Gratulace/Omluva/Feedback volby 2021

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Frankee
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Gratulace/Omluva/Feedback volby 2021

Příspěvek od Frankee »

V první řadě chci blahopřát k úspěchům, které volby přinesly. Jsou to spíše společné úspěchy, ale Pirátská strana jich byla součástí a to s nemalým podílem zásluh. KSČM pryč, ČSSD pryč, ANO paralyzováno... Všichni tady určitě víme, co vše se vlastně podařilo. Takže děkuji 🙂

Dále se chci upřímně omluvit za mé finální rozhodnutí v otázce tzv. kroužkování. Určitě je pravda, že část voličů hodně ovlivnila ta dezinformační smršť, která tu s námi byla déle než je zdrávo a která je za mě jasným důkazem strachu pana premiéra, ale to není ten jediný a hlavní problém. Nejsem politický negramot ale ani nejsem všeználek a takových je náš tu většina. Myslím si, že nejen já jsem podcenil důležitost preferenčních hlasů. Zároveň jsem nevěřil, díky několika debatám v mě blízké společnosti, že by ta dezinformační žumpa měla mít až takový vliv na voliče a jednoduše jsem přihlížel spíše na předvolební průzkumy a také na současný/bývalý stav opozice ve vládě. Logicky mi z této rovnice vyšlo, že Pirátská strana má v předvolební koalici větší potenciál než jejich partner a tudíž jsem se rozhodl, za mě tehdy, velmi jednoduše - 3:1 v preferenčních hlasech ve prospěch Starostů a nezávislích, se záměrem vyrovnat vaše síly v následující vládě. Za to se omlouvám, je to pro mě velké ponaučení. Jen dodám, že sice jsem volič Pirátské strany v jakýchkoliv volbách ale proti Starostům a nezávislím nic nemám. Naopak, jsou mi sympatičtí a to že vytvořili koalici právě s vámi, mě velmi potěšilo.

Na závěr bych chtěl poukázat na možnost toho, že takových voličů jako já, by mohlo být také mnoho. Nezazlívam nikomu z vás že jste nenaučili voliče jak kroužkovat, to by vůbec nedávalo smysl, hlavně když to můžeme říct pouze po bitvě a jen v této konkrétní situaci. Každopádně neříkejme, že za to může pouze ta sprostá kampaň, nezabředněme na názoru, že STAN záměrně vycucal Piráty a na podobných sociálně rozšířených názorech. Nečekejte na podmět voličů, až přijdou a sami se zeptají, komunikujte a ptejte se jako první. Rozhodně nechci říkat nebo radit jak a co máte dělat, ale i já to musím brát vážně. Pojďte se ptát prosím. Zjistěte co bylo tou zásadní věcí která nás přiměla hlasovat tak, jak jsme hlasovali. I když se může zdát, že toto téma je už mimo, rozhodně tomu tak není. Všichni se z toho můžeme poučit a snad každý ví, že informovanost je základ všeho.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“