalášovství OFFTOPIC aneb má zkušenost s hokejem mi stačila jednou, kdo neví o co se jedná rád osobně povyprávím, kumulaci funkcí, politickým trafikám a hodlám se těchto ideálů držet)
• Prosazování programu (udělám vše pro prosazení našeho programu, v opozici se to dělá těžko, ale věřím a udělám co nejvíc pro volební úspěch a pro prosazení našich programových bodů)
• Jsem tu pro občany (jako zastupitel se snažím poslouchat občany našeho města a pomáhat řešit jejich problémy)

Děkuji pokud jste dočetli až sem a rád odpovím na jakékoliv případné dotazy.

Pavel.Vrbicky
Místní předsednictvo
Profese: technický poradce - strojírenství
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 392 poděkování

Příspěvek od Pavel.Vrbicky »

Vážené hradecké Pirátstvo,

kandiduji na 2. až 7. místo kandidátky a prosím vás o podporu. Kandiduji proto, abych zúročil své čtyřleté zkušenosti komunálního zastupitele a navázal na svou práci v zastupitelstvu.

Rozpracovaná mám tato dlouhodobá témata:

• Sociální a dostupné bydlení. Zavedení projektu Housing First a vybudování dostupného bydlení pro mladé rodiny s dětmi a seniory.
  • Nevyužité městské byty a práce s portfoliem městských bytů. Systém přidělování a kontroly bytů.
  • Správa městského majetku s důrazem na včasné opravy, rekonstrukce a zvelebování městského prostoru.
  • Příprava města na Klimatickou změnu a hospodaření s vodou.

Časově nejideálnější budoucí pozice pro mě je, zastupitel, ale zvládnu být i radní. Náměstka primárně dělat nechci, protože mám skvělou práci, kterou mám rád. Pokud by ale byla personální nouze a bylo to potřeba, pak pomůžu a půjdu do toho. Pozice náměstka se nebojím a zvládnu ji. V úvahu by připadal náměstek pro majetek, sociální oblast nebo životní prostředí. Dobře se orientuji v městském rozpočtu, ale jsem přesvědčen, že bychom neměli mít náměstka pro finance. Tuto gesci by pod sebou měl mít primátor (tedy Pavel Vacek).

Předem vám děkuji za vaše hlasy.

Pavel
https://lide.pirati.cz/profil/2839/

Svět patří těm, co se neposerou.
(Charles Bukowski)

Arnost.Stepanek
Krajský zastupitel
Profese: Náměstek hejtmana KHK - školství a sport
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 701 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnost.Stepanek »

Milé pirátstvo,
jak jsem avizoval, rád podpořím kandidátku. Souhlas s @Pavel.Vacek , piráti potřebují každou hlavu a po tom chaosu, co jsme teď nadělali lidem v hlavách musíme získat zpátky podporu. Rád budu na kandidátce na 2-7. místě, moje schopnosti (i neschopnosti) znáte, dokážu leccos dohodnout, najít shodu mezi různými názory, budete-li potřebovat, jsem připraven být i zastupitelem, na žádnou uvolněnou pozici zcela jistě neaspiruji, moje místo je na kraji. Myslím, že naše práce je celkem vidět a můžu přinést nějaké hlasy. Díky za podporu

EDIT: doplněný a aktualizovaný profil
https://profil.pirati.cz/profily/2492/

Arnošt Štěpánek
"Dobrý hráč hraje tam, kde je puk právě teď. Výborný hráč hraje tam, kde puk bude za chvíli"
Wayne Gretzky
Ales.Dohnal
Vedoucí krajského odboru
Dal poděkování: 341 poděkování
Dostal poděkování: 326 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ales.Dohnal »

Ahoj,

opět nám chybí ženský pohled, prvek. @Jana.Patkova uvažovala, že by do toho šla. Významně k ní tedy tímto mrkám. ;)

Navrhuji proto, aby pro místa 2. až 7. byl termín prodloužen o týden na 23.11. "Lídrovské primárky" zatím mohou nerušeně pokračovat.

Dík!
A.

P.S. @Pavel.Vacek mi udělal obrovskou radost. Moc děkuju za toto Tvoje rozhodnutí.

Jan.Zeman
Komunální zastupitel/ka
Profese: učitel, správce komunitní sítě
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 60 poděkování

Příspěvek od Jan.Zeman »

A mnohým udělá radost, když se připojí také Aleš!

Ales.Dohnal píše: 14 lis 2021, 20:22

Ahoj,

opět nám chybí ženský pohled, prvek. @Jana.Patkova uvažovala, že by do toho šla. Významně k ní tedy tímto mrkám. ;)

Navrhuji proto, aby pro místa 2. až 7. byl termín prodloužen o týden na 23.11. "Lídrovské primárky" zatím mohou nerušeně pokračovat.

Dík!
A.

P.S. @Pavel.Vacek mi udělal obrovskou radost. Moc děkuju za toto Tvoje rozhodnutí.

Jan.Zeman
Komunální zastupitel/ka
Profese: učitel, správce komunitní sítě
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 60 poděkování

Příspěvek od Jan.Zeman »

Vedení této rozpravy s ohledem na kandidaturu předávám @Libuse.Verisova.

Pavel.Vrbicky
Místní předsednictvo
Profese: technický poradce - strojírenství
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 392 poděkování

Příspěvek od Pavel.Vrbicky »

Připojuji se k Alešově výzvě Janě a návrhu na prodloužení a k Honzově výzvě, aby Aleš kandidoval.

Svět patří těm, co se neposerou.
(Charles Bukowski)

Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Profese: Technik
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 621 poděkování

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Ahoj, přebírám jednání.

Vedení této rozpravy s ohledem na kandidaturu předávám @Libuse.Verisova.

Shrnuji a doplňuji již navržené.

Lídr:
Nominace a kandidatury na pozici lídra budou ukončeny zítra, tj. 16.11.
Grilování kandidátů na pozici lídra proběhne ve čtvrtek 18.11. na schůzi MS HK.
Hlasování na pozici lídra bude zahájeno v pondělí 22.11.

Čelo:
Nominace a kandidatury na čelo kandidátky ( 2-7 ) budou prodlouženy. navrhuji termín ukončení 7.12. vzhledem k nejbližšímu termínu schůze MS.
Na plánové schůzi MS 9.12. by proběhlo grilování kandidátů.
Hlasování by bylo spuštěno v pondělí 13.12.

Má někdo něco proti tomuto návrhu?

Líba Věříšová
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Filip.Bures
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: Ředitel v CK
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Příspěvek od Filip.Bures »

Ahoj,
chtěl bych vyzvat @Pavel.Vrbicky , aby kandidoval na lídra 8-)

Odpovědět

Zpět na „Královéhradecko“