Nominace Matouše Fialy na místopředsedu MP

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátor: Mladé Pirátstvo

Odpovědět
Tadeas.Stepka
Administrativní odbor
Profese: Zastupitel MČ Praha 18, student
Dal poděkování: 71 poděkování
Dostal poděkování: 130 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Matouše Fialy na místopředsedu MP

Příspěvek od Tadeas.Stepka »

Vážené členky, vážení členové,

rád bych nominoval Matouše Fialu na pozici místopředsedy MP.
Matouš je členem přibližně půl roku a za dobu co funguje proces přijímání nováčku, je on tím nejaktivnějším. Dokonce bych řekl, že se stal naprostým jádrem MP.
S Matoušem mám naprosto dokonalé zkušenosti ze spolupráce v mediálním týmu a pracovní skupině panelových diskuzí, kdy dokázal skvěle spolupracovat, plnit úkoly a přicházet s vlastními nápady a iniciativami, které pak dotáhl do konce. Matouš se ukázal jako neskutečný dříč, kterého dle mého budeme velmi potřebovat. Jako jeho velké plus vidím, že dokáže pirátské postoje a témata podat velmi uváženým a rozumným způsobem, což bych si dovolil tvrdit, že někdy nedokáží ani stranické špičky.

Proto prosím o podporu mojí nominace Matouše Fialy.
Díky

Zastupitel MČ Praha 18
Vedoucí přípravného týmu Praha 18
Asistent Administrativního odboru

mattfa2
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Student ekonomie
Dal poděkování: 65 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matouše Fialy na místopředsedu MP

Příspěvek od mattfa2 »

Ahoj,

děkuji Tadeášovi za nominaci, upřímně si jí vážím a rád ji přijímám.

Do politiky jsem se poprvé aktivně začal zapojovat v mých 16 letech. To byl rok 2019, kdy probíhaly největší demonstrace od Sametové revoluce. A jako zastánce osobní filozofie, že "pokud mám čas o něčem do nekonečna remcat, tak mám čas s tím něco doopravdy dělat", jsem na demonstracích působil jako dobrovolník.

Pocit "proboha co se tu děje, s tim musim něco dělat" mě znovu chytil na začátku letošního roku - pandemie vrcholila, ministři lítali a volby se neúprosně blížily. Po nějaké době pokoukávání po neziskovkách a jiných místech, v rámci kterých bych se mohl zapojit, jsem narazil na jeden článek o rozjíždějících se Mladých Pirátech OFFTOPICkteří si nedávno změnili jméno — ano, byl to ten článek o invazi hyperkorektní ideologie ze Západu — po proklepnutí zdrojů pár jejich alarmistických článků o inkluzivistických ideologiích jsem už věděl, že podobné hanopisy je potřeba brát s notnou špetkou soli :D. Po pročtení všeho, co v tu dobu bylo o Pirátstvu ke čtení (kde máme, mimochodem, i teď prostor ke zlepšení), jsem podal přihlášku a no... tak jsem tady!

Ještě teda nějaké naturálie — je mi 18 let a studuju na jednom pražském gymnáziu. Letos se hlásím na ekonomku. Hraju na kytaru, na basu, příležitostně zpívám, píšu a tak obecně. Názorově se považuji za středového liberála (tj. data-based politika, důraz na svobodu a otevřenost, sociální cítění). Ale dost bylo osobna:

V Mladém Pirátstvu jsem letos fungoval hlavně v mediálním týmu. Tam jsem například rozhýbal a odmoderoval několik předvolebních streamů s kandidáty, pracoval na společné tvorbě obsahu s mSTAN, stříhal videa a dělal grafiky (co se tak koukám, třeba na Instagramu mám na svědomí solidní většinu grafik tak od června). Mimo MT jsem třeba pomáhal s organizací panelových diskuzí a odmoderoval si debatu o Bytové krizi. Se "starými" Piráty jsem si také samozřejmě odšlapal svých pár desítek hodin na kontaktní kampani

Sešla se nám tady parta skvělých, aktivních a různorodých lidí (vzpomínám si, když jsem nedávno napřesden sháněl někoho na rychlé natáčení — sešlo se nás nakonec 10. Deset! No, kde jinde byste sehnali tolik lidí — Díky!). Máme potenciál stát se solidní platformou, která dokáže zjednodušit mladým lidem vstup do politiky, zlepšovat v mezinárodním srovnání naprosto mizivou politickou angažovanost mezi mladými a prosazovat pirátské — otevřené, férové a neochvějně liberální — hodnoty. Na tvorbě takové platformy bych rád udělal svůj kus práce — a to ideálně z Rady.

Mimo běžnou administrativu (ke které můžu slíbit moji časovou kapacitu a dochvilnost, která — přiznejme si — momentálně trochu pokulhává), bych se rád v Radě zaměřil na mediální obtisk Mladého Pirátstva. Myslím si, že budeme moct operovat nejlépe, když se budeme moct opřít o dobře vedené a decentně sledované sociální sítě, které vydávají kvalitní a hodnotný obsah a mohou tak dávat prostor inspirativním mladým Pirátům a Pirátkám (což je vlastně něco, o co jsme se snažili i v horké fázi kampaně). Sociální sítě mají podle mého veliký potenciál a myslím si, že mnoho mládežnických organizací jej tak trochu podceňuje (tady bych rád poděkoval Tadeášovi Štěpkovi, který v tomto již odmakal hodně práce). Mimo obecného zpytování toho, kam v post-koaličních Pirátech vlastně zapadáme, nás čekají třeba také komunální volby - rád bych tuto příležitost využil k přiblížení místní politiky mladším lidem a pokusil se kolem ní co nejdříve rozjet tvorbu MP.

Na závěr bych ještě rád poděkoval minulé radě, která na MP udělala hodně práce. Jmenovitě třeba Georgii, která je jedna z nejhouževnatějších a nejinspirativnějších lidí, které jsem u Pirátů poznal. Je mi líto, že se letos rozhodla svůj post neobhajovat.

Rád bych vás tedy požádal o vaši důvěru k tomu, aby mohl k Mladému Pirátstvu přispět z role člena rady / místopředsedy.

Díky!

Tito uživatelé poděkovali autorovi mattfa2 za příspěvky (celkem 4):
Martin.Martin, Damian.Chalus, Filip.Kristek, Tadeas.Stepka

Matouš Fiala

Pirát z Letňan, Člen Finančního výboru Prahy 18, Člen Mladého Pirátstva

"... But the Hebrew word, the word timshel'Thou mayest' – that gives a choice. It might be the most important word in the world. That says the way is open. That throws it right back on a man. For if 'Thou mayest' – it is also true that 'Thou mayest not.' " - John Steinbeck

Josef.Bouse
Vedoucí technického odboru
Profese: FullStack JS Dev
Dal poděkování: 919 poděkování
Dostal poděkování: 1749 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matouše Fialy na místopředsedu MP

Příspěvek od Josef.Bouse »

@mattfa2

Ahoj, aby tvá nominace byla kompletní a platná je třeba mít správně založený "medailonek"

Kandidát musí mít aktuální a pravdivou osobní prezentaci na webu strany (tj. např. na lide.pirati.cz) se svým úplným jménem, podobenkou a životopisem.

Jako je například zde : https://lide.pirati.cz/profil/2858/

"Pravda je první obětí války"

Vedoucí Technického odboru | Předseda MS Příbram | Zastupitel obce Narysov
FullStack Web Developer
IT Consultant

Twitter | LinkedIn | Steam

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“