David Linhart

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Liberecký kraj, PKS Liberecký kraj, Odbor LbK - administrativni

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
David.Linhart
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2021, 12:48
Dostal poděkování: 6 poděkování

David Linhart

Příspěvek od David.Linhart »

Ahoj všem,
mé jméno je David Linhart, je mi 21 let, pocházím z Liberce, z městské části Vratislavice nad Nisou, a v současné chvíli jsem studentem ekonomické fakulty na TUL, konkrétně obor cestovní ruch. K mým koníčkům patří například sport, hudba, cestování a stále populárnější Netflix :D

Co se týče mého zájmu o členství, tak ze všech politických subjektů, které se vyskytují na území České republiky mi je tato strana názorově a postojově nejblíže. Podle mého názoru navíc Piráti stále patří mezi "mladou krev" na naší politické scéně, která má progresivní myšlení v mnoha ohledech a záležitostech, a téže šanci něco prosadit a změnit. O členství mám zájem i z toho důvodu, že v Liberci, potažmo Vratislavicích žiji od narození a posledních několik let se zajímám i o městskou politiku jako takovou a mám nějaké tušení o tom co trápí a tíží mě, mé okolí a i některé mé vrstevníky ať už Liberce, či i přímo obyvatele Vratislavic nad Nisou.

S pozdravem
David

Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Linhart za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vyhnal, Daniela.Weissova, Pavel.Felgr
Uživatelský avatar
hana.cernosova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 350
Registrován: 01 zář 2021, 09:53
Dal poděkování: 154 poděkování
Dostal poděkování: 182 poděkování

Re: David Linhart

Příspěvek od hana.cernosova »

Ahoj Davide, děkuji za představení zde na Fóru. Těším se na osobní setkání 3.11.2021 v Liberci :)
Budeme dále v kontaktu :)

Hana Černošová
Koordinátorka krajského sdružení
Tajemnice krajského zastupitelského klubu

B_Pat
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 279
Registrován: 07 dub 2018, 19:27
Profese: technik
Dal poděkování: 459 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování

Re: David Linhart

Příspěvek od B_Pat »

Ahoj,
díky za úvodní představení a registraci na fóru. Níže posílám podle zvyklostí sadu otázek. Je jich poměrně hodně a není nutné odpovídat na všechno - výběr je na Tobě. Případně něco je už obsahem Tvého představení. Cílem není jen získat odpovědi, ale také, a to je snad i důležitější, zavést Tvoji pozornost na některé podstatné body programu a pirátství vůbec.

Následně ti bude ze strany předsednictva krajského sdružení (PKS) přidělen průvodce, který ti pomůže zorientovat se např. v technických systémech strany, jejím fungování atd.

A – osobní:

  1. Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Co tě přimělo ji opustit? Koho bys volil nebýt Pirátů a proč?

  2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidoval jsi ve veřejných volbách?

  3. Co konkrétně tě zajímá na celostátní / krajské / místní úrovni, čemu by ses rád věnoval?

  4. Čím můžeš Pirátům pomoci (odbornost, psaní článků, organizace...)?

  5. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?

  6. Víš, kde najdeš předpisy Pirátů? Orientuješ se ve struktuře strany?

  7. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl a chtěl zapojit?

  8. Spojuješ si s členstvím u Pirátů možnost realizace vlastních politických cílů? Jakých? Budeš chtít někam kandidovat?

  9. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany?

  10. Chtěl bys být členem krajského sdružení nějakého konkrétního místního sdružení?

B – programové:

  1. Četl jsi pirátský program? Který? Co tě v něm zaujalo, co se ti líbí a k čemu máš výhrady?

  2. Jak vnímáš největší aktuální problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO, o anexi Krymu, o volbách v Bělorusku nebo o režimu KLDR?

  3. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?

  4. Kde vidíš největší nebezpečí pro ochranu soukromí a svých osobních údajů?

  5. Jaký máš názor na svobodu Internetu? Co Ti říkají pojmy jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?

  6. Jak se stavíš k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?

  7. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?

  8. Víš, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíš a z čeho by se měl financovat?

  9. Co si myslíš o migraci?

  10. Jaký máš názor na integraci Romů?

  11. Co si myslíš o aktivitách Aarona Swartze a Juliana Assange/Wikileaks?

  12. Četl jsi knihu Swarmwise? Co Tě v ní nejvíce zaujalo a s čím naopak nesouhlasíš?

  13. Jaký je tvůj názor na referendum?

Více o přijímání viz tady https://wiki.pirati.cz/regiony/libereck ... -clenu-lbk.
Zdraví Bronislav Patočka.

Tito uživatelé poděkovali autorovi B_Pat za příspěvek:
Vaclav.Zidek
David.Linhart
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2021, 12:48
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: David Linhart

Příspěvek od David.Linhart »

V první řadě bych se chtěl omluvit, byl jsem přes víkend pryč, proto odpovídám až teď.
A

  1. Ne nebyl jsem nikdy členem žádné politické strany
  2. Nekandidoval jsem, pokud se dá brát jako aktivistická minulost prodávání kytiček u Květonovéh dne, tak toho jsem se zúčastňoval pravidelně na střední škole.
  3. Zajímá mne celostátně např.reforma ve školství, jako mladého člověka problémy s byty a téže nějaké upravení v rámci důchodové reformy. V krajské a místní úrovni bych rád pomohl, řekněme zlepšit kvalitu života, pomoci lidem, kteří pomoc potřebují.
  4. Ano rád bych se zapojil
  5. Ano vím kde to mohu najít, co se týče organizační struktury strany tak jsem si ji vyhledal a myslím si, že ji rozumím alespoň do určité míry :D
  6. Pokud by to v budoucnu šlo, měl bych zájem se připojit, ovšem v současné chvíli se stále teprve rozkoukávám, tudíž v tento moment co odpovídám nejsem schopný říci do kterého.
  7. Co se týče kandidatury, pokud by se Piráti ucházeli o místo v zastupitelstvu ve Vratislavicích nad Nisou, tak bych se rád ucházel o toto místo, v případě, že se rozhodnou se zde neucházet, tak do zastupitelstva města Liberce. K první části dotazu - co se týká Vratislavic, rád bych se soustředil i na lokality, které současné vedení opomíjí a nezlepšuje infrastrukturu, celkově nevěnuje takovou pozornost. V rámci městské úrovně bych se musel podrobněji seznámit s věcmi z celého města, ale určitě bych rád se spolupodílel na řešení jak do města jako takového přilákat více turistů a motivovat je ke trávení více času ve městě, a pomoci tím například i čistě libereckým podnikatelům.
  8. Nemyslím si, že by něco mohlo poškodit dobré jméno Pirátské strany
  9. Nebránil bych se být členem libereckého místního sdružení.

B

  1. Četl jsem pirátský program, do posledních voleb do PS, i samostatný pirátský program. Velmi se mi líbí digitalizace, boj proti korupci a silnější hlas v Evropě. Výhradu mám snad pouze k tomu, co se týče ochrany životního prostředí. Nemyslím si, že je v této situaci logické a racionální konec spalovacích motorů do roku 2035 (ačkoli se to netýká přímo programu).
  2. EU - jsem prounijní, ovšem to neznamená, že souhlasím se všemi nařízeními a doporučeními co EU vydává a odhlasuje. Ovšem klady vedou nad zápory. NATO - je dobře, že jsme součástí takové organizace, kor při vzestupu Číny (i zbrojním). anexe na Krym- na první stranu, lidé na Krymu se vyjádřili, že by chtěli být součástí Ruska, na stranu druhou, žádná země by si neměla dovolit jentak vyslat vojáky a ve své podstatě obsadit území. Volby v Bělorusku - jedním slovem fraška, hlavně po zprávách které se šířili napříč internetem- o vynášení volebních hlasů v noci atd. I potlačování protestů a přizvání ruské armády do Běloruska se nemělo stát a je to určitě špatně.
  3. Legalizace drog pouze do určité míry a nikoli tvrdé drogy, převážně pro léčebné účely to je v pořádku, ale nemělo by být legální, aby si někdo do nosu "střelil" v nějakém klubu lajnu jentak z nudy :D
  4. Já osobně problém se svými údaji problém nemám, pokud nemusím, nikde nic nevyplňuji, kdykoli to lze mám dvoufázové ověření, hesla měním v celku pravidelně. Navíc si nemyslím, že jsem tak zajímavou osobou, aby někdo kradl má data, i přesto dělám maximum pro to, aby se tak nestalo. Ovšem největším ohrožením by samozřejmě byl internet a nedostatečné zabezpeční stránek.
  5. Svoboda na internetu by být měla, ovšem pokud si soukromý provozovatel, dejme tomu Facebook rozhodne, že nějaký obsah na své stránce nechce, tak ať si ho blokuje, je to čistě věc provozovatele stránky/serveru. Pojmy jako takové znám, do kryptoměn jsem i něco málo investoval.
  6. Pokud se mají dva lidé rádi, nevidím důvod proč by se nemohli vzít. K adopci - určitě ne každému páru, pouze prověřeným párům - aby jim byli schopni zajistit důstojné zázemí, nebyli drogově závislí. Ale to souvisí v podstatě s prověřením těch párů co by si chtěli dítě adoptovat. Ovšem toto bych aplikoval i na "tradiční" rodinu co by si chtěla adoptovat dítě. Téže alespoň zprvopočátku kontroly zda se dítěti daří dobře.
    7.Pokud je myšlena OSA ochranný svaz autorský, tak mi přijde nesmysl omezovat příjmy interpreta za to, že používá sprostá slova :D jinak nejsem dostatečné srozuměn o jejich aktivitách, abych byl upřímný, bylo to na okraji mých zájmů.
  7. Migrace jako taková problém není, co mi ovšem vadí je toto - např. válka v Sýrii, problémem je, že utíkají lidé, kteří to nepotřebují, mladí muži s telefony od Applu v ruce, ovšem ti ´kterých se válka či nepokoje týkají primárně a jsou například i v ohnisku nepokojů, především rodiny s dětmi tam zůstávají. To je problém ohledně migrace. Také jsou problémem určité čtvrti (Ghetta), kam se i policisté bojí jet, kde vládne kriminalita, drogy,... jako to je třeba v Paříži.
  8. Integrace romů je obtížné téma, protože první skupina romů je bezproblémová, nemají problém se začleněním, žijí běžný a normální život a vychovávají děti. Ovšem to se netýká druhé skupiny, které je povětšinou jedno co jejich děti dělají, neposílají je do školy, neřeší jejich excesy. Vše je o lidech, kdo má z romské menšiny zájem se začlenit tak si myslím, že nemají povětšinou problém. Ovšem těm kteří by rádi, ale nadaří se jim, určité jim pomoci :)
  9. Bohužel jsem se o to z jakého důvodu spáchal tuším sebevraždu a co dělal přesně nevím.
  10. Nečetl
  11. V nějakých otázkách je referendum určitě dobré, ať o tom lidi rozhodnou co se týká opravdu důležitých témat. Ovšem referendum o každé "prkotině" je podle mého nelogické a nesmyslné.

Snad jsem nic důležitého nevynechal a neopomněl.
Přeji hezký den
David Linhart

Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Linhart za příspěvky (celkem 3):
B_Pat, hana.cernosova, Marek.Forster
B_Pat
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 279
Registrován: 07 dub 2018, 19:27
Profese: technik
Dal poděkování: 459 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování

Re: David Linhart

Příspěvek od B_Pat »

Tvoje časová prodleva s odpovědí je absolutně zanedbatelná oproti běžnému provozu krajského fóra - bohužel (to se ale snad s novými členy zlepší). Každopádně děkujeme za odpovědi, za mě osobně jen pár poznámek:

  • Legalizace drog (což je vlastně docela zavádějící pojem, ale všeobecně pochopitelný) je jedním z výsadních témat Pirátů a je dobré pochopit, o co se jedná v šiřším měřítku (problemtika návykového chování jako celku). Pro začátek je dobré seznámit se s tímto https://www.pirati.cz/program/temata/st ... e-chovani/. Případné dotazy směřovat sem nebo na MRT NCH (meziresortní tým návykové chování) https://www.pirati.cz/pripoj-se/navykove-chovani/.
  • Svoboda internetu, sledování, ochrana soukromí: Data se kradou nejen zajímavým osobám. Facebook už není jen soukromý provozovatel, je to "mediální dům", který žije z toho, že krom jiného přeprodává informace o svých uživatelích a znemožňuje jim dostat se k určitému obsahu - je to přesný opak svobodného internetu. Probematika široká v mnoha místech s nejasnou hranicí, stojí za to více nastudovat krom aktuálních zpráv ohledně chování FB a dalších technologických monopolů také případy Snowden apod...
  • Podle mě toto konkrétní tvrzení "válka v Sýrii, problémem je, že utíkají lidé, kteří to nepotřebují" je docela mimo, jinak tomu rozumím a chápu point.
  • Swarmwise: V roce 2006 se Rick Falkvinge rozhodl změnit svět k lepšímu. Zvolil k tomu netradiční postup a založil úplně první Pirátskou stranu. Po necelých deseti letech fungují Pirátské strany ve více než 70 různých zemích a z pirátského hnutí se stala významná politická síla. Český překlad zde: https://swarmwise.pirati.cz.

Jinak tady je takový rozcestník témat, kdyby tě něco zaujalo a chtěl se zapojit https://wiki.pirati.cz/garanti/start. Případně pokud je cokoli, s čím jsi schopen pomoci online, nahlaš sem nebo KODO (např. psaní čláků, monitoring zpráv, zastupitelstev, připomínkování legislativy, grafika, fotky, programování,...).

A závěrem za Vratislavice zmíním @Jana.Schlegelova.

Tito uživatelé poděkovali autorovi B_Pat za příspěvky (celkem 2):
Marek.Forster, Vaclav.Zidek
Uživatelský avatar
Pavel.Felgr
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 202
Registrován: 11 říj 2017, 22:55
Profese: IT technik
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: David Linhart

Příspěvek od Pavel.Felgr »

David pomáhal na posledním guláši v Liberci, byl i na představení nováčků. S ohledem na oblast, kterou studuje bude určitě přínosem.

@B_Pat Jana už ve Vratislavicích není, ale máme tam @jan.taraba . Nicméně cenné poznatky z Vratislavic může Jana nepochybně předat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Felgr za příspěvek:
Marek.Forster
Pavel Felgr
Email: pavel.felgr@pirati.cz; Facebook: https://www.facebook.com/pavel.felgr

„Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.“ — Lucius Annaeus Seneca
„Co chceme, tomu taky ochotně věříme a doufáme, že si i ostatní myslí, co si myslíme sami.“ — Gaius Julius Caesar
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Liberecký kraj“